micmic έγραψε: ↑27 Μάιος 2024, 10:58
Λοξίας έγραψε: ↑27 Μάιος 2024, 10:41
micmic έγραψε: ↑27 Μάιος 2024, 10:35
Τώρα πέρα απ'όλα αυτά, το σημαντικό είναι το εξής: Τί πιθανότητα δίνετε να γίνουν όλα αυτά που λέτε (και ας είναι εντελώς διαφορετικά αυτά που πιστεύει ο καθένας) μέσα στα επόμενα 100 χρόνια έτσι ώστε η Ελλάδα να μην κατρακυλήσει στον πάτο της Ευρώπης και να φτάσει στον μέσο όρο της ΕΕ γύρω στο 2100 (αν υπάρχει ακόμα ΕΕ τότε);
Για μένα η πιθανότητα είναι κάτω από 1%.
Πολύ αισιόδοξο σε κόβω...

Είπα να βρω κάτι στο οποίο να συμφωνούμε όλοι. Να ξεχάσουμε τις διαφορές μας και να εστιάσουμε σ'αυτά που μας ενώνουν

Καταλαβαίνω, αλλά εγώ δεν είμαι αισιόδοξος. Θα φέρω ένα παράδειγμα.
Η Αθήνα έχει αποκτήσει ένα τερατώδες σχέδιο πόλεως, με αποτέλεσμα η πρωτεύουσα να καταντήσει ένα πολεοδομικό ανοσιούργημα.
Η "καταστροφή" του πολεοδομικού ιστού, ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του 50 και ολοκληρώθηκε την δεκαετία 1970.
Έτσι, η Αθήνα σήμερα είναι μία πόλη προς αποφυγή, σχεδόν "μη κατοικήσιμη.
Οπότε ρωτάμε:
Πως διορθώνεται αυτό το κακό;
Μόνον ένας τρόπος υπάρχει:
Δεκάδες ιλαρχίες από τεράστιες μπουλντόζες εισέρχονται στην Αθήνα από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και την κατεδαφίζουν, στην κυριολεξία.
Τότε, μπορεί να εφαρμοστεί ένα σχέδιο πόλεως που να κάνει την Αθήνα κατοικήσιμη. Το βλέπεις εφικτό;
Ε, κάτι αντίστοιχης λογικής και σχεδίασης πρέπει να εφαρμοστεί και στην χώρα, ώστε να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί...
Δηλαδή, ούτε να το συζητάμε...
Ξέρω, απαισιοδοξία λέγεται, οπότε βαράτε ελεύθερα...