Nandros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 15:59
Lugozzi έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 15:35
Nandros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 15:33
Εγώ που τα άκουσα live με ένα πανίσχυρο ράδιο στο Κερατσίνι παρακαλώ, αν και είχε πολλά παράσιτα, μπορώ να έχω άποψη;
πιστεύεις ότι βοηθάει τα 6άχρονα αυτή η ακρόαση
συνοδεία της πασοκικής αφήγησης περί λιωμένων φοιτητών από το τανκς?
Δεν ξέρω τί μαλακίες μάθαιναν στα παιδάκια εκείνη την εποχή.
Αν όμως ο σκοπός ήταν να φτιάξουν
δημοκράτες πολίτες, που να μισούν απολυταρχίες, ολιγαρχίες, χούντες, δικτατορίες, κλπ, καλώς έπρατταν.
Όσο για τα 6άχρονα, είχαν ήδη χορτάσει από αίμα από την TV στο σπίτι τους.
.
Νάνδρο, δεν έπραξαν καθόλου καλώς και το καταλαβαίνεις τώρα που βγήκε στη φόρα τι έγινε πραγματικά.
Τα παιδάκια των 80's και των '90s που άκουγαν για λιωμένους από το τανκ και γαζωμένους από τις σφαίρες, φοιτητές, μετά είδαν τον Άδωνη να τους ξεμπροστιάζει με τον πραγματικό κατάλογο των νεκρών και αυτούς να μασάνε τα λόγια τους και φαντάσου τι γνώμη έχουν σχηματίσει για το Πολυτεχνείο και όλη τη σαπίλα της Μεταπολίτευσης γενικώς.
Προσωπικώς πλέον ξέρω πως από όσους χώριζαν οι καθηγητές στις συμπλοκές, στο σχολείο, δίκιο είχαν αυτοί που έκραζαν το Πολυτεχνείο και οι καθηγητές μας είχαν άδικο και ήταν ρεμάλια που έριχναν αποβολή σε αυτούς και όχι και στους άλλους που έλεγαν για τανκ και σφαίρες και άρχιζαν τον καυγά.
Και από τους πραγματικούς νεκρούς, αυτούς εκτός Πολυτεχνείου, αυτήν τη γιαγιά που πέθανε στους Αγίους Αναργύρους, ακόμα την θυμάμαι. Πόσες φορές πρέπει να εξοστρακιστεί αυτή η σφαίρα για να πάει από τα Πατήσια στους Αγίους Αναργύρους;
Το ψέμα έχει κοντά πόδια.
edit: θυμάμαι συμμαθήτρια να έχει μπλαβιάσει από τα νεύρα της και να λέει τσιρίζοντας για το θείο της που ήταν μέσα και ο κολλητός του πέθανε στα χέρια του από σφαίρα και να επιτίθεται σε αυτήν που έλεγε πως δεν πέθανε κανείς μέσα.
Αν την ξαναδώ θα τη ρωτήσω τι κάνει εκείνος ο θείος που ήταν μέσα με τον κολλητό του που πέθανε στα χέρια του.