Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
foscilis
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από foscilis » 03 Φεβ 2024, 18:03
mao mao έγραψε: ↑03 Φεβ 2024, 14:09
Πρώτον δε απαγορεύεται στην Ελλάδα να είσαι μόνιμος κάτοικος άλλης χώρα και να έχεις λογαριασμό τραπέζης . Δεύτερον όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από το μέρος της τράπεζας για οποιαδήποτε ενημέρωση. ( ούτε τηλεφωνικά, ούτε γραπτά, ούτε email ) . Τρίτον παρουσιάζομαι με όλα τα στοιχεία ταυτοποίησης. Τέταρτο το ποσό είναι γελοίο και όλα αυτά τα χρόνια δεν υπάρχει καμία κίνηση. Αν δεν υπάρχει ένας προιστάμενος που να πει Οκ δώστε του ανθρώπου τα λεφτά να τελειώνουμε, είμαστε για τα πανηγύρια.
Εγώ ρώτησα από τι άλλες χώρες έχεις εμπειρία τι συμβαίνει όταν πρέπει να κλείσεις ανενεργό λογαριασμό που μέσα έχει λεφτά, 15 χρόνια μετά, όντας μόνιμος κάτοικος αλλού.
Νομίζω μεγάλο κομμάτι των παραπόνων των Ελλήνων για τις τράπεζες έχει να κάνει με τις ειδικές συνθήκες της χώρας (μεγάλη παραοικονομία, πολλοί μετανάστε έξω, συνδικαιούχοι λόγω οικογενειακών σχέσεων, άπειροι ανενεργοί λογαριασμοί για διάφορους λόγους. κυρίως ότι πολλοί εργοδότες σε βάζουν να ανοίξεις σε συγκεκριμένη τράπεζα).
-
foscilis
από foscilis » 03 Φεβ 2024, 18:05
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑03 Φεβ 2024, 17:55
από την στιγμή που το κράτος απαιτεί από εσένα με νόμο να έχεις τραπεζικό λογαριασμό για να μπορείς να πληρώνεσαι από τη δουλειά σου, για να πληρώνεις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, και για να ξοδεύεις ηλεκτρονικό χρήμα σε ποσοστά επί των εσόδων σου (ειδάλλως πληρώνεις πρόστιμο), το να σε χρεώνουν οι τράπεζες μόνο για την ύπαρξη αυτού του λογαριασμού είναι σκάνδαλο
Το κράτος σε υποχρεώνει να έχεις και καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο με τα ΚΤΕΟ, μήπως είναι σκάνδαλο που σε χρεώνει ο τεχνικός για το σέρβις;
-
talaipwros
από talaipwros » 03 Φεβ 2024, 18:05
foscilis έγραψε: ↑03 Φεβ 2024, 18:05
από την στιγμή που το κράτος απαιτεί από εσένα με νόμο να έχεις τραπεζικό λογαριασμό για να μπορείς να πληρώνεσαι από τη δουλειά σου, για να πληρώνεις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, και για να ξοδεύεις ηλεκτρονικό χρήμα σε ποσοστά επί των εσόδων σου (ειδάλλως πληρώνεις πρόστιμο), το να σε χρεώνουν οι τράπεζες μόνο για την ύπαρξη αυτού του λογαριασμού είναι σκάνδαλο
Το κράτος σε υποχρεώνει να έχεις και καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο με τα ΚΤΕΟ, μήπως είναι σκάνδαλο που σε χρεώνει ο τεχνικός για το σέρβις;
ναι, αλλα δεν σε υποχρεωνει να εχεις αυτοκινητο.
-
Dwarven Blacksmith
από Dwarven Blacksmith » 03 Φεβ 2024, 18:08
Γεγονός είναι ότι είναι νερό στο μύλο των ψεκ. Οι τράπεζες δίνουν επιτόκια της πούτσας, μειώνουν προσωπικό, κλείνουν ταμεία, μειώνουν τα ΑΤΜ, και πάλι κοιτάνε να αρπάξουν κι άλλα, δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Είναι πραγματικά από τα χειρότερα παράσιτα του συστήματος.

Vladimir, STOP!

-
foscilis
από foscilis » 03 Φεβ 2024, 18:11
Εγώ ας πούμε έχω έναν ανενεργό όψεως στην Εθνική γιατί ήταν υποχρεωτικό να έχεις κάτι τέτοιο για να πληρωθείς ηλεκτρολογικές μελέτες (που έχω να κάνω 20 χρόνια) και έναν στη Eurobank γιατί δούλεψα 3 μήνες σε κάτι μαλάκες που ήθελαν να έχεις Eurobank. Για τον πρώτο νομίζω μου είχε έρθει και ειδοποίηση ότι θα πάει υπέρ του κράτους αλλά δεν ασχολήθηκα, είχε 100κάτι ευρώ. Ο δεύτερος έχει 2 ευρώ και δεν ασχολούμαι 50 φορές πιο φανατικά.

-
talaipwros
από talaipwros » 03 Φεβ 2024, 18:12
foscilis έγραψε: ↑03 Φεβ 2024, 18:11
Εγώ ας πούμε έχω έναν ανενεργό όψεως στην Εθνική γιατί ήταν υποχρεωτικό να έχεις κάτι τέτοιο για να πληρωθείς ηλεκτρολογικές μελέτες (που έχω να κάνω 20 χρόνια) και έναν στη Eurobank γιατί δούλεψα 3 μήνες σε κάτι μαλάκες που ήθελαν να έχεις Eurobank. Για τον πρώτο νομίζω μου είχε έρθει και ειδοποίηση ότι θα πάει υπέρ του κράτους αλλά δεν ασχολήθηκα, είχε 100κάτι ευρώ. Ο δεύτερος έχει 2 ευρώ και δεν ασχολούμαι 50 φορές πιο φανατικά.

επειδη ρωτησες λοιπον, στην Αγγλια αντι να σου πουν " πανε υπερ του κρατους" σου λενε " σε ποιο λογριασμο να τα βαλουμε;"
-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 03 Φεβ 2024, 18:13
foscilis έγραψε: ↑03 Φεβ 2024, 18:05
το κράτος δε με υποχρεώνει να έχω αυτοκίνητο, είναι δική μου επιλογή
το κράτος όμως για να μπορέσω να δουλέψω με υποχρεώνει να έχω τραπεζικό λογαριασμό
το κράτος για να μην πληρώσω πρόστιμο με υποχρεώνει να ξοδεύω ποσοστό των εσόδων μου ηλεκτρονικά, άρα μέσω τράπεζας
το κράτος για να αγοράσω κάτι που αξίζει παραπάνω από 500 ευρώ με υποχρεώνει να το αγοράσω ηλεκτρονικά, άρα μέσω τράπεζας
κάτι άλλο;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
-
Λεγεών
από Λεγεών » 03 Φεβ 2024, 18:13

Να σου δώσουμε βραβείο;
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.GoBack έγραψε: ↑30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
-
foscilis
από foscilis » 03 Φεβ 2024, 18:14
talaipwros έγραψε: ↑03 Φεβ 2024, 18:08
foscilis έγραψε: ↑03 Φεβ 2024, 18:07
Ούτε να δουλεύεις σε υποχρεώνει.
δεν μπορεις να ζησεις αν δε δουλευεις / κινεις χρημα.
Μπορείς, το κάνουν όλοι οι άστεγοι, απλώς δεν είναι ευχάριστο.
Η ουσία είναι ότι το αν η χρήση κάποιας υπηρεσίας είναι υποχρεωτική από τον νόμο και το αν η υπηρεσία πληρώνεται είναι ορθογώνια ζητήματα. Από τη στιγμή που σου παρέχει υπηρεσία ο άλλος πρέπει να πληρωθεί. Και οι δωρεάν κρατικές υπηρεσίες άλλωστε πληρώνονται, απλώς αυτό συμβαίνει από τους φόρους μας.
-
Dwarven Blacksmith
από Dwarven Blacksmith » 03 Φεβ 2024, 18:16

Δεν είναι κακό να έχεις τουλάχιστον έναν λογαριασμό σε κάθε τράπεζα, αφού όσο πιο πολύ τα μοιράσεις τόσο πιο σίγουρος θα είσαι σε περίπτωση πτώχευσης. Οκ άμα τα λεφτά σου είναι κυρίως σε επενδυτικά προϊοντα ή απλά δεν έχεις τόσα πολλά, δεν σε αφορά.
Όπως και το να έχεις backup κάρτα αν τα συστήματα της μιας τράπεζας είναι κάτω, ή πέσεις σε κάποιο βενζινάδικο που για κάποιο λόγο δεν δέχεται μια τράπεζα, μια-δυο φορές το χρόνο θα τύχει.

Vladimir, STOP!

-
Εμπεδοκλής
από Εμπεδοκλής » 03 Φεβ 2024, 18:18
foscilis έγραψε: ↑03 Φεβ 2024, 18:14
talaipwros έγραψε: ↑03 Φεβ 2024, 18:08
foscilis έγραψε: ↑03 Φεβ 2024, 18:07
Ούτε να δουλεύεις σε υποχρεώνει.
δεν μπορεις να ζησεις αν δε δουλευεις / κινεις χρημα.
Μπορείς, το κάνουν όλοι οι άστεγοι, απλώς δεν είναι ευχάριστο.
Η ουσία είναι ότι το αν η χρήση κάποιας υπηρεσίας είναι υποχρεωτική από τον νόμο και το αν η υπηρεσία πληρώνεται είναι ορθογώνια ζητήματα. Από τη στιγμή που σου παρέχει υπηρεσία ο άλλος πρέπει να πληρωθεί. Και οι δωρεάν κρατικές υπηρεσίες άλλωστε πληρώνονται, απλώς αυτό συμβαίνει από τους φόρους μας.
Φαντάσου να δανείσεις κάποιον με τα χρήματα σου και να σου πει ότι από αυτά που τον δάνεισες θα σου επιστρέψει λιγότερα διότι στα φύλαγε. Γιατί αυτό μας λένε...

-
-
- 47 Απαντήσεις
- 1712 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
27 Οκτ 2023, 18:59
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 250 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης
03 Φεβ 2024, 12:03
-
-
- 33 Απαντήσεις
- 859 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
15 Δεκ 2024, 20:07
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 110 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
15 Δεκ 2024, 21:10
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.