Λοιπον; Τι προτιματε;
Μελομακαρονα ή κουραμπιεδες; Και κανεις δε λεει ασφαλως οτι δε μπορουν να σας αρεσουν και τα δυο, αλλα ενα τσικ παραπανω; ποιο;
Εγω ειμαι πολυ μυστηρια με τα περισσοτερα γλυκα, ετσι και με αυτα. Δεν εχω... "Μαρεσουν οι κουραμπιεδες" ή "μαρεσουν τα μελομακαρονα" ή το προφιτερολ ή ο μπακλαβας ή... ή... ή... Μαρεσουν συγκεκριμενα γλυκα, απο συγκεκριμενα ζαχαροπλαστεια ή απο συγκεκριμενους ανθρωπους. Απο το ενα ζαχαροπλαστειο θελω το ενα, απο αλλο το αλλο. φανταζομαι ομως πως ολοι καπως ετσι λειτουργουμε. Εκτος απο κατι εξωγηινους που δεν τους αρεσουν καθολου τα γλυκα. Δεν κανω πλακα, ζουν αναμεσα μας.
Απο μελομακαρονα λοιπον, θα προτιμησω της μητερας μου. Ετσι τα εμαθα, μαυτα μεγαλωσα, αυτα συνηθισα, αυτα μαρεσουν! Οχι πολυ μελωμενα, αλλα και το μελωμα με πραγματικο μελι, οχι απο σιροπια με ζαχαρες ή γλυκοζη και αρωμα μελιου. Λεπτοτριμμενο καρυδι απο πανω και κανελα, σε μεγεθος δυο καλων μπουκιων ή τριων μικροτερων.
Απο κουραμπιεδες ειχα φτιαξει εγω μια φορα μια συνταγη της Μπαρμπαρηγου. Βουτυρο να μυριζει, μυγδαλακι σπασμενο να κανει κριτσι κριτσι στο δοντι και μπισκοτενιοι να τραγανιζουν και να μασιουνται, οχι σαν καποιους που νομιζεις οτι εβαλες αλευρι στο στομα και μασας κανοντας παφ παφ, και σου λενε... ειναι αφρατοι, γιαυτο!