Εμπεδοκλής έγραψε: ↑19 Ιαν 2024, 20:41
Otto Weininger έγραψε: ↑19 Ιαν 2024, 18:45
Εμπεδοκλής έγραψε: ↑19 Ιαν 2024, 18:04
Ειλικρινά, σέβομαι και εκτιμώ το να αγαπάς τον τόπο σου, τον τόπο που ζεις, που μεγάλωσες, που έχεις την περιουσία σου. Αλλά άλλο αυτό και άλλο ο παραλογισμός.
Και να πιστεύεις ότι είσαι ο μόνος που ξέρει από τον Πειραιά είναι παραλογισμός.
Διότι αν πιστεύεις ότι εγώ θέλω να σου την πω ή να σε μειώσω να σου πω έντάξει. Αλλά ρε τύπε, όλοι εδώ μέσα που σου λένε το ίδιο.
ποιος μου έγραψε το ίδιο;
πέραν αυτού, εσύ μπέρδεψες μέχρι και τις περιοχές.
τέλος πάντων, δεν είναι Μονακό αλλά έχει πράγματα που ελάχιστες πόλεις τα συνδυάζουν.
Ξαναδιάβασε τι σου έγραψα διότι έχεις μπερδέψει τους χρήστες.
Δεν έχω μπερδέψει τίποτα. Ανέφερα συγκεκριμένες περιοχές, τις έβαλες σε bold και είπες ότι μεταφέρω το τέρμα όπου θέλω, λες και δεν συμπεριλαμβάνονται στον κεντρικό δρόμο ή την πλατεία του Δημαρχείου που ανέφερα ενώ μιλάμε για απόσταση 5 λεπτά με τα πόδια για να φτάσεις στο τεράστιο παραθαλάσσιο πεζόδρομο.
Μου έφερες μάλιστα και ως παράδειγμα ένα πάρκινγκ στα...Μανιατικα, σε φάση ότι ξέφυγα πολύ από τις περιοχές που έλεγα.
Αυτό είναι το πρώτο δείγμα ασχετοσύνης που έδειξες.
Η δεύτερη ασχετοσύνη σου προς τον Πειραιά είναι ότι αναρωτιέσαι αν και πόσα πάρκα ή κούνιες έχει.
Και η αλήθεια είναι ότι παρότι δεν θα είχε ανάγκη κάτι τέτοιο (στην Αθήνα του μόνιμου τσιμέντου ένα πάρκο ή κάποιες κούνιες δίνουν αίσθηση οασης) διότι έχει τεράστιο ανοιχτό ορίζοντα στον Σαρωνικό, εντούτοις δεν του λοιπόν καθόλου τα παρκάκια και οι κούνιες σε διάφορα σημεία. Σε αυτά, πρόσθεσε τα 2 πάρκα στην Τερψιθέα, το μεγαλο πάρκο με κούνιες, γηπεδάκια και πράσινο στον λόφο του Προφήτη Ηλία (συν τρελή θέα), και βεβαίως τον τεράστιο χώρο γύρω από το ΣΕΦ με ένα σωρό γηπεδάκια, καφέ και πράσινο. Επίσης δίπλα στη θάλασσα.
Στο οποίο μάντεψε: ξεκινάει ο πεζόδρομος που πάει σερί μέχρι την Ναυτικών Δοκίμων. Και ναι, στο 90% της διαδρομής του είναι τεράστιος και μάλιστα διπλός όπως σου είπα.
Και όλα αυτά, εντός πόλης με όλα τα μαγαζιά παρέλαση δίπλα σου.
Αν προσθέσουμε τωρα και τα εξής:
1.Ακόμα και σε στενό στο κέντρο του Πειραιά να μένεις, είσαι σε απόσταση περιπάτου από την θάλασσα και τον πεζόδρομο (από 1 έως 10 λεπτά).
2.Είναι
αφετηρία των εξής: Μετρό, Προαστιακός, Ηλεκτρικός, Λιμάνι για όλα τα νησιά, Λεωφορεία για το αεροδρόμιο.
3.Έχει τρελό κόσμο από το πρωί έως το απόγευμα, άρα πολύ καλό για ένα σωρό επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά γίνεται "χωριό" μετά τις 19:00.
4. Αναβαθμίζονται τρελά ακόμα και οι "παρατημενες" περιοχές του γύρω απο Λιμάνι και τον Ηλεκτρικό, νέα ξενοδοχεία και εταιρίες.
αντιλαμβάνεσαι ότι ναι, μιλάμε για μια πόλη που συνδυάζει πράγματα όσο ελάχιστες άλλες. Για να μην πω καμία.
Προφανώς και υπάρχουν ομορφότερες περιοχές για να μένεις, αλλά καμία δεν έχει όλα τα παραπάνω μαζί.