Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Νοέμ 2018, 14:23

fagano3 έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:18

Μα και η Σπαρτη χωριο ειναι.Χωριο και μαλιστα στο τερμα της Ελλαδος.

Μιση ωρα λεμε απο Θεσσαλονικη,Αθηνα αντε καμια Λαρισα,Γιαννενα,Ηρακλειο,Βολο
Μα συμφωνώ με αυτό που λες.
Εδω μέχρι ο άι στέφανος μου φαίνεται χωριό που είναι 25χλμ απο Αθήνα και 10 απο Κηφισιά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 20 Νοέμ 2018, 14:28

Cecily Anne έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:19
fagano3 έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:16

Το χω σκεφτει να το κανω αυτο με την μανα μου :oops:

αλλα μετα σκεφτηκα οτι θα μου αρχισει κοψε το καπνισμα και τρωγε μελι με καρυδια

και υιοθετηστε κανενα παιδι απο την Ζιμπαμπουε και τετοια.
Όχι, μη, εμένα αν έφτανε στα αυτιά της γιαγιάς μου αυτό, θα έσκαγε από τη στενοχώρια της κυριολεκτικά. Καλό είναι να μην τους βαραίνουμε με μαλακίες τους ανθρώπους που μας αγαπάνε. Όσες φορές και να μου παίξει η γιαγιά μου την κασέτα, το κάνει με αγάπη, παράπονο, συνδυασμό και των δύο κλπ. και δεν μπορώ να εκνευριστώ μαζί της. Εγώ αναφέρομαι στους απέξω, που δεν τους πέφτει λόγος, δεν νοιάζονται και απλά βρήκαν παπά να θάψουν 5-6.
Αυτα σκεφτομαι και δεν το κανω συν οτι το θεωρω γρουσιζια αλλα δεν αντεχεται ωρες ωρες.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 20 Νοέμ 2018, 14:31

fagano3 έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:28

Αυτα σκεφτομαι και δεν το κανω συν οτι το θεωρω γρουσιζια αλλα δεν αντεχεται ωρες ωρες.
Ναι, είναι φουλ γρουσουζιά. Αφού επέσπευσα τεστ παπ και υπέρηχο, για να μου φύγει η ιδέα. :smt005:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2018, 14:32

Ίφιδα έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:02
Ο μικρός είναι 3. Το σκεφτόμαστε εδω και καιρό με τον σύζυγο, εμείς είμαστε ψημένοι να φύγουμε αλλά προτεραιότητα φυσικά είναι το παιδι. Αν φυγουμε τωρα δε θα του κακοφανεί και σιγουρα η ποιότητα ζωής μας θα ειναι ανώτερη.
Το χωριό όμως δεν εχει πολλά παιδιά, ούτε σχολεία ή δραστηριότητες. Όλα αυτα τα εχει στα 5-10 χιλιόμετρα.
Η απόσταση απο Θεσσαλονίκη είναι στις 2 ωρες. Άνετα θα μπορουσαμε να ερχομαστε σην πόλη για κάποια παράσταση ή έκθεση που μπορεί να το ενδιαφέρει.

Η καθημερινότητά του όμως; Οι παρέες του; Ένα παιδί του χωριού είναι πιο ψημένο σε κάποια πράγματα ενώ ενα παιδι της πόλης σε κάποια άλλα.
Βασικό είναι να έχει παιδάκια στο χωριό για να παίζει έξω από το σπίτι.
Αν υπάρχουν (ακόμα και αν δεν είναι πολλά, ένας δύο φίλοι είναι αρκετοί) δεν τους χρειάζονται άλλες "δραστηριότητες".
Προσωπικώς τουλάχιστον, δεν βρίσκω καθόλου ωραίο να βλέπω παιδάκια καθημερινά που τα τραβάνε οι γονείς τους σε "δραστηριότητες".
Και κάπου έχω βαρεθεί να ακούω για θέατρα, παραστάσεις και εκθέσεις.
Λες και όσοι ζουν στις πόλεις, πηγαίνουν συχνά... :lol:

Για το σχολείο ή παιδικό σταθμό/νηπιαγωγείο, το πράγμα μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά γιατί ισχύει ακριβώς το ίδιο με τα πιτσιρίκια που πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία, στις πόλεις. Δεν νομίζω ότι η ώρα μετάβασης για το κοντινό σχολείο, θα είναι μεγαλύτερη. Και μπορεί να αντιμετωπισθεί με μια συλλογική προσπάθεια από την κοινότητα του χωριού/σε συνεργασία με άλλες κοινότητες ή με τη συνεργασία μεταξύ γονέων. Το ίδιο μπορεί να γίνει και αργότερα για αθλητικούς συλλόγους κλπ Ακόμη και τίποτα από αυτά να μη λειτουργήσει, θα το αναλάβετε εσείς. Αυτές οι καταστάσεις δεν είναι στατικές, σε ένα ή δύο χρόνια μπορεί τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα και να έρθουν και περισσότερες οικογένειες με πιτσιρίκια. Ούτως ή άλλως, το πράγμα πάει προς τα εκεί.

Θα μπορούσα να προσθέσω πολλά ακόμη, αλλά προς το παρόν, από τη στιγμή που γουστάρει και ο άντρας σου, το μόνο που θα σου πω είναι "να φύγετε χθες". :smt023
Η ελπίδα είναι παγίδα.

νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 20 Νοέμ 2018, 14:39

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:32
Αν υπάρχουν (ακόμα και αν δεν είναι πολλά, ένας δύο φίλοι είναι αρκετοί) δεν τους χρειάζονται άλλες "δραστηριότητες".
εγώ ως δραστηριότητες αντιλαμβάνομαι τις ξένες γλώσσες,
τα ωδεία, κάποιο μπαλέτο/πολεμική τέχνη, τέτοια πράγματα
που στα χωριά δεν είναι καθόλου μα καθόλου δεδομένα
ως επιλογές

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 20 Νοέμ 2018, 14:42

Ενα επιπλεον συν του χωριου ειναι οτι εχεις το κεφαλι σου ησυχο σε οτι αφορα ναρκωτικα και εγκληματικοτητα.
Η αποσταση απο την κωμοπολη βοηθαει να ελεγχεις περισσοτερο τις παρεες του παιδιου τουλαχιστον μεχρι καποια ηλικια.
Περι δραστηριοτητων : σημαντικο αν υπαρχει κοντα καποιος αθλητικος συλλογος για ποδοσφαιρο,μπασκετ,βολλευ...
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 20 Νοέμ 2018, 14:43

νύχτα έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:39
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:32
εγώ ως δραστηριότητες αντιλαμβάνομαι τις ξένες γλώσσες,
τα ωδεία, κάποιο μπαλέτο/πολεμική τέχνη, τέτοια πράγματα
που στα χωριά δεν είναι καθόλου μα καθόλου δεδομένα
ως επιλογές
:smt023

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 20 Νοέμ 2018, 14:44

Cecily Anne έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:19
fagano3 έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:16

Το χω σκεφτει να το κανω αυτο με την μανα μου :oops:

αλλα μετα σκεφτηκα οτι θα μου αρχισει κοψε το καπνισμα και τρωγε μελι με καρυδια

και υιοθετηστε κανενα παιδι απο την Ζιμπαμπουε και τετοια.
Όχι, μη, εμένα αν έφτανε στα αυτιά της γιαγιάς μου αυτό, θα έσκαγε από τη στενοχώρια της κυριολεκτικά. Καλό είναι να μην τους βαραίνουμε με μαλακίες τους ανθρώπους που μας αγαπάνε. Όσες φορές και να μου παίξει η γιαγιά μου την κασέτα, το κάνει με αγάπη, παράπονο, συνδυασμό και των δύο κλπ. και δεν μπορώ να εκνευριστώ μαζί της. Εγώ αναφέρομαι στους απέξω, που δεν τους πέφτει λόγος, δεν νοιάζονται και απλά βρήκαν παπά να θάψουν 5-6.
Αντε ρε χαρισε στην γιαγια σου ενα δισεγγονο και ασε τις μαλακιες.... :g030:
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 20 Νοέμ 2018, 14:46

Αγχώνομαι άμα πάω στην Αθήνα. Υποθέτω ότι αν είχα μεγαλώσει στην πόλη θα ήμουν πιο άνετος να πάω Αθήνα ή εξωτερικό και τώρα που οι δουλειές βρίσκονται δύσκολα στην Μυτιλήνη αν αναγκαστώ και φύγω θα ζοριστώ πολύ.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Νοέμ 2018, 14:46

Ίφιδα έγραψε:
Ο μικρός είναι 3. Το σκεφτόμαστε εδω και καιρό με τον σύζυγο, εμείς είμαστε ψημένοι να φύγουμε αλλά προτεραιότητα φυσικά είναι το παιδι. Αν φυγουμε τωρα δε θα του κακοφανεί και σιγουρα η ποιότητα ζωής μας θα ειναι ανώτερη.
Το χωριό όμως δεν εχει πολλά παιδιά, ούτε σχολεία ή δραστηριότητες. Όλα αυτα τα εχει στα 5-10 χιλιόμετρα.
Η απόσταση απο Θεσσαλονίκη είναι στις 2 ωρες. Άνετα θα μπορουσαμε να ερχομαστε σην πόλη για κάποια παράσταση ή έκθεση που μπορεί να το ενδιαφέρει.

Η καθημερινότητά του όμως; Οι παρέες του; Ένα παιδί του χωριού είναι πιο ψημένο σε κάποια πράγματα ενώ ενα παιδι της πόλης σε κάποια άλλα.
φυγε, χτες.

5-10 χιλιομετρα για να πηγαινει σε αλλα παιδια η δραστηριοτητες, ειναι λιγοτερα απο οσα κανω εγω, στην πατρα. οι αθηναιοι μαλλον εσκασαν στα γελια διαβαζοντας το παραπανω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 20 Νοέμ 2018, 14:48

γενικά υπάρχει μια βραδύνοια σε έκτακτες αλλαγές

προσωπικά αναγκάστηκα να σταματήσω τα γερμανικά γιατί
η ελληνογερμανίδα δασκάλα χώρισε με τον άνδρα της και την
έκανε ξαφνικά, και το μπαλέτο επειδή η δασκάλα σκοτώθηκε
σε τροχαίο

ποτέ δεν αντικαταστάθηκαν αμφότερες

επίσης, στο θέμα των πανελληνίων πχ, το πλησιέστερο
φροντιστήριο για σχέδιο βρισκόταν σε απόσταση μιάμισης ώρας

μπορεί να φαίνονται λίγο αστεία τα παραδείγματα, μα κάτι
τέτοιες συγκυρίες παίζουν τεράστιο ρόλο όσον αφορά το
μέλλον ενός ανθρώπου και τις αποφάσεις που θα (δύναται να) πάρει

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Νοέμ 2018, 14:50

under έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:42
Ενα επιπλεον συν του χωριου ειναι οτι εχεις το κεφαλι σου ησυχο σε οτι αφορα ναρκωτικα .
σοβαρέψου
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
κυριος Μακης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κυριος Μακης » 20 Νοέμ 2018, 14:51

παντως ξεχωριζαμε τα παιδια που ειχαν μεγαλωσει Αθηνα οταν ερχοταν για διακοπες. πιο ψημενα μεν, αλλα λες και δεν περασαν παιδικη ηλικια δε. απο τα 18 μεχρι τα 35 χοντρικα ειναι ωραια στην πολη, ισως μου φαινεται ετσι γιατι δεν μεγαλωσα σε τετοια.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 20 Νοέμ 2018, 14:54

Ασέβαστος έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:46
Ίφιδα έγραψε:

φυγε, χτες.

5-10 χιλιομετρα για να πηγαινει σε αλλα παιδια η δραστηριοτητες, ειναι λιγοτερα απο οσα κανω εγω, στην πατρα. οι αθηναιοι μαλλον εσκασαν στα γελια διαβαζοντας το παραπανω.
Η αλήθεια είναι ότι το διάβασα δυο τρεις φορές για να συνειδητοποιήσω ότι σοβαρολογούσε. :lol:

Στο δια ταύτα.

Ναι στο χωριό με τις προϋποθέσεις που έθεσαν και οι περισσότεροι. Δηλαδή να υπάρχουν σε ακτίνα 10-20 χλμ οι υποδομές.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΟΥΤΙΣ την 20 Νοέμ 2018, 14:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν » 20 Νοέμ 2018, 14:56

Ερμής έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:50
under έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:42
Ενα επιπλεον συν του χωριου ειναι οτι εχεις το κεφαλι σου ησυχο σε οτι αφορα ναρκωτικα .
σοβαρέψου
Έχει ένα δίκιο. Όχι στο ότι δεν υπάρχουν στην επαρχία αλλά στο ότι ελέγχεις πιο εύκολα τα παιδιά.
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Life style”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών