Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Απρ 2024, 11:58
Chilloutbuddy έγραψε: ↑17 Απρ 2024, 11:46
Bill Hicks έγραψε: ↑17 Απρ 2024, 11:25
όχι, φίλε μου. απλά δεν συμμετάσχουμε όλοι στο συγκεκριμένο moral panic.
τη λες και την ξαναλές αυτή τη μαλακία, αλλά εμένα πηγαίνουν όντως τα παιδιά μου σχολείο εκεί πέρα, και δεν έχει τίποτα απολύτως να κάνει με ηθική το θέμα. Έχει να κάνει με το αν θα παίρνει ένας δάσκαλος αποφάσεις ζωής για την οικογένειά ΜΟΥ ή όχι.
Ο δάσκαλος χάνει εξουσία από αυτή την απόφαση, πριν από αυτό ο δάσκαλος αποφάσιζε αν θα ακούσει το παιδί που θέλει να λέγεται Δήμητρα αντί για Μπάμπης. Τώρα επισημοποιείται η διαδικασία και αν κριθεί το παιδί ώριμο, ο δάσκαλος υποχρεούται να ακολουθήσει ακόμα και αν διαφωνεί προσωπικά.
Είναι αρκετά φλου η οδηγία πάνω στο θέμα νομίζω, από τη μια "ο διευθυντής ή κάποιος επαγγελματίας
μπορεί να αποφασίσει αν το πιτσιρικό είναι αρκετά ώριμο στο μυαλό" κι από την άλλη "αυτό δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά θα αποφασίσει, θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν του ένα σκασμό πράματα, νόμους, ανθρώπινα δικαιώματα δικά του και των γονέων/κηδεμόνων, αν δεν μπορεί να αποτανθεί στην τάδε υπηρεσία" κλπ κλπ κλπ.
Βασικά, ο δάσκαλος δεν κερδίζει ή χάνει εξουσία. Ο δάσκαλος είναι για να αλλάζει επάγγελμα ή καλύτερα να παίρνει τα βουνά με αυτά που τον επιφορτίζουν.
A principal or other professional working with a student may decide that a student is a mature minor for some decisions but not for others. For example, a principal may decide that a student is a mature minor for the purpose of consenting to a referral for SSS, but this does not necessarily mean that the principal would automatically decide that the student is capable of making all decisions relating to their education or welfare.
When deciding whether a student should be considered to be a mature minor for a particular decision at school, principals and staff must also consider the human rights of any relevant parties (for example the student’s rights and their parents/carers’ rights) as set out in the Charter of Human Rights and Responsibilities Act 2006 (Vic) (Charter) and must act compatibly with the Charter. For more information refer to: Charter of Human Rights.