πατησιωτης έγραψε: ↑28 Φεβ 2024, 20:30
George_V έγραψε: ↑28 Φεβ 2024, 20:26
Τα οποία δεν μπορούν να ανοίξουν όσο υπάρχει ρητη συνταγματική απαγόρευση.
Όποιος νομίζει ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός θα προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας και αυτό θα αποφασίσει.
Δεν μου λες μια και συζητάμε για νόμους και συντάγματα,οι καταλήψεις πως γίνονται εδώ και 40 χρόνια αφού είναι παράνομες;
To ότι το κράτος ανέχεται εκνομες καταστασεις δεν τις καθιστά νόμιμες επειδή το κράτος παραλείπει να εφαρμόσει τον νόμο.
Η ερώτηση μου είναι σαφής την έκανα και σε άλλους θα την κάνω και σε σένα και θέλω την δική σου άποψη.
Εφόσον υπάρχει συνταγματική απαγόρευση ιδιωτικών πανεπιστημιων σε ισχύ εάν βγει νόμος που το επιτρέπει δεν προσκρουει σαφώς και προδηλως στο άρθρο 16?
Δεν θέλω ανάλυση. Θέλω την άποψη σου. Ισχύει το παραπάνω η όχι?
Και για να σε βοηθήσω σου θυμίζω αυτό που είπα και στον Οττο.
Όταν η Θάνου του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε να νομοθετηθει σύνταξη στα 72 για δικαστικούς αντί για τα 67 εκεί γιατί εσκουζε η ΝΔ για αντισυνταγματικοτητα (και καλά έκανες αφού το άρθρο 106 είναι σαφεστατο) και ούρλιαζε για εκτροπή με την ιδέα μόνο που έπεσε στο τραπέζι?
Τι άλλαξε τώρα και ενώ κάνουμε το ίδιο ακριβώς πράγμα με τότε η ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα και λέει οτι ολα οκ υπάρχει συνταγματική απαγόρευση αλλά τη γράφουμε στα @@ μας καιβπροχωραμε?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.