Πότε πέθανε ο τελευταίος απόγονος των Αρχαιων Ελλήνων?
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Re: Πότε πέθανε ο τελευταίος απόγονος των Αρχαιων Ελλήνων?
Yπάρχουν και λαοί που έχουν πράγματι και γενεαλογική συνέχεια.
- Καβαλάρης
- Phorum.gr user: Doc McCoy
Δέντρο δεν έχουμε αλλά οι Έλληνες ανήκουν στους Καυκάσιους. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Δεν γίνεται να τα αγνοούμε όλα πια και να βαφτίζουμε Έλληνα όποιον μας αρέσει.
Αυτό τον κάνει προδότη. Τι σχέση έχει με το θέμα;
Αυτό είναι το λάθος που κάνεις. Σταμάτα να ψάχνεις την εξαίρεση της εξαίρεσης για να βαφτίσεις το κρέας ψάρι.
Η φίλη σου μπορεί να αγαπάει την Ελλάδα όσο θέλει. Δεν θα της πω να μην το κάνει. Αλλά στο τέλος της ημέρας εσύ και εκείνη δεν είστε το ίδιο.
Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αλλά αν με ρωτήσουν τι είμαι και έχω αυτά τα δεδομένα θα είμαι υποχρεωμένος να πω ότι έχω κατά βάση γερμανική καταγωγή.
Πώς δεν θα την ξέρουν δηλαδή; Και τα εγγόνια θα είναι επίσης μιγάδες.
Πάντως γλώσσα και πολλές συνήθειες και έθιμα διατηρούνται κανονικά από την αρχαιότητα.Μαδουραίος έγραψε: ↑25 Μαρ 2024, 08:52Μόνο οι ηλίθιοι πλέον δεν πιστεύουν οτι το νεο Ελληνικο κρατος αποτελείται απο μίξη απογονων Αλβανών,Σλάβων,Οθομανών,Γότθων κλπ.
Αλλα πότε πέθανε ο τελευταίος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων?Ποιά εποχή?
Όχι ότι θεωρώ κακό ή υποτιμητικό να υπάρχει σλαβική ή αλβανική καταγωγή σε κάποιους.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Α θα πεις οτι εχεις γερμανική καταγωγη. Θα πάψεις να αγαπάς την Ελλάδα και να τη στηρίζεις? Θα πάρεις Γερμανικό διαβατήριο? Αφού βάσει με όσα πιστεύεις δεννθα είσαι Έλληνας πλέον.Καβαλάρης έγραψε: ↑25 Μαρ 2024, 11:22Δέντρο δεν έχουμε αλλά οι Έλληνες ανήκουν στους Καυκάσιους. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Δεν γίνεται να τα αγνοούμε όλα πια και να βαφτίζουμε Έλληνα όποιον μας αρέσει.Αυτό τον κάνει προδότη. Τι σχέση έχει με το θέμα;Αυτό είναι το λάθος που κάνεις. Σταμάτα να ψάχνεις την εξαίρεση της εξαίρεσης για να βαφτίσεις το κρέας ψάρι.
Η φίλη σου μπορεί να αγαπάει την Ελλάδα όσο θέλει. Δεν θα της πω να μην το κάνει. Αλλά στο τέλος της ημέρας εσύ και εκείνη δεν είστε το ίδιο.Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αλλά αν με ρωτήσουν τι είμαι και έχω αυτά τα δεδομένα θα είμαι υποχρεωμένος να πω ότι έχω κατά βάση γερμανική καταγωγή.Πώς δεν θα την ξέρουν δηλαδή; Και τα εγγόνια θα είναι επίσης μιγάδες.
Και να σου πω και ένα άλλο παράδειγμα λίγο πιο ambiguous αυτή τη φορά.
Η έρευνα μου στο οικογενειακό μου δεντρο/οικογενειακή ιστορία μου έδειξε ότι έχω και αραβικό αίμα σε κάποιες φάσεις της ιστορίας.
Η γυναίκα μου που έχει καταγωγη από ελληνικο νησί με έντονη Βενετσιάνικο επιρροή έχει πιθανώς και ιταλικό αίμα (το επώνυμο της είναι σχεδόν ιταλικο) αν και δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το δικό της δέντρο.
Με αυτά τα δεδομένα ή κόρη μου τι είναι? Εφόσον κληρονομει και το δικό μου diluted αραβικό αίμα αλλά και το (πιθανο) ιταλικο της μάνας της?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
ρούφα, σε τάπωσα πάλι.Μαδουραίος έγραψε: ↑25 Μαρ 2024, 08:52Μόνο οι ηλίθιοι πλέον δεν πιστεύουν οτι το νεο Ελληνικο κρατος αποτελείται απο μίξη απογονων Αλβανών,Σλάβων,Οθομανών,Γότθων κλπ.
Αλλα πότε πέθανε ο τελευταίος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων?Ποιά εποχή?
To συγκεκριμένο άρθρο του Science είναι η φάπα σας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
The Greeks really do have near-mythical origins, ancient DNA reveals
Analysis connects Greeks to the famed Mycenaeans and Minoans
Now, ancient DNA suggests that living Greeks are indeed the descendants of Mycenaeans, with only a small proportion of DNA from later migrations to Greece. And the Mycenaeans themselves were closely related to the earlier Minoans, the study reveals, another great civilization that flourished on the island of Crete from 2600 B.C.E. to 1400 B.C.E. (named for the mythical King Minos).
https://www.science.org/content/article ... na-reveals
- Καβαλάρης
Οι Έλληνες είναι λευκοί.
Όχι φυσικά. Αλλά όταν με ρωτάνε θα λέω την αλήθεια. Διότι φίλος ο Πλάτων, φιλτάτη η αλήθεια.
Έχει περάσει πολύς καιρός όμως. Ομοίως και για την γυναίκα σου. Μοιάζεις καθόλου με τον Μπιν Λάντεν; Αν όχι, μην πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό.
- George_V
Εγώ όχι αλλά αν έβλεπες τον μακαρίτη τον πατέρα μου είχε σκούρο δέρμα και όταν ήταν μικρός του κάνανε πλάκα ότι είναι αραβοπουλο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Μόνο τελειωμένοι ηλίθιοι ανάγουν την νεωτερική έννοια του έθνους σε γονίδια. Έλληνας γίνεται κάποιος, δεν γεννιέται.
- George_V
Κάπως έτσι ξεκίνησαν και οι Νόμοι της Νυρεμβέργης.
Πέρα από την πολιτική αθλιότητα του εθνοφυλετισμού, μιλάμε για τελειωμένους ηλίθιους, το επόμενο ψεκοβήμα είναι ο Ιχώρ.
- Καβαλάρης
Ε ξεφτίσανε τα γονίδια. No big deal.
Αυτά είναι δικές σου φαντασιοπληξίες.
Πριν από χρόνια ένας γνωστός από την Αίγινα, ισχυριζόταν με στόμφο ότι ήταν βέρος Έλληνας από αρχαία καταγωγή.
Τον ρωτάω: πως στα κομμάτια γίνεται αυτό, όταν τρεις φορές (τουλάχιστον στα 2400 χρόνια που ξέρουμε), η Αίγινα έχει κατακτηθεί από μη Έλληνες, οι οποίοι πούλησαν όλους τους κατοίκους της για σκλάβους;
Μπλοκάρει...
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε την συνήθεια πολλών Βουλγάρων αστών πριν την ίδρυση του Βουλγαρικού κράτους (το 1878-79), να γίνονται Έλληνες παίρνοντας αρχαιοπρεπή ελληνικά επώνυμα και να μεταναστεύουν σε περιοχές με σημαντικό ελληνικό στοιχείο...
Δηλαδή αρκετοί σημερινοί Έλληνες έχουν ουσιαστικά προγόνους Βουλγάρους και δεν το ξέρουν!!!
Το έχουμε ανοίξει ξανά αυτό το θέμα παλιά.
Οι ξένοι επίληδες ήρθαν και συνυπήρχαν επί πολλά χρόνια με τους γηγενείς - Σλάβοι (μέχρι και Βλάχοι και Βούλγαροι), Αρβανίτες, Ισπανοί, Φράγκοι, Ενετοί, ακόμα και Άραβες και Τούρκοι που αλλαξοπίστησαν... Το να προσπαθούμε να βρούμε καθαρό αίμα αρχαίου Έλληνα σήμερα, είναι τουλάχιστον γελοίο...
.
Τον ρωτάω: πως στα κομμάτια γίνεται αυτό, όταν τρεις φορές (τουλάχιστον στα 2400 χρόνια που ξέρουμε), η Αίγινα έχει κατακτηθεί από μη Έλληνες, οι οποίοι πούλησαν όλους τους κατοίκους της για σκλάβους;
Μπλοκάρει...
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε την συνήθεια πολλών Βουλγάρων αστών πριν την ίδρυση του Βουλγαρικού κράτους (το 1878-79), να γίνονται Έλληνες παίρνοντας αρχαιοπρεπή ελληνικά επώνυμα και να μεταναστεύουν σε περιοχές με σημαντικό ελληνικό στοιχείο...
Δηλαδή αρκετοί σημερινοί Έλληνες έχουν ουσιαστικά προγόνους Βουλγάρους και δεν το ξέρουν!!!
Το έχουμε ανοίξει ξανά αυτό το θέμα παλιά.
Οι ξένοι επίληδες ήρθαν και συνυπήρχαν επί πολλά χρόνια με τους γηγενείς - Σλάβοι (μέχρι και Βλάχοι και Βούλγαροι), Αρβανίτες, Ισπανοί, Φράγκοι, Ενετοί, ακόμα και Άραβες και Τούρκοι που αλλαξοπίστησαν... Το να προσπαθούμε να βρούμε καθαρό αίμα αρχαίου Έλληνα σήμερα, είναι τουλάχιστον γελοίο...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Το πιο underrated προνόμιο των αρχαίων Ελλήνων