Η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ πιο σοφτ απο τους 2 αμεσους προκατοχους του.
Η πρωτη αντιδραση απο Ιεράρχη για το επιμαχο νομοσχέδιο
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Re: Η πρωτη αντιδραση απο Ιεράρχη για το επιμαχο νομοσχέδιο
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Εχει δικαιωμα?Otto Weininger έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 18:02Για να δούμε τον Σεραφείμ να πετάει την Δόμνα έξω από εκκλησία.
Έτσι για την απορία.
Κοίτα, και εγώ είμαι υπέρ της Δόμνας διότι ευχαρίστως θα τη μερεμέτιζα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα κάνω κωλοτούμπες μπροστά της.Otto Weininger έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 18:22Δε ξέρω. Θα έβαζα τα λεφτά μου στο "όχι". Σίγουρα είναι υπέρ της Δόμνας όμως. Αλλιώς προεκλογικό εξώφυλλο στον Πρωταθλητή δε σε κάνουν.
Το να σε προματάρει ως πολιτικό, οπαδικό έντυπο, δεν το λες και κατόρθωμα, μάλλον κατάντια είναι...
Σαν να λέμε να προμοτάρει τον Σεραφείμ, λοάτκι έντυπο. Πολύ καλύτερα θα ήταν γι' αυτόν να τον έχουν στην μπούκα.
ΥΓ. Όταν κάνεις αβάντες σε κάποιον, χωρίς να κάνεις ποτέ κριτική και χωρίς καν να στο ζητήσει, είσαι εθελόδουλος.
Όταν τις αβάντες αυτές τις κάνεις σε βάρος των προσωπικών σου αξιών ή για να βγαίνει χαρτζιλίκι, είσαι εθελόπουστας.
Κάποιοι εδώ μέσα μπορούν, λόγω ηλικίας να επικαλεστούν άνοια, αλλά μάντεψε: δεν ανήκεις σε αυτούς.
My Life had stood, a Loaded Gun
Συμφωνώ και επιφυλάσσομαι να το συζητήσουμε κάποια στιγμή σε ξεχωριστό νήμαGeorge_V έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 18:38Δεδομενου οτι εχει τελειωσει συνοδικα το ζητημα ισχυει οτι εχουν πει αυτοι και οχι οτι λενε μεμονωμενοι ιερεις και θεολογοι. Αν θελει η Μοσχα να το ξανανοιξουμε ας δεχτει να συγκληθει Μειζων και Υπερτελης Συνοδος να δωσει τη λυση. Αλλα μαντεψε. Δεν θελουν να συγκληθει τετοια Συνοδος.Saturn έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 18:35Δεν θυμάμαι πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα αλλά δεν νομίζω οτι ισχύει αυτό που λες, κάτι παίχτηκε με τους Ουκρανούς και την Μόσχα στο θέμα της Αυτοκεφαλίας και από πίσω φυσικά ήταν οι αμερικάνοι. Αυτό με το έκκλητο στο συγκεκριμένο θέμα κάπου κολλάει, θα ξανακοιτάξω τα κιτάπια μου...George_V έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 18:32
Οι οποιοι Ουκρανοι ηθελαν αυτοκεφαλια. Το Πατριαρχειο Μοσχας απέρριψε το αιτημα τους (βασικα ουτε που ασχοληθηκε παλι κατα παραβασιν των κανονων) και η Ουκρανια ασκησε το δικαιωμα του Εκκλητου οπως απορρεει απο τους Κανονες της Δ' Οικουμενικης Συνοδου.
Οπως ειπα αν υπηρχε παραβαση των κανονων θα ουρλιαζαν για εισπηδηση. Αλλα εκει το εχουν βουλώσει γιατι ξερουν οτι η διαδικασια εγινε σωστα. Αλλο αν δεν τους βολευει η δεν τους αρεσει.
Αλλά, και αυτό να παραμερίσεις, οι άνθρωποι δεν έχουν καν ιεροσύνη ρε συ Γεώργιε...και δεν τα λέω εγώ αυτά, τα λένε θεολόγοι και ιερεις που τα έχουν ξεσκονίσει...
Οπως και να χει δεν αποτελει θεμα του παροντος νηματος.
Για την Σύνοδο όμως, ,νομίζω το Φανάρι είναι αυτό που δεν θέλει Πανορθόδοξη...
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Ομολογώ κι εγώ πάντως πως ούτε οι δικοί του δεν το περίμεναν οτι θα βγει...με την έννοια οτι πανηγύρισαν με ιδαιτερα εντονο τρόπο οταν βγηκε
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
- Otto Weininger
Κριτική ασκώ, είναι πανεύκολο να βρεις, άλλο αν δεν σου κάνει πχ.aljawn έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 18:59ΥΓ. Όταν κάνεις αβάντες σε κάποιον, χωρίς να κάνεις ποτέ κριτική και χωρίς καν να στο ζητήσει, είσαι εθελόδουλος.Otto Weininger έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 18:22Δε ξέρω. Θα έβαζα τα λεφτά μου στο "όχι". Σίγουρα είναι υπέρ της Δόμνας όμως. Αλλιώς προεκλογικό εξώφυλλο στον Πρωταθλητή δε σε κάνουν.
Όταν τις αβάντες αυτές τις κάνεις σε βάρος των προσωπικών σου αξιών ή για να βγαίνει χαρτζιλίκι, είσαι εθελόπουστας.
Κάποιοι εδώ μέσα μπορούν, λόγω ηλικίας να επικαλεστούν άνοια, αλλά μάντεψε: δεν ανήκεις σε αυτούς.
Προφανώς και θα κάνω έκπτωση σε κάποια θέματα αφού ποτέ κανένα κόμμα δε θα μας έχει 100% ικανοποιημένους όλους. Πάντα κάποιος θα κάνει έκπτωση.
Αλλά ποτέ δε θα φτάσω στην κατάντια να παριστάνω τον Δεξιό και να κρατήσω φανάρι (δις) στους ζαίους. Που πέραν της ιδεολογικής ξεφτίλας, σημαίνει και κάτι ακόμα: είτε τους πίστεψα το 2015 οπότε είμαι εντελώς ηλίθιος είτε απλά είμαι λίγδας.
Διάλεξε.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Otto Weininger
Φυσικά.panos291 έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 18:48Εχει δικαιωμα?Otto Weininger έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 18:02Για να δούμε τον Σεραφείμ να πετάει την Δόμνα έξω από εκκλησία.
Έτσι για την απορία.
Δεν θα μπω στον κόπο να σου απαντήσω, γιατί τα έχουμε πει χιλιάδες φορές: προσωπικά στράφηκα κατά της ΝΔ και του Πιτσαγιόλο το 2012, μετά την κωλοτούμπα του Ζαππείου. Αν δεν έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, ότι κόμμα που θα κάνει κωλοτούμπα και θα δώσει κώλο για ένα οποιοδήποτε λόγο (τα οικονομικά αν θες είναι ίσως από τους λιγότερο σημαντικούς) μια φορά, θα το κάνει ξανά και ξανά, πιο εύκολα και για μια τυρόπιτα στο τέλος.Otto Weininger έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 19:07Κριτική ασκώ, είναι πανεύκολο να βρεις, άλλο αν δεν σου κάνει πχ.
Προφανώς και θα κάνω έκπτωση σε κάποια θέματα αφού ποτέ κανένα κόμμα δε θα μας έχει 100% ικανοποιημένους όλους. Πάντα κάποιος θα κάνει έκπτωση.
Αλλά ποτέ δε θα φτάσω στην κατάντια να παριστάνω τον Δεξιό και να κρατήσω φανάρι (δις) στους ζαίους. Που πέραν της ιδεολογικής ξεφτίλας, σημαίνει και κάτι ακόμα: είτε τους πίστεψα το 2015 οπότε είμαι εντελώς ηλίθιος είτε απλά είμαι λίγδας.
Διάλεξε.
Αν εσύ πιστεύεις ότι η νδούλα θα σταματήσει στη συγκεκριμένη "τομή", προσευχήσου στο καλό Θεούλη να σε λυπηθεί και σου στείλει κανένα εγκεφαλικό μπας και το παίζεις Πατ εφεξής
- Otto Weininger
Δε με ενδιαφέρει ποια δικαιολογία χρησιμοποιείς για να σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα που κραταγες τσίλιες στους ζαίους.aljawn έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 19:15Δεν θα μπω στον κόπο να σου απαντήσω, γιατί τα έχουμε πει χιλιάδες φορές: προσωπικά στράφηκα κατά της ΝΔ και του Πιτσαγιόλο το 2012, μετά την κωλοτούμπα του Ζαππείου. Αν δεν έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, ότι κόμμα που θα κάνει κωλοτούμπα και θα δώσει κώλο για ένα οποιοδήποτε λόγο (τα οικονομικά αν θες είναι ίσως από τους λιγότερο σημαντικούς) μια φορά, θα το κάνει ξανά και ξανά, πιο εύκολα και για μια τυρόπιτα στο τέλος.Otto Weininger έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 19:07Κριτική ασκώ, είναι πανεύκολο να βρεις, άλλο αν δεν σου κάνει πχ.
Διάλεξε.
Αν εσύ πιστεύεις ότι η νδούλα θα σταματήσει στη συγκεκριμένη "τομή", προσευχήσου στο καλό Θεούλη να σε λυπηθεί και σου στείλει κανένα εγκεφαλικό μπας και το παίζεις Πατ εφεξής
Γι'αυτό και ενώ έχεις απαντήσει όπως λες, τα ακούω βερεσέ.
που υπογραφω για να με αφορισουνε-ξεβαφτισουνε; γινεται ονλαιν αιτηση;George_V έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 18:07Η Ακοινωνησια (η μικρος αφορισμος) απαγορευει στον τιμωρηθεντα τη θεια κοινωνια και τη συμμετοχη στα αλλα μυστηρια χωρις ομως να τον αποκοπτει τελειως απο την εκκλησια.
Το Αναθεμα (η μεγάλος αφορισμος) αποκοπτει τελειως τον τιμωρηθεντα απο την Εκκλησια και ουσιαστικα καθιστά ανενεργο το βαπτισμα του. Οσον αφορα την Εκκλησια ο αναθεματισμένος βρισκεται στο ιδιο επιπεδο με τον αβαπτιστο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Αναθεμα γινεται μονο σε αιρεση και μονο εαν παραμενει αμετανοητος ο αιρετικος.Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 19:27που υπογραφω για να με αφορισουνε-ξεβαφτισουνε; γινεται ονλαιν αιτηση;George_V έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 18:07Η Ακοινωνησια (η μικρος αφορισμος) απαγορευει στον τιμωρηθεντα τη θεια κοινωνια και τη συμμετοχη στα αλλα μυστηρια χωρις ομως να τον αποκοπτει τελειως απο την εκκλησια.
Το Αναθεμα (η μεγάλος αφορισμος) αποκοπτει τελειως τον τιμωρηθεντα απο την Εκκλησια και ουσιαστικα καθιστά ανενεργο το βαπτισμα του. Οσον αφορα την Εκκλησια ο αναθεματισμένος βρισκεται στο ιδιο επιπεδο με τον αβαπτιστο.
Μπορεις να ξεκινησεις μια αιρεση ας πουμε.

Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Ότι σε κάνει να κοιμάσαι καλύτερα το βράδυ, μη στο χαλάσω.Otto Weininger έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 19:25Δε με ενδιαφέρει ποια δικαιολογία χρησιμοποιείς για να σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα που κραταγες τσίλιες στους ζαίους.
Γι'αυτό και ενώ έχεις απαντήσει όπως λες, τα ακούω βερεσέ.
Προσωπικά σε λυπάμαι και δε θα ήθελα να ήμουν στη θέση σου
(αν όντως τα γράφεις ως ψηφοφόρος και όχι ως σιτιζόμενος, όπως άλλοι)
Μου ρθε ένα ηχητικό ότι η επιθυμία της ψυχής σου έγινε αποδεκτή και το αίτημα ολοκληρώθηκε.Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 19:27που υπογραφω για να με αφορισουνε-ξεβαφτισουνε; γινεται ονλαιν αιτηση;George_V έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 18:07Η Ακοινωνησια (η μικρος αφορισμος) απαγορευει στον τιμωρηθεντα τη θεια κοινωνια και τη συμμετοχη στα αλλα μυστηρια χωρις ομως να τον αποκοπτει τελειως απο την εκκλησια.
Δεν χρειάζεται κάποια άλλη ενέργεια από μέρους σου.
- Golden Age
Οι μαρξιστές έχουν τέτοια αντίληψηΛηστοσυμμορίτης έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 18:05Οι αστοι αντιλαμβάνονται τη θρησκεία σαν εργαλείο, όπως και τα περισσότερα πράγματα βέβαια. Όταν τη θέλουν την χρησιμοποιούν όταν δεν κάνει τη δουλειά τους την βάζουν στην εργαλειοθήκη για μετέπειτα χρήση.
Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 19:27που υπογραφω για να με αφορισουνε-ξεβαφτισουνε; γινεται ονλαιν αιτηση;George_V έγραψε: ↑22 Φεβ 2024, 18:07Η Ακοινωνησια (η μικρος αφορισμος) απαγορευει στον τιμωρηθεντα τη θεια κοινωνια και τη συμμετοχη στα αλλα μυστηρια χωρις ομως να τον αποκοπτει τελειως απο την εκκλησια.
Ρε συ, είναι διαφορετικά τα δύο αυτά...
Για το ξεβάφτισμα υπάρχει ειδική τελετή - θα πρέπει να κάνεις ειδική αίτηση στην επισκοπή σου, μέσα από την πιο κοντινή σου εκκλησία.
Για τον αφορισμό, πρέπει να κάνεις κάτι το οποίο να είναι πολύ χοντρό αντιχριστιανικό - στις μέρες μας δεν γίνεται εύκολα, οπότε το ξεχνάς...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 68 Απαντήσεις
- 2720 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
17 Φεβ 2024, 17:38
-
-
Νέα δημοσίευση Η διαδοχή του Βαρθολομαίου, το παρασκήνιο και η εμπλοκή του κρητικού ιεράρχη Μακάριου
από Ίακχος » 17 Νοέμ 2023, 12:19 » σε Θρησκειολογία - 17 Απαντήσεις
- 911 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
23 Νοέμ 2023, 22:28
-
-
- 24 Απαντήσεις
- 481 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από SeaHawk
17 Φεβ 2025, 06:36
-
-
Νέα δημοσίευση Για ΠΡΩΤΗ φορα η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ ) αναδεικνυεται ΠΡΩΤΗ στην ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΚΟΜΕΙΩΝ
από Frappezitis » 27 Μαρ 2025, 22:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 58 Απαντήσεις
- 1447 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
27 Απρ 2025, 22:48
-