Οι τράπεζες θα χρεώνουν τους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Exodus

Re: Οι τράπεζες θα χρεώνουν τους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 03 Φεβ 2024, 12:52

GoBzi έγραψε:
03 Φεβ 2024, 12:46
mao mao έγραψε:
02 Φεβ 2024, 22:35
Δημοκράτης έγραψε:
02 Φεβ 2024, 21:45

Η Αγγλία, και και ειδικα η Ελλάδα είναι εξαιρέσεις
Βέβαια στην Αγγλία για να ανοίξεις λογαριασμό σε βγάζουν την Παναγία για κάποιο λόγο
πανεύκολο είναι.
:102:

Εγώ τον λογαριασμό μου τον άνοιξα το 2008 όταν ήρθα ως φοιτητής. Ελληνική χειρόγραφη ταυτότητα (ακόμη αυτή έχω), proof of address το συμβόλαιο με την εστία και ένα χαρτί από την σχολή ότι είμαι φοιτητής.

Δεν έχω ιδέα πως είναι στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα ζητάνε παραπάνω πράγματα.
Κι εγώ απορώ με τα ψέμματα που λένε οι Έλληνες για το Εξωτερικό. Απλούστατα είναι όλα, μόνο στην Ελλάδα σου βγάζουν την ψυχή οι τράπεζες.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 03 Φεβ 2024, 13:00

είχα βρει πριν μερικά χρόνια ένα ξεχασμένο λογαριασμό με ένα πενηντάρικο μέσα και προσπαθούσε μια τράπεζα για 2 ώρες να βρουν τι ξόρκι χρειάζεται για να μου το δώσουν.τελικά ένας σοφός σκέφτηκε να το μεταφέρει σε άλλο λογαριασμο,κάτι που για κάποιο λόγο γινόταν [ :102: ].για τόσο άχρηστα ζώα μιλάμε

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 03 Φεβ 2024, 13:02

Exodus έγραψε:
03 Φεβ 2024, 12:52
GoBzi έγραψε:
mao mao έγραψε:

πανεύκολο είναι.

Εγώ τον λογαριασμό μου τον άνοιξα το 2008 όταν ήρθα ως φοιτητής. Ελληνική χειρόγραφη ταυτότητα (ακόμη αυτή έχω), proof of address το συμβόλαιο με την εστία και ένα χαρτί από την σχολή ότι είμαι φοιτητής.

Κι εγώ απορώ με τα ψέμματα που λένε οι Έλληνες για το Εξωτερικό. Απλούστατα είναι όλα, μόνο στην Ελλάδα σου βγάζουν την ψυχή οι τράπεζες.
Ναι, άμα πας να ανοίξεις λογαριασμό με το καλημέρα στην Weatherbys και σου ζητήσουν την σύμβαση με τον λιμένα που παρκάρεις το κότερο σου ίσως να έχεις θέμα.

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 03 Φεβ 2024, 13:14

GoBzi έγραψε:
03 Φεβ 2024, 13:02
Ναι, άμα πας να ανοίξεις λογαριασμό με το καλημέρα στην Weatherbys και σου ζητήσουν την σύμβαση με τον λιμένα που παρκάρεις το κότερο σου ίσως να έχεις θέμα.
Ακόμα δεν έφτασα ως εκεί.
:)
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 03 Φεβ 2024, 13:25

GoBzi έγραψε:
mao mao έγραψε:
Δημοκράτης έγραψε:
02 Φεβ 2024, 21:45

Η Αγγλία, και και ειδικα η Ελλάδα είναι εξαιρέσεις
Βέβαια στην Αγγλία για να ανοίξεις λογαριασμό σε βγάζουν την Παναγία για κάποιο λόγο
πανεύκολο είναι.

Παντού τα ίδια πράγματα ζητάνε και δεν είναι θέμα Ελλάδας ή Αγγλίας αλλά θέμα Θείου Σαμ και Πατρίδας μας Βρυξελλών.

Απλώς:
1) Άλλο που άνοιξες το 2008, άλλο να πήγαινες να ανοίξεις τώρα. Το due dilligence έχει "σκληρύνει" πάρα πολύ με τη ντιρεκτίβα 4AMLD του 2015 και με τη ντιρεκτίβα 5AMLD του 2020 (σημειωτέον δεν πρωτοπορει η ΕΕ σε αυτά, απλώς σε γενικές γραμμές υπακούει στις ΗΠΑ). Πριν το 2005 (3AMLD) ήταν ακόμα πιο εύκολα. Θυμαι το 2000 πήγαμε με τη γκόμενά μου και ανοίξαμε κοινό λογαριασμό στην Αγροτική για να πάμε διακοπές Σαμοθράκη που είχε μόνο Αγροτική. Με χάρτινες ταυτότητες και 50.000 μετρητά.
2) Ζώντας στην Αγγλία ως μισθωτός δημιουργείς ένα ψηφιακό ίχνος που σου επιτρέπει να συνεχίζεις τον λογαριασμό χωρίς πολλά πολλά. Οι πιο πολλοί παίρνουν χαμπάρι τι ακριβώς χαρτούρα παίζει από πίσω όταν στραβώνει το σύστημα, θα έχεις διαβάσει ας πούμε για τον Ιταλό που του μπλοκαρίστηκαν όλοι οι λογαριασμοί επειδή άναψε ένα μαλακισμένο λαμπάκι ότι δεν έχει άδεια παραμονής. 3 μήνες είχαν περάσει όταν το έγραψε ο Γκάρντιαν και ακόμα άκρη δεν είχε βγάλει. Και στην Ελλάδα εγώ προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα ως μόνιμος κάτοικος υπήκοοος επαγγελματίας που δηλώνει το εισόδημά του. Η τελευταία ενημέρωση ας πούμε έγινε απλά μέσω GOV σε 2 λεπτά. Η προηγούμενη ήταν πριν 5 χρόνια και είχα απλά ανεβάσει το Ε3 και έναν λογαριασμό στο web banking. Η προπροηγούμενη ήταν πριν 10 χρόνια (για εκείνον τον λογαριασμό στην αγροτική που έγινε Πειραιώς, θέλαμε να βγάλουμε κάρτες) και πήγαμε απλά βεβαίωση εργοδότη (ήμουν μισθωτός τότε) και έναν λογαριασμό.

Εντελώς διαφορετικά αν είσαι τίποτα μόνιμος κάτοικος Κύπρου και άεργος συνδικαιούχος στον συνταξιοδοτικό λογαριασμό της θειας σου χωρίς πιστοποιητικό γέννησης γιατί ήρθες από την Αλεξάνδρεια οπότε εσείς πάτε με το βαπτιστικό του Πατριαρχείου (κάτι αρκετά συνηθισμένο στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα, όπως άλλωστε είναι και η παραοικονομία γενικότερα). Αν πήγαινες με αυτές τις προοπτικές να ανοίξεις λογαριασμό στη σημερινή Αγγλία, θα γελάγανε καναδυο βδομάδες :)

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 03 Φεβ 2024, 13:43

foscilis έγραψε:
03 Φεβ 2024, 13:25

Παντού τα ίδια πράγματα ζητάνε και δεν είναι θέμα Ελλάδας ή Αγγλίας αλλά θέμα Θείου Σαμ και Πατρίδας μας Βρυξελλών.

έχω αφημένα στην Άττικα γύρω στα 130 ευρώ από το 2009. Δεν έχω κάρτα ή webanking. Αν πάω στο κατάστημα σήμερα με ταυτότητα,διαβατήριο δίπλωμα και ζητήσω να τα πάρω και να κλείσει ο λογαριασμός, δεν θα μου το επιτρέψουν. Θα με βάλουν να τους φέρνω έγγραφα μισθοδοσίας, ενοικιαστήρια από αγγλία και χίλια δυο + οτι θα πρέπει να κλείσω ραντεβού κλπ κλπ. Αυτό δε νομίζω να γίνται σε καμία άλλη χώρα.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 03 Φεβ 2024, 13:45

Ασέβαστος έγραψε:
03 Φεβ 2024, 11:58
Εμπεδοκλής έγραψε:
03 Φεβ 2024, 11:54
Ασέβαστος έγραψε:
03 Φεβ 2024, 09:45

γιατι δε δινουν κανενα κερδος στην τραπεζα. :102:
Ανενεργός λογαριασμός, δηλαδή λογαριασμός με χρήματα που δεν κινεί κανείς και για να τα βγάλει κάποιος χρειάζεται διαδικασία και δεν γίνεται άμεσα; Η χαρά του τραπεζίτη. Επενδύει χρήματα που κανείς δεν αναζητά...
οχι, ξεχασμενος λογαριασμος με 3 ευρω ακουνητα εδω και 10 χρονια και τετοια.
Δηλαδή μηδενικό κόστος διαχείρισης, αποθήκευσης,μιας και δεν υπάρχουν κινήσεις και δεν τοκίζεται, και η τράπεζα που έτσι και αλλιώς τα έχει στην κατοχή της σου λέει ότι, ξέρεις, σε 6 χρόνια σου λέει όχι απλά θα τα έχει στην κατοχή της αλλά θα της ανήκουν κιόλας...

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 03 Φεβ 2024, 13:46

mao mao έγραψε:
03 Φεβ 2024, 13:43
foscilis έγραψε:

έχω αφημένα στην Άττικα γύρω στα 130 ευρώ από το 2009. Δεν έχω κάρτα ή webanking. Αν πάω στο κατάστημα σήμερα με ταυτότητα,διαβατήριο δίπλωμα και ζητήσω να τα πάρω και να κλείσει ο λογαριασμός, δεν θα μου το επιτρέψουν. Θα με βάλουν να τους φέρνω έγγραφα μισθοδοσίας, ενοικιαστήρια από αγγλία και χίλια δυο + οτι θα πρέπει να κλείσω ραντεβού κλπ κλπ. Αυτό δε νομίζω να γίνται σε καμία άλλη χώρα.
Εκτός αν είσαι πακιστάνι. Το έχω δει με τα μάτια μου. Του ζήτησαν μόνο ένα χαρτί από το Γερμανό και την ταυτότητα του.

Από εκεί και πέρα σε αναγκάζουν να μαζέψεις τα χρήματα σε ένα λογαριασμό για να κάνουν πάρτι οι επιτήδειοι...

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 03 Φεβ 2024, 13:47

mao mao έγραψε:
foscilis έγραψε:

Παντού γίνονται.
Να, μπορείς να πατήσεις μερικά αποτελέσματα από την αναζήτηση εδώ.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 03 Φεβ 2024, 13:53

Dwarven Blacksmith έγραψε:
03 Φεβ 2024, 13:47
mao mao έγραψε:
foscilis έγραψε:

Παντού γίνονται.
Να, μπορείς να πατήσεις μερικά αποτελέσματα από την αναζήτηση εδώ.
Στα δύο πρώτα αποτελέσμα της αναζήτησης δεν μπορούν να κλείσουν το λογαριασμό επειδή η τράπεζα απαιτεί φυσική παρουσία. Στο παραδειγμά μου πηγαίνω με φυσική παρουσία , με όλα τα στοιχεία ταυτοποίησης μαζί μου, αλλά η δουλειά δε θα γίνει.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 03 Φεβ 2024, 13:58

mao mao έγραψε:

Σε ποια άλλη χώρα έχεις αφημένα 130 ευρώ 15 χρόνια (2 αναθεωρήσεις των κανόνων Know Your Customer πριν) όντας μόνιμος κάτοικος αλλού;

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 03 Φεβ 2024, 14:06

Juno έγραψε:
03 Φεβ 2024, 12:33
gassim έγραψε:
03 Φεβ 2024, 09:34
Juno έγραψε:
02 Φεβ 2024, 23:13

Γιατί αποσταθεροποιώ τη χώρα; Απλώς μας ασφαλίζουν τα λεφτά, έτσι δεν είπε ο παπαγάλος;

Και έστω ότι θέλω να τα σηκώσω όλα. Μόνον εγώ. Μπορώ να σηκώσω πάνω από 10.000 ευρώ με τη μία, "γιατί έτσι, δικά μου είναι, άμα θέλω τα βάζω φωτιά και τα καίω;" ή θα φωνάξουν αστυνομία;
Γιατί να φωνάξουν αστυνομία ;
Γιατί δεν θα φεύγω αν δεν τα πάρω. Δικά μου είναι.
Θα μου τα δώσουν;

Υποθετικό σενάριο φυσικά. Όταν έχεις καταθέσεις, παρακολουθείς τι γίνεται και τσούκου-τσούκου αρχίζεις να τα σηκώνεις νωρίτερα.
Θα στα δώσουν, αρκεί να το έχεις πει εγκαίρως για να έχουν το ποσό.

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 03 Φεβ 2024, 14:09

foscilis έγραψε:
03 Φεβ 2024, 13:58
mao mao έγραψε:

Σε ποια άλλη χώρα έχεις αφημένα 130 ευρώ 15 χρόνια (2 αναθεωρήσεις των κανόνων Know Your Customer πριν) όντας μόνιμος κάτοικος αλλού;
Πρώτον δε απαγορεύεται στην Ελλάδα να είσαι μόνιμος κάτοικος άλλης χώρα και να έχεις λογαριασμό τραπέζης . Δεύτερον όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από το μέρος της τράπεζας για οποιαδήποτε ενημέρωση. ( ούτε τηλεφωνικά, ούτε γραπτά, ούτε email ) . Τρίτον παρουσιάζομαι με όλα τα στοιχεία ταυτοποίησης. Τέταρτο το ποσό είναι γελοίο και όλα αυτά τα χρόνια δεν υπάρχει καμία κίνηση. Αν δεν υπάρχει ένας προιστάμενος που να πει Οκ δώστε του ανθρώπου τα λεφτά να τελειώνουμε, είμαστε για τα πανηγύρια.

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 03 Φεβ 2024, 14:13

mao mao έγραψε:
03 Φεβ 2024, 14:09
foscilis έγραψε:
mao mao έγραψε:

Πρώτον δε απαγορεύεται στην Ελλάδα να είσαι μόνιμος κάτοικος άλλης χώρα και να έχεις λογαριασμό τραπέζης . Δεύτερον όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από το μέρος της τράπεζας για οποιαδήποτε ενημέρωση. ( ούτε τηλεφωνικά, ούτε γραπτά, ούτε email ) . Τρίτον παρουσιάζομαι με όλα τα στοιχεία ταυτοποίησης. Τέταρτο το ποσό είναι γελοίο και όλα αυτά τα χρόνια δεν υπάρχει καμία κίνηση. Αν δεν υπάρχει ένας προιστάμενος που να πει Οκ δώστε του ανθρώπου τα λεφτά να τελειώνουμε, είμαστε για τα πανηγύρια.
Δεν έχω καταλάβει γιατί να μην στα δώσουν αν ο λογαριασμός είναι στο όνομα σου και πας με την ταυτότητα σου να κάνεις ανάληψη.

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 03 Φεβ 2024, 14:17

gassim έγραψε:
03 Φεβ 2024, 14:13
mao mao έγραψε:
03 Φεβ 2024, 14:09
foscilis έγραψε:

Δεν έχω καταλάβει γιατί να μην στα δώσουν αν ο λογαριασμός είναι στο όνομα σου και πας με την ταυτότητα σου να κάνεις ανάληψη.
Έχω αλλάξει ταυτότητα από τότε, αλλά και επειδή πέρασαν τόσα χρόνια θα ζητήσουν επικαιροποιημένα στοιχεία. Πρώτα θα ζητήσουν εκκαθαριστικό. Εκεί φαίνεται οτι ανήκω σε ΔΟΥ εξωτερικού. Ε και μετά θα ξεκινήσει το πανυγύρι αφου για μόνιμους κάτοικους εξωτερικού ζητάνε ένα κάρο χαρτιά. Φυσικά ακόμη και αυτό θα πρέπει να γίνει με ραντεβού που ούτε και γω ξέρω πότε θα είναι. Και πιθανό να μην προλάβω να το κάνω τις λίγες ημέρες που θα είμαι Ελλάδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών