Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
-
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
Κι εδώ ένας στην Ανθούπολη έχει χειροποίητες πίτες, και είναι καλή φάση, αλλά βάζει λίγη ποσότητα και με τιμές 3.40, θέλουμε να χορτάσουμε.
Χειροποίητο γύρο τώρα, πρώτη φορά ακούω. Μια φορά είχα φάει στα κάρβουνα σε ένα στενό στο Πέραμα και μου άρεσε.
Χειροποίητο γύρο τώρα, πρώτη φορά ακούω. Μια φορά είχα φάει στα κάρβουνα σε ένα στενό στο Πέραμα και μου άρεσε.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
Eτσι γινονται οι γυροι του γυραδικου στην τουμπα το οποιο εχει δικο του εργαστηριο
Χειροποιητος η οχι;
Χειροποιητος η οχι;
Και αν βάλεις μέσα κοτόπουλο να το λέμε πιτοκοτοπουλο, με κεμπάπ πιτοκεμπαπ κοκ.Allah έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 19:06Και ο γύρος τελειώνει σε -ος. Άρα "δομικά" θα έπρεπε να είναι πιτόγυρος.hellegennes έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 22:10Το ψωμοτύρι τελειώνει σε -ρι γιατί το τυρί τελειώνει σε -ρι.
Για να είμαστε δίκαιοι, το φαγητό που περιλαμβάνει μισή σούβλα γύρο σε μια πίτα, πατάτες τηγανητές και κέτσαπ-μουσταρδα, μπορεί να ειναι νόστιμο, χορταστικό, value for money, αλλά σουβλάκι δεν είναι. Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο όνομα.
- hellegennes
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Τι τις κανει χειροποιητες;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 10:15Κι εδώ ένας στην Ανθούπολη έχει χειροποίητες πίτες,
Δεν ζυμωνει σε μιξερ αλλα στο χερι;
- Communio Sancta
Γύρος στα κάρβουνα υπάρχει και στη Σαλαμίνα. Αλλά τον ψήνει οριζόντια. Ο Σάκης τον ψήνει κάθετα, και δεν συγκρίνεται.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 10:15Κι εδώ ένας στην Ανθούπολη έχει χειροποίητες πίτες, και είναι καλή φάση, αλλά βάζει λίγη ποσότητα και με τιμές 3.40, θέλουμε να χορτάσουμε.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ.
-
Και γιατι ειναι καλυτερος ο γυρος στα καρβουνα ειπαμε;
- Communio Sancta
Γιατί ψήνεται αλλιώς και γίνεται πιο νόστιμος. Στο κάτω-κάτω είναι όλα θέμα γούστου.
- Communio Sancta
Εμείς μεγαλώσαμε με το αστικό αθηναϊκό σουβλάκι που είναι πίτα τυλιγμένη με καλαμάκι ή μπιφτέκι ή γύρο, ντομάτα, μαϊντανό, κρεμμύδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, και προαιρετικά τζατζίκι. Είναι σφιχτοδεμένο σε λαδόχαρτο, είναι σα σωλήνας, και δεν ξεχειλίζουν τα υλικά. Ορισμένα σουβλατζήδικα έβαζαν και βάζουν μια πικάντικη home made κόκκινη σάλτσα. Όλα τα άλλα είναι βλαχιές.hellegennes έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 12:56Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
-
Κάθετα στα κάρβουνα. Πως γκενεν αυτό;Communio Sancta έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 13:29Γύρος στα κάρβουνα υπάρχει και στη Σαλαμίνα. Αλλά τον ψήνει οριζόντια. Ο Σάκης τον ψήνει κάθετα, και δεν συγκρίνεται.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 10:15Κι εδώ ένας στην Ανθούπολη έχει χειροποίητες πίτες, και είναι καλή φάση, αλλά βάζει λίγη ποσότητα και με τιμές 3.40, θέλουμε να χορτάσουμε.
-
Τα καλαμάκια οκ, ο γύρος συνήθως στα 90ς ήταν για πέταμα, τα ρισκάρες όλα . Έπρεπε να πας στοχευμένος σε μαγαζί.Communio Sancta έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 13:48Εμείς μεγαλώσαμε με το αστικό αθηναϊκό σουβλάκι που είναι πίτα τυλιγμένη με καλαμάκι ή μπιφτέκι ή γύρο, ντομάτα, μαϊντανό, κρεμμύδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, και προαιρετικά τζατζίκι. Είναι σφιχτοδεμένο σε λαδόχαρτο, είναι σα σωλήνας, και δεν ξεχειλίζουν τα υλικά. Ορισμένα σουβλατζήδικα έβαζαν και βάζουν μια πικάντικη home made κόκκινη σάλτσα. Όλα τα άλλα είναι βλαχιές.hellegennes έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 12:56Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
Στον Κολωνό ένας όντως που είχε καλό γύρο και ήταν μικρό και ζουμερο, ήταν οι μερακλήδες, έβαζαν μέσα και μια σάλτσα που έμοιαζε με μουσταρδα αλλά δεν ήταν, μάλλον δικιά τους μυστική συνταγή, σου τρέχανε τα σάλια μόνο στην σκέψη. Θυμάμαι τι βασανιστήριο τράβαγα, γιατί τα Αγγλικα του καρατζουνη ήταν ακριβώς από πάνω.
Είχα πάει ξανά κάπου στα μνημόνια αλλά τα δύο αδέρφια δεν ήταν εκεί. Κάτι άλλοι πιο νέοι , και ήταν ένα πολύ μεγαλύτερο, αλλά στεγνό, αδιάφορο. Δεν ξαναπήγα. Τώρα είδα πως έκλεισε κιόλας. Πάντως λόγω τιμών είμαι της ποσότητας, αρκεί να είναι και ζουμερο, το καταφέρνουν κάποιοι, όπως το 5η γεύση στο Αιγάλεω που δούλευα, αν και οι πατάτες του είναι μέτριες.
Είναι κάπως περίεργο να λέγαμε το σουβλάκι κεμπάπ καθώς δεν περιείχε καν κεμπάπ.hellegennes έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 12:56Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
Και το κεμπάπ πως το λέγαμε ;
Ακριβώς, και τα άλλα νόστιμα είναι δεν αντιλέγω, αλλά είναι άλλο πράγμα.Communio Sancta έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 13:48Εμείς μεγαλώσαμε με το αστικό αθηναϊκό σουβλάκι που είναι πίτα τυλιγμένη με καλαμάκι ή μπιφτέκι ή γύρο, ντομάτα, μαϊντανό, κρεμμύδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, και προαιρετικά τζατζίκι. Είναι σφιχτοδεμένο σε λαδόχαρτο, είναι σα σωλήνας, και δεν ξεχειλίζουν τα υλικά. Ορισμένα σουβλατζήδικα έβαζαν και βάζουν μια πικάντικη home made κόκκινη σάλτσα. Όλα τα άλλα είναι βλαχιές.hellegennes έγραψε: ↑24 Μαρ 2024, 12:56Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η Τεχνητή Νοημοσύνη Μίλησε (για να τελειώνουμε με την παπαρολογία Vol 2)
από hellegennes » 28 Απρ 2024, 23:00 » σε Μαγειρική - 1 Απαντήσεις
- 824 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από xlsms
29 Απρ 2024, 01:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Βομβαρδίστε τους να τελειώνουμε επιτέλους
από talaipwros » 22 Νοέμ 2023, 14:49 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 70 Απαντήσεις
- 3556 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
11 Δεκ 2023, 22:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αύριο τελειώνουμε τους Ζαίους
από Otto Weininger » 24 Ιουν 2023, 22:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 170 Απαντήσεις
- 6352 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dtri2020
14 Ιούλ 2023, 18:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κούλης 2024: Τελειώνουμε τη woke ατζέντα
από Unique » 11 Νοέμ 2024, 13:07 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 150 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Jimmy81