Ποιον λογαριασμό; Η 21η πριλίου δεν δανειζόταν απ' έξω.
21η Απριλίου 1967
Re: 21η Απριλίου 1967
μοίρασε αβέρτα γη, σπίτια χωράφια και χάρισε δάνεια με αντάλλαγμα πολιτική υποστήριξη. Αυτά προφανώς κάποιος τα πλήρωσε
- Ληστοσυμμορίτης
Πρώτο θύμα της δικτατορίας, η 24χρονη Μαρία Καλαβρού, που από την οργή της για τα παρελαύνοντα τανκς στην οδό Πατησίων όπου βρίσκονταν με την αδερφή της, μούτζωσε προς ένα από αυτά.
Η αδερφή της περιγράφοντας την σκηνή, αναφέρει: «Καθώς βαδίζαμε με την αδελφή μου, άκουσα έναν πυροβολισμό και μετά είδα την αδελφή μου να σωριάζεται στο πεζοδρόμιο. Νόμισα πως λιποθύμησε. Αλλά όταν έσκυψα είδα τα αίματα».
Όταν δολοφόνησε την Μαρία Καλαβρού, ο Ιωάννης Αλμπάνης ήταν ανθυπίλαρχος. Το τέλος της δικτατορίας τον βρήκε ίλαρχο.
Η αδερφή της περιγράφοντας την σκηνή, αναφέρει: «Καθώς βαδίζαμε με την αδελφή μου, άκουσα έναν πυροβολισμό και μετά είδα την αδελφή μου να σωριάζεται στο πεζοδρόμιο. Νόμισα πως λιποθύμησε. Αλλά όταν έσκυψα είδα τα αίματα».
Όταν δολοφόνησε την Μαρία Καλαβρού, ο Ιωάννης Αλμπάνης ήταν ανθυπίλαρχος. Το τέλος της δικτατορίας τον βρήκε ίλαρχο.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
στα πρωτα θυματα του κομμουνισμου θα αναφερθειτε ποτε; ή για αυτα δεν υπαρχουν;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑21 Απρ 2024, 00:47Πρώτο θύμα της δικτατορίας, η 24χρονη Μαρία Καλαβρού, που από την οργή της για τα παρελαύνοντα τανκς στην οδό Πατησίων όπου βρίσκονταν με την αδερφή της, μούτζωσε προς ένα από αυτά.
- Ληστοσυμμορίτης
nemo έγραψε: ↑21 Απρ 2024, 01:28στα πρωτα θυματα του κομμουνισμου θα αναφερθειτε ποτε; ή για αυτα δεν υπαρχουν;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑21 Απρ 2024, 00:47Πρώτο θύμα της δικτατορίας, η 24χρονη Μαρία Καλαβρού, που από την οργή της για τα παρελαύνοντα τανκς στην οδό Πατησίων όπου βρίσκονταν με την αδερφή της, μούτζωσε προς ένα από αυτά.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
- taxalata xalasa
5 χαμηλόβαθμοι βλαχο-αξιωματικοί = εθνικοπρολετάριοι...Σενέκας έγραψε: ↑20 Απρ 2024, 23:35Η πιο ηλίθια χούντα όλων των εποχών, που την πλησιάζει μόνο η παρωδία του Μεταξά. 7 ολόκληρα χρόνια με τη χώρα στο γύψο με την ανοχή μεγάλου μέρους πληθυσμού, τα οποία στέρησαν απο τη χώρα πολύτιμο χρόνο για να αλλάξει το κοινωνικο-οικονομικό σύστημα απο αγροτικό σε σύγχρονο καπιταλιστικό, την ίδια ώρα που όλη η Ευρώπη εκσυγχρονίζονταν και εγκατέλειπε τα κατάλοιπα του μεσοπολέμου και του πολέμου. Για ποιο λόγο? Για να ικανοποιήσουν τις φαντασιώσεις εξουσίας τους 5 χαμηλόβαθμοι βλαχο-αξιωματικοί και να έρθει μετά ο Καραμανλής και ο Αντρέας να παίζουν τους ήρωες γιατί έκαναν τα αυτονόητα με 10 χρόνια διαφορά και να τους πούμε "εθνάρχες"
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Tού λέγανε ευχαριστώ για το δωρεάν λίπασμα.Σενέκας έγραψε: ↑20 Απρ 2024, 23:48Ο παππούς μου ήταν χωροφύλακας διορισμένος απο τη χούντα. Έχεζε στα χωράφια των άλλων και του λέγανε κι ευχαριστώ, γιατί κράταγε όπλο και φόραγε καπέλοBandit59 έγραψε: ↑20 Απρ 2024, 23:46Και μόνο που υποχρέωσε τους πατεράδες-παπούδες σου να χέζουν μέσα στο σπίτι, φτάνει.Σενέκας έγραψε: ↑20 Απρ 2024, 23:35Η πιο ηλίθια χούντα όλων των εποχών, που την πλησιάζει μόνο η παρωδία του Μεταξά. 7 ολόκληρα χρόνια με τη χώρα στο γύψο με την ανοχή μεγάλου μέρους πληθυσμού, τα οποία στέρησαν απο τη χώρα πολύτιμο χρόνο για να αλλάξει το κοινωνικο-οικονομικό σύστημα απο αγροτικό σε σύγχρονο καπιταλιστικό, την ίδια ώρα που όλη η Ευρώπη εκσυγχρονίζονταν και εγκατέλειπε τα κατάλοιπα του μεσοπολέμου και του πολέμου. Για ποιο λόγο? Για να ικανοποιήσουν τις φαντασιώσεις εξουσίας τους 5 χαμηλόβαθμοι βλαχο-αξιωματικοί και να έρθει μετά ο Καραμανλής και ο Αντρέας να παίζουν τους ήρωες γιατί έκαναν τα αυτονόητα με 10 χρόνια διαφορά και να τους πούμε "εθνάρχες"
Επί Χούντας άνθισε η οικοδομή και η ναυτιλία. Οι μισοί Έλληνες ήταν ναυτικοί και οι άλλοι μισοί τους έκτιζαν τα σπίτια. Από χωματόδρομους είδαμε πρώτη φορά άσφαλτο.
Σενέκας έγραψε: ↑20 Απρ 2024, 23:48Ο παππούς μου ήταν χωροφύλακας διορισμένος απο τη χούντα. Έχεζε στα χωράφια των άλλων και του λέγανε κι ευχαριστώ, γιατί κράταγε όπλο και φόραγε καπέλοBandit59 έγραψε: ↑20 Απρ 2024, 23:46Και μόνο που υποχρέωσε τους πατεράδες-παπούδες σου να χέζουν μέσα στο σπίτι, φτάνει.Σενέκας έγραψε: ↑20 Απρ 2024, 23:35Η πιο ηλίθια χούντα όλων των εποχών, που την πλησιάζει μόνο η παρωδία του Μεταξά. 7 ολόκληρα χρόνια με τη χώρα στο γύψο με την ανοχή μεγάλου μέρους πληθυσμού, τα οποία στέρησαν απο τη χώρα πολύτιμο χρόνο για να αλλάξει το κοινωνικο-οικονομικό σύστημα απο αγροτικό σε σύγχρονο καπιταλιστικό, την ίδια ώρα που όλη η Ευρώπη εκσυγχρονίζονταν και εγκατέλειπε τα κατάλοιπα του μεσοπολέμου και του πολέμου. Για ποιο λόγο? Για να ικανοποιήσουν τις φαντασιώσεις εξουσίας τους 5 χαμηλόβαθμοι βλαχο-αξιωματικοί και να έρθει μετά ο Καραμανλής και ο Αντρέας να παίζουν τους ήρωες γιατί έκαναν τα αυτονόητα με 10 χρόνια διαφορά και να τους πούμε "εθνάρχες"
Χρυσός άνθρωπος πρέπει να ήταν ο παππούς σου. Στην κατοχή τι έκανε;
Αυτός είναι θύμα του καπιταλισμού. Όταν οι Ε/Σ μπήκαν στη σοβιετική χαβούζα οι κομμουνιστές χέστηκαν πάνω τους και υποχωρούσαν ατάκτως, κάτι που τους κόστισε 27 εκατομμύρια νεκρούς (πολύ περισσότερους απ' όσους είχαν οι Γερμανοί ). Χωρίς τους καπιταλιστές ακόμα θα τρέχανε. Άλλωστε το παραδέχτηκαν και οι ίδιοι.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Ο Κ.Πλεύρης παραδέχεται τα κακά της χούντας.
Η αναβάθμιση της στρατιωτικής ισχύος της Ελλάδος επί του Γεωργίου Παπαδοπούλου.
Το οικονομικό χρέος της χούντας.
Ο Μάνος Χατζηδάκης για τον Στυλιανό Παττακό.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Δυτικό Βερολίνο 1967: Ο αστυνομικός που ήταν πράκτορας της Στάζι
από Golden Age » 19 Φεβ 2025, 02:17 » σε Ιστορία - 11 Απαντήσεις
- 353 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης
19 Φεβ 2025, 19:09
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (1967-1973)
από Aprilianos » 25 Μάιος 2023, 11:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 15 Απαντήσεις
- 709 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aprilianos
28 Μάιος 2023, 18:13
-
-
- 147 Απαντήσεις
- 3045 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
25 Απρ 2025, 22:41