Έλα ρε...αυτός δεν το διασκεδάζει...αλλά διασκεδάζει;
Αντι 12θεϊστών - Δ. Κούτουλας
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Re: Αντι 12θεϊστών - Δ. Κούτουλας
Παρατηρητής...
- taxalata xalasa
Συνέχισε να ρίχνεις ψόγους. Καθώς φαίνεται είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις εσύ η δήθεν μυημένη. Μισόλογα και υπονοούμενα άνευ ουσίας.ksk έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 16:00Καλε φιρι φιρι το πας για να το πω...taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 00:44Προβλημα έχεις εσύ που φαντασιώσεναι πράγματα που δεν ύπηρξαν και δεν πείθεις... και νομίζεις πως είσαι σχετική λόγω της φαντασίας σου.
Νομίζω πως αρκετά ασχολήθηκα με τα Φρεάρρια και τις αποχετεύσεις και τα βουδδιστικά της αρχαιότητας.
Ο Διαμαντής είναι παλιόπαιδο γιατί χαλάει τα όνειρα αρκετών...
Όταν έχεις πραγματικά και διασταυρωμένα στοιχεία για ορφικά μυστηρία πριν το 600-500 π.Χ. το ξανασυζητάμε... εγώ είμαι open minded και δεν έχω ινδάλματα και συμπλέγματα... τα περί μυημένων και τοιαύτες μπαρούφες είναι μπουρδολογήματα μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου... ιδού η ρόδος...
Μπέρδεψες τον Θεμιστοκλη που ήταν δημότης...οποτε φαντάσου τι αναγνώσματα κανεις
Να μελετήσεις την συλλογή ...αλλά δεν θα καταλάβεις και πολλά αν κρίνω από τα παραπάνω.
Έχω μελετήσει τον Ινδουισμό που προηγείται δεκάδες αιώνες και είναι χάσιμο χρόνου να μελετήσω βαθύτερα τις ελλαδικες απομιμήσεις του και τον τάχα Ορφισμό που στηρίζεται σε υπερβολές και δήθεν μυστικά για λίγους.
Κοίτα να χωνέψεις το σενάριο με τον γύφτο (Ινδό) που σου έγραψα διότι είναι το μόνο που στέκει χωροχρονικά και φιλοσοφικά... Όλα τ'άλλα είναι μπαρούφες της φαντασίας σου και των «έτσι θέλω» σου.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- taxalata xalasa
Γίνεται... διότι ο τάχα ιδρυτής απέχει 7 αιώνες από την θρησκεία. Μοναδικό φαινόμενο... και εξ'ού μπαρούφα...Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 12:23
Δεν γίνεται ο ορφισμός να είναι ο μόνος θρησκευτικός ισμος που το όνομα του να μην έχει σχέση με τον ιδρυτή του
Έφερα ένα σωρό παραδείγματα,όχι για σένα,που έτσι κι αλλιώς κάτι θα βρεις να πεις πάλι,αλλά για αυτούς που διαβάζουν,τους λίγους έστω
Στο ξαναλέω... Ο Ινδουισμός-Βουδδισμός ήρθε νωρίς στην Ελλάδα και τον είπαν Ορφισμό για να μην τους πάρουν με τις πέτρες οι ρατσιστές Αθηναίοι...
- taxalata xalasa
Ό,τι λες ισοδυναμεί με το τίποτα...ksk έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 16:03Είπα Θρακας, είπα προστασία αναφέρθηκε ο Τρωϊκός και ακόμη να πάρουν μπρος οι ελικοειδεις αύλακες σου;taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 00:46Kαι οι Mυκηναίοι είχαν τρόπο να γράψουν κάτι... Tο έγραψαν ή τους ξέφυγε;Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 00:35
Δεν ξέρω πως να στο πω ,αλλά όταν εμφανίστηκε ο Χριστός και ο Μωάμεθ υπήρχε γραφή
Αν η γραφή εμφανιζόταν πεντακόσια χρόνια μετά από αυτούς και τα πρώτα κείμενα που θα αναφερόταν στις θρησκείες τους θα χρονολογούνταν έξι εφτά αιώνες μετα
Έφτασαν στην Νορβηγία και στο Αμέρικα αλλά ξέχασαν να πουν κάτιτίς για τα Ορφικά μυστήρια...;
Ρωτάς ειδικά για αυτούς;
Δεν υπάρχει σωτηρια...
-
Και γιατί είπαμε ονομάστηκε ορφισμός και όχι κατσιβελισμος;taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 16:50Γίνεται... διότι ο τάχα ιδρυτής απέχει 7 αιώνες από την θρησκεία. Μοναδικό φαινόμενο... και εξ'ού μπαρούφα...Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 12:23
Δεν γίνεται ο ορφισμός να είναι ο μόνος θρησκευτικός ισμος που το όνομα του να μην έχει σχέση με τον ιδρυτή του
Έφερα ένα σωρό παραδείγματα,όχι για σένα,που έτσι κι αλλιώς κάτι θα βρεις να πεις πάλι,αλλά για αυτούς που διαβάζουν,τους λίγους έστω
Στο ξαναλέω... Ο Ινδουισμός-Βουδδισμός ήρθε νωρίς στην Ελλάδα και τον είπαν Ορφισμό για να μην τους πάρουν με τις πέτρες οι ρατσιστές Αθηναίοι...
Για να μην παρεξηγηθουν οι Αθηναίοι;
Έχεις πλάκα ως ένα ορισμένο σημείο φυσικά,μετά απλά κουράζεις
- taxalata xalasa
Ονομάστηκε έτσι για να ελληνοποιηθεί και να μην θεωρείται ξενόφερτη...Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 17:06Και γιατί είπαμε ονομάστηκε ορφισμός και όχι κατσιβελισμος;taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 16:50Γίνεται... διότι ο τάχα ιδρυτής απέχει 7 αιώνες από την θρησκεία. Μοναδικό φαινόμενο... και εξ'ού μπαρούφα...Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 12:23
Ούτε η πρώτη φορά είναι και ούτε η τελευταία που οι αρχαίοι πήραν κάτι απ'αλλού και το ελληνοποίησαν για να γίνει αποδεκτό από τα ίδια γίδια...
Θες παράδειγμα; Πόσα γίδια αποκαλούν τον Yesουά σαν έλληνα και πόσα ακόμα αποκαλούν την Ιουδαϊκή αίρεση ως ελληνορθόδοξη θρησκεία;
Τ' είχες Γιάννη; Τ' είχα πάντα!
και τα πρόβατα σαράντα...
- ksk
Πηγή;taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 16:37Συνέχισε να ρίχνεις ψόγους. Καθώς φαίνεται είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις εσύ η δήθεν μυημένη. Μισόλογα και υπονοούμενα άνευ ουσίας.ksk έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 16:00Καλε φιρι φιρι το πας για να το πω...taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 00:44
Προβλημα έχεις εσύ που φαντασιώσεναι πράγματα που δεν ύπηρξαν και δεν πείθεις... και νομίζεις πως είσαι σχετική λόγω της φαντασίας σου.
Νομίζω πως αρκετά ασχολήθηκα με τα Φρεάρρια και τις αποχετεύσεις και τα βουδδιστικά της αρχαιότητας.
Ο Διαμαντής είναι παλιόπαιδο γιατί χαλάει τα όνειρα αρκετών...
Όταν έχεις πραγματικά και διασταυρωμένα στοιχεία για ορφικά μυστηρία πριν το 600-500 π.Χ. το ξανασυζητάμε... εγώ είμαι open minded και δεν έχω ινδάλματα και συμπλέγματα... τα περί μυημένων και τοιαύτες μπαρούφες είναι μπουρδολογήματα μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου... ιδού η ρόδος...
Μπέρδεψες τον Θεμιστοκλη που ήταν δημότης...οποτε φαντάσου τι αναγνώσματα κανεις
Να μελετήσεις την συλλογή ...αλλά δεν θα καταλάβεις και πολλά αν κρίνω από τα παραπάνω.
Έχω μελετήσει τον Ινδουισμό που προηγείται δεκάδες αιώνες και είναι χάσιμο χρόνου να μελετήσω βαθύτερα τις ελλαδικες απομιμήσεις του και τον τάχα Ορφισμό που στηρίζεται σε υπερβολές και δήθεν μυστικά για λίγους.
Κοίτα να χωνέψεις το σενάριο με τον γύφτο (Ινδό) που σου έγραψα διότι είναι το μόνο που στέκει χωροχρονικά και φιλοσοφικά... Όλα τ'άλλα είναι μπαρούφες της φαντασίας σου και των «έτσι θέλω» σου.
Παρατηρητής...
- ksk
Ποιοι πολέμησαν στον Τρωϊκό;taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 16:52Ό,τι λες ισοδυναμεί με το τίποτα...ksk έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 16:03Είπα Θρακας, είπα προστασία αναφέρθηκε ο Τρωϊκός και ακόμη να πάρουν μπρος οι ελικοειδεις αύλακες σου;taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 00:46
Kαι οι Mυκηναίοι είχαν τρόπο να γράψουν κάτι... Tο έγραψαν ή τους ξέφυγε;
Έφτασαν στην Νορβηγία και στο Αμέρικα αλλά ξέχασαν να πουν κάτιτίς για τα Ορφικά μυστήρια...;
Ρωτάς ειδικά για αυτούς;
Δεν υπάρχει σωτηρια...
Πως είπαμε αποκαλεί ο Όμηρος το σκοταδι;
Υ.Γ Εννοείται ότι δεν καταλαβαίνεις τπτ απ όσα λέω αλλά δεν είσαι ο μόνος και έτσι πρέπει λόγω ιδιοτητας...οποτε βαθείες αναπνοές και ήρεμα , υπάρχουν και προβληματακια.
Παρατηρητής...
- taxalata xalasa
Μυστική... Μόνο για μύστες... δεν είναι για σένα...ksk έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 20:49Πηγή;taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 16:37Συνέχισε να ρίχνεις ψόγους. Καθώς φαίνεται είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις εσύ η δήθεν μυημένη. Μισόλογα και υπονοούμενα άνευ ουσίας.
Μυστήρια πράματα...
- ksk
Οπαδός του tripathi;taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 17:15Ονομάστηκε έτσι για να ελληνοποιηθεί και να μην θεωρείται ξενόφερτη...Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 17:06Και γιατί είπαμε ονομάστηκε ορφισμός και όχι κατσιβελισμος;taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 16:50
Γίνεται... διότι ο τάχα ιδρυτής απέχει 7 αιώνες από την θρησκεία. Μοναδικό φαινόμενο... και εξ'ού μπαρούφα...
Ούτε η πρώτη φορά είναι και ούτε η τελευταία που οι αρχαίοι πήραν κάτι απ'αλλού και το ελληνοποίησαν για να γίνει αποδεκτό από τα ίδια γίδια...
Θες παράδειγμα; Πόσα γίδια αποκαλούν τον Yesουά σαν έλληνα και πόσα ακόμα αποκαλούν την Ιουδαϊκή αίρεση ως ελληνορθόδοξη θρησκεία;
Τ' είχες Γιάννη; Τ' είχα πάντα!
και τα πρόβατα σαράντα...

Παρατηρητής...
- ksk
taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 21:00Μυστική... Μόνο για μύστες... δεν είναι για σένα...ksk έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 20:49Πηγή;taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 16:37
Συνέχισε να ρίχνεις ψόγους. Καθώς φαίνεται είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις εσύ η δήθεν μυημένη. Μισόλογα και υπονοούμενα άνευ ουσίας.
Μυστήρια πράματα...

Μπαρούφες της φαντασιας σου...
Παρατηρητής...
- taxalata xalasa
να στο πω ευγενικά;ksk έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 20:56Ποιοι πολέμησαν στον Τρωϊκό;
Πως είπαμε αποκαλεί ο Όμηρος το σκοταδι;
Υ.Γ Εννοείται ότι δεν καταλαβαίνεις τπτ απ όσα λέω αλλά δεν είσαι ο μόνος και έτσι πρέπει λόγω ιδιοτητας...οποτε βαθείες αναπνοές και ήρεμα , υπάρχουν και προβληματακια.
μπουρμπούτσαλα και κουραφέξαλα...
- ksk
Έχεις το γνωθι σαυτόν ...Αυτό δεν μπορώ να μην στο δώσω.taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 21:06να στο πω ευγενικά;
μπουρμπούτσαλα και κουραφέξαλα...
Παρατηρητής...
- taxalata xalasa
Ενώ εσύ έχεις το κλώθι σαυγόν...ksk έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 21:11Έχεις το γνωθι σαυτόν ...Αυτό δεν μπορώ να μην στο δώσω.
- ksk
Ποςο προβλέψιμος είσαι ώστε να γραφτεί ο επίλογος...taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Φεβ 2024, 21:15Ενώ εσύ έχεις το κλώθι σαυγόν...
Κι εσυ κλωθεις αλλά με διαφορετικού χρώματος νήμα.
Και ακριβώς αυτή είναι η βασική διαφορά με τον ινδουισμό και όχι μόνο.
Καθορίζει την μορφή λατρείας.
Παρατηρητής...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 63 Απαντήσεις
- 1694 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
10 Νοέμ 2024, 16:52
-
-
Νέα δημοσίευση Κούτουλας για τον Χρήστο Γιανναρά.
από έργο_μακέτο » 29 Αύγ 2024, 01:52 » σε Φιλοσοφία - 341 Απαντήσεις
- 5903 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λοξίας
05 Σεπ 2024, 09:53
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οι φιλοσοφικές καταβολές του χριστιανικού δόγματος - Διαμαντής Κούτουλας
από έργο_μακέτο » 14 Σεπ 2024, 12:19 » σε Θρησκειολογία - 2 Απαντήσεις
- 337 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αχθος Αρουρης
14 Σεπ 2024, 16:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οι φιλοσοφικές καταβολές του χριστιανικού δόγματος - Διαμαντής Κούτουλας
από έργο_μακέτο » 14 Σεπ 2024, 12:20 » σε Θρησκειολογία - 0 Απαντήσεις
- 388 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από έργο_μακέτο
14 Σεπ 2024, 12:20
-