Μάχη του Σταλινγκραντ - Νίκη του κόκκινου στρατού - Νίκη της ανθρωπότητας

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Re: Μάχη του Σταλινγκραντ - Νίκη του κόκκινου στρατού - Νίκη της ανθρωπότητας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 03 Φεβ 2024, 00:03

Το γνωρίζουμε ότι η νίκη της αντεπανάστασης επιδρά στην συνείδηση του κόσμου γιαυτό την επικαλούνται τα αστικά επιτελεία και την αναπαράγουν τα παπαγαλάκια τους. Η νίκη του σταλινγκραντ όμως δείχνει αποκρυσταλωμένα τι μπορεί να επιτύχει ο κεντρικος σχεδιασμός και η ατσάλινη θέληση του ανθρώπου σε επιστημονική βάση.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 03 Φεβ 2024, 02:04

χρωσταμε την ελευθερια μας στους σοβιετικους αγωνιστες
αιωνια η μνημη

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Φεβ 2024, 08:36

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
02 Φεβ 2024, 20:22
Ασέβαστος έγραψε:
02 Φεβ 2024, 18:51
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
02 Φεβ 2024, 17:29
η ΕΣΣΔ έδωσε αυτή τη μάχη εντελώς μόνη και αβοήθητη, εγκαταλειμμένη, φτάνοντας πολλές φορές στο χείλος της καταστροφής, από την οποία σώθηκε χάρη στα τεράστια αποθέματα δύναμης του σοβιετικού λαού και στις απεριόριστες δυνάμεις που έκρυβε το σοσιαλιστικό καθεστώς. Οι δυτικές δυνάμεις, οι ΗΠΑ και η Αγγλία, έβλεπαν στη μάχη του Στάλινγκραντ τη δυνατότητα να υπάρξει το λιγότερο μια αμοιβαία εξασθένηση της ΕΣΣΔ και της Γερμανίας που θα τους έδινε τη δυνατότητα να ξεμπερδεύουν με το σοσιαλισμό και να μοιράσουν τις παγκόσμιες αγορές αναμεταξύ τους, χωρίς να μπλέκεται στα πόδια τους ένας μεγάλος ανταγωνιστής όπως ήταν η Γερμανία. Ετσι, αρνήθηκαν να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη κατά των δυνάμεων του γερμανικού φασισμού κι έδωσαν τη δυνατότητα στον Χίτλερ να συγκεντρώσει στο ανατολικό μέτωπο τεράστιο αριθμό δυνάμεων και πολεμικού υλικού.
μωρε μονους δεν τους αφησαν, μια χαρα βοηθεια τους εστελναν, αλλα μαλλον επρεπε να τους εχουν αφησει.

αν εκαναν αυτο που λες, μπορει να ειχαν εξασθενησει ο κοκκινος μαζι και ο μαυρος ολοκληρωτισμος, και οι σοβιετικοι ιμπεριαλιστες να μην ειχαν καταφερει να υποδουλωσουν την ανατολικη ευρωπη.
φασιστάκι στην τρύπα σου. 80 χρόνια μετά στεναχωριούνται για την εξέλιξη στο σταλιγκραντ. Περαστικά.
ναι δεν εφαγα απο τη στεναχωρια μου :smt005:

μια χαρα ηταν η εξελιξη στο σταλινγκραντ, ενα φασιστακι πολεμουσε το αλλο. ε, καποιος θα νικουσε στο τελος. οποιος και να ηταν, αργα η γρηγορα θα τον εξαφανιζε η ανωτερη δυτικου τυπου δημοκρατια, οπως και εγινε.

κλαψε τωρα. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Φεβ 2024, 08:41

rednick έγραψε:
02 Φεβ 2024, 20:28
Ασέβαστος έγραψε:
02 Φεβ 2024, 20:09
rednick έγραψε:
02 Φεβ 2024, 20:02

Δεν ηταν συμμαχοι μια συμφωνια ειχαν υπογραψει για να κερδισουν χρονο ,το οποιο κατανοω μεν αλλα νιωθω αβολα να υποστηριξω.Αν το δουμε κυνικα οι Δυση εκανε το Μοναχο και οι ΣΕ το μολοτοφ-ριμπεντροφ ,σκακιερα ηταν ολοι περναν τα μετρα τους για αυτο που θα ερθει.
ρε τι συμφωνια; επιτεθηκαν και κατεκτησαν μια χωρα, και τη μοιραστηκαν.

συμμαχοι, ξεκαθαρα.
την πολωνια εννοεις προφανως ,για κοιταξε τον χαρτη να δεις την πολωνια το 39 εχει την μιση λευκορωσια το 1 τριτο της ουκρανιας την μιση λιθουανια απο το μπρεστ λιτοφσκ ,το λοιπον εσυ λες οτι θα εμπαιναν οι γερμανοι στην πολωνια και οι ΣΕ δεν θα επερνε ολα αυτα τα εδαφη?Σου φαινεται λογικο?
απολυτα λογικο μου φαινεται να συμμαχησουν με τους γερμανους για να κατακτησουν τη μιση πολωνια, πιο ευκολο απο το να επιτεθουν, να κανουν ιμπεριαλιστικο πολεμο μονοι τους.

αλλα μου φαινεται παραλογο να μην το ονομαζουμε αυτο συμμαχια, και να το ονομαζουμε συμφωνο μη επιθεσης και πιπες.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 03 Φεβ 2024, 12:27

Ασέβαστος έγραψε:
03 Φεβ 2024, 08:36
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
02 Φεβ 2024, 18:51

μωρε μονους δεν τους αφησαν, μια χαρα βοηθεια τους εστελναν, αλλα μαλλον επρεπε να τους εχουν αφησει.

αν εκαναν αυτο που λες, μπορει να ειχαν εξασθενησει ο κοκκινος μαζι και ο μαυρος ολοκληρωτισμος, και οι σοβιετικοι ιμπεριαλιστες να μην ειχαν καταφερει να υποδουλωσουν την ανατολικη ευρωπη.
φασιστάκι στην τρύπα σου. 80 χρόνια μετά στεναχωριούνται για την εξέλιξη στο σταλιγκραντ. Περαστικά.

μια χαρα ηταν η εξελιξη στο σταλινγκραντ, ενα φασιστακι πολεμουσε το αλλο. ε, καποιος θα νικουσε στο τελος. οποιος και να ηταν, αργα η γρηγορα θα τον εξαφανιζε η ανωτερη δυτικου τυπου δημοκρατια, οπως και εγινε.

Βασικά αργά ή γρήγορα θα νικούσε το μαύρο φασιστακι, αν δεν συνεργαζόταν το κόκκινο φασιστακι με τη δυτικού τύπου δημοκρατία. :102:
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 03 Φεβ 2024, 13:12

Scouser έγραψε:
03 Φεβ 2024, 12:27
Ασέβαστος έγραψε:
03 Φεβ 2024, 08:36
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:

Βασικά αργά ή γρήγορα θα νικούσε το μαύρο φασιστακι, αν δεν συνεργαζόταν το κόκκινο φασιστακι με τη δυτικού τύπου δημοκρατία. :102:
meh, what if και τετοια. δεν ξερουμε τι θα γινοταν αν αλληλοτρογωνταν καμποσο ακομη κοκκινοι και μαυροι.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 03 Φεβ 2024, 13:36

Κόκκορας έγραψε:
03 Φεβ 2024, 02:04
αιωνια η μνημη
Μπορεί αλλά για το δικό τους τομάρι αγωνίσθηκαν και όχι για κάτι άλλο.Η πραγματική ιστορία και όχι η κατά φαντασίαν λέει ότι η μόνη χώρα η οποία κήρυξε τον πόλεμο στη Γερμανία ήταν η Αγγλία και μάλιστα δύο φορές σε δύο παγκοσμίους πολέμους και το 1914 και το 1939.Σε όλους τους άλλους είναι η Γερμανία που τους κήρυξε τον πόλεμο και όχι αυτοί.Μάλιστα οι Σοβιετικοί έκλεισαν χωριστή ειρήνη με τους Γερμανούς ΔΥΟ φορές σε ΔΥΟ παγκοσμίους πολέμους,το 1918 και το 1939 με το σύμφωνο αλλά κατά τα άλλα κατηγορούσαν άλλους ότι ήθελαν να τα βρούν μαζί τους.
Εγώ δεν έχω αντίρρηση να μου πει κάποιος ότι κοιτάζει το συμφέρον του.Αλλά μην πουλάει και ανύπαρκτο "ηθικό πλεονέκτημα" όταν αυτός ήταν που τα έβρισκε κάθε τόσο με τη Γερμανία.
Η ιστορία έχει γράψει τα εξής.
1914 : η Γερμανία κηρύσσει τον πόλεμο στη Ρωσία.Η Αγγλία κηρύσσει τον πόλεμο στη Γερμανία.
1918 : η Σοβιετική Ρωσία υπογράφει χωριστή ειρήνη με τη Γερμανία.Η Αγγλία (και άλλοι) υποχρεώνει τη Γερμανία σε συνθηκολόγηση.
1939 : η ΕΣΣΔ υπογράφει σύμφωνο μη επίθεσης με τη Γερμανία.Η Αγγλία κηρύσσει τον πόλεμο στη Γερμανία.
1941 : η Γερμανία κηρύσσει τον πόλεμο στην ΕΣΣΔ και όχι το αντίθετο.
Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 03 Φεβ 2024, 13:40

πατησιωτης έγραψε:
03 Φεβ 2024, 13:36
Κόκκορας έγραψε:
03 Φεβ 2024, 02:04
αιωνια η μνημη
Μπορεί αλλά για το δικό τους τομάρι αγωνίσθηκαν και όχι για κάτι άλλο.Η πραγματική ιστορία και όχι η κατά φαντασίαν λέει ότι η μόνη χώρα η οποία κήρυξε τον πόλεμο στη Γερμανία ήταν η Αγγλία και μάλιστα δύο φορές σε δύο παγκοσμίους πολέμους και το 1914 και το 1939.Σε όλους τους άλλους είναι η Γερμανία που τους κήρυξε τον πόλεμο και όχι αυτοί.Μάλιστα οι Σοβιετικοί έκλεισαν χωριστή ειρήνη με τους Γερμανούς ΔΥΟ φορές σε ΔΥΟ παγκοσμίους πολέμους,το 1918 και το 1939 με το σύμφωνο αλλά κατά τα άλλα κατηγορούσαν άλλους ότι ήθελαν να τα βρούν μαζί τους.
Εγώ δεν έχω αντίρρηση να μου πει κάποιος ότι κοιτάζει το συμφέρον του.Αλλά μην πουλάει και ανύπαρκτο "ηθικό πλεονέκτημα" όταν αυτός ήταν που τα έβρισκε κάθε τόσο με τη Γερμανία.
Η ιστορία έχει γράψει τα εξής.
1914 : η Γερμανία κηρύσσει τον πόλεμο στη Ρωσία.Η Αγγλία κηρύσσει τον πόλεμο στη Γερμανία.
1918 : η Σοβιετική Ρωσία υπογράφει χωριστή ειρήνη με τη Γερμανία.Η Αγγλία (και άλλοι) υποχρεώνει τη Γερμανία σε συνθηκολόγηση.
1939 : η ΕΣΣΔ υπογράφει σύμφωνο μη επίθεσης με τη Γερμανία.Η Αγγλία κηρύσσει τον πόλεμο στη Γερμανία.
1941 : η Γερμανία κηρύσσει τον πόλεμο στην ΕΣΣΔ και όχι το αντίθετο.
Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
:smt005:
Μας εξηγείς λίγο τι κακό υπάρχει στο να τα βρίσκεις με τη Γερμανία του Κάιζερ; Ποιος ο λόγος αυτής της ιστορικής σαλάτας.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 03 Φεβ 2024, 13:47

Dwarven Blacksmith έγραψε:
03 Φεβ 2024, 13:40
Μας εξηγείς λίγο τι κακό υπάρχει στο να τα βρίσκεις με τη Γερμανία του Κάιζερ; Ποιος ο λόγος αυτής της ιστορικής σαλάτας.
Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι ήσαν ένας με διάλειμμα 20 ετών.Αυτό ήταν κοινή συνείδηση αυτών που ζούσαν και πολεμούσαν τότε.
Αλλά και μόνο τον δεύτερο να πάρεις άλλο είναι αυτός που κήρυξε ο ίδιος τον πόλεμο και άλλο αυτός που του κήρυξαν τον πόλεμο.
Ξαναλέω ότι δεν έχω καμμιά αντίρρηση να βγει κάποιος και να πει εγώ κοιτάζω το συμφέρον μου.Όταν όμως αρχίζει να πουλάει ηθικά πλεονεκτήματα απαντώ με γεγονότα.Να μου πει κάποιος για ποιό λόγο θα έπρεπε π.χ. να βιαστούν οι άλλοι να ανοίξουν δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη,αυτό που λένε συνέχεια.Χρώσταγαν κάτι και σε ποιόν;

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 03 Φεβ 2024, 13:50

πατησιωτης έγραψε:
03 Φεβ 2024, 13:47
Dwarven Blacksmith έγραψε:
03 Φεβ 2024, 13:40
Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι ήσαν ένας με διάλειμμα 20 ετών.Αυτό ήταν κοινή συνείδηση αυτών που ζούσαν και πολεμούσαν τότε.
Αλλά και μόνο τον δεύτερο να πάρεις άλλο είναι αυτός που κήρυξε ο ίδιος τον πόλεμο και άλλο αυτός που του κήρυξαν τον πόλεμο.
Ξαναλέω ότι δεν έχω καμμιά αντίρρηση να βγει κάποιος και να πει εγώ κοιτάζω το συμφέρον μου.Όταν όμως αρχίζει να πουλάει ηθικά πλεονεκτήματα απαντώ με γεγονότα.Να μου πει κάποιος για ποιό λόγο θα έπρεπε π.χ. να βιαστούν οι άλλοι να ανοίξουν δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη,αυτό που λένε συνέχεια.Χρώσταγαν κάτι και σε ποιόν;
Αν σε νοιάζει το ηθικό πλεονέκτημα δεν χρειάζεται να χρωστάς, το κάνεις επειδή έχεις το ηθικό πλεονέκτημα.
Αν δεν σε νοιάζει κάνεις ότι γουστάρεις γιατί δεν χρωστάς τίποτα σε κανέναν. Απλό ακούγεται.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 03 Φεβ 2024, 20:47

2 Φεβρουαρίου του 1943.
Ημέρα Νίκης του Κόκκινου Στρατού, επί των Χιτλερικών στρατευμάτων, στο Στάλινγκραντ.
Μια νίκη που γράφτηκε στην Ιστορία, ως η αρχή της πτώσης του ναζιστικού καθεστώτος και το καθοριστικό σημείο της έκβασης του Β΄ΠΠ.
Από αυτό το χτύπημα, οι Γερμανοί δεν ανέκαμψαν, μέχρι τέλος του πολέμου!
Το Στάλινγκραντ έγινε ποίημα, έγινε τραγούδι, έγινε σύμβολο του αντιναζιστικού αγώνα σε όλον τον κόσμο και όλοι οι λαοί της Ευρώπης γνωρίζουν σε ποιους οφείλεται η απελευθέρωση τους.

Εικόνα
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών