GMAT
- Οργισμένος
GMAT
Αρχικώς, όποιος έχει λάβει μέρος σε εξετάσεις GMAT ας μας πει το βαθμο που πήρε αλλα και τις εμπειρίες του.
Κατα τα λοιπα το GMAT ειναι ενα πιστοποιητικο που διδεται μετα απο διαγωνισμό σε τεστ γνωσεων μαθηματικων-αγγλικων. Αποτελείται από 4 μερη
1.verbal
2. Mathematics
3. Critical Reasoning
4. Analytical Writing assesment
Η βαθμολογία έχει άριστα το 800 και δεν λαμβανονται υποψη οι τομεις 3-4 που αναφερω πιο πανω παρα αναφερονται ξεχωριστα απο τη βαθμολογια.
ΤΟ verbal αποτελειται απο 36 ερωτήσεις πενταπλης επιλογής (σε 65 λεπτα χρονο) γνωσης-κατανοησης-αναλυσης αγγλικης γλώσσας οι οποιες είναι διαφορετικης δυσκολιας η καθεμια και αναλογως βαθμολογουνται.
Το Mathematics αποτελειται απο 31 ερωτήσεις (62 λεπτα χρόνος)μαθηματικων πενταπλής επιλογής οι οποιες είναι διαφορετικης δυσκολιας η καθεμια και αναλογως βαθμολογουνται.
Το critical reasoning αποτελειται απο μεγαλα κειμενα και ερωτησεις επι αυτών (12 ερωτησεις πενταπλης επιλογης).
Το AWA παραθετει ενα κειμενο το οποιο ο διαγωνιζομενος πρεπει να αναλυσει και να κρινει τις αδυναμιες του γραφοντας ενα κειμενο περιπου 500 λέξεων σε 30 λεπτά.
Οι ερωτήσεις είναι σειριακές δλδ δεν μπορει να αλλαξει τη σειρά απαντήσεων ο διαγωνιζόμενος ουτε να γυρίζει πισω σε ερωτηση που εχει προηγουμενως απαντήσει για να αλλάξει την απάντηση και το τεστ ειναι adaptive.
Μεγαλα πανεπιστημια μεσα στην 1η δεκαδα πλανητικης καταταξης ζητουν απο υποψηφιους μαθητες εν γενει βαθμολογιες gmat ανω του 700 ενω τα υπολοιπα ανω του 600.
Ενας πολύ καλός βαθμός είναι η υπερβαση του 650 κατι το οποίο σκοπέύω να επιχειρήσω και γιαυτό έχω αρχίσει να διαβάζω και να προετοιμάζομαι. Μάλλον θα δώσω μέσα στο γενάρη.
Παρακαλω για τις απόψεις σας.
Κατα τα λοιπα το GMAT ειναι ενα πιστοποιητικο που διδεται μετα απο διαγωνισμό σε τεστ γνωσεων μαθηματικων-αγγλικων. Αποτελείται από 4 μερη
1.verbal
2. Mathematics
3. Critical Reasoning
4. Analytical Writing assesment
Η βαθμολογία έχει άριστα το 800 και δεν λαμβανονται υποψη οι τομεις 3-4 που αναφερω πιο πανω παρα αναφερονται ξεχωριστα απο τη βαθμολογια.
ΤΟ verbal αποτελειται απο 36 ερωτήσεις πενταπλης επιλογής (σε 65 λεπτα χρονο) γνωσης-κατανοησης-αναλυσης αγγλικης γλώσσας οι οποιες είναι διαφορετικης δυσκολιας η καθεμια και αναλογως βαθμολογουνται.
Το Mathematics αποτελειται απο 31 ερωτήσεις (62 λεπτα χρόνος)μαθηματικων πενταπλής επιλογής οι οποιες είναι διαφορετικης δυσκολιας η καθεμια και αναλογως βαθμολογουνται.
Το critical reasoning αποτελειται απο μεγαλα κειμενα και ερωτησεις επι αυτών (12 ερωτησεις πενταπλης επιλογης).
Το AWA παραθετει ενα κειμενο το οποιο ο διαγωνιζομενος πρεπει να αναλυσει και να κρινει τις αδυναμιες του γραφοντας ενα κειμενο περιπου 500 λέξεων σε 30 λεπτά.
Οι ερωτήσεις είναι σειριακές δλδ δεν μπορει να αλλαξει τη σειρά απαντήσεων ο διαγωνιζόμενος ουτε να γυρίζει πισω σε ερωτηση που εχει προηγουμενως απαντήσει για να αλλάξει την απάντηση και το τεστ ειναι adaptive.
Μεγαλα πανεπιστημια μεσα στην 1η δεκαδα πλανητικης καταταξης ζητουν απο υποψηφιους μαθητες εν γενει βαθμολογιες gmat ανω του 700 ενω τα υπολοιπα ανω του 600.
Ενας πολύ καλός βαθμός είναι η υπερβαση του 650 κατι το οποίο σκοπέύω να επιχειρήσω και γιαυτό έχω αρχίσει να διαβάζω και να προετοιμάζομαι. Μάλλον θα δώσω μέσα στο γενάρη.
Παρακαλω για τις απόψεις σας.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Re: GMAT
Έκανα και εγώ αίτηση για μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εδώ στην Θεσσαλονίκη αλλά τελικά έγινε δεκτή η αίτηση μου και χωρίς
το GMAT. Αν επιτρέπεται που θέλεις να το χρησιμοποήσεις; Θέλεις να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό μήπως;
Όπως και να'χει καλή επιτυχία και από μένα
το GMAT. Αν επιτρέπεται που θέλεις να το χρησιμοποήσεις; Θέλεις να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό μήπως;
- Οργισμένος
Για phd economics στο εξωτερικο.pylothess έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 10:58Έκανα και εγώ αίτηση για μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εδώ στην Θεσσαλονίκη αλλά τελικά έγινε δεκτή η αίτηση μου και χωρίς
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
Ευχαριστω αλλα θεωρω απιθανο να με παρουν στο phd.
Tespa θα γινει η προσπαθεια.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Ωρε θα μας φύγεις Κλίγκονας και θα μας γυρίσεις ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ωρέ ? ? ? ?
Μπρρρρρ.............. ! ! !

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Παρακολούθησα και εγώ μαθήματα στο ΠΑΜΑΚ στο μεταπτυχιακό εφαρμοσμένα οικονομικά αλλά θα το παρατήσω γιατί δεν έχω την απαιτούμενη βάση σε οικονομετρία ,στατιστική κ.τ.λ.Οργισμένος έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 11:05Για phd economics στο εξωτερικο.pylothess έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 10:58Έκανα και εγώ αίτηση για μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εδώ στην Θεσσαλονίκη αλλά τελικά έγινε δεκτή η αίτηση μου και χωρίς
- Οργισμένος
ειναι ζορικο το μεταπτυχιακο αυτο; Διοτι συνηθως τα «εφαρμοσμενα» ειναι πιο ευκολα απο τα θεωρητικα. Πληρωσες και θα τα παρατησεις ή ειναι χωρις διδακτρα το master αυτο που παρακολουθεις;pylothess έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 11:17Παρακολούθησα και εγώ μαθήματα στο ΠΑΜΑΚ στο μεταπτυχιακό εφαρμοσμένα οικονομικά αλλά θα το παρατήσω γιατί δεν έχω την απαιτούμενη βάση σε οικονομετρία ,στατιστική κ.τ.λ.Οργισμένος έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 11:05Για phd economics στο εξωτερικο.pylothess έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 10:58Έκανα και εγώ αίτηση για μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εδώ στην Θεσσαλονίκη αλλά τελικά έγινε δεκτή η αίτηση μου και χωρίς
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
Δεν σκοπευω να γινω κλοουν. Αρα οχι.DIOMEDESGR έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 11:14Ωρε θα μας φύγεις Κλίγκονας και θα μας γυρίσεις ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ωρέ ? ? ? ?
Μπρρρρρ.............. ! ! !
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Όχι δεν πλήρωσα. Υπάρχει νόμος που ορίζει ότι το 30% των σπουδαστών μπορούν να απαλλαγούν από τα δίδακτρα με κοινωνικά κριτήρια.Οργισμένος έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 12:22ειναι ζορικο το μεταπτυχιακο αυτο; Διοτι συνηθως τα «εφαρμοσμενα» ειναι πιο ευκολα απο τα θεωρητικα. Πληρωσες και θα τα παρατησεις ή ειναι χωρις διδακτρα το master αυτο που παρακολουθεις;
Έχω καταθέσει την αίτησή μου εδώ και ένα μήνα περίπου αλλά πέρα βρέχει .Αγρό αγοράζουν. Ε, δημόσιο είναι . Τι περιμένεις; Δεν φημίζεται εξάλλου και το Ελληνικό δημόσιο για την αποτελεσματικότητά του. Είναι γνωστό τοις πάσι και κουραστικό να λέμε τα ίδια και τα ίδια.
Ναι σε γενικές γραμμές είναι πιο εύκολα τα εφαρμοσμένα οικονομικά από τα θεωρητικά αλλά πάλι θέλει να έχει κάποιες λίγες γνώσεις από στοιχειώδη στατιστική . Πιο πολύ όμως σκέφτομαι να το παρατήσω γιατί δεν μου δίνουν εγκαίρως μια απάντηση τι θα γίνει με τα δίδακτρα. Εγώ πάντως 5,000 ευρώ δεν μπορώ να τα δώσω. Ίσως να επιλέξω μεταπτυχιακό στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική η στην Φορολογική νομοθεσία ,Διεθνή Λογιστικά πρότυπα ,διοικητική λογιστική κ.τ.λ. Το πρώτο μου πτυχίο είναι στην λογιστική.