Σε προεκλογικές εκστρατείες.Διαφημίσεις στην τηλεόραση.Μεταφορά με πούλμαν οπαδών για συγκεντρώσεις.
Αγορά εισιτηρίων της Ολυμπιακής για μεταφορά ψηφοφόρων ετεροδημοτών και εξωτερικού.Αφίσες διάφορες.
Τα δάνεια τα έπαιρναν πριν το μνημόνιο βάζοντας εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση που ήταν μεγάλη και σίγουρη.Κανείς δεν περίμενε το 2000 ότι θα υπάρξουν ποτέ άλλα μεγάλα κόμματα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ούτε και ότι η χώρα θα χρεωκοπήσει.Οι ίδιοι που έπαιρναν τα δάνεια αναγκάσθηκαν να τα μετατρέψουν σε μη εξοφλήσιμα την εποχή του μνημονίου (Σαμαράς - Βενιζέλος) όταν περιέκοψαν πολύ τη χρηματοδότηση από το κράτος.Βασικά δεν διαφέρουν από τους δανειολήπτες των κόκκινων δανείων.

Όπως ένας δανειολήπτης φωνάζει ότι εγώ έπαιρνα πριν το μνημόνιο 2.000 ευρώ και πλήρωνα δόση για το σπίτι μου 700 ευρώ ενώ τώρα ο μισθός μου έπεσε στα 1.000 ευρώ και δεν μπορώ να πληρώνω τη δόση μου έτσι και αυτοί αν έπαιρναν 10 εκατομμύρια από το κράτος το χρόνο και υπολόγιζαν αντίστοιχα τις δόσεις τους και ξαφνικά έπεσε η χρηματοδότηση στα 2 εκατομμύρια ( με δικές τους ψήφους βέβαια

Τα δάνεια φυσικά θεωρούνται πράσινα από τις τράπεζες διότι πληρώνονται οι δόσεις που συμφωνήθηκαν με τις ρυθμίσεις αλλά δεν πρόκειται να εξοφληθούν πλήρως ποτέ.Δεν έχουν και άλλη επιλογή αφού δεν υπάρχει ακίνητη περιουσία για να κατάσχουν.Το πιθανότερο είναι να συνεχίσουν να αυξάνονται από τα πανωτόκια μέχρι μια μεγάλη πολιτική μεταβολή να οδηγήσει στη διαγραφή τους ή κάποια έξοδος ή διάλυση της ευρωζώνης να μας πάει σε μεγάλο πληθωρισμό δραχμής και να πληρωθούν έτσι.