Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο
Γκάυζ, δε μπορώ άλλο. Ό,τι καταλάβατε καταλάβατε.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
E τι να πω ρε συ, άμα δε μπορεί ο άλλος να κατανοήσει τη σχέση αιτίου-αιτιατού

Για πολλούς λόγους.vatraxos έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 18:55Άσχετο αλλά μιας και το αναφέρεις, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έγινε αντικείμενο χλεύης η συγκεκριμένη συμβουλή.vagabondo έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 18:54Προφανώς. Και οι ποινή όμως είναι διαφορετική, σ' αυτήν την περίπτωση.
Οπότε καταλήγουμε σ' αυτό:Έπρεπε να ακολουθήσει την συμβουλή της αστυνομίας.«Ο σκοπός των διαρρηκτών δεν είναι ποτέ ο φόνος. Ο φόνος προκύπτει στον πανικό που προκαλείται από την αντίδραση των θυμάτων (χτυπήματα εκφοβισμού)», οπότε «προσποιηθείτε ότι κοιμόσαστε». Αυτό ακριβώς συμβουλεύει επίσημα η Ελληνική Αστυνομία τους πολίτες αυτής της χώρας σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι κάποιος έχει μπει στο σπίτι τους για να τους ληστέψει.
Ένας από τους βασικούς είναι ότι ενίοτε οι ληστές εισβάλουν στο σπίτι ακόμη και αν οι ιδιοκτήτες είναι ξύπνιοι και τους χτυπάνε για να τους πουν που κρύβουν τα χρήματα τους. Ακόμη κι αν είναι γέροι.
Κι επειδή, είναι άλλο πράγμα η διάρρηξη και άλλο η ληστεία.
Στην πρώτη περίπτωση η άσκηση βίας δεν υπάρχει ως πρόθεση.
Είναι άλλο πράγμα η ληστεία σε τράπεζα (επειδή είναι πιο εύκολη από το ριφιφί και κυρίως επειδή σίγουρα στην τράπεζα υπάρχουν χρήματα) και άλλο η ληστεία σε σπίτι.
Με λίγα λόγια, οι ληστές των σπιτιών είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν βία εναντίον των ανθρώπων αν τα χρήματα που βρουν είναι λίγα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Οπότε αν βρεθείς με διαρρήκτη μέσα στο σπίτι σου τι κάνεις;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 19:33Για πολλούς λόγους.
Ένας από τους βασικούς είναι ότι ενίοτε οι ληστές εισβάλουν στο σπίτι ακόμη και αν οι ιδιοκτήτες είναι ξύπνιοι και τους χτυπάνε για να τους πουν που κρύβουν τα χρήματα τους. Ακόμη κι αν είναι γέροι.
Είναι άλλο πράγμα η ληστεία σε τράπεζα (επειδή είναι πιο εύκολη από το ριφιφί και κυρίως επειδή σίγουρα στην τράπεζα υπάρχουν χρήματα) και άλλο η ληστεία σε σπίτι.
Με λίγα λόγια, οι ληστές των σπιτιών είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν βία εναντίον των ανθρώπων αν τα χρήματα που βρουν είναι λίγα.
Σαφώς και είναι κατανοητή η συγκεκριμένη σχέση.
Απλώς εσύ εστιάζεις στην πρώτη κλωτσιά -ή πετριά- που δέχτηκε ο Κωστόπουλος ως την "αρχή" του αίτιου.
Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Όταν γνωρίζεις πως ο άλλος είναι οπλισμένος ή αν δεν γνωρίζεις, ακολουθείς την συμβουλή. Εδώ όμως, ο καταστηματάρχης "τον είχε", που λένε.vatraxos έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 18:55Άσχετο αλλά μιας και το αναφέρεις, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έγινε αντικείμενο χλεύης η συγκεκριμένη συμβουλή.vagabondo έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 18:54Προφανώς. Και οι ποινή όμως είναι διαφορετική, σ' αυτήν την περίπτωση.
Οπότε καταλήγουμε σ' αυτό:Έπρεπε να ακολουθήσει την συμβουλή της αστυνομίας.«Ο σκοπός των διαρρηκτών δεν είναι ποτέ ο φόνος. Ο φόνος προκύπτει στον πανικό που προκαλείται από την αντίδραση των θυμάτων (χτυπήματα εκφοβισμού)», οπότε «προσποιηθείτε ότι κοιμόσαστε». Αυτό ακριβώς συμβουλεύει επίσημα η Ελληνική Αστυνομία τους πολίτες αυτής της χώρας σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι κάποιος έχει μπει στο σπίτι τους για να τους ληστέψει.
Πάντως ακούγεται... κάπως. Να βιάζω τώρα πχ. την ΓΑΛΗ, και να της λες: "μην φωνάζεις, γιατί μπορεί να πανικοβληθεί o vagabondo και να σου μπήξει μαχαίρι στο λαιμό",
ή ξέρω 'γω: "μην κλωτσάς τον βιαστή σου, γιατί μπορεί να τον τραυματίσεις θανάσιμα και να μπεις μέσα για ανθρωποκτονία".
Εεεε. γάμησε μας.

Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Καμία σχέση. Κατ αρχάς τόνισα ότι θα έκανα ένα άσχετο σχόλιο, δηλαδή άσχετο με την υπόθεση του Ζακ.vagabondo έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 19:41Όταν γνωρίζεις πως ο άλλος είναι οπλισμένος ή αν δεν γνωρίζεις, ακολουθείς την συμβουλή. Εδώ όμως, ο καταστηματάρχης "τον είχε", που λένε.
Πάντως ακούγεται... κάπως. Να βιάζω τώρα πχ. την ΓΑΛΗ, και να της λες: "μην φωνάζεις, γιατί μπορεί να πανικοβληθεί o vagabondo και να σου μπήξει μαχαίρι στο λαιμό",
ή ξέρω 'γω: "μην κλωτσάς τον βιαστή σου, γιατί μπορεί να τον τραυματίσεις θανάσιμα και να μπεις μέσα για ανθρωποκτονία".
Εεεε. γάμησε μας.
Δεύτερον, αν όπως λες "τον είχε", τότε η θέση του είναι πολύ επιβαρυμένη γιατί αποδεικνύει ότι είχε επιλογή (τι έλεγα για το άλλως δύνασθαι πράττειν; ) και θα φάει γερή ποινή.
Τρίτον, πολλές περιπτώσεις βιασμών γίνονται με ταυτόχρονη απειλή της ζωής και τότε αναγκάζεσαι να σταθμίσεις δύο ένομμά σου αγαθά. Υποψιάζομαι ότι θα επιλέξεις να επιζήσεις.
Τέταρτον, αν είσαι θύμα βιασμού μπορείς να τον κλωτσήσεις ακόμα κι αν αυτό οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό του. Μια χαρά θα σε αθωώσει το δικαστήριο.
Γενικώς πρέπει να μπει στα σχολεία η έννοια της νόμιμης άμυνας και της υπέρβασης των ορίων της, ετούτο το νήμα αποδεικνύει με τραγικό τρόπο πόσο βαθιά νυχτωμένοι είμαστε.
Αν τον δω την ώρα που μπαίνω, τραβάω πίσω την πόρτα και τον κλειδώνω μέσα.vatraxos έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 19:35Οπότε αν βρεθείς με διαρρήκτη μέσα στο σπίτι σου τι κάνεις;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 19:33Για πολλούς λόγους.
Αν μπω μέσα στο σπίτι, τον δω και είναι πιο κοντά στην έξοδο από μένα, κλείνομαι σ' ένα δωμάτιο και φωνάζω.
Λογικά, θα φύγει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Κι αν τον αντιληφθείς νύχτα την ώρα που κοιμάσαι;
vagabondo έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 19:41
Εεεε. γάμησε μας.
Σιγά μη φώναζα. Έχω κουζινομάχαιρο στο πλάι του κρεβατιού. Κι επειδή όλοι οι άντρες είναι απολύτως ευάλωτοι την στιγμή εκσπερμάτωσης και για κάποια δευτερόλεπτα μετά, αυτός που θα κατέληγε με μαχαίρι στο λαιμό ή οπουδήποτε αλλού, θα ήταν ο vagabondo.
Και ναι, θα ήταν προμελετημένο.
Βάτραχε, σ' αυτήν τη φάση τί παίζει;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δε θα πεις ότι ήταν προμελετημένο! Αυτό παίζει.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 20:11vagabondo έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 19:41
Εεεε. γάμησε μας.
Σιγά μη φώναζα. Έχω κουζινομάχαιρο στο πλάι του κρεβατιού. Κι επειδή όλοι οι άντρες είναι απολύτως ευάλωτοι την στιγμή εκσπερμάτωσης και για κάποια δευτερόλεπτα μετά, αυτός που θα κατέληγε με μαχαίρι στο λαιμό ή οπουδήποτε αλλού, θα ήταν ο vagabondo.
Και ναι, θα ήταν προμελετημένο.
Βάτραχε, σ' αυτήν τη φάση τί παίζει;
Ε, τότε δεν θα είναι διαρρήκτης αλλά ληστής. Δεν ξέρω τι θα έκανα, εξαρτάται από τη φάση.
Σε ποιο χώρο θα ήμουν εγώ, σε ποιον αυτός, τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω, αν ήταν ένας ή περισσότεροι κλπ
Μπορεί να ήμουν ψύχραιμη, μπορεί όχι.
Το σίγουρο είναι ότι η ιδέα της ληστείας σε σπίτια, με εξοργίζει.
Και δεν θεωρώ αυτήν την οργή παράλογη, ούτε στο λογικό ούτε στο συναισθηματικό πλαίσιο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Ασφαλώς και σε εξοργίζει, αυτή είναι απολύτως υγιής αντίδραση. Εγώ προσωπικά αν αντιληφθώ κάποιον μέσα στο σπίτι την ώρα που κοιμάμαι και δεν πανικοβληθώ, θα κάνω τον ψόφιο κοριό ελπίζοντας να μην ασχοληθεί μαζί μου.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 20:19Ε, τότε δεν θα είναι διαρρήκτης αλλά ληστής. Δεν ξέρω τι θα έκανα, εξαρτάται από τη φάση.
Σε ποιο χώρο θα ήμουν εγώ, σε ποιον αυτός, τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω, αν ήταν ένας ή περισσότεροι κλπ
Μπορεί να ήμουν ψύχραιμη, μπορεί όχι.
Το σίγουρο είναι ότι η ιδέα της ληστείας σε σπίτια, με εξοργίζει.
Και δεν θεωρώ αυτήν την οργή παράλογη, ούτε στο λογικό ούτε στο συναισθηματικό πλαίσιο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ουτε μια ,ουτε 2 αλλα ...7 υποθεσεις εξιχνιάστηκαν τους τελευταιους 2 !!! μηνες
από Frappezitis » 03 Σεπ 2023, 01:20 » σε Εγκληματικότητα - 0 Απαντήσεις
- 1205 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
03 Σεπ 2023, 01:20
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 487 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
10 Απρ 2024, 20:05
-
-
Νέα δημοσίευση Η πραγματική οικονομία και κοινωνική κατάσταση δεν θέλει ούτε οικογένεια ούτε παιδιά ο Έλληνας
από whisper » 16 Σεπ 2024, 20:33 » σε Εθνικά Θέματα - 90 Απαντήσεις
- 1911 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
18 Σεπ 2024, 13:02
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ουτε phorum ούτε elefthero , μόνο twitter
από βοθρατζης » 01 Σεπ 2023, 12:19 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 5 Απαντήσεις
- 418 Προβολές
-