Αναμνήσεις από την καθημερινή ζωή στη Χούντα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Re: Αναμνήσεις από την καθημερινή ζωή στη Χούντα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 18 Νοέμ 2018, 12:03

Kostis έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 11:56
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 11:52
Kostis έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 11:40

Ζώ πάνω από το μέσο όρο και δε γουστάρω να γίνω πλούσιος. Πήξε τώρα.

Γιατί να πηξω ζαβό μου παιδι; :lol:

Σε ρώτησα 《Εσυ για πιο λογο θελεις να γινεις πλουσιος ;》 και ούτε καν κατάλαβες το νόημα της ερωτησης. :smt005:

Παραδέχθηκες ότι η θέση σου καθορίζεται από τον Μέσο Όρο των καταχρεωμένων μπατηριμέων και οτι εσυ δεν είσαι ικανοποιημένος με το να τρως "ένα σουβλάκι περισσότερο από τον Μέσο όρο". Παραδέχεσαι ότι δεν έχεις φιλοδοξία να καλυτερεύσει την ζωή σου και αρκείσαι να είσαι με "τον χυλό" :lol:

Είσαι ο ορισμός του θρασύδειλου φοβισμένου που κρύβεται στο πλήθος για να μην φαίνεται η προσωπική σου ανεπάρκεια.

Γιατί πρέπει να πήξω επειδή αισθάνεσαι ανεπαρκής ; :lol:
Ρε φρακαλο η φιλοδοξία μου δεν είναι να γίνω πλούσιος.Τί δεν καταλαβαίνεις;
Όσο για το μέσο όρο και να μην εργαστώ δε θα έχω κανένα πρόβλημα στη ζωή μου, μάλλον και καλύτερα από σένα που το παίζεις οικονομημενος

Αυτο που αποκαλύπτεις το πόσο ανόητος εισαι, ειναι πολύ Διασκεδαστικό. :lol: Να το συνεχισεις. :lol:
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Άβαταρ μέλους
Kostis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostis » 18 Νοέμ 2018, 12:06

18 Νοέμ 2018, 12:03
Kostis έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 11:52

Γιατί να πηξω ζαβό μου παιδι; :lol:

Σε ρώτησα 《Εσυ για πιο λογο θελεις να γινεις πλουσιος ;》 και ούτε καν κατάλαβες το νόημα της ερωτησης. :smt005:

Παραδέχθηκες ότι η θέση σου καθορίζεται από τον Μέσο Όρο των καταχρεωμένων μπατηριμέων και οτι εσυ δεν είσαι ικανοποιημένος με το να τρως "ένα σουβλάκι περισσότερο από τον Μέσο όρο". Παραδέχεσαι ότι δεν έχεις φιλοδοξία να καλυτερεύσει την ζωή σου και αρκείσαι να είσαι με "τον χυλό" :lol:

Είσαι ο ορισμός του θρασύδειλου φοβισμένου που κρύβεται στο πλήθος για να μην φαίνεται η προσωπική σου ανεπάρκεια.

Γιατί πρέπει να πήξω επειδή αισθάνεσαι ανεπαρκής ; :lol:
Όσο για το μέσο όρο και να μην εργαστώ δε θα έχω κανένα πρόβλημα στη ζωή μου, μάλλον και καλύτερα από σένα που το παίζεις οικονομημενος

Αυτο που αποκαλύπτεις το πόσο ανόητος εισαι, ειναι πολύ Διασκεδαστικό. :lol: Να το συνεχισεις. :lol:
Τσούζει που είσαι στα τέσσερα τα τελευταία χρόνια; Δε μου έχεις απαντήσει.

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 18 Νοέμ 2018, 12:15

Kostis έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 12:06
18 Νοέμ 2018, 12:03
Kostis έγραψε:

Τσούζει που είσαι στα τέσσερα τα τελευταία χρόνια; Δε μου έχεις απαντήσει.
Μου θυμίζεις το ανέκδοτο για την αιωνιότητα στην κόλαση .

Ξέρεις εκείνο με τον τύπο που τον αφήνουν να διαλεξει που θέλει σε πιο τμήμα της κόλασης να περάσει την αιωνιότητα.

Βλέπει κάτι τύπους να γλεντάνε και διαλέγει αυτούς. Αλλά μόλις επιλέγει, ο διάολος τους βάζει τα κεφάλια μέσα στα σκατά.

Ο τύπος διαμαρτύρεται και του λενε οι σκατωμένοι: ένα μικρό διαλλειματακι για τέσσερα χρόνια ήταν
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Άβαταρ μέλους
Kostis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostis » 18 Νοέμ 2018, 12:17

Μπράβο που αντιληφθηκες ότι τα προηγούμενα χρόνια ήσουν στα σκατα

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 18 Νοέμ 2018, 13:14

brb και tyt έγραψε:
17 Νοέμ 2018, 23:20
Juno έγραψε:
17 Νοέμ 2018, 23:04
Για ψάξε το λίγο. Η μετανάστευση άνθιζε από την δεκαετία του '50 δεν ήταν θέμα της Χούντας.
Και μειώθηκε σημαντικά με τη Χούντα για να μηδενιστεί σχεδόν τέλη δεκαετίας του '70. Η κατάσταση της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, στη Χούντα χρεώνετα. Τότε δεν είχε ΕΕ και πακέτα οικονομικής στήριξης να τα δίνουν σήμερα και να τα έχεις μοιράσει μέσα σε έξι μήνεςι.
Αυτό που έκανες τώρα θα φαινόταν χρόνια μετά. Δεν νομίζω να μπαίναμε στην ΕΟΚ το '81 αν δεν είχε μεσολαβήσει η Χούντα, με τα προηγούμενα χάλια εννοώ.
Και από όσα μου λένε οι γονείς μου, πήραν από ένα διαμέρισμα με δάνειο τότε και τα ξεχρέωναν με τους μισθούς τους χωρίς να χρειάζονται βοήθεια από τις οικογένειές τους. Και μιλάω πριν παντρευτούν, ο καθένας μόνος του/της.

Γενικώς όποιον μεγαλύτερο ρωτήσω, θα μου πει ότι δεν ήταν άσχημα. Ήταν λίγο αυστηρά, αυτό λένε μόνο. Και ότι ο κόσμος είχε δουλειές, ότι γινόταν έργα, δρόμοι-εθνικό δίκτυο, ότι το ηλεκτρικό πήγε παντού στην επαρχία, ότι βοήθησε τους επαγγελματίες για να αναβαθμίσουν τη δουλειά τους, εγκληματικότητα μηδέν, ξέρεις ανοιχτές πόρτες-παράθυρα. Η μητέρα μου μου έχει πει πως όταν έμενε στην Αθήνα για λίγα χρόνια, είχε τύχει να βάζει το χαλάκι της πόρτας για να πεταχτεί λίγο παραδίπλα και να μην κλείσει η πόρτα. Έμενε σε μία κάθετο της 3ης Σεπτεμβρίου. Πάνε να το κάνεις τώρα εκεί.
Και λένε πως ο Παπαδόπουλος ετοίμαζε εκλογές τον Φεβρουάριο του '74 με τον Μαρκεζίνη, ισχύει αυτό;
Για τις εκλογές δεν ξέρω, οι μεγάλοι δεν μου έλεγαν τίποτα και δεν είχα ακούσει τίποτα σχετικό στην τηλεόραση (έβλεπα τηλεόραση από 5,5-6 χρονών και διάβαζα τους υπότιτλους πριν πάω σχολείο)

Η οικονομία της χούντας ήταν στηριγμένη στην ανοικοδόμηση όπου με χαλίκια και τσιμέντα δουλεύουν 200 επαγγέλματα.
Πράγματι ήταν σχετικά εύκολο να πάρει κάποιος σπίτι. Η ανοικοδόμηση έγινε με την αντιπαροχή που την καθιέρωσε νόμος που εφαρμόστηκε πιο πριν από τον Καραμανλή όταν ήταν υπουργός Δημοσίων Έργων.
Μπορεί η χούντα να μην είχε ΕΣΠΑ και ''πακέτα'' αλλά λόγω του εμπάργκο δεν ξόδευε τίποτα για εξοπλισμούς. Έτσι είχε ζεστά και μετρητά να χαρίζει τα δάνεια στους αγρότες και να κάνει δημόσια έργα.
Και άλλοι είχαν ζεστά μετρητά από την ΕΕ, αλλά τα έφαγαν αντί να κάνουν έργα.
Η εγκληματικότητα ήταν ελάχιστη και μετά. Μέχρι το 1990 αφήναμε το κλειδί στην πόρτα και μερικές φορές το ξεχνούσαμε το βράδυ. Μπορούσε κάποιος ξένος να ανεβεί, να ανοίξει και να μπει μέσα.
Γινόταν κάτι τέτοιο; Είχαμε νεκρούς όπως τώρα; Σιδέρωναν τα γερόντια για να τους πουν πού είναι τα λεφτά; Έπεφτε πιστολίδι; Υπήρχαν περιοχές γκέτο όπου δεν μπορούσες να πας; Πόσες ληστείες και πόσοι βιασμοί είχαν γίνει; Καιγόταν η Αθήνα σε κάθε "επέτειο" πχ του Γρηγορόπουλου;
Το πόσο σαθρή ήταν η οικονομία επί χούντας φάνηκε με την πρώτη πετρελαϊκή κρίση. Ήδη από το 1971 είχε σταματήσει το Bretton Woods και ο πληθωρισμός άρχισε να ανεβαίνει. Υπήρχαν αυξήσεις που δεν δικαιολογούνταν από την άνοδο την τιμής του πετρελαίου, ο καθένας πουλούσε όσο του κάπνιζε. Οι τιμές άλλαζαν κάθε βδομάδα.
Όπως γινόταν σε όλον τον κόσμο. Είπαμε ότι είχαμε καλή οικονομία, αλλά όχι να βυθιστεί σε κρίση η Υφήλιος και εμείς να είμαστε καλά. Πολύ απαιτητικός είσαι και κάτι μου λέει πως δεν είσαι το ίδιο απαιτητικός και με τους επόμενους.
Ένα δικό μου πρόσωπο μεγαλύτερο από εμένα είχε χτυπήσει και πήγε στο ΑΧΕΠΑ. Μου είπε ότι ήταν περίπου σαν αχούρι. Αν γινόταν και σε άλλα νοσοκομεία, προφανώς το έκανε η χούντα γιατί τα έργα και οι δρόμοι ήταν πιο ''χτυπητά''.
Μέχρι τα 90's ακόμα και στην Αθήνα, τα νοσοκομεία ήταν αχούρια. Και γενικώς μην λες για νοσοκομεία στη χούντα όταν ΣΗΜΕΡΑ μπαίνει διάγνωση σε καρκινοπαθείς και αν δεν έχουν καλή ασφάλιση, τους δίνουν ημερομηνία πρώτης θεραπείας κάτι μήνες μετά.
Δηλαδή μιλάς για χούντα και απαιτείς πράγματα που δεν συμβαίνουν ούτε σήμερα. Με τα τομάρια της μεταπολίτευσης να υποθέσω πως δεν είσαι τόσο απαιτητικός. Προσπαθούν μωρέ, αυτό μετράει.

Αξιοσημείωτο επίσης ήταν ότι το στράτευμα ήταν σε άθλια κατάσταση όπως έδειξε η αυτομόληση του αντιτορπιλικού Βέλος και η επιστράτευση του 1974. Ο διοικητής του αντιτορπιλικού εξαγόρασε την πράξη του μια χαρά. Το 1974, με το καλημέρα, ανέλαβε διευθυντής Διοικήσεως Ναυστάθμου Σαλαμίνας και συνέχισε την ανοδική του πορεία μέχρι να γίνει επί ΠΑΣΟΚ έγινε αρχηγός ΓΕΝ και στη συνέχεια υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.
Επιμένεις πως δεν ήταν στημένο "για να πέσει η χούντα"; Μάθαμε τι έκανε ο Καραμανλής εκδικητικά στους επιχειρηματίες που δεν έκλειναν τις επιχειρήσεις τους "για να πέσει η χούντα". Έβαλε μέσα το κράτος συνέταιρο μέχρι να τους πετάξει έξω.
Απλώς η φάση με τον Παππά, του έκατσε.
Fixed, απάντησα μέσα στο κείμενο για να μην κάνω πολλές παραθέσεις.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 18 Νοέμ 2018, 13:17

Μηχανικός έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 10:46
μίστερ μαξ έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 10:33
Μηχανικός έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 10:16
Μια αντικειμενική περιγραφή της επταετίας.

ως το 1 30 είδα, οταν είπε οτι ήμασταν η 3η ισχυρότερη οικονομία παγκόσμια. Λολ.
Έχασες εκεί που λέει ότι λόγω της αλματώδους ανάπτυξης, η χούντα μπόρεσε και χάρισε τα δάνεια που είχαν οι Έλληνες.
Χάρισε και το δάνειο που είχε πάρει ο αριστερός πατέρας του για να αγοράσει σπίτι.
Επίσης στην Ικαρία από όπου κατάγεται η μάνα του, η χούντα έφτιαξε λιμάνι, έφτιαξε δρόμους και τους πήγε τον ηλεκτρισμό.
Και όλα αυτά σε ένα νησί κομμουνιστών.
Με δυο λόγια τους παρέλαβε σε κατάσταση Νεάντερταλ και τους έκανε Homo Sapiens Sapiens! Δεν είχαν λιμάνι, δρόμους, ηλεκτρισμό!!!!!!!

Μηχανικός έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 01:56
Φτιάξανε τουαλέτες στα χωριά. Σταμάτησαν να χέζουν στους κήπους. :D
Έδωσαν επιδότηση για τουαλέτες και ο χωροφύλακας επέβλεπε να μην φαγωθεί καμία επιδότηση χωρίς να φτιαχτεί τουαλέτα.
:p3::p3::p3::p3::p3:
Δεν τολμώ να φανταστώ πώς ήταν η ζωή στο χωριό πριν τη Χούντα. Πρωί πρωί πριν πας για το μεροκάματο, έξω στον κήπο και να σου ζητάει ο γείτονας να του πετάξεις το χαρτί γιατί του τελείωσε! :smt082:smt005:
Υπήρχε τουλάχιστον χαρτί υγείας;
Leporello έγραψε:
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 18 Νοέμ 2018, 13:25

Kostis έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 00:03
Να μας πεί ο Γιαννόπουλος τις συνθήκες για τους ομοφυλόφιλος στη Χούντα
Γιατί ενδιαφέρεσαι; Αφού έχεις δηλώσει σε ειδικό νήμα που άνοιξες, πως είσαι ποδολάγνος. Είσαι ομοφυλόφιλος ποδολάγνος;

(Ξεχωριστό post μην τυχόν και διαγραφεί).
Leporello έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Kostis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostis » 18 Νοέμ 2018, 13:27

Juno έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 13:25
Kostis έγραψε:
Γιατί ενδιαφέρεσαι; Αφού έχεις δηλώσει σε ειδικό νήμα που άνοιξες, πως είσαι ποδολάγνος. Είσαι ομοφυλόφιλος ποδολάγνος;

Αν μου δείξεις τα πόδια σου θα σου απαντήσω

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 18 Νοέμ 2018, 13:29

Kostis έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 13:27
Juno έγραψε:
Kostis έγραψε:

Θα μου απαντήσεις αν είσαι ομοφυλόφιλος ποδολάγνος; :fp:
Leporello έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Kostis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostis » 18 Νοέμ 2018, 13:30

Juno έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 13:29
Kostis έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 13:27
Juno έγραψε:

Θα μου απαντήσεις αν είσαι ομοφυλόφιλος ποδολάγνος; :fp:
Αμε. Περιμένω.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 18 Νοέμ 2018, 13:32

Juno έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 13:17
Μηχανικός έγραψε:
Έδωσαν επιδότηση για τουαλέτες και ο χωροφύλακας επέβλεπε να μην φαγωθεί καμία επιδότηση χωρίς να φτιαχτεί τουαλέτα.
Δεν τολμώ να φανταστώ πώς ήταν η ζωή στο χωριό πριν τη Χούντα. Πρωί πρωί πριν πας για το μεροκάματο, έξω στον κήπο και να σου ζητάει ο γείτονας να του πετάξεις το χαρτί γιατί του τελείωσε! :smt082:smt005:
Δεν είχαν δει ποτέ τους χαρτί υγείας στα χωριά.
Ακόμα και όταν έφτιαξαν τουαλέτες.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων είχαν κομμένα φύλλα από εφημερίδες ή ότι άλλο χαρτί έβρισκαν.

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 18 Νοέμ 2018, 13:33

Kostis έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 13:30
Αμε. Περιμένω.
Περίμενε!

Εικόνα
Leporello έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Kostis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostis » 18 Νοέμ 2018, 13:34

Άσχημα πόδια υποπτεύομαι

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 18 Νοέμ 2018, 13:35

Μηχανικός έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 13:32
Juno έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 13:17
Μηχανικός έγραψε:
Δεν είχαν δει ποτέ τους χαρτί υγείας στα χωριά.
Ακόμα και όταν έφτιαξαν τουαλέτες.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων είχαν κομμένα φύλλα από εφημερίδες ή ότι άλλο χαρτί έβρισκαν.
Ούτως ή άλλως και χωρίς χαρτί υγείας, η εικόνα να τους βλέπεις πρωί-πρωί τον καθένα στην αυλή του, στην γωνίτσα του, είναι όλα τα λεφτά. Η Χούντα τους έκανε ανθρώπους και μετά έκαναν πως δεν ήξεραν.
Leporello έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 18 Νοέμ 2018, 13:38

Kostis έγραψε:
18 Νοέμ 2018, 13:34
Άσχημα πόδια υποπτεύομαι
Εικόνα

Μόνον εσύ και οι διπλανοί σου του 0,60 το υποπτεύεστε. Οι νορμάλ που δεν στέλνουν φωτογραφίες τους σε ανώμαλους, ξέρουν τι συμβαίνει.
Μπάιιιιιι! :wave:
Leporello έγραψε:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών