Κρίμα. Η αποστολή θα μετέφερε και τα πρώτα ρομποτάκια της μεξικανικής διαστημικής υπηρεσίας στην Σελήνη.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑15 Ιαν 2024, 13:11Πλήρης αποτυχία για την αποστολή Peregrine του αμερικανικού ιδιωτικού τομέα αλλά με χρηματοδήτηση της NASA.
https://www.ertnews.gr/eidiseis/epistim ... ei-sti-gi/
Σεληνιακή εξερεύνηση
- hellegennes
Re: Σεληνιακή εξερεύνηση
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Η Ιαπωνία (JAXA) προσεδάφισε επιτυχώς όχημα στο φεγγάρι και έγινε η 5η χώρα που το κατάφερε.
Υπάρχει θέμα με την παραγωγή ενέργειας του οχήματος και θα ψοφήσει μόλις τελειώσουν οι μπαταρίες απ' ότι φαίνεται. Αφήνει πίσω του όμως ένα ρόβερ.
https://spacenews.com/japan-makes-histo ... n-landing/
Υπάρχει θέμα με την παραγωγή ενέργειας του οχήματος και θα ψοφήσει μόλις τελειώσουν οι μπαταρίες απ' ότι φαίνεται. Αφήνει πίσω του όμως ένα ρόβερ.

- hellegennes
Like στους Ιάπωνες. Η JAXA αξίζει το δικό της νήμα, στο σχετικά σύντομο ιστορικό της έχει πολλές αξιοσημείωτες συνεργασίες και προγράμματα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑22 Ιαν 2024, 12:35Η Ιαπωνία (JAXA) προσεδάφισε επιτυχώς όχημα στο φεγγάρι και έγινε η 5η χώρα που το κατάφερε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Όλα καλά με τον δορυφόρο Queqiao-2, που είναι έργο υποδομής ουσιαστική για την υποστήριξη Κινεζικών αποστολών στη μακρινή πλευρά του φεγγαριού.
Η επόμενη ρομποτική αποστολή έρχεται σύντομα:
Η επόμενη ρομποτική αποστολή έρχεται σύντομα:
https://spacenews.com/chinas-queqiao-2- ... e-mission/Chang’e-6 now appears set to launch May 3 according to airspace closure notices. The mission aims to collect up to 2,000 grams of rock samples from Apollo crater on the lunar far side.

- Dwarven Blacksmith
- Dwarven Blacksmith
Ήδη αρχίσαμε τη ρύπανση και στη Σελήνη.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑22 Ιαν 2024, 12:35Η Ιαπωνία (JAXA) προσεδάφισε επιτυχώς όχημα στο φεγγάρι και έγινε η 5η χώρα που το κατάφερε.
Όσο δεν παίρνουν πλαστικά καλαμάκια μαζί τους τα ρόβερ, δεν υπάρχει κίνδυνος.sharp έγραψε: ↑03 Μάιος 2024, 16:21Ήδη αρχίσαμε τη ρύπανση και στη Σελήνη.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑22 Ιαν 2024, 12:35Η Ιαπωνία (JAXA) προσεδάφισε επιτυχώς όχημα στο φεγγάρι και έγινε η 5η χώρα που το κατάφερε.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- Dwarven Blacksmith
Ρύπανση είναι ό,τι διαταράσσει το οικοσύστημα, η σελήνη δεν έχει. Μερικά μηχανηματακια που δεν δουλεύουν είναι απλώς ενόχληση για όσους αγοράσουν εκεί εξοχικές κατοικίες.

-
αν καταφέρουν να κάνουν το φεγγάρι ορυχείο θα είναι μεγάλη υπόθεση
Ειδικός δεν είμαι φυσικά, αλλά νομίζω ότι μέχρι να φτάσουμε σε σημείο να γίνουν πράματα και θάματα στο θέμα των διαπλανητικών ταξιδιών (ή όπως μπορεί να λέγεται μεταξύ πλανήτη και δορυφόρου του), αυτό θα είναι ανέφικτο. Θεωρώ δηλαδή πολύ σημαντικότερη την μεταφορά, παρά την εξόρυξη.Δημοκράτης έγραψε: ↑03 Μάιος 2024, 17:04αν καταφέρουν να κάνουν το φεγγάρι ορυχείο θα είναι μεγάλη υπόθεση

-
Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι αξίας αν βρεθεί κάτι μεγάλης αξίας στο φεγγάρι τότε θα μπουν περισσότερες εταιρίες στο παιχνίδι και θα γίνουν άλματα στην διαστημική τεχνολογίαIsildur έγραψε: ↑03 Μάιος 2024, 17:17Ειδικός δεν είμαι φυσικά, αλλά νομίζω ότι μέχρι να φτάσουμε σε σημείο να γίνουν πράματα και θάματα στο θέμα των διαπλανητικών ταξιδιών (ή όπως μπορεί να λέγεται μεταξύ πλανήτη και δορυφόρου του), αυτό θα είναι ανέφικτο. Θεωρώ δηλαδή πολύ σημαντικότερη την μεταφορά, παρά την εξόρυξη.Δημοκράτης έγραψε: ↑03 Μάιος 2024, 17:04αν καταφέρουν να κάνουν το φεγγάρι ορυχείο θα είναι μεγάλη υπόθεση
Τι αξίας; Διαμάντια; Χρυσό; Το πολύ-πολύ να γαμήσουν την ντόπια (γήινη) αγορά μετά αν έρθουν σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Τα ογκώδη και πραγματικά χρήσιμα είναι που θα έχουν σημασία νομίζω και ειδικά κάποια μέταλλα που έχουν πρακτικές εφαρμογές αλλά σπανίζουν εδώ, αλλά τότε παίζει το θέμα της μεταφοράς. Νομίζω δηλαδή... λέω κι εγώ την μαλακία μου, έτσι για να περνάει η ώρα.Δημοκράτης έγραψε: ↑03 Μάιος 2024, 17:25Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι αξίας αν βρεθεί κάτι μεγάλης αξίας στο φεγγάρι τότε θα μπουν περισσότερες εταιρίες στο παιχνίδι και θα γίνουν άλματα στην διαστημική τεχνολογίαIsildur έγραψε: ↑03 Μάιος 2024, 17:17Ειδικός δεν είμαι φυσικά, αλλά νομίζω ότι μέχρι να φτάσουμε σε σημείο να γίνουν πράματα και θάματα στο θέμα των διαπλανητικών ταξιδιών (ή όπως μπορεί να λέγεται μεταξύ πλανήτη και δορυφόρου του), αυτό θα είναι ανέφικτο. Θεωρώ δηλαδή πολύ σημαντικότερη την μεταφορά, παρά την εξόρυξη.Δημοκράτης έγραψε: ↑03 Μάιος 2024, 17:04αν καταφέρουν να κάνουν το φεγγάρι ορυχείο θα είναι μεγάλη υπόθεση

-
για μέταλλα λέω και εγώ και περιπτώσεις σαν αυτή του άρθρου που λέει για μονωτικά υλικά.Isildur έγραψε: ↑03 Μάιος 2024, 17:34Τι αξίας; Διαμάντια; Χρυσό; Το πολύ-πολύ να γαμήσουν την ντόπια (γήινη) αγορά μετά αν έρθουν σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Τα ογκώδη και πραγματικά χρήσιμα είναι που θα έχουν σημασία νομίζω και ειδικά κάποια μέταλλα που έχουν πρακτικές εφαρμογές αλλά σπανίζουν εδώ, αλλά τότε παίζει το θέμα της μεταφοράς. Νομίζω δηλαδή... λέω κι εγώ την μαλακία μου, έτσι για να περνάει η ώρα.Δημοκράτης έγραψε: ↑03 Μάιος 2024, 17:25Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι αξίας αν βρεθεί κάτι μεγάλης αξίας στο φεγγάρι τότε θα μπουν περισσότερες εταιρίες στο παιχνίδι και θα γίνουν άλματα στην διαστημική τεχνολογίαIsildur έγραψε: ↑03 Μάιος 2024, 17:17
Ειδικός δεν είμαι φυσικά, αλλά νομίζω ότι μέχρι να φτάσουμε σε σημείο να γίνουν πράματα και θάματα στο θέμα των διαπλανητικών ταξιδιών (ή όπως μπορεί να λέγεται μεταξύ πλανήτη και δορυφόρου του), αυτό θα είναι ανέφικτο. Θεωρώ δηλαδή πολύ σημαντικότερη την μεταφορά, παρά την εξόρυξη.
Διαμάντια δεν ξέρω αν μπορεί να έχει εκεί. Αν φτιαχτεί η τεχνολογία να πηγάινει σκάφος και να επσιτρέφει και να είναι επαναχρησιμοποιούμενο θα γίνει και η μεταφορά. Επίσης προφανώς΄ολα αυτά για καιρό θα κοστίζουν πάρα πολύ. Αλλά σιγά σιγά, θα γινει δουλείτσα.
Σαν το 1500 που είχες τους πρώτους Ευρωπαίους που πήγαν Αμερική και Ιαπωνία. Ότι έφερναν πίσο το έφερναν μετά από 6 μήνες, έφευγαν 10 πλοία και γύριζαν πίσω 3 κτλ αλλά σήμερα πας Αμερική σε 10 ώρες με ελάχιστες πιθανότητες να πεθάνεις ενώ πουλάς λεμόνια αργεντινής στην Ελλάδα
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑03 Μάιος 2024, 16:36Ρύπανση είναι ό,τι διαταράσσει το οικοσύστημα, η σελήνη δεν έχει. Μερικά μηχανηματακια που δεν δουλεύουν είναι απλώς ενόχληση για όσους αγοράσουν εκεί εξοχικές κατοικίες.
Δυστυχώς για εσένα είναι ρύπανση.
Και όπως έλεγε ο Άρθουρ Κλαρκ πριν από 60 σχεδόν χρόνια: και σε 100+ χρόνια θα εμφανίζονται ομάδες ευαισθητοποιημένων πολιτών που θα ζητούν να μαζευτούν τα σκουπίδια και να γίνει η Σελήνη όπως παλιά...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...