πατησιωτης έγραψε: ↑25 Μάιος 2024, 20:30
Όπως πολλές φορές έχω γράψει η ίδια χώρα με τους ίδιους κατοίκους γνώρισε μια εποχή μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης.
https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_economic_miracle
The Greek economic miracle (Greek: Ελληνικό οικονομικό θαύμα) describes a period of rapid and sustained economic growth in Greece from 1950 to 1973.[1] At its height, the Greek economy grew by an average of 7.7 percent, second in the world only to Japan.
Στο Ψυχικό υπάρχει ένα κτήριο με τίτλο ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Πας εκεί και παίρνεις τους νόμους της εποχής και κυρίως το πνεύμα των νόμων και το εφαρμόζεις.Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι δεν το θέλει η κοινωνία.Εάν το ήθελε δεν θα τασσόταν με κόμματα,οργανώσεις και συνδικάτα που αποσυναρμολόγησαν αυτό που ήδη υπήρχε ούτε θα συκοφαντούσε την περίοδο αυτή.
Και εγώ έχω ξαναπεί ότι η ανάπτυξη τότε δεν οφειλόταν στο ότι ο κόσμος δούλεψε ή ότι έγιναν σοβαρές επενδύσεις. Οφειλόταν στα εξής:
1) Μετά τον εμφύλιο η χώρα ήταν ρημάδι, και τίποτα απολύτως να μην έκανες ήταν ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην έχεις μεγάλη ανάπτυξη
2) Σχέδιο Μάρσαλ
3) Τεράστια αύξηση του τουρισμού, 1000% από το 1950 στο 1960.
Στην τωρινή κατάσταση:
1) Ούτε τα μνημόνια δεν κατάφεραν να μας φέρουν στα χάλια του 1950 ώστε να έχουμε παρόμοια ανάπτυξη
2) Τα λεφτόδεντρα ξεράθηκαν
3) Τον τουρισμό τον αρμέξαμε όσο δεν πάει άλλο