Πώληση κομιξ
Πώληση κομιξ
Έχω ένα σπάνιο Κομιξ (από τα εξαντλημένα του Τερζοπουλου) που δεν κυκλοφορεί καθόλου ούτε ως μεταχειρισμένο. Αρχικά ήταν να το πουλήσω ένα 200αρι, αλλά μου πρότειναν στα 150. Βλέπω όμως ότι αυτός που μου το πρότεινε πουλάει κομιξ. Πώς ξερω οτι θα το πάρει και δεν θα το πουλήσει μετά παραπάνω; Να επιμείνω στην αρχική τιμή;
Re: Πώληση κομιξ
Otto Weininger, ο ειδήμων
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Τι σε πειράζει τι θα το κάνει μετά ο αγοραστής; Να το πουλήσεις δεν θέλεις;
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Για να προτείνει παλαιοβιβλιοπώλης τιμή αγοράς 150 ευρώ, μάλλον έχει βρει άκρη να το πουλήσει 300...
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Δεν είναι λίγο ανήθικο να αγοράζεις κάτι μεταχειρισμένο και μετά να το πουλάς σε υψηλότερη τιμή; Έτσι έγινε και με ένα βιβλίο που είχα βάλει αγγελία. Ήταν πρώτη έκδοση και αυτός που μου έστειλε μού είπε ότι θέλει οπωσδήποτε την πρώτη έκδοση, αλλά δεν επρόκειτο για καποιο υπερσπανιο βιβλι,ο εγώ δηλαδη το πουλούσα με κανονική τιμή μεταχειρισμένου. Και μόλις μπήκα στο προφίλ του είδα ότι πουλάει σε υψηλότερες τιμές "πρώτες εκδοσεις ". Ακύρωσα τη συναλλαγή.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2024, 10:07Τι σε πειράζει τι θα το κάνει μετά ο αγοραστής; Να το πουλήσεις δεν θέλεις;
- Green Dragon
Δεν είναι εύκολο να έχεις αυτές τις άκρες οπότε λογικό ακούγεται. Επειδή είμαι συλλέκτης ξέρω πως λειτουργεί.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑02 Απρ 2024, 10:09Για να προτείνει παλαιοβιβλιοπώλης τιμή αγοράς 150 ευρώ, μάλλον έχει βρει άκρη να το πουλήσει 300...
Είναι απλά ο κλασικός Έλληνας που δεν νιώθει ότι ο άλλος το κάνει επαγγελματικά. Είναι σαν αρκετούς πελάτες που πάνε σε μάντρες να πάρουν αυτοκίνητο και περιμένουν τον άλλο να τους το πουλήσει στην τιμή που το αγόρασε.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2024, 10:07Τι σε πειράζει τι θα το κάνει μετά ο αγοραστής; Να το πουλήσεις δεν θέλεις;
- Green Dragon
Γιατί είναι 'ανήθικο';Kappa έγραψε: ↑02 Απρ 2024, 10:10Δεν είναι λίγο ανήθικο να αγοράζεις κάτι μεταχειρισμένο και μετά να το πουλάς σε υψηλότερη τιμή; Έτσι έγινε και με ένα βιβλίο που είχα βάλει αγγελία. Ήταν πρώτη έκδοση και αυτός που μου έστειλε μού είπε ότι θέλει οπωσδήποτε την πρώτη έκδοση, αλλά δεν επρόκειτο για καποιο υπερσπανιο βιβλι,ο εγώ δηλαδη το πουλούσα με κανονική τιμή μεταχειρισμένου. Και μόλις μπήκα στο προφίλ του είδα ότι πουλάει σε υψηλότερες τιμές "πρώτες εκδοσεις ". Ακύρωσα τη συναλλαγή.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2024, 10:07Τι σε πειράζει τι θα το κάνει μετά ο αγοραστής; Να το πουλήσεις δεν θέλεις;

Δεν σε εννοώ. Όταν πουλάς κάτι παραχωρείς όλα τα δικαιώματα πάνω του, αυτό δεν είναι η πώληση;
- Green Dragon
Όντως, υπάρχει πολύ αυτός ο ηλίθιος τρόπος σκέψης εδώ.GoBzi έγραψε: ↑02 Απρ 2024, 10:12Είναι απλά ο κλασικός Έλληνας που δεν νιώθει ότι ο άλλος το κάνει επαγγελματικά. Είναι σαν αρκετούς πελάτες που πάνε σε μάντρες να πάρουν αυτοκίνητο και περιμένουν τον άλλο να τους το πουλήσει στην τιμή που το αγόρασε.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2024, 10:07Τι σε πειράζει τι θα το κάνει μετά ο αγοραστής; Να το πουλήσεις δεν θέλεις;
Σαφώς και θα το πουλήσει παραπάνω. Όσοι πουλάνε μεταχειρισμένα (ρούχα, βιβλία, έπιπλα, οτιδήποτε) αυτό ακριβώς κάνουν. Το δικό σου πρόβλημα, ποιο είναι;Kappa έγραψε: ↑02 Απρ 2024, 10:00Έχω ένα σπάνιο Κομιξ (από τα εξαντλημένα του Τερζοπουλου) που δεν κυκλοφορεί καθόλου ούτε ως μεταχειρισμένο. Αρχικά ήταν να το πουλήσω ένα 200αρι, αλλά μου πρότειναν στα 150. Βλέπω όμως ότι αυτός που μου το πρότεινε πουλάει κομιξ. Πώς ξερω οτι θα το πάρει και δεν θα το πουλήσει μετά παραπάνω; Να επιμείνω στην αρχική τιμή;

Η ελπίδα είναι παγίδα.
GoBzi έγραψε: ↑02 Απρ 2024, 10:12Είναι απλά ο κλασικός Έλληνας που δεν νιώθει ότι ο άλλος το κάνει επαγγελματικά. Είναι σαν αρκετούς πελάτες που πάνε σε μάντρες να πάρουν αυτοκίνητο και περιμένουν τον άλλο να τους το πουλήσει στην τιμή που το αγόρασε.Green Dragon έγραψε: ↑02 Απρ 2024, 10:07Τι σε πειράζει τι θα το κάνει μετά ο αγοραστής; Να το πουλήσεις δεν θέλεις;
Ποια η διαφορά αν το κάνει "επαγγελματικά "; Επιπλέον δεν νομίζω ότι το κάνει επαγγελματικά. Σε σαιτ απάντησε σε μια αγγελία, δεν έχει κατάστημα και εικάζω δεν φορολογείται. Επιπλέον, άλλο το αυτοκίνητο και συσκευές που επιδέχονται σέρβις και τις αναβαθμιζουν πριν την επαναπωληση. Το κομιξ πώς να το αναβαθμισεις; Ότι αγοράσεις θα πουλήσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kappa την 02 Απρ 2024, 10:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γιατί δεν το βάζεις σε διάφορα site αγγελιών στα 300; Περίμενε 2-3 μήνες και αν δεν πουλιέται ρίξε την τιμή ανάλογα.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άρα να επιμείνω στην αρχική τιμή λέτε; Η αξία του είναι στο 200αρι. Αυτός περιμένει να το πουλήσω εγώ λιγότερα για να το πουλήσει αυτός 200αρι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kappa την 02 Απρ 2024, 10:19, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Μπορεί να το πουλήσει και 500αρι.
Αν σ' ενοχλεί, προσπάθησε το μόνος σου και καλή τύχη.
Στην τελική Κάππα μου, με τη δική σου λογική κι εσύ θα αισχροκερδίσεις γιατί δεν νομίζω να αγόρασες 200/300 ευρώ το συγκεκριμένο κόμικ. Άσε που μπορεί να στο έκαναν και δώρο.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 02 Απρ 2024, 10:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Διέκοψαν την Κανέλη για να μιλήσουν για τα κόμιξ του Asterix!
από pylothess » 21 Ιαν 2024, 01:04 » σε Εσωτερική Πολιτική - 39 Απαντήσεις
- 1247 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αλιόσα
22 Ιαν 2024, 11:22
-
-
- 34 Απαντήσεις
- 1204 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γαληνός
12 Ιουν 2024, 20:29
-
-
Νέα δημοσίευση Metabook - Vendora (Αγορα πώληση Βιβλιων)
από Space_Passenger » 05 Μάιος 2024, 20:50 » σε Λογοτεχνία - 0 Απαντήσεις
- 661 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Space_Passenger
05 Μάιος 2024, 20:50
-
-
-
Νέα δημοσίευση 4 παιδιά προς πώληση ρωτήστε μέσα
από Frappezitis » 09 Μάιος 2024, 21:53 » σε Ιστορία - 0 Απαντήσεις
- 121 Προβολές
-