Πιστεύετε στην Παλαιά Διαθήκη;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Πιστεύετε στην Παλαιά Διαθήκη;
Προς ολους οσους πιστευουν οτι η ΠΔ εινιαι ο λογος του Θεου.
Πιστευετε οτι ανυπακουα παιδια πρεπει να λιθοβοληθουν μεχρι θανατου συμφωνα με τις εντολες;
Πιστευετε οτι πρεπει να θανατωθουν οσοι εργαζονται την ημερα του Κυριου συμφωνα παλι με τις εντολες;
Πιστευετε οτι ο Θεος εστειλε αρκουδες να σκοτωσουν παιδια επειδη κοροιδευαν την φαλακρα του Ελισαιου;
Πιστευετε οτι δεν υπηρχε ουτε ενα παιδι/βρεφος αναμαρτητο στα Σοδομα;
Πιστευετε οτι ο Θεος εβαλε τον Μωυση να κανει θαυματα, αλλα απο την αλλη σκληραινε την καρδια του Φαραω να μην τα πιστεψει;
Εκατονταδες τετοια και χειροτερα παραδειγματα.
Εκει που θελω να καταληξω, ειναι πως ειναι δυνατον να αλλαξε ο Θεος αργοτερα; Αν η ΠΔ ειναι ο λογος του Θεου και ο Θεος δεν αλλαζει, οπως οχι μονο γραφεται στην ΠΔ αλλα και το χριστιανικο δογμα πιστευει το ιδιο, κατι δεν παει καλα νομιζω.
Και αν ειναι ο λογος του Θεου, πως γινεται τα ιερα βιβλια της Καινης να θεωρουν οτι η ΠΔ δεν ειναι αμεμπτος;
Πιστευετε οτι ανυπακουα παιδια πρεπει να λιθοβοληθουν μεχρι θανατου συμφωνα με τις εντολες;
Πιστευετε οτι πρεπει να θανατωθουν οσοι εργαζονται την ημερα του Κυριου συμφωνα παλι με τις εντολες;
Πιστευετε οτι ο Θεος εστειλε αρκουδες να σκοτωσουν παιδια επειδη κοροιδευαν την φαλακρα του Ελισαιου;
Πιστευετε οτι ο Θεος εβαλε τον Μωυση να κανει θαυματα, αλλα απο την αλλη σκληραινε την καρδια του Φαραω να μην τα πιστεψει;
Εκει που θελω να καταληξω, ειναι πως ειναι δυνατον να αλλαξε ο Θεος αργοτερα; Αν η ΠΔ ειναι ο λογος του Θεου και ο Θεος δεν αλλαζει, οπως οχι μονο γραφεται στην ΠΔ αλλα και το χριστιανικο δογμα πιστευει το ιδιο, κατι δεν παει καλα νομιζω.
Και αν ειναι ο λογος του Θεου, πως γινεται τα ιερα βιβλια της Καινης να θεωρουν οτι η ΠΔ δεν ειναι αμεμπτος;
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Πιστεύουμε σε ό,τι λέει και είπε και όρισε ο Θεός στην εποχή και στον τόπο και σε όποιον το όρισε-και το ορίζει.

...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Να με συγχωρείς, αλλά βρήκες άτομο για τέτοια κουβενταAlphabet έγραψε: ↑12 Νοέμ 2018, 00:34Μα δεν λεει η Γενεσις οτι πρωτα εγινε η γη και την τεταρτη μερα νομιζω εγιναν ολα τα αστρα, το συμπαν δηλαδη;Που ακριβως στον ουρανο γιατι διαστημοπλοια μας ταξιδευουν επι χρονια με ασυλληπτες ταχυτητες και δεν εχουν καταγραψει τιποτα.Δηλαδη Bluerose θελεις να πεις οτι επειδη δυο ατομα που προσεχε, ..δεν ηξεραν τι ειναι καλο ή κακο και ως εκ τουτου δεν μπορουσαν να κρινουν αν αυτο που εκαναν ηταν κακο και εφαγαν ενα απαγορευμενο καρπο, καταδικαστηκε ολη η ανθρωποτητα και επρεπε να πεθανει ο ιδιος ο Θεος για να συγχωρηθουμε; Την στιγμη που μπορουσε απλα να συγχωρεσει τους πρωτοπλαστους, οπως εκανε για αυτους που τον βασανισαν, τον μαστιγωσαν και τελος το σκοτωσαν;
Επισης δεν τα ειχε σχεδιασει ολα ο Θεος απο πριν, αφου για αυτον δεν υπαρχει παρελθον και μελλον αλλα ολα ειναι παρον;
Δεν απαντησες στην αλλη ερωτηση. Αν θελεις απαντας στο αν πιστευεις στο χρονοδιαγραμμα της Γενεσης, οτι δηλαδη ολα αυτα εγιναν περιπου πριν 7500 χρονια.
Δε ξέρω.
Πίστευε και μη ερεύνα; Αν είχες κάποια εμπειρια και πιστέψεις; Καλύτερα να μη γνωρίζεις και πολλά τελικά
Εννοεις α) οτι οι εντολες του Θεου ειναι εποχιακες β) οτι οι εντολες του απευθυνοντουσαν μονο για τους Ισραηλιτες και γ) μονο για τον τοπο του Ισραηλ;

Τοτε γιατι πιστευεις οτι ισχυουν για σενα που ζεις 2500 χρονια αργοτερα, φανταζομαι δεν εισαι Εβραια και ζεις στην Ελλαδα;
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Δεν ήταν πλήρης. Αφορούσε έναν λαό, όχι όλη την ανθρωπότητα παρά μόνο έμμεσα.Alphabet έγραψε: ↑12 Νοέμ 2018, 21:20Cavaliere και Rakomelofrona
Μπορειτε να μου πειτε γιατι στην ςπιστολη προς Εβραιους 8:7 αναφερεται "εἰ γὰρ ἡ πρώτη ἐκείνη ἦν ἄμεμπτος, οὐκ ἂν δευτέρας ἐζητεῖτο τόπος";
άμεμπτος < α- στερητικό + μέμφομαι + κατάληξη ρηματικών επιθέτων -τος
άμεμπτος, -η, -ο = που κανείς δεν μπορεί να τον μεμφθεί για κάτι.
Για ποιο πραγμα μπορει να κατηγορηθει η ΠΔ (συμφωνα με τον Παυλο);
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η ΠΔ δεν είχε σκοπό να είναι ο λόγος του Θεού για τη μετά Χριστόν περίοδο. Έδωσε κάποιες κατευθύνσεις για να κινούνται οι άνθρωποι (οι Εβραίοι συγκεκριμένα) ως μία αρχική προσέγγιση του Θεού με τον άνθρωπο και υποσχέθηκε τον ερχομό του Μεσσία που θα λύτρωνε το ανθρώπινο γένος. Ήρθε ο Μεσσίας, με τη διδασκαλία του έδωσε την Καινή Διαθήκη και με βάση αυτήν και την Ορθόδοξη Θεολογία ερμηνεύεται η Παλαιά Διαθήκη η οποία είναι μεν θεόπνευστη και διδακτική αλλά δεν αποτελεί το Δόγμα μας.Alphabet έγραψε: ↑12 Νοέμ 2018, 21:43Προς ολους οσους πιστευουν οτι η ΠΔ εινιαι ο λογος του Θεου.
Σε ευχαριστω πολυ Bluerose. ΕΙσαι εξαιρετικα συμπαθης. Να εισαι παντα καλα.
Κοίτα, δεν έχω δύναμη. Θέλει πολύ περισσότερη δύναμη να μη πιστέψεις ότι υπάρχει Θεός, από το να πιστέψεις.
Αργεί να φανεί, και θέλει υπομονή και αγάπη και δικαιοσύνη από μας ως τότε
Και δοκιμασίες και χαρές κι από όλα. Θέλει μια σταθερότητα κι επιμονή. Κι επειδή είμαστε, αδύναμοι, μας παίρνει από κάτω, αδικούμε γιατί νιώθουμε ότι μας αδικούν,φωνάζουμε για τα δίκια μας, κτλ κι έτσι δεν προχωρούμε. Για αυτό, παραχωρεί θαύματα ή γνωριμίες με γέροντες που σου αλλάζουν γνώμη δλ σε στηρίζουν στη πίστη
Alphabet έγραψε: ↑12 Νοέμ 2018, 21:59Εννοεις α) οτι οι εντολες του Θεου ειναι εποχιακες β) οτι οι εντολες του απευθυνοντουσαν μονο για τους Ισραηλιτες και γ) μονο για τον τοπο του Ισραηλ;
Τοτε γιατι πιστευεις οτι ισχυουν για σενα που ζεις 2500 χρονια αργοτερα, φανταζομαι δεν εισαι Εβραια και ζεις στην Ελλαδα;
Αλαφμπετ, υπάρχουν απαντήσεις και το γεγονός είναι οτι εσύ τις γνωρίζεις. Συγκεκριμένα δε, γι αυτά που ρωτάς, και ειδικά κατα την δεύτερη παράγραφο των ερωτήσεών σου, μπορώ να σου πω οτι απλώς εμπαίζεις

Εδώ επιθυμείς να κάνεις αυτό που κάνεις χρόνια τώρα (και αν έχω καταλάβει καλά, όχι μόνο σε αυτό το φόρουμ).
Γιατί θέλεις να μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία είναι κάτι που μόνο εσύ το γνωρίζεις (ή δεν το γνωρίζεις και τόσο όσο..), μπορεί βέβαια κανείς να υποθέσει 2 πράγματα που ενδεχομένως συμβαίνουν.
Εγώ, θα ήθελα μια φορά έστω να μου απαντηθεί αυτό, ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά όμως, από όσους κινείστε έτσι.
Επίσης, θα ήθελα να μου απαντήσεις, γιατί αφού σου ξαναέχουν απαντηθεί αυτά στο παρελθόν, συνεχίζεις να ρωτάς τα ίδια? Έχει μείνει κάτι αναπάντητο εκ μέρους των χριστιανών, που θέλεις πάλι διευκρίνηση? Αν σου απαντηθούν και τώρα, θα συνεχίσεις στο μέλλον να ρωτάς πάλι τα ίδια, με την ίδια συχνότητα, στα φόρα?
Για εμένα (για κάθε εμένα) είναι πολύ χρονοβόρο (εκτός που δεν έχω πάντα και κάθε φορά τις ακριβείς ή ολόκληρες ή αναλόγως του θέματος επιστημονικώς-ιστορικές, γλωσσολογικές, θεολογικές κτλ- πηγές, μελέτες, αναλύσεις εύκαιρες ή ακόμα ακόμα δεν τις γνωρίζω κι όλας) να απαντώ σε κάθε ερώτηση και υποερώτηση της υποερώτησης. Ιδιαίτερα, όταν έχω δει και στο παρελθόν να δίνονται οι απαντήσεις κι εσύ είτε να μην τις αποδέχεσαι είτε να προσπαθείς να τις ανατρέψεις.
Γιατί λοιπόν να μπω σε αυτήν την διαδικασία?
Ίσως να το κάνω (εγώ ή η όποια εγώ) μερικές φορές όταν έχω χρόνο, διάθεση και μπορώ να απαντήσω-σχετικά τουλάχιστον-ολοκληρωμένα, μόνο και μόνο για να μην μένουν εκκρεμότητες.
Και για να γίνεται αντιληπτό το γεγονός οτι πολλοί προσπαθούν να χτυπήσουν τον Χριστιανισμό παρουσιάζοντας κάθε φορά φαινομενικά εντυπωσιακά επιχειρήματα που βασίζονται σε επιστημονικά ή/και λογικοφανή δεδομένα, τα οποία όμως πολλές φορές, με παρουσίαση άλλων επιστημονικών στοιχείων ή/και ερμηνειών (εκτός άλλων), καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα
ΥΓ: μην παρεξηγήσεις το ύφος μου, είναι η φύση της συζήτησης και του νήματος που άνοιξες τέτοια, καταλαβαίνεις νομίζω

Και ξαναρωταω....ΓΙΑΤΙ;Σουβλίτσα έγραψε: ↑39 λεπτά πριν
Πιστεύουμε σε ό,τι λέει και είπε και όρισε ο Θεός στην εποχή και στον τόπο και σε όποιον το όρισε-και το ορίζει.
Γιατί κάτι προέκυψε που αναμφίβολα κάνει κάποιο, να θέλει να πιστεύει
Βέβαια δε φτάνει μόνο η πίστη
Το να μη προκύψει κάτι, βλέποντας γύρω καταλαβαίνεις ότι : κάτι : υπάρχει
Αυτό είναι δύσκολο και πιο δύσκολο να πεις δεν υπάρχει
Βέβαια δε φτάνει μόνο η πίστη
Το να μη προκύψει κάτι, βλέποντας γύρω καταλαβαίνεις ότι : κάτι : υπάρχει
Αυτό είναι δύσκολο και πιο δύσκολο να πεις δεν υπάρχει
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Στο είπα, είναι σπάνιος άνθρωπος.
Θα έπρεπε να παίρνουν μαθήματα συμπεριφοράς κάποιοι/ες εδώ μέσα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Αυτο που προεκυψε ειναι οτι απλα γεννηθηκε σε χριστιανικη χωρα,απλα ,ομορφα και ξεκαθαρα.Αν γεννιοταν στο πακισταν,θα ηταν μουσουλμανα και θα πιστευε παλι ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ,στην θρησκεια που θα την ειχαν μαθει.
Οποτε,απλα μπουρμπουτσαλα.
ΤΟ ΓΙΑΤΙ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ.Απο την ιδια την χρηστρια.
Συγγνώμη αλλά απαντώ επιλεκτικά
(η ερώτηση έχει ήδη απαντηθεί από άλλους χρήστες)
(η ερώτηση έχει ήδη απαντηθεί από άλλους χρήστες)
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η ‘Παλαιά Διαθήκη’ συνιστά: «Μη δίνετε σημασία σε θεολογικές ανοησίες»!
από Άθεος » 19 Ιούλ 2024, 11:11 » σε Θρησκειολογία - 0 Απαντήσεις
- 369 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
19 Ιούλ 2024, 11:11
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κέρκυρα: Πλημμύρισε η παλαιά πόλη
από ήρωας του λαού » 08 Ιαν 2025, 21:36 » σε Κοινωνικά θέματα - 2 Απαντήσεις
- 140 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
08 Ιαν 2025, 21:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πιστευετε οτι θα ξαναμπει το ΗΒ στην ΕΕ και ποτε?
από Στρακαστρουκας » 11 Απρ 2024, 21:12 » σε Διεθνής πολιτική - 37 Απαντήσεις
- 1034 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Pillars
02 Μάιος 2024, 11:37
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πιστευετε οτι, ότι κανουμε στην ζωη μας καταγραφετε σε αποθηκη δεδομενων?
από Στρακαστρουκας » 23 Σεπ 2023, 21:16 » σε Θρησκειολογία - 4 Απαντήσεις
- 543 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
23 Σεπ 2023, 21:53
-