Ομορφότερες ελληνικές πόλεις
Re: Ομορφότερες ελληνικές πόλεις
Άλλο όταν πας για τουρισμό σε ένα μέρος και άλλο άμα ζεις εκεί.
Ακόμη άλλο άμα ζεις εκεί και είσαι παιδί, άλλο άμα είσαι έφηβος, άλλο άμα είσαι ενήλικας, άλλο άμα έχεις οικογένεια, άλλο άμα είσαι συνταξιούχος.
Ακόμη άλλο άμα ζεις εκεί και είσαι παιδί, άλλο άμα είσαι έφηβος, άλλο άμα είσαι ενήλικας, άλλο άμα έχεις οικογένεια, άλλο άμα είσαι συνταξιούχος.
Όχι, έχω ένα κενό από εκείνη την εποχή, κάπου έλεγα, δεν θα χαθούν τα μαγαζιά, έκανα ένα break για άσχετους λόγους, φόρτσαρα με δουλειές και σπουδές. Και να που χάθηκαν! Δεν έγινε αντιληπτό αρχικά, αλλά τι να κάνουμε, έτσι συμβαίνει καμιά φορά.
Η μλακία μου είναι ότι έχω περάσει τουλάχιστον 10 φορές από Άρτα και ποτέ δεν σταμάτησα ούτε για καφέ.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
αφαντου νομιζεις εισαι στην εδεμ.χωρις να εχει τα χρωματα η θαλασσα που εχουν αλλες παραλιες π.χ στον δρομο για κρητικα(Δεν ξερω αν εχεις υποψιν) τσαμπικα κ.λπ
αλλα οπως φαινεται θα αλλαξει δραματικα η περιοχη.δεν ξερω αν εχεις υποψιν σου το σουσουρο για το φιλετο αφαντου,γινοταν χαμος.
λινδο ωραια οκ σαν τις κυκλαδες,πολυ ωραια πανω στην ακροπολη της.
βεβαια ωραια θεα εχεικαι ο λοφος σμιθ,δεν ξερω αν πηγες,τελος παντων ειναι πολλα
ωστσο εγω βλεπω χρονο με τον χρονο κατι να αλλαζει το νησι και οχι προς το καλυτερο παντα...τελευταια θετικη συμβολη ηταν ο πεζοδρομος στα κρητικα
αλλα οπως φαινεται θα αλλαξει δραματικα η περιοχη.δεν ξερω αν εχεις υποψιν σου το σουσουρο για το φιλετο αφαντου,γινοταν χαμος.
λινδο ωραια οκ σαν τις κυκλαδες,πολυ ωραια πανω στην ακροπολη της.
βεβαια ωραια θεα εχεικαι ο λοφος σμιθ,δεν ξερω αν πηγες,τελος παντων ειναι πολλα
ωστσο εγω βλεπω χρονο με τον χρονο κατι να αλλαζει το νησι και οχι προς το καλυτερο παντα...τελευταια θετικη συμβολη ηταν ο πεζοδρομος στα κρητικα
Ναι, η Χαλκίδα με θυμώνει για αυτό που έχουν αφήσει να συμβεί όσον αφορά τις άσχημες περιοχές της, αλλά έχουν και αυτοί τρόπο να μην τους νοιάζει και έχει συμπαθητική ζωή πέριξ της παλιάς γέφυρας καθώς και σε μερικά beach bar το καλοκαίρι. Και είναι κοντά στην Αθήνα. Συνολικά, δεν είναι πάρα πολύ κακή, αλλά ποτέ δεν της έλειπε κάτι που δεν με χάλαγε σοβαρά και έλεγα πώς είναι δυνατόν να το αφήνουν... Επίσης κάτι θα έπρεπε να γίνει για το θεμα πάρκινγκ γιατί όλοι εκεί είναι ερωτευμένοι με τα αυτοκίνητά τους και θέλουν να τα βλέπουν μπροστά τους. Δεν μου αρέσει συνολικά η Χαλκίδα, αλλά είναι πολυ κρίμα γιατί σε σχέση με άλλες πόλεις τέτοιου μεγέθους μάλλον δεν χρειάζεται πολύ κοστοβόρες παρεμβάσεις για να σουλουπωθεί;
Έχει ΟΜΩΣ αυτό το vibe του κόσμου που έχει παρέες μιας ζωής. Πολύ μου αρέσει. Όλων των ηλικιών.
Έχει ΟΜΩΣ αυτό το vibe του κόσμου που έχει παρέες μιας ζωής. Πολύ μου αρέσει. Όλων των ηλικιών.
- Κόκκορας
εχουν στεκια,απλα δεν συμπιπτουν με τα τουριστικα σημεια στα οποια κινουνται συνηθως οι τουριστεςAthina__P έγραψε: ↑19 Νοέμ 2018, 22:10H Ρόδος έχει πανέμορφη πόλη και μάλλον τα πιο ωραία πάρκα στη χώρα για τέτοιου μεγέθους πόλη. Έχει μια ιδιαίτερη βλάστηση για νησί. Επειδή δεν ξέρω πώς τίθεται η ερώτηση, αν τίθεται σαν μέρος να ζεις, δεν ξέρω, το καλοκαίρι είχα την εντύπωση ότι δεν έβλεπες ντόπιους να έχουν στέκια πουθενά, σαν να μην υπήρχαν φιλίες, έτσι όπως τις βλέπεις αλλού. Δηλαδή σαν να μην πολυυπήρχαν παρέες - παρέες ντόπιων που βλέπεις σχεδόν σε κάθε άλλη μεσαία επαρχιακή πόλη. Δηλαδή το αντίθετο της Χαλκίδας, πχ, που είναι το σπορ τους να βγαίνουν στις καφετέριες αραχτοί, σε όλες τις ηλικίες. Από την άλλη με εντυπωσίασε όταν έπεσε στα χέρια μου μια τοπική εφημερίδα, δείχνουν ότι κάνουν ομαδική δουλειά και μελετημένη για να προβάλλουν τον τόπο τους.
μιλαμε για 3 μυρια τουριστες απο μαη(μετριος ο απριλης) εως και επτεμβρη ουσιαστικα ε(Αντε οκτωβρη)
υπαρχει μια πολη που κινειται κατω απο αυτο που φαινεται και χανεται βεβαια μεσα σε τοσο κοσμο,
ομως το καλοκαιρι αρχης γενομενης απο μαη μεχρι και σεπτεμβρη/οκτ...απαντες ζουν υπο τον ρυθμο της τουριστικης σεζον,δουλευουν για αυτην και οταν βγαινουν ειναι για μπανια,μπαρακια αντε και κανα φαγητο...συνεπως το ενδιαφερον τους μετατοπιζεται παραλιακα .
με το που μπει ο οκτωβρης αρχιζει να αλλαζει το πλανο(και ιδιως νοεμβρη) κλεινουν ολα σχεδον τα τουριστικα μαγαζια,ανοιγουν καποια "χειμερινα" στεκια.και η πολη εχει την γνωριμη εικονα που εχεις κατα νου με τα στεκια κ.λπ μαλιστα επειδη ειναι πολυ οργανωμενοι εχουν και ωραια δρωμενα,πανηγυρια κ.λπ
λογω τουρισμου,αλλα και απομονωσης απο την ηπειρωτικη χωρα εχουν αναπτυξει πολλα τετοια στοιχεια που συνεχιζουν και χειμωνα.
εχε υποψιν σου και το αλλο,σε αντιθεση με πολεις οπως η καβαλα(ωραιοτατη βεβαια) και γενικα με την τυπικη μεσαια ελληνικη πολη με τις πολυκατοικιες κ.λπ η ροδος δεν εχει πολυκατοικιες(σπανιζουν),διωροφα κ.λπ ειναι(εξαιρωντας λιγο την αγορα στο κεντρο,που ειναι ωραιοτατα ομως κτισματα και παλι οχι τοσο μεγαλα),επομενως εχει μακρος,εκταση γεγονος που δημιουργει διαφορα σημεια κεντρα αναφορας με μαγαζια,στεκια κ.λπ
τα οποια συνηθως ο τουριστας δεν προκειται να τα γνωρισει ποτε στις λιγες μερες που ερχεται
ναι η βλαστηση ειναι ιδιαιτερη!εχει και κατι εξωτικα ειδη φουλ δηλητηριο!οποτε δνε κοβουμε οτι βλεπουμε εντυπωσιακο λιγη προσοχη

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 19 Νοέμ 2018, 22:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
καλα έκανες, ενας δρομος είναι. αντε μια φορα να πας να το γυρισεις ολο απο περιεργεια. για δευτερη χλωμό.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- Κόκκορας
εχω την αισθηση πως αυτο που επαθες chainis το χει παθει η μιση ελλαδα με την αρτα
Σαν διάλειμμα - στάση στην διαδρομή για Γιάννενα ή Ηγουμενίτσα το πιο βολικό ήταν η Αμφιλοχία που σταματάω πάντα και μετά η Άρτα σαν να μην υπάρχει. 

Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Πιο καλά στην Αμφιλοχία. Η Άρτα εκτος απ' το γεφύρι για καφέ δεν λεέι και πολλά πράγματα. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερα αλλα εχει κάτι τι απο το Άργος κι εκει, ολίγον αναρχία. Θα μπορύσε και χειρότερα βέβαια, υπάρχει και το Αγρίνιο.
We're on a mission from God 777
- Κόκκορας
για μενα ολο εκεινο το κομματι πρεβεζα μεσολογγι αρτα ειναι τελειως ανεξερευνητο και ενα απωθημενο μου ,θα πρεπει να οργανωσω κατι για και γω ολο τα προσπερνω αυτα τα μερη οταν τυγχαινει να μαι εκει 

- Κόκκορας
επι βυζαντιου βεβαια ηταν η πρωτευουσα του δεσποτατου της ηπειρου και εχουν απομεινει πολλες σημαντικες ιστορικες τοποθεσιες στα μερη της
Η Πρέβεζα πραγματικά αξίζει επισκεψη, οχι απλώς στάση για καφέ. Κι αν πας μέχρι εκει τότε να το συνδυάσεις με Λευκάδα. Παράδεισος.
We're on a mission from God 777
-
Καταπληκτική πόλη για τριήμερο το Φθινόπωρο ή την Άνοιξη. Τα χρώματα αυτών των δύο εποχών θυμίζουν την αίγλη του παρελθόντος. Για κάθε ιστορική εποχή θα βρεις και ένα κομμάτι της που να τη θυμίζει.
http://www.taxydromosartas.gr/index.php ... -tis-artas
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 600 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
30 Αύγ 2024, 19:39
-
-
Νέα δημοσίευση Οι πιο χαλια πολεις της Ελλαδας
από spinalgr1990 » 22 Ιαν 2025, 18:48 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 49 Απαντήσεις
- 1144 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από spinalgr1990
07 Φεβ 2025, 20:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση Παρακμή στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.
από Financial man » 21 Ιουν 2023, 19:50 » σε Οικονομία - 27 Απαντήσεις
- 1849 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρίστος
02 Αύγ 2023, 21:15
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κλιματική αλλαγή: Πως την αντιμετωπίζουν οι προηγμένες τεχνολογικά πολεις
από Ίακχος » 25 Αύγ 2024, 20:38 » σε Αρχιτεκτονική - 0 Απαντήσεις
- 247 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
25 Αύγ 2024, 20:38
-