γιατι ,θρησκευτικοι λογοι?
Ιδανικο χριστουγεννιάτικο "τραπέζι"!
Re: Ιδανικο χριστουγεννιάτικο "τραπέζι"!
Καθαρα γευστικοι. Σε περιπτωσεις αναγκης μπορει να το καταναλωσω ως σουβλακι ή ως αλλαντικο. Στις αλλες περιπτωσεις δεν το μπορω. Το ψητο ειδικα ή στη σουβλα μου προκαλει εμετο.
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
- Δημοσιεύσεις: 17016
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:44
Re: Ιδανικο χριστουγεννιάτικο "τραπέζι"!

Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Re: Ιδανικο χριστουγεννιάτικο "τραπέζι"!
Αμαν,μου ετρεξαν τα σαλια.... 
Λοιπον,εμεις ποτε δεν φτιαχναμε γαλοπουλα οταν εμενα με γονεις.Αργοτερα που μεγαλωσα,δοκιμασα την γαλοπουλα περα απο το αλλαντικο,ουτε για φτυσιμο....συνεχισα κλασικα ειτε με χοιρινο,ειτε με αρνακι.
-Αν θες αρνακι,μια πολυ ευκολη συνταγη αλλα εξαιρετικα νοστιμη(το κανει σαν σουβλας λιγο),ειναι να παρεις αρνισιο μπουτακι,το αλατοπιπερωνεις βαρβατα,συν ριγανη,προεραιτικα σκορδο που το βαζεις σε τρυπες που εχεις κανει στο μπουτακι,ΟΧΙ λαδι....και το τυληγεις αρκετες φορες σε λαδοκολα.Το βαζεις στον φουρνο,χαμηλα επανω και κατω θερμπκρασια,ανιστασεις δηλαδη...(οχι γκριλλ),θερμοκρασια οχι πανω απο 180 βαθμους,σε ρηχο ταψι,αλλα στο ταψι θα βαζεις νερακι ανα τακτα χρονικα διαστηματα.Ε καποια στιγμη βεβαια θα ανοιξεις λιγο το χαρτι να δεις τι γινεται.Αυτο,ψηνεται με ολα τα ζουμια του και γινεται λουκουμι και παρα πολυ μαλακο! Στο τελος,οταν δεις οτι εχει ψηθει,μπορεις να ανοιξεις το χαρτι και να βαλεις λιγο γκριλ να ξεροψηθει .Πραγματικα γινεται εξαιρετικο,θελει βεβαια 2-3 ωρες,αλλα θα με θυμηθεις!Ολα αυτα βεβαια αν σας αρεσει το αρνι.Μην φοβηθεις καθολου το πιπερι....ειναι το κλου στην συνταγη. Ειναι πολυ απλη,αλλα αν φτιαχτει σωστα,τυφλα να εχουν τα περιπλοκα!
-Συνταγη με χοιρινο:Κοκκινιστο κατσαρολας με σκορδο και κρεμμυδι βεβαια,ντοματα αφου ειναι κοκινιστο,μπαχαρικα,με μπολικο μπαχαρι,αλλα την διαφορα την κανει να βαλεις ΚΑΙ σελινο!Μου το ελεγαν και δεν το πιστευα οτι το κοκκινιστο γινεται εξαιρετικο με σελινο,το εφαγα στη ζακυνθο,και τρελαθηκα!Εννοειται θα πρεπει να σου αρεσει το σελινο.Το σιγοβραζεις,μπορεις να βαλεις και κρασακι κλασικο κρασι.
-Διαφορετικη συνταγη με χοιρινο:Ειναι γλυκοξινη συνταγη αυτη,χωρις ντοματα.Τσιγαριζεις ελαφρια κρεμυδακι,σκορδο,προεραιτικα πιπεριες,αλλα οντως του πανε πολυ,πετας μεσα το χοιρινο(σπαλα ωραιοτατα),σβηνεις με μπολικο γλυκο λευκο κρασι ΣΑΜΟΣ(!!!!! ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕς ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ),τουλαχιστον ενα νεροποτηρο,αλλα αναλογα και με το ποσο μεγαλη κατσαρολα θα βαλεις,αλατοπιπερωνεις,βαζεις μπαχαρικα της αρεσκειας σου,εγω ομως βαζω ενα που του πηγαινει παρα πολυ,το ινδικο μειγμα ΤΑΝΤΟΥΡΙ,του δινει φοβερη γευση....και βαζεις και λεμονακι,αν το θες γλυκοξινο,διοτι βεβαια με τοσο γλυκο κρασι θα βγει γλυκο.Πραγματικα σας λεω..αυτο το γλυκοξινο ειναι εξαιρετικο!Το ποσο γλυκο και ξινο το θες,αυτο θα δοκιμαζεις και θα πραττεις αναλογα,δεν γινεται χωρις δοκιμη. Σιγοβραζεις βεβαια,και γινεται φοβερο.Ακομα καλυτερο να ξερεις παντως,γινεται με κοτοπουλο αυτη η συνταγη.Δεν θα βαλεις μεσα ουτε πατατες ,απλα μετα μπορεις να το συνοδευσεις με πατατες και ειναι τελειο και με ρυζι!Αλλα και σκετο,ειναι εξαιρετικο!
-Και μια συνταγη σαλατας πολίτικης που αν σου αρεσει σκορδο και σελινο ειναι εξαιρετικη!
Ψιλοκοβεις λαχανο,επισης καροτο στον τριφτη,ψιλοκοβεις σε λεπτες λωριδες ,ή κυβακια,κοκκινη πιπερια φλωρινης,και σελινο ψιλοκομμενο,επισης τριμενο σκορδο αλλα οκ,μια σκελιδα για μια σαλατα φαντασου,μην το κανεις τζατζικι,αλλα σαφως να νιωθεις την γευση του,τα ανακατευεις πολυ καλα,και οπωσδηποτε απο πανω εκτος απο ελαιολαδο βεβαια,μπολικο ξυδακι! Εξαιρετικη πικαντικη σαλατα!
Παω τωρα να φαω το ταπεινο γιαουρτακι μου....

Λοιπον,εμεις ποτε δεν φτιαχναμε γαλοπουλα οταν εμενα με γονεις.Αργοτερα που μεγαλωσα,δοκιμασα την γαλοπουλα περα απο το αλλαντικο,ουτε για φτυσιμο....συνεχισα κλασικα ειτε με χοιρινο,ειτε με αρνακι.
-Αν θες αρνακι,μια πολυ ευκολη συνταγη αλλα εξαιρετικα νοστιμη(το κανει σαν σουβλας λιγο),ειναι να παρεις αρνισιο μπουτακι,το αλατοπιπερωνεις βαρβατα,συν ριγανη,προεραιτικα σκορδο που το βαζεις σε τρυπες που εχεις κανει στο μπουτακι,ΟΧΙ λαδι....και το τυληγεις αρκετες φορες σε λαδοκολα.Το βαζεις στον φουρνο,χαμηλα επανω και κατω θερμπκρασια,ανιστασεις δηλαδη...(οχι γκριλλ),θερμοκρασια οχι πανω απο 180 βαθμους,σε ρηχο ταψι,αλλα στο ταψι θα βαζεις νερακι ανα τακτα χρονικα διαστηματα.Ε καποια στιγμη βεβαια θα ανοιξεις λιγο το χαρτι να δεις τι γινεται.Αυτο,ψηνεται με ολα τα ζουμια του και γινεται λουκουμι και παρα πολυ μαλακο! Στο τελος,οταν δεις οτι εχει ψηθει,μπορεις να ανοιξεις το χαρτι και να βαλεις λιγο γκριλ να ξεροψηθει .Πραγματικα γινεται εξαιρετικο,θελει βεβαια 2-3 ωρες,αλλα θα με θυμηθεις!Ολα αυτα βεβαια αν σας αρεσει το αρνι.Μην φοβηθεις καθολου το πιπερι....ειναι το κλου στην συνταγη. Ειναι πολυ απλη,αλλα αν φτιαχτει σωστα,τυφλα να εχουν τα περιπλοκα!
-Συνταγη με χοιρινο:Κοκκινιστο κατσαρολας με σκορδο και κρεμμυδι βεβαια,ντοματα αφου ειναι κοκινιστο,μπαχαρικα,με μπολικο μπαχαρι,αλλα την διαφορα την κανει να βαλεις ΚΑΙ σελινο!Μου το ελεγαν και δεν το πιστευα οτι το κοκκινιστο γινεται εξαιρετικο με σελινο,το εφαγα στη ζακυνθο,και τρελαθηκα!Εννοειται θα πρεπει να σου αρεσει το σελινο.Το σιγοβραζεις,μπορεις να βαλεις και κρασακι κλασικο κρασι.
-Διαφορετικη συνταγη με χοιρινο:Ειναι γλυκοξινη συνταγη αυτη,χωρις ντοματα.Τσιγαριζεις ελαφρια κρεμυδακι,σκορδο,προεραιτικα πιπεριες,αλλα οντως του πανε πολυ,πετας μεσα το χοιρινο(σπαλα ωραιοτατα),σβηνεις με μπολικο γλυκο λευκο κρασι ΣΑΜΟΣ(!!!!! ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕς ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ),τουλαχιστον ενα νεροποτηρο,αλλα αναλογα και με το ποσο μεγαλη κατσαρολα θα βαλεις,αλατοπιπερωνεις,βαζεις μπαχαρικα της αρεσκειας σου,εγω ομως βαζω ενα που του πηγαινει παρα πολυ,το ινδικο μειγμα ΤΑΝΤΟΥΡΙ,του δινει φοβερη γευση....και βαζεις και λεμονακι,αν το θες γλυκοξινο,διοτι βεβαια με τοσο γλυκο κρασι θα βγει γλυκο.Πραγματικα σας λεω..αυτο το γλυκοξινο ειναι εξαιρετικο!Το ποσο γλυκο και ξινο το θες,αυτο θα δοκιμαζεις και θα πραττεις αναλογα,δεν γινεται χωρις δοκιμη. Σιγοβραζεις βεβαια,και γινεται φοβερο.Ακομα καλυτερο να ξερεις παντως,γινεται με κοτοπουλο αυτη η συνταγη.Δεν θα βαλεις μεσα ουτε πατατες ,απλα μετα μπορεις να το συνοδευσεις με πατατες και ειναι τελειο και με ρυζι!Αλλα και σκετο,ειναι εξαιρετικο!
-Και μια συνταγη σαλατας πολίτικης που αν σου αρεσει σκορδο και σελινο ειναι εξαιρετικη!
Ψιλοκοβεις λαχανο,επισης καροτο στον τριφτη,ψιλοκοβεις σε λεπτες λωριδες ,ή κυβακια,κοκκινη πιπερια φλωρινης,και σελινο ψιλοκομμενο,επισης τριμενο σκορδο αλλα οκ,μια σκελιδα για μια σαλατα φαντασου,μην το κανεις τζατζικι,αλλα σαφως να νιωθεις την γευση του,τα ανακατευεις πολυ καλα,και οπωσδηποτε απο πανω εκτος απο ελαιολαδο βεβαια,μπολικο ξυδακι! Εξαιρετικη πικαντικη σαλατα!
Παω τωρα να φαω το ταπεινο γιαουρτακι μου....

Re: Ιδανικο χριστουγεννιάτικο "τραπέζι"!


Re: Ιδανικο χριστουγεννιάτικο "τραπέζι"!
Αααα εξαιρετικες ιδεες! Την πολιτικη την κανω, απλα την αφηνω να μαραθει λιγο. Ειναι απο τις ωραιοτερες σαλατες. Και η συνταγη με το χοιρινο που βαζεις ταντουρι φαινεται καλη!
Το αρνακι εχω σκοπο νακολουθησω οτι λεει ο καρουζο, αλλα και στη λαδοκολλα πιστευω θα βγει καλο!
Re: Ιδανικο χριστουγεννιάτικο "τραπέζι"!
Τελικά καλά τα λέει ο Γιαννόπουλος, παρά την κρίση οι Έλληνες συνεχίζουν να καλοτρώνε. 
Ελληνες:Yποσιτισμενοι λογο κρισης η παχυσαρκοι;

Ελληνες:Yποσιτισμενοι λογο κρισης η παχυσαρκοι;
Re: Ιδανικο χριστουγεννιάτικο "τραπέζι"!
Μου τρεχουν τοσο τα σαλια τωρα,που δεν θα δω αποψε την συνταγη του καρουζο....δεν θα αντεξω η ερμη...Custom_F έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 21:58Αααα εξαιρετικες ιδεες! Την πολιτικη την κανω, απλα την αφηνω να μαραθει λιγο. Ειναι απο τις ωραιοτερες σαλατες. Και η συνταγη με το χοιρινο που βαζεις ταντουρι φαινεται καλη!
Το αρνακι εχω σκοπο νακολουθησω οτι λεει ο καρουζο, αλλα και στη λαδοκολλα πιστευω θα βγει καλο!

Το γλυκοξινο πρεπει οπωσδηποτε να το δοκιμασεις,και κυριως με κοτοπουλο!Εχω και αλλες συνταγες,αυριο παλι.

Γενικα αυτο το γλυκοξινο με γλυκο κρασι ΣΑΜΟΣ και λεμονι,κανει εξηαιρετικες συνταγεςκαι ειναι ακτι που το εφτιαξα εγω,δεν το εχω δει απο καπου.Και δεν χρειαζεται ουτε σογιες ουτε τιποτα.Αλλα θελει και το ταντουρι.
ΥΓ.Ναι,οντως η πολίτικη θελει λιγο να μαραθει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 18 Νοέμ 2018, 22:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Ιδανικο χριστουγεννιάτικο "τραπέζι"!
Μηχανικός έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 22:00Τελικά καλά τα λέει ο Γιαννόπουλος, παρά την κρίση οι Έλληνες συνεχίζουν να καλοτρώνε.
Ελληνες:Yποσιτισμενοι λογο κρισης η παχυσαρκοι;

the end
Re: Ιδανικο χριστουγεννιάτικο "τραπέζι"!
Οι γονείς μου και οι θείες-θείοι έκαναν οικονομία και στο φαΐ για να χτίσουν σπίτια.Πάνας έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 22:02Μηχανικός έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 22:00Τελικά καλά τα λέει ο Γιαννόπουλος, παρά την κρίση οι Έλληνες συνεχίζουν να καλοτρώνε.
Ελληνες:Yποσιτισμενοι λογο κρισης η παχυσαρκοι;Αν δεν καλοτρώνε οι Έλληνες δεν θα καολοτρώς ούτε και εσύ ψηλέ.
Re: Ιδανικο χριστουγεννιάτικο "τραπέζι"!
Και; Το ίδιο και οι δικοί μου.Μηχανικός έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 22:08Οι γονείς μου και οι θείες-θείοι έκαναν οικονομία και στο φαΐ για να χτίσουν σπίτια.Πάνας έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 22:02Μηχανικός έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 22:00Τελικά καλά τα λέει ο Γιαννόπουλος, παρά την κρίση οι Έλληνες συνεχίζουν να καλοτρώνε.
Ελληνες:Yποσιτισμενοι λογο κρισης η παχυσαρκοι;Αν δεν καλοτρώνε οι Έλληνες δεν θα καολοτρώς ούτε και εσύ ψηλέ.
the end
Re: Ιδανικο χριστουγεννιάτικο "τραπέζι"!
Απλο αρνακι φουρνου δειχνει ο ανθρωπος απλως εχει και καποια τιπς ας πουμε.Εσθήρ έγραψε: ↑18 Νοέμ 2018, 22:01
Μου τρεχουν τοσο τα σαλια τωρα,που δεν θα δω αποψε την συνταγη του καρουζο....δεν θα αντεξω η ερμη...,αλλα αυριο θα την δω οπωσδηποτε!
Το γλυκοξινο πρεπει οπωσδηποτε να το δοκιμασεις,και κυριως με κοτοπουλο!Εχω και αλλες συνταγες,αυριο παλι.
Γενικα αυτο το γλυκοξινο με γλυκο κρασι ΣΑΜΟΣ και λεμονι,κανει εξηαιρετικες συνταγεςκαι ειναι ακτι που το εφτιαξα εγω,δεν το εχω δει απο καπου.Και δεν χρειαζεται ουτε σογιες ουτε τιποτα.Αλλα θελει και το ταντουρι.
ΥΓ.Ναι,οντως η πολίτικη θελει λιγο να μαραθει.
Δε χρησιμοποιω σογια... για τα σογια τα δικα μου ελεγα!

Εχω εδω κοντα ενα με μπαχαρικα κτλ, θαπανα παρω ταντουρι να μυρισω! Ισως το φτιαξω τις επομενες μερες με κοτοπουλο να δοκιμασω.
Re: Ιδανικο χριστουγεννιάτικο "τραπέζι"!
Τι και; Και τωρα πλερωνουν ενφιες ναουμ.
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
- Δημοσιεύσεις: 9289
- Εγγραφή: 05 Ιούλ 2018, 11:18
Re: Ιδανικο χριστουγεννιάτικο "τραπέζι"!

Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τι συζητάνε στο γιορτινό τραπέζι;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 25 Δεκ 2024, 21:07 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 1 Απαντήσεις
- 145 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
26 Δεκ 2024, 02:35
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 155 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καραμελίτσα
26 Δεκ 2023, 15:54
-
-
Νέα δημοσίευση Ποιο χριστουγεννιάτικο γλυκό προτιμάτε;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 22 Δεκ 2024, 22:33 » σε Μαγειρική - 116 Απαντήσεις
- 1946 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σπύρος
01 Ιαν 2025, 18:00
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 - Στο τραπέζι η επιστροφή μέτρων
από talaipwros » 28 Δεκ 2023, 15:56 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 241 Απαντήσεις
- 6741 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur
24 Ιαν 2024, 15:52
-