GoBzi έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 14:50
foscilis έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 14:40
Η ένστασή μου απέναντι στη λέξη "πιτόγυρο" είναι καθαρά αισθητική. Είναι σα να πηγαίνεις στο φούρνο και να λες "βάλτε μου ένα πιτότυρο".
ΔΕ δουλεύει έτσι η ελληνική γλώσσα.
Η ελληνική γλώσσα δουλεύει όπως και οι υπόλοιπες. Εάν πεις Α και ο άλλος καταλάβει Α τότε η γλώσσα δουλεύει.

Εγώ πάντως δεν είπα ότι δεν καταλαβαίνω τι εννοεί η κινούμενη σκατοσακούλα που λέει "πιτόγυρο".
Είπα ότι το βρίσκω ακραία αντιαισθητικό σαν λέξη και ασύμβατο με τον τρόπο που σχηματίζονται οι υπόλοιπες 500 παρόμοιες λέξεις στην ελληνική γλώσσα.
Αλλά λαμβάνω την πάσα για να σημειώσω ότι με τα λεγόμενά σου αποδεικνύεις ότι στη Θεσσαλονίκη δε μιλάνε την ελληνική γλώσσα, γιατί λες στον άλλον "καλαμάκι" δείχνοντάς του μάλιστα ενίοτε και το ζωγραφισμένο καλαμάκι στη μαρκίζα από πάνω του κι εκείνος αντί να καταλάβει τι εννοείς ή παθαίνει εγκεφαλικό η κωλοτρυπίδα του ή σου φέρνειένα καλαμάκι του φραπέ διατεινόμενος ότι αυτό σημαίνει η λέξη
(περιέργως δε σου φέρνουν ένα μικρό καλάμι,

που σημαίνει ότι κάποτε, μιλώντας από ανθρωπολογική σκοπιά, είχαν κι αυτοί ως υποείδος τη δυνατότητα να χειριστούν την έννοια "1 λέξη > 1 σημασία" η οποία όμως πάγωσε μαζί με τις περισσότερες άλλες εγκεφαλικές τους λειτουργίες όταν ήρθαν σε επαφή με τον φραπέ)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
foscilis την 22 Μαρ 2024, 15:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.