Εγω ουτε τα λαχανικα δεν φορτωνα πανω του.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Δημοκράτης

Re: Εγω ουτε τα λαχανικα δεν φορτωνα πανω του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 25 Ιαν 2024, 02:25

Fipps έγραψε:
24 Ιαν 2024, 22:14
Frappezitis έγραψε:
24 Ιαν 2024, 21:29
"Ουτε τα λαμπακια δεν λειτουργουσαν.Ηταν καμμενα.Ετσι ειναι η χωρα μου ;" αναρωτιεται η ομιλουσα.

ΝΑΙ ετσι ειναι η καπιταληστικη Ελλαδα . :g030::102:

Μα δεν τον καλύπτουν από συναδελφική αλληλεγγύη...
Τον καλύπτουν γιατί έχουν και οι ίδιοι λερωμένη τη φωλιά τους σε άλλες άσχετες με το δυστύχημα υποθέσεις και δεν θέλουν να δημιουργηθεί "προηγούμενο" που αύριο μεθαύριο μπορεί να στείλει εύκολα, και τους ίδιους στη φυλακή για αυτές...
Δεν καλύπτουν τον Καραμανλή...Τον κωλο τους καλύπτουν!
Κανονικά εάν ήμασταν μια νορμάλ δημοκρατική χώρα όπου η πλειοψηφία των υπουργών και βουλευτών μας ήταν σωστοί και όχι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι που βλέπουν στο πρόσωπο του Καραμανλή τους εαυτούς τους, η εξεταστική επιτροπή θα είχε συνεδριάσει ήδη μήνες πριν και θα είχε τελειώσει τις εργασίες τις σε χρόνο dt.
Μια-δυο συνεδριάσεις θα ήθελε...
Ίσα-ίσα να διαβαστούν τα πορίσματα και οι δικογραφίες των πραγματογνωμόνων και της Ε.Ε και να βγάλουν απόφαση...
Γιατί τρώγονται και ζητάνε τον ιατρικό φάκελο του μηχανοδηγού? Τι δικαιοδοσία έχουν αυτοί να ζητούν ιατρικούς φακέλους θυμάτων του δυστυχηματος?Και βασικά τι σημασία έχει αυτό για το εάν πρέπει να αρθεί η ασυλία του Καραμανλή και των υπολοίπων?
Να πάνε στα δικαστήρια και να ζητήσουν εκεί όσους ιατρικούς φακέλους θέλουν. Οι δικαστές έχουν τη δικαιοδοσία για κάτι τέτοιο.
Μήπως θέλουν να μην τους στείλουν καν στα δικαστήρια για να μην αμαυρωθεί η εικόνα τους και η πολιτική καριέρα τους?
Δηλαδή 57 νεκροί δεν έχουν σημασία...Η καριέρα και η εικόνα του κυφήνα του Καραμανλή είναι που έχει σημασία...
Ούτως η άλλως η εικόνα του Καραμανλή δεν είδα να αμαυρώθηκε και πολύ...Πρώτος βγήκε "Στας Σέρρας"...
Τί φοβάτε?
:goodpost::+1:

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 25 Ιαν 2024, 02:28

ST48410 έγραψε:
25 Ιαν 2024, 02:25
sys3x έγραψε:
25 Ιαν 2024, 02:20
Λέει, απευθυνόμενη σε ένα μικρό σώμα του κυνοβουλίου:
Εσάς πως θα σας φαινότανε εάν για ένα ιατρικό περιστατικό το οποίο κατέληξε σε θάνατο λόγω ιατρικής παράλειψης τον γιατρό τον περνούσε απλά μια εξεταστική ο ιατρικός σύλλογος;
Χίλια δίκια έχει. Αλλά ακόμα κι αν πει και δυο κουβέντες παραπάνω, είναι δικαιολογημένη μέσα στον πόνο της.
Εγώ αν ήμουν στη θέση της θα έλεγα απλά ότι είναι ένα μάτσο ξεφτυλισμενοι που πάνε να καλύψουν έναν εγκληματία που έφτασε να γίνει υπουργός
Αφού θα μείνει που θα μείνει ατιμώρητος ο αληταρας ,τουλάχιστον να πει αυτό που πρέπει βα ακουστεί ανοιχτά

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 25 Ιαν 2024, 02:29

Otto Weininger έγραψε:
25 Ιαν 2024, 01:43
Τι συνέβη, πως συνέβη, τι ρόλο έπαιξε ο καθένας, ποια λάθη έγιναν εκείνο το βράδυ, ποιες και γιατί ήταν οι διαχρονικές παθογένειες κλπ είναι αδιάφορο για μερικούς από αυτούς.
Για όσους δεν ανήκουμε κάπου, μας είναι αδιάφορο το να τιμωρηθεί αποκλειστικά ο Καραμανλής. Να τιμωρηθεί όποιος και όσο του πρέπει. Απλά επειδή τέτοια ζητήματα υποδομών σέρνονται για δεκαετίες, τελικά καταλήγουμε να διαχέεται η ευθύνη και να μην πληρώνει ποτέ και κανείς. Ε, αυτό είναι τέρμα ενοχλητικό. Και δεν βοηθάει να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον.
Otto Weininger έγραψε:
Αν ήμουν ο Καραμανλής θα δηλωνα ότι παραιτούμαι της ασυλίας μου. Ειδικά αν με αποκαλούσαν δολοφόνο ή "το κακο" μέσα στην εξεταστική, θα πήγαινα στα δικαστήρια.
Να αποδείξει ο καθένας αυτά που λέει (και να τιμωρηθω) ή να υποστεί τις συνέπειες όποιος με αποκαλεί δολοφόνο.
Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με πολιτικούς. Ο μέσος άνθρωπος θα είχε χάσει τον ύπνο του, θα κλεινόταν σπίτι και θα ζούσε με φάρμακα αν υποψιαζόταν ότι ευθύνεται για τέτοια καταστροφή. Κάποιοι θα αυτοκτονούσαν. Οι πολιτικοί (καριέρας) είναι άλλη ράτσα. Πιο ανθεκτική και χοντρόπετση.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 25 Ιαν 2024, 02:30

ST48410 έγραψε:
25 Ιαν 2024, 02:25
sys3x έγραψε:
25 Ιαν 2024, 02:20
Λέει, απευθυνόμενη σε ένα μικρό σώμα του κυνοβουλίου:
Εσάς πως θα σας φαινότανε εάν για ένα ιατρικό περιστατικό το οποίο κατέληξε σε θάνατο λόγω ιατρικής παράλειψης τον γιατρό τον περνούσε απλά μια εξεταστική ο ιατρικός σύλλογος;
Χίλια δίκια έχει. Αλλά ακόμα κι αν πει και δυο κουβέντες παραπάνω, είναι δικαιολογημένη μέσα στον πόνο της.
Δεν λέει ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω, δες το.
Αυτά που λέει έχουν Neumann, για τα υπόλοιπα άστο καλλίτερα γιατί θα αρχίσω τα μπινελίκια.
Καλλίτερα να βρίζω μόνος μου, όχι όταν μιλάω με σένα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 25 Ιαν 2024, 02:30

Δημοκράτης έγραψε:
25 Ιαν 2024, 02:28
Εγώ αν ήμουν στη θέση της θα έλεγα απλά ότι είναι ένα μάτσο ξεφτυλισμενοι που πάνε να καλύψουν έναν εγκληματία που έφτασε να γίνει υπουργός
Αφού θα μείνει που θα μείνει ατιμώρητος ο αληταρας ,τουλάχιστον να πει αυτό που πρέπει βα ακουστεί ανοιχτά
Εγώ τη συγχαίρω που συγκράτησε το θυμό της και τη θλίψη της και ήταν τόσο αξιοπρεπής. Θέλει τεράστια κότσια. Ωστόσο τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να έχει επιπτώσεις στο τι θα γίνει. Μισές δουλειές θα γίνουν όπως πάντα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 25 Ιαν 2024, 02:33

sys3x έγραψε:
25 Ιαν 2024, 02:30
Δεν λέει ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω, δες το.
Το είδα όλο. Δεν ξεφεύγει καθόλου. Απλά λέω ότι στη θέση της, ακόμα και αν παραφερόταν, δικαιολογημένη θα ήταν. Τσάμπα χάθηκαν τόσοι νέοι άνθρωποι ή μάλλον χάθηκαν από εγκληματική διαχρονική αδιαφορία και αμέλεια πολλών και διαφόρων υπευθύνων.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 25 Ιαν 2024, 02:35

Και για να έχουμε κι ένα καλό ερώτημα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, τι γίνεται;

Έχουμε κανονική τηλεδιοίκηση σε όλο το μήκος της γραμμής ή περιμένουμε να γίνει το επόμενο ατύχημα;

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 25 Ιαν 2024, 02:36

Αφήνω ασχολίαστο βέβαια ότι ανέφερε την λέξη "υπουργούς". Γιατί ειναι πληθυντικός.
Ο Καραμανλής όμως είναι ένας. Ξέχασε να μας αναφέρει κάποιο όνομα ακόμα.

Επίσης κάτι ανεφερε για το 2016.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 25 Ιαν 2024, 02:36

ST48410 έγραψε:
25 Ιαν 2024, 02:33
ή μάλλον χάθηκαν από εγκληματική διαχρονική αδιαφορία και αμέλεια πολλών και διαφόρων υπευθύνων.
Όχι.
χάθηκαν γιατί τους δολοφόνησε ο Καραμανλής και ο Μητσοτάκης.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 25 Ιαν 2024, 02:45

Otto Weininger έγραψε:
25 Ιαν 2024, 02:36
ST48410 έγραψε:
ή μάλλον χάθηκαν από εγκληματική διαχρονική αδιαφορία και αμέλεια πολλών και διαφόρων υπευθύνων.
Όχι.
Χάθηκαν γιατί και επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη με υπουργό Καραμανλή δεν έγινε ότι έπρεπε να γίνει προκειμένου να μηδενίζεται η επίδραση του όποιου ανθρώπινου λάθους. Προφανώς φταίνε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά μη φτάσουμε στον Όθωνα ξερωγώ.

Αν αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αμάξι, το αφήσεις κακοσυντηρημένο και προκαλέσεις ατύχημα, μπορεί να φταίει και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης που γνώριζε πχ ότι υπήρχε βλάβη στα φρένα και στο πούλησε χωρίς να στο πει. Ωστόσο το ατύχημα έγινε από εσένα κι εσύ θα πληρώσεις. Δηλαδή όσο χάλια κι αν ήταν το δίκτυο που παρέλαβε ο Καραμανλής, όσο αδύνατο κι αν ήταν να το σουλουπώσει σε εύθετο χρονικό διάστημα επί της θητείας του, εφόσον γίνεται τέτοιου μεγέθους ατύχημα, η ευθύνη αναγκαστικά βαραίνει ΚΑΙ αυτόν.

Και θα μου πεις τι κάνεις; Το κλείνεις; Δεν είναι εύκολη απόφαση αυτή. Έχει τεράστιες επιπτώσεις. Αν δεν το κλείσεις παίρνεις προσωπικό ρίσκο. Αν έχεις εισηγήσεις των ειδικών που σου λένε ότι επίκειται ατύχημα γιατί το σύστημα είναι στον αέρα, αν και όταν γίνει το ατύχημα, θα είσαι υπόλογος και θα πρέπει να αποδείξεις ότι έκανες ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να το αποφύγεις. Οφείλει δηλαδή ο Καραμανλής να μπει σε μια τέτοια διαδικασία να δώσει εξηγήσεις. Το λιγότερο που περιμένει κάποιος είναι αυτό. Και από το κόμμα του να μην τον ξανακατέβαζε στις εκλογές μέχρι να διευκρινιστεί η όποια ευθύνη του.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 25 Ιαν 2024, 02:59

ST48410 έγραψε:
25 Ιαν 2024, 02:45
Otto Weininger έγραψε:
25 Ιαν 2024, 02:36
ST48410 έγραψε:
Όχι.
Χάθηκαν γιατί και επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη με υπουργό Καραμανλή δεν έγινε ότι έπρεπε να γίνει προκειμένου να μηδενίζεται η επίδραση του όποιου ανθρώπινου λάθους. Προφανώς φταίνε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά μη φτάσουμε στον Όθωνα ξερωγώ.

Αν αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αμάξι, το αφήσεις κακοσυντηρημένο και προκαλέσεις ατύχημα, μπορεί να φταίει και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης που γνώριζε πχ ότι υπήρχε βλάβη στα φρένα και στο πούλησε χωρίς να στο πει. Ωστόσο το ατύχημα έγινε από εσένα κι εσύ θα πληρώσεις. Δηλαδή όσο χάλια κι αν ήταν το δίκτυο που παρέλαβε ο Καραμανλής, όσο αδύνατο κι αν ήταν να το σουλουπώσει σε εύθετο χρονικό διάστημα επί της θητείας του, εφόσον γίνεται τέτοιου μεγέθους ατύχημα, η ευθύνη αναγκαστικά βαραίνει ΚΑΙ αυτόν.

Και θα μου πεις τι κάνεις; Το κλείνεις; Δεν είναι εύκολη απόφαση αυτή. Έχει τεράστιες επιπτώσεις. Αν δεν το κλείσεις παίρνεις προσωπικό ρίσκο. Αν έχεις εισηγήσεις των ειδικών που σου λένε ότι επίκειται ατύχημα γιατί το σύστημα είναι στον αέρα, αν και όταν γίνει το ατύχημα, θα είσαι υπόλογος και θα πρέπει να αποδείξεις ότι έκανες ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να το αποφύγεις. Οφείλει δηλαδή ο Καραμανλής να μπει σε μια τέτοια διαδικασία να δώσει εξηγήσεις. Το λιγότερο που περιμένει κάποιος είναι αυτό. Και από το κόμμα του να μην τον ξανακατέβαζε στις εκλογές μέχρι να διευκρινιστεί η όποια ευθύνη του.
Ευθύνη έχει ο Καραμανλής και υπουργοί πριν από αυτόν. Ευθύνη έχει αυτή η κυβέρνηση και κάποιες παραπίσω. Ευθύνη ο Σταθμάρχης, ευθύνη και μηχανοδηγός.
Όπως έχει ευθύνη ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας αν τα κάνει όλα μπουρδέλο, ανεξάρτητα αν υπάρχουν ραντάρ, φώτα και λοιπά. Κάποιο ρόλο έχει εκεί, αλλιώς δεν θα υπήρχε κανείς στον πύργο ελέγχου.

Άλλο θέλω να πω όμως. Είναι σίγουροι όσοι ήθελαν δικαστήριο και όχι επιτροπή; Γιατί τα δικαστήρια είναι σκληρά. Εδώ ο άλλος βιάζει και τεμαχίζει και ο δικηγόρος του επιτίθεται κατά πάντων.

Θέλουν δικαστήριο; Θα πάει κάποιος να πει μέσα εκεί δηλαδή ότι τα Τέμπη είναι δολοφονία; Ότι ο Καραμανλής είναι δολοφόνος ; Δε νομίζω. Και αν το πει την έκατσε άσχημα. Γιατί θα πρέπει να αποδείξει ποιες ενέργειες ή μη του Καραμανλή πχ, σκοτώσανε και μάλιστα με δόλο, 57 ανθρώπους.

Ο Καραμανλής θα είχε δικηγόρο. Θα έλεγε αυτά παρέλαβα, αυτά έκανα, αυτά προσπάθησα να κάνω, αυτός εμπόδισε αυτό, αυτός εμπόδισε το άλλο, αυτός έκανε εκείνο, ετούτος έκανε το άλλο. Πείτε μου για αρχή από που προκύπτει δόλος. Και μετά πάμε να δούμε από που προκύπτει φόνος. Και μετά πάμε να δούμε πόσο φταίω εγώ και πόσο ο Χ ή ο Ψ.

Με τους δικηγόρους του να ταράζουν στις ερωτήσεις έναν έναν τους συγγενείς με την γνωστή σκληρότητα που έχουν οι δικηγόροι σε αυτές τις φάσεις.

Έλα φίλε σε παρακαλώ. Είναι άλλο ο σεβασμός προς τον πόνο που ούτε να το διανοηθούμε δεν μπορούμε και άλλο να τα κάνουμε όλα ίσιωμα.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 25 Ιαν 2024, 03:55

ST48410 έγραψε:
25 Ιαν 2024, 02:30
Δημοκράτης έγραψε:
25 Ιαν 2024, 02:28
Εγώ τη συγχαίρω που συγκράτησε το θυμό της και τη θλίψη της και ήταν τόσο αξιοπρεπής. Θέλει τεράστια κότσια. Ωστόσο τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να έχει επιπτώσεις στο τι θα γίνει. Μισές δουλειές θα γίνουν όπως πάντα.
Ναι ρε συ,δεν ιδρώνει το αυτί τους
Γιατί λες να έχει γίνει καμία βελτίωση στον οσε από το ατύχημα;
Το ίδιο μππυρδελο παραμενει

Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon » 25 Ιαν 2024, 06:14

ST48410 έγραψε:
25 Ιαν 2024, 02:29
Otto Weininger έγραψε:
Τι συνέβη, πως συνέβη, τι ρόλο έπαιξε ο καθένας, ποια λάθη έγιναν εκείνο το βράδυ, ποιες και γιατί ήταν οι διαχρονικές παθογένειες κλπ είναι αδιάφορο για μερικούς από αυτούς.
Για όσους δεν ανήκουμε κάπου, μας είναι αδιάφορο το να τιμωρηθεί αποκλειστικά ο Καραμανλής. Να τιμωρηθεί όποιος και όσο του πρέπει. Απλά επειδή τέτοια ζητήματα υποδομών σέρνονται για δεκαετίες, τελικά καταλήγουμε να διαχέεται η ευθύνη και να μην πληρώνει ποτέ και κανείς. Ε, αυτό είναι τέρμα ενοχλητικό. Και δεν βοηθάει να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον.
Otto Weininger έγραψε:
Αν ήμουν ο Καραμανλής θα δηλωνα ότι παραιτούμαι της ασυλίας μου. Ειδικά αν με αποκαλούσαν δολοφόνο ή "το κακο" μέσα στην εξεταστική, θα πήγαινα στα δικαστήρια.
Να αποδείξει ο καθένας αυτά που λέει (και να τιμωρηθω) ή να υποστεί τις συνέπειες όποιος με αποκαλεί δολοφόνο.
Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με πολιτικούς. Ο μέσος άνθρωπος θα είχε χάσει τον ύπνο του, θα κλεινόταν σπίτι και θα ζούσε με φάρμακα αν υποψιαζόταν ότι ευθύνεται για τέτοια καταστροφή. Κάποιοι θα αυτοκτονούσαν. Οι πολιτικοί (καριέρας) είναι άλλη ράτσα. Πιο ανθεκτική και χοντρόπετση.
Παπάρια θα παραιτούταν. Θα έκανε ακριβώς ότι και ο Καραμανλής. Μιλάμε για άβουλο άτομο που θα κάνει ότι προστάζει η γραμμή του κόμματος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Echelon την 25 Ιαν 2024, 06:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 25 Ιαν 2024, 06:16

ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Ιαν 2024, 21:47
Frappezitis έγραψε:
24 Ιαν 2024, 21:44
Η μανα (κ. Καρυστιανου) μιας εκ των δολοφονημενων στα Τεμπη.
Αφιερωστε 15 λεπτα να την ακουσετε.

Οκ, νόμιζα ότι ήταν βουλευτής. Αν ήμουν μάνα νεκρού παιδιού, ειλικρινά δεν ξέρω τι θα έκανα.

Δεν θέλω καν να σκέφτομαι.
Το πρόβλημά σου είναι ότι δεν σκέφτεσαι. Λειτουργείς καθαρά με σπασμωδικό ένστικτο, αυτοματισμούς και μανιέρα, γι' αυτό και βιάστηκες να την χαρακτηρίσεις "μπουμπού". Διατηρώ μια πολύ μικρή ελπίδα ότι αυτό θα σε ταρακουνήσει και θα σε κάνει να σκέφτεσαι λίγο πριν βιαστείς να πετάξεις μια εξυπνάδα προς υπεράσπιση του μπουρδελοκόμματός σου που κατά τα άλλα δεν υποστηρίζεις φανατικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 25 Ιαν 2024, 06:18

Otto Weininger έγραψε:
Κάποιοι (όχι όλοι) συγγενείς θυμάτων, θέλουν αποκλειστικά να τιμωρηθεί ο Καραμανλής.
Το αυτονόητο είναι να τιμωρηθεί γιατί είναι η κορυφή της ιεραρχίας. Δεν έχει αποδείξιμα ποινικές ευθύνες αλλά έχει 460% πολιτική και διαχειριστική ευθύνη αυτόματα, από την στιγμή που συμβαίνει κάτι που υπάγεται στο υπουργείο του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών