vatraxos έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 11:17
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 11:16
vatraxos έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 10:48
Βασικά όλα συνέβησαν σε μικρό χρονικό διάστημα. Εγώ βασίζομαι στη γνωμάτευση των ιατροδικαστών που συσχέτισαν το καρδιακό επεισόδιο με τα χτυπήματα.
Δε νομίζω ότι μπορούμε να αποσπάσουμε τα χτυπήματα των δύο από τα χτυπήματα των αστυνομικών ώστε να έχουμε απαγόρευση αναδρομής αναφορικά με τα πρώτα χτυπήματα και να περιορίσουμε τον αιτιώδη σύνδεσμο μόνο σε εκείνα των αστυνομικών. Κανονικά ευθύνονται όλοι όσοι τον χτύπησαν από κοινού.
Αλλά ας περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί και ποιούς τελικά θα συμπεριλάβει το κατηγορητήριο.
Νομίζω ότι αυτή ακριβώς η "διάχυση" ευθύνης είναι το στοιχείο που θα λειτουργήσει υπέρ και όχι κατά των κατηγορουμένων.
Από τη στιγμή που ο ιατροδικαστής
πιθανολογεί ότι αυτό ή το άλλο (στρες ή συγκεκριμένο χτύπημα) προκάλεσε το ισχαιμικό επεισόδιο, η κατηγορία για φόνο δεν στοιχειοθετείται. Πολύ περισσότερο όταν το θύμα έχει ένα επιβαρυμένο υγεία που το καθιστά ευάλωτο στο οτιδήποτε.
Όχι κάνεις λάθος. Κατ αρχάς, έχουμε θάνατο. Στις περιπτώσεις αυτές η ευθύνη βαραίνει άπαντες τους συμμετέχοντες.
Διαφορετικά, σε κάθε περίπτωση ομαδικού ξύλου που οδηγεί στο θάνατο, όλοι όσοι συμμετέχουν θα τη βγάζουν καθαρή. Σκέψου λίγο να λειτουργούσε το Ποινικό Δίκαιο με αυτό το σκεπτικό!!
Δεν είμαι νομικός, τη γνώμη μου αναφέρω.
Και με βάση όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής (ή έστω έχουν ανακοινωθεί) θεωρώ αστήρικτη την άποψη ότι το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων στοιχειοθετεί την κατηγορία για φόνο.
Απλώς γιατί ο Κωστόπουλος
δεν ήταν ένα υγιές άτομο, ψυχολογικά ή σωματικά. Ο οργανισμός του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος άρα ευάλωτος στο οτιδήποτε. Και δεν ήταν σε ψύχραιμη κατάσταση όταν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Ακόμα και αν μπήκε μόνον για να κρυφτεί, αυτό πιστοποιεί ότι βρισκόταν σε πανικό για τον χ ή ψ λόγο που ήταν τελείως άσχετος με ό,τι επακολούθησε. Και υπάρχουν μαρτυρίες, τόσο για το χρονικό διάστημα πριν την είσοδο του στο κατάστημα όσο και για την κατάσταση που ήταν τις προηγούμενες μέρες. Ακόμη και οι υπερασπιστικές μαρτυρίες των φίλων του, πιστοποιούν ότι ο περίγυρος του είχε απομακρυνθεί γιατί ήταν ....... πρόσθεσε ό,τι θέλεις.
Γενικώς, προσπαθείτε να βγάλετε μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια (νοικοκυρέους και μπάτσους) και βρίσκεστε σε κατάσταση ευφορίας.