Εγώ από τα λίγα που έχω δει, αν κάποιος ισχυρίζεται ότι έχει εισόδημα πάνω από 10% της επένδυσης σε οποιαδήποτε επένδυση το έτος 1. Λέει μπαρουφες 2. Έχει πληροφόρηση που δε θα έπρεπε να εχειΕρμής έγραψε: ↑12 Απρ 2024, 18:12Ποιες είναι οι χαμηλού ρίσκου;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Απρ 2024, 17:42Δε νομίζω ότι είναι απαράβατος αυτός. Ισχύει για επενδύσεις υψηλού ρίσκου.
Αλλά άμα βάζεις στην άκρη Χ και αντέχεις να χάσεις μόνο Χ/10, είναι σα να παλεύεις σε χέρια-πόδια δεμένα.
11 δόσεις από φέτος ο ΕΝΦΙΑ. Και επίσημα πλέον νοικάρης στην περιουσία σου.
- Cecily Anne
Re: 11 δόσεις από φέτος ο ΕΝΦΙΑ. Και επίσημα πλέον νοικάρης στην περιουσία σου.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
Στα ακινητα άνετα, αν εισαι λογικα leveragedCecily Anne έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:40Εγώ από τα λίγα που έχω δει, αν κάποιος ισχυρίζεται ότι έχει εισόδημα πάνω από 10% της επένδυσης σε οποιαδήποτε επένδυση το έτος 1. Λέει μπαρουφες 2. Έχει πληροφόρηση που δε θα έπρεπε να εχειΕρμής έγραψε: ↑12 Απρ 2024, 18:12Ποιες είναι οι χαμηλού ρίσκου;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Απρ 2024, 17:42
Δε νομίζω ότι είναι απαράβατος αυτός. Ισχύει για επενδύσεις υψηλού ρίσκου.
Αλλά άμα βάζεις στην άκρη Χ και αντέχεις να χάσεις μόνο Χ/10, είναι σα να παλεύεις σε χέρια-πόδια δεμένα.
- Cecily Anne
Με τίποτα. Έχω ακίνητα και ειλικρινά ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ.talaipwros έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:42Στα ακινητα άνετα, αν εισαι λογικα leveragedCecily Anne έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:40Εγώ από τα λίγα που έχω δει, αν κάποιος ισχυρίζεται ότι έχει εισόδημα πάνω από 10% της επένδυσης σε οποιαδήποτε επένδυση το έτος 1. Λέει μπαρουφες 2. Έχει πληροφόρηση που δε θα έπρεπε να εχει
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
Υπολογιζεις και capital appreciation?Cecily Anne έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:43Με τίποτα. Έχω ακίνητα και ειλικρινά ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ.talaipwros έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:42Στα ακινητα άνετα, αν εισαι λογικα leveragedCecily Anne έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:40
Εγώ από τα λίγα που έχω δει, αν κάποιος ισχυρίζεται ότι έχει εισόδημα πάνω από 10% της επένδυσης σε οποιαδήποτε επένδυση το έτος 1. Λέει μπαρουφες 2. Έχει πληροφόρηση που δε θα έπρεπε να εχει
- Cecily Anne
Dude, δεν είμαστε εργολάβοι.talaipwros έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:48Υπολογιζεις και capital appreciation?
- Dwarven Blacksmith
Δεν είναι αδύνατο αλλά σε αυτή τη φάση δεν είναι επένδυση, είναι μια εξειδικευμένη επιχείρηση, με τα αρνητικά και τα θετικά. Σίγουρα όχι χαμηλού ρίσκου και ασχολείσαι ενεργά.Cecily Anne έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:40Εγώ από τα λίγα που έχω δει, αν κάποιος ισχυρίζεται ότι έχει εισόδημα πάνω από 10% της επένδυσης σε οποιαδήποτε επένδυση το έτος 1. Λέει μπαρουφες 2. Έχει πληροφόρηση που δε θα έπρεπε να εχειΕρμής έγραψε: ↑12 Απρ 2024, 18:12Ποιες είναι οι χαμηλού ρίσκου;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Απρ 2024, 17:42
Δε νομίζω ότι είναι απαράβατος αυτός. Ισχύει για επενδύσεις υψηλού ρίσκου.
Άλλο λέω εγώ όμως. Αν βάζεις 5 χιλιάρικα το χρόνο στην άκρη, τον 1ο χρόνο τα βάζεις όλα στην τράπεζα να έχεις να ξοδεύεις.
Τον 2ο χρόνο (ή όποτε έχεις αρκετά μετρητά για να νιώθεις ασφαλής τέλος πάντων), ο Ερμής λέει βάλε όσα αντέχεις να χάσεις. Άμα αντέχεις 500 να χάσεις, ότι απόδοση και να έχεις θα είναι αστείο το αποτέλεσμα. Εγώ λέω λοιπόν βάλε τα ΟΛΑ και όχι μόνο όσα αντέχεις να χάσεις, αλλά βάλε τα κάπου που μακροπρόθεσμα είναι ιστορικά ανεπανάληπτο να βγεις χαμένος. Το "όσα αντέχεις να χάσεις" είναι για κρύπτο και λοιπές τζογομόδες.
Που οκ δεν είναι καμια δική μου σοφία προφανώς, αναπαράγω μια γνωστή σχολή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dwarven Blacksmith την 08 Μάιος 2024, 17:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

-
Α, οποτε βγαινει πανω απο 10%, απλως το κερδος ειναι ακομα unrealisedCecily Anne έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:52Dude, δεν είμαστε εργολάβοι.
- Cecily Anne
Ταλ και οι λαδεμποροι στην κατοχή κάπως έτσι τα βγάλανε τα φράγκα, αλλά εγώ τώρα μίλαγα σοβαράtalaipwros έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:57Α, οποτε βγαινει πανω απο 10%, απλως το κερδος ειναι ακομα unrealised
- Cecily Anne
Εγώ είμαι της εξής άποψης:Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:57Δεν είναι αδύνατο αλλά σε αυτή τη φάση δεν είναι επένδυση, είναι μια εξειδικευμένη επιχείρηση, με τα αρνητικά και τα θετικά. Σίγουρα όχι χαμηλού ρίσκου και ασχολείσαι ενεργά.Cecily Anne έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:40Εγώ από τα λίγα που έχω δει, αν κάποιος ισχυρίζεται ότι έχει εισόδημα πάνω από 10% της επένδυσης σε οποιαδήποτε επένδυση το έτος 1. Λέει μπαρουφες 2. Έχει πληροφόρηση που δε θα έπρεπε να εχει
Άλλο λέω εγώ όμως. Αν βάζεις 5 χιλιάρικα το χρόνο στην άκρη, τον 1ο χρόνο τα βάζεις όλα στην τράπεζα να έχεις να ξοδεύεις.
Τον 2ο χρόνο (ή όποτε έχεις αρκετά μετρητά για να νιώθεις ασφαλής τέλος πάντων), ο Ερμής λέει βάλε όσα αντέχεις να χάσεις. Άμα αντέχεις 500 να χάσεις, ότι απόδοση και να έχεις θα είναι αστείο το αποτέλεσμα. Εγώ λέω λοιπόν βάλε τα ΟΛΑ και όχι μόνο όσα αντέχεις να χάσεις, αλλά βάλε τα κάπου που μακροπρόθεσμα είναι ιστορικά ανεπανάληπτο να βγεις χαμένος. Το "όσα αντέχεις να χάσεις" είναι για κρύπτο και λοιπές τζογομόδες.
1. Πρώτα βάζεις στην άκρη ένα κεφάλαιο ανάγκης και δεν το ακουμπάς. Θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι ίσο με ένα τρίμηνο των εξόδων νοικοκυριού και αν δεν έχετε ιδιωτικές ασφαλίσεις υγείας θα επέμενα για εξάμηνο εξόδων νοικοκυριού.
2. Αν η αγορά το επιτρέπει, βαζεις στην άκρη για αγορά α κατοικιας. Πχ τώρα κατά τη γνώμη μου ούτε καν!!!! Χες το. 3. Όλα τα άλλα τα επενδύεις σε κάποια χαμηλού ρίσκου με μικρή σταθερή απόδοση, συνήθως ομόλογα κλπ και σε κάποια υψηλότερου ρίσκου. Εγώ αν είχα στην άκρη 20-30k θα τα έβαζα χρηματιστήριο! Σκέψου ότι αν συμβεί στραβή και έχεις ανάγκη από cash είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να σηκώσεις κεφάλαιο άμεσα.
-
Μα τι λες; σοβαρότατα μιλαω.Cecily Anne έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 18:00Ταλ και οι λαδεμποροι στην κατοχή κάπως έτσι τα βγάλανε τα φράγκα, αλλά εγώ τώρα μίλαγα σοβαράtalaipwros έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:57Α, οποτε βγαινει πανω απο 10%, απλως το κερδος ειναι ακομα unrealised
Π.χ
Διαμερισμα αγορασθεν το 2013 £48000, στεγαστικο 75% LTV, πωλειται τωρα 100Κ συν τα νοικια - interest τοσα χρονια, κατσε υπολογισε.
Μονο απο την αγοραπωλησία με 12Κ κεφαλαιο εχεις 50Κ κέρδος στην δεκαετια συν τα νοικια που ηταν καθαρα περι τα δυομιση χιλιαρικα το χρονο.
Αυτο ειναι ο κανόνας, οτι εχω πουλησει ( πλην ενος που επαθε ζημια το κτηριο και το σκότωσα στη μιση τιμη αγορας 5 χρόνια μετα που το αγορασα stop-loss) ετσι είναι
Τες πα.
- Dwarven Blacksmith
Ναι αυτό εννοούσα κι εγώ, το 1 και το 3.Cecily Anne έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 18:04Εγώ είμαι της εξής άποψης:Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:57Δεν είναι αδύνατο αλλά σε αυτή τη φάση δεν είναι επένδυση, είναι μια εξειδικευμένη επιχείρηση, με τα αρνητικά και τα θετικά. Σίγουρα όχι χαμηλού ρίσκου και ασχολείσαι ενεργά.Cecily Anne έγραψε: ↑08 Μάιος 2024, 17:40
Εγώ από τα λίγα που έχω δει, αν κάποιος ισχυρίζεται ότι έχει εισόδημα πάνω από 10% της επένδυσης σε οποιαδήποτε επένδυση το έτος 1. Λέει μπαρουφες 2. Έχει πληροφόρηση που δε θα έπρεπε να εχει
1. Πρώτα βάζεις στην άκρη ένα κεφάλαιο ανάγκης και δεν το ακουμπάς. Θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι ίσο με ένα τρίμηνο των εξόδων νοικοκυριού και αν δεν έχετε ιδιωτικές ασφαλίσεις υγείας θα επέμενα για εξάμηνο εξόδων νοικοκυριού.
2. Αν η αγορά το επιτρέπει, βαζεις στην άκρη για αγορά α κατοικιας. Πχ τώρα κατά τη γνώμη μου ούτε καν!!!! Χες το. 3. Όλα τα άλλα τα επενδύεις σε κάποια χαμηλού ρίσκου με μικρή σταθερή απόδοση, συνήθως ομόλογα κλπ και σε κάποια υψηλότερου ρίσκου. Εγώ αν είχα στην άκρη 20-30k θα τα έβαζα χρηματιστήριο! Σκέψου ότι αν συμβεί στραβή και έχεις ανάγκη από cash είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να σηκώσεις κεφάλαιο άμεσα.
Το 2 είναι πολύ δύσκολο σε ένα ανθρώπινο χρονοδιάγραμμα, εκτός αν βάζεις μόνο για την προκαταβολή και βασιστείς ότι θα πάρεις και δάνειο.

Πηγα να δω μονος μου να κανω το Ε1,οπως ευαγγελιζονταν οι ειδημονες,μηπως γλιτωσω το 30ευρω στον λογιστη,ειδα στην εκκαθαριση ποσο να πληρωσω,εκανα μια οπισθεν και επισκεψη στο λογιστη.

Κι εγώ απ' το 2006 έκανα ως "πρωτοπόρος" ( μη χέσω) μόνος μου φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά.
Μπζζζτ ,never again

Απ' το 2017 και μετά πάντα με το λογιστή παρά πόδα.
Πιστευω ειναι μια αορατη παγιδα για ασχετους που θα την πατησουν και θα πατησουν οριστικη υποβολη,μετα θα πρεπει να πληρωσουν λογιστη διπλα για τροποποιητικη.
Εγώ έχω "τσακάλι" λογίστρια , αλλά και το σύστημα είναι πεπερασμένο.Δυστυχώς εγώ ως ΔΥ φαίνομαι και δεν φοροδιαφεύγω, όπως οι ΕΛ δήθεν ελεύθεροι επαγγελματίες.
20+ δις η εισφοροδιαφυγή κι ας πληρώσω εγώ +400 ευρώ φόρο φέτος.
Με το σταυρό στο χέρι που λένε και στο τέλος το μπούλο οι μισθωτοί κι οι συνταξιούχοι.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 347 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
29 Φεβ 2024, 17:19
-
-
Νέα δημοσίευση Β.Πούτιν: «Η Γερμανία και η ΕΕ ξόφλησαν – Είμαστε επίσημα Νο1 οικονομία στην Ευρώπη»
από Αρίστος » 14 Ιαν 2024, 09:31 » σε Διεθνής πολιτική - 54 Απαντήσεις
- 1778 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
08 Φεβ 2024, 21:01
-
-
- 427 Απαντήσεις
- 7568 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
Σήμερα, 14:34
-
-
Νέα δημοσίευση Μονοψήφια πλέον η ανεργία στην Ελλάδα. Εύγε Κυριάκο.
από talaipwros » 30 Νοέμ 2023, 13:41 » σε Εσωτερική Πολιτική - 150 Απαντήσεις
- 4409 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
03 Φεβ 2024, 18:40
-