brb και tyt έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 22:40Με την ανεργία που υπήρχε μια χαρά ήταν. Αλλιώς μετανάστευση, η οποία άνθησε επί επαράτου επταετίας.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 22:38Οχι δεν εχω ακουσει κανεναν να διηγειται τετοιες ιστοριες αρα μαλλον δεν ηταν καποια εξελιξη που να τους εκανε ιδιαιτερη εντυπωση
Αλλωστε ο δημοσιος τομεας τοτε ηταν λιλιπουτειος και μη προνομιακος
brb και tyt έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 22:50Εσύ αυτό κατάλαβες αλλά εγώ έγραψα ότι γινόταν λόγω ανεργίας. Για οικονομικούς λόγους.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑17 Νοέμ 2018, 22:46Δηλαδη θες να πεις οτι οι Ελ εφευγαν μεταναστες επι επταετιας λογο καταπιεσης και πηγαιναν ας πουμε να δουλεψουν στην Αυστριακη Steyer στην οποια εκεινη την εποχη οι εργατες δουλευαν υπο την επιβλεψη οπλισμενων ακροβολισμενων σκοπων οι οποιοι πυροβολουσαν οποιον εκανε περιεργες κινησεις,για λογους ασφαλειας;
Η μηπως οι κομμουνιστες εγευγα ας πουμε και πηγαιναν στις ηΠΑ οι οποιες ηταν περισσοτερο ανεκτικες στουςκομμουνιστες;
Γενικα πρωτη φορα δοιαβαζω καποιον να συνδεει ην μεταναστευση με τον χουντα
Έχω συγγενείς που έφυγαν το 1970 στην Αυστραλία.
Για ψάξε το λίγο. Η μετανάστευση άνθιζε από την δεκαετία του '50 δεν ήταν θέμα της Χούντας.
Και μειώθηκε σημαντικά με τη Χούντα για να μηδενιστεί σχεδόν τέλη δεκαετίας του '70. Η κατάσταση της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, στη Χούντα χρεώνεται. Τότε δεν είχε ΕΕ και πακέτα οικονομικής στήριξης να τα δίνουν σήμερα και να τα έχεις μοιράσει μέσα σε έξι μήνες.
Αυτό που έκανες τώρα θα φαινόταν χρόνια μετά. Δεν νομίζω να μπαίναμε στην ΕΟΚ το '81 αν δεν είχε μεσολαβήσει η Χούντα, με τα προηγούμενα χάλια εννοώ.
Και από όσα μου λένε οι γονείς μου, πήραν από ένα διαμέρισμα με δάνειο τότε και τα ξεχρέωναν με τους μισθούς τους χωρίς να χρειάζονται βοήθεια από τις οικογένειές τους. Και μιλάω πριν παντρευτούν, ο καθένας μόνος του/της.
Γενικώς όποιον μεγαλύτερο ρωτήσω, θα μου πει ότι δεν ήταν άσχημα. Ήταν λίγο αυστηρά, αυτό λένε μόνο. Και ότι ο κόσμος είχε δουλειές, ότι γινόταν έργα, δρόμοι-εθνικό δίκτυο, ότι το ηλεκτρικό πήγε παντού στην επαρχία, ότι βοήθησε τους επαγγελματίες για να αναβαθμίσουν τη δουλειά τους, εγκληματικότητα μηδέν, ξέρεις ανοιχτές πόρτες-παράθυρα. Η μητέρα μου μου έχει πει πως όταν έμενε στην Αθήνα για λίγα χρόνια, είχε τύχει να βάζει το χαλάκι της πόρτας για να πεταχτεί λίγο παραδίπλα και να μην κλείσει η πόρτα. Έμενε σε μία κάθετο της 3ης Σεπτεμβρίου. Πάνε να το κάνεις τώρα εκεί.
Και λένε πως ο Παπαδόπουλος ετοίμαζε εκλογές τον Φεβρουάριο του '74 με τον Μαρκεζίνη, ισχύει αυτό;