Έχουν απαντηθεί τα όσα γράφεις, δεν είσαι ο μόνος που ασχολείται με τα Θεολογικά, αλλοίμονο.
Αφήνεις για τον συνομιλητή σου υπόνοιες του στυλ "ο πνευματικός σου", "σιγά μην απαντήσεις", "καλά το φαντάστηκα, "μην κλονιστεί η πίστη σου" (ναι, εσένα περίμενα για να κλονιστεί..

Επίσης, συνεχίζοντας αυτό που θέλω να πω, πιστεύεις οτι κάθε πιστός έχει άγνοια των γραφών και της θεολογίας και οτι ποτέ δεν τον απασχόλησαν τα των Γραφών.
Ακόμα, εσύ νομίζεις οτι κάθε πιστός είναι πιστός μόνο και μόνο επειδή διάβασε κάτι ή κάτι του είπαν και αγνοείς πολλά πολλά πολλά άλλα πράγματα, επι της ουσίας πράγματα...
Για να σχολιάσω λοιπόν από το προτελευταίο σου ποστ, δείχνεις πόσο πολύ αγνοείς τον συνομιλητή σου και το θέμα αυτό καθεαυτό ωστε να καταλήξεις δια της βίας εκεί που ΕΣΥ θέλεις.
Ρωτάς παραπάνω "και πριν τον Ιησού"?
Λες παραπάνω:
Και σου έχω ΗΔΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ σε αυτό, σε παραπάνω ποστς, και στο επισημαίνει και ο jpap:Η συζητηση ειναι για το αν κατα την Γραφη ο Θεος προγνωριζει και εκλεγει τους πιστους του προ καταβολης κοσμου οπως εγραψε και ο Παυλος, στο οποιο συμφωνησαμε. Εγραψες ομως επιπλεον ¨"δια του Ιησου Χριστου", "Εαν δεν υπήρχε ο Χριστός καμία εκλογή δεν θα μπορούσε να γίνει."
Και σε ρωταω, προ Χριστου, οταν δηλαδη κανενας δεν ηξερε τον Ιησου, τι γινοταν;
"πριν ο Αβραάμ γεννηθεί Εγώ Είμαι"
το οποίο το προσπέρασες λες και δεν είχε γραφτεί ποτέ
και άφησες μόνο υπόνοιες, λες και δεν γνωρίζεις τί ακολουθεί ως απάντηση, σχολιάζοντας: και πριν τον Χριστό τί γινόταν με τους ανθρώπους
Δεν γνωρίζεις τί γινόταν?
Γινόταν αυτό για το οποίο ακριβώς ήλθε:
Να στο δείξω και αγιογραφικά να το καταλάβεις
Η Εις Άδου Κάθοδος*
Όπως το παραπάνω, έτσι και τα υπόλοιπα που αναφέρεις έχουν ήδη απαντηθεί, για τον Παύλο και την Τριαδολογία που αναφέρεσαι, επίσης έχουν απαντηθεί.
Να σε ρωτήσω όμως, όταν όλοι οι Απόστολοι αναγνωρίζουν τον Χριστό ως Θεό, λες ο Παύλος να διαφωνούσε κι εκείνοι να τον δέχονταν?
Όταν στο Ευαγγέλιο, στο κατα Ιωάννη πχ, αναφέρει ο Χριστός: "Εγώ και ο Πατέρας μου είμαστε ένα", λες ο Παύλος να το αρνείται ή ο Χριστός να εννοεί κάτι άλλο από αυτό λέει και πληροφορεί τους μαθητές?
Το πώς λειτουργεί η Αγία Τριάδα, αυτό μην περιμένεις από εμένα εδώ να κάτσω να στο αναλύσω, βασικά θέλει πολύ χρόνο και βαθειά γνώση της γραμματείας και προσοχή πώς θα διατυπωθούν κάποια πράγματα ωστε να μην προκύψει λάθος ερμηνεία. Αυτό που μπορώ να πω ειναι οτι είναι τρία πρόσωπα, ομοούσια, με διαφορετικές ιδιότητες: Ο Πατέρας είναι αγέννητος, ο Υιός γεννάται, προαιωνίως, ο Παράκλητος εκπορεύεται από τον Πατέρα.
Είναι δύσκολο το θέμα της Αγίας Τριάδος για να το προσεγγίσει κανείς έτσι πρόχειρα.