Σουβλίτσα έγραψε: ↑12 Νοέμ 2018, 22:24
Αλαφμπετ, υπάρχουν απαντήσεις και το γεγονός είναι οτι εσύ τις γνωρίζεις. Συγκεκριμένα δε, γι αυτά που ρωτάς, και ειδικά κατα την δεύτερη παράγραφο των ερωτήσεών σου, μπορώ να σου πω οτι απλώς εμπαίζεις

Εδώ επιθυμείς να κάνεις αυτό που κάνεις χρόνια τώρα (και αν έχω καταλάβει καλά, όχι μόνο σε αυτό το φόρουμ).
Γιατί θέλεις να μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία είναι κάτι που μόνο εσύ το γνωρίζεις (ή δεν το γνωρίζεις και τόσο όσο..), μπορεί βέβαια κανείς να υποθέσει 2 πράγματα που ενδεχομένως συμβαίνουν.
Εγώ, θα ήθελα μια φορά έστω να μου απαντηθεί αυτό, ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά όμως, από όσους κινείστε έτσι.
Επίσης, θα ήθελα να μου απαντήσεις, γιατί αφού σου ξαναέχουν απαντηθεί αυτά στο παρελθόν, συνεχίζεις να ρωτάς τα ίδια? Έχει μείνει κάτι αναπάντητο εκ μέρους των χριστιανών, που θέλεις πάλι διευκρίνηση? Αν σου απαντηθούν και τώρα, θα συνεχίσεις στο μέλλον να ρωτάς πάλι τα ίδια, με την ίδια συχνότητα, στα φόρα?
Για εμένα (για κάθε εμένα) είναι πολύ χρονοβόρο (εκτός που δεν έχω πάντα και κάθε φορά τις ακριβείς ή ολόκληρες ή αναλόγως του θέματος επιστημονικώς-ιστορικές, γλωσσολογικές, θεολογικές κτλ- πηγές, μελέτες, αναλύσεις εύκαιρες ή ακόμα ακόμα δεν τις γνωρίζω κι όλας) να απαντώ σε κάθε ερώτηση και υποερώτηση της υποερώτησης. Ιδιαίτερα, όταν έχω δει και στο παρελθόν να δίνονται οι απαντήσεις κι εσύ είτε να μην τις αποδέχεσαι είτε να προσπαθείς να τις ανατρέψεις.
Γιατί λοιπόν να μπω σε αυτήν την διαδικασία?
Ίσως να το κάνω (εγώ ή η όποια εγώ) μερικές φορές όταν έχω χρόνο, διάθεση και μπορώ να απαντήσω-σχετικά τουλάχιστον-ολοκληρωμένα, μόνο και μόνο για να μην μένουν εκκρεμότητες.
Και για να γίνεται αντιληπτό το γεγονός οτι πολλοί προσπαθούν να χτυπήσουν τον Χριστιανισμό παρουσιάζοντας κάθε φορά φαινομενικά εντυπωσιακά επιχειρήματα που βασίζονται σε επιστημονικά ή/και λογικοφανή δεδομένα, τα οποία όμως πολλές φορές, με παρουσίαση άλλων επιστημονικών στοιχείων ή/και ερμηνειών (εκτός άλλων), καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα
ΥΓ: μην παρεξηγήσεις το ύφος μου, είναι η φύση της συζήτησης και του νήματος που άνοιξες τέτοια, καταλαβαίνεις νομίζω