Στα ύψη το καλάθι της νοικοκυράς
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
Στα ύψη το καλάθι της νοικοκυράς
...στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Δόξα τω Κυριάκω, στην Ελλάδα είναι ακομα φτηνά
Δόξα τω Κυριάκω, στην Ελλάδα είναι ακομα φτηνά
Re: Στα ύψη το καλάθι της νοικοκυράς
από το άρθρο
επίσης
Χαίρω πολύ. Αυτό έλειπε, να έχουμε συγκρίσιμες τιμές με χώρες με τις οποίες οι μισθοί δεν είναι καν συγκρίσιμοιΗ σύγκριση των μέσων τιμών των καλαθιών δείχνει ότι πέντε χώρες - Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Πορτογαλία - έχουν σημαντικά ακριβότερο μέσο καλάθι από την Ελλάδα, ενώ η Ισπανία και Ρουμανία είναι αρκετά κοντά με την Ελλάδα
επίσης
duh. ο φπα στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλός και επηρεάζει πολύ τις τιμές...μιλάμε για μεγάλη ανακάλυψηΗ εικόνα των αποτελεσμάτων αλλάζει σημαντικά όταν αφαιρεθεί ο ΦΠΑ ανά χώρα. Η σύγκριση των καλαθιών σε αυτή την περίπτωση δείχνει ότι οι και οι έξι χώρες έχουν πιο ακριβό μέσο καλάθι από την Ελλάδα, η Γερμανία κατά 31%, η Γαλλία κατά 28%, το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 33%, η Ιταλία κατά 24%, η Ισπανία κατά 12% η Πορτογαλία κατά 10% και η Ρουμανία κατά 6%. Αυτό είναι αποτέλεσμα της διαφοράς που έχει ο χαμηλός ΦΠΑ ανά χώρα (πρόκειται για τον ΦΠΑ που αναφέρεται σε τρόφιμα και ποτά). Στην Ελλάδα αυτός ο ΦΠΑ είναι 13%.
Ο ΦΠΑ είναι σημαντικά υψηλότερος από το Ηνωμένο Βασίλειο (0% ή 5%) και τη Γαλλία (10% και 5,5%), την Ισπανία (10% και 4%), την Πορτογαλία (13% και 6%), την Ιταλία (5% και 4%), την Γερμανία (7%) και την Ρουμανία (9%), αλλά και τις περισσότερες χώρες της ΕΕ.
Η βασική διαφορά είναι ότι τρόφιμα που στην Ελλάδα υπάγονται στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ με 24% στις υπόλοιπες χώρες υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ο οποίος είναι και χαμηλότερος του ελληνικού με 6%, 5,5%, 4% ή ακόμα και 0%. Σημειώνεται ότι η επίδραση ειδικών φόρων κατανάλωσης (π.χ. καφές) δεν είναι δυνατόν να συνυπολογιστεί στα παραπάνω στοιχεία.
Κυριάκαρος!
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Για την ακρίβεια στη Γερμανία ο μέσος μισθός είναι υπερδιπλάσιος, στη Γαλλία διπλάσιος, στην Ιταλία 50% πάνω, στην Ισπανία 40.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
αφού ρε τρολλέπωρε στη Βρετανία είναι πιο ακριβά, ενώ εδώ πρέπει να δοξάζουμε τον Κυριάκο για τον παράδεισο που ζούμε, γιατί δεν επιστρέφεις, να συνεισφέρεις λίγο και 'συ στην πατρίδα;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
τι ψάχνεις να βρειςΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑30 Μάιος 2024, 19:37Για την ακρίβεια στη Γερμανία ο μέσος μισθός είναι υπερδιπλάσιος, στη Γαλλία διπλάσιος, στην Ιταλία 50% πάνω, στην Ισπανία 40.
η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
τώρα τι είδους έρευνα είναι αυτή που συγκρίνει απόλυτες τιμές και μάλιστα χωρίς το φπα και μόνο στα σουπερ μαρκετ, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τον λόγο τιμών και μισθών, ένας θεός ξέρει
Εντωμεταξύ με αυτά που γράφει ο ταλ ουσιαστικά δείχνει ότι η επιστολή του Κουλη στην Φον ντε λαινεν είναι παπατζα και τα καλάθια καπαμα μαζί με τα δήθεν πρόστιμα στις πολυεθνικές σανος εσωτερικής κατανάλωσης.
Μιας που δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη ακριβείας.
Μιας που δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη ακριβείας.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Το ΙΕΛΚΑ ρε φίλε; Το ΙΕΛΚΑ; Δηλαδή ΤΑ ΙΔΙΑ τα σούπερ-μάρκετ;
Εδώ είναι όλες οι ανακοινώσεις τους από το 2011: https://ielka.gr/category/%ce%b1%ce%bd% ... %b9%cf%82/ Κοιτάξτε και πείτε μου ΜΙΑ φορά τα τελευταία 13 χρόνια που οι "μελέτες" τους βρήκαν αύξηση τιμών. Όλο σταθερές τιμές και μειώσεις βρίσκουν. 13 χρόνια τώρα!
Εντάξει, τώρα το τερμάτισες

Εδώ είναι όλες οι ανακοινώσεις τους από το 2011: https://ielka.gr/category/%ce%b1%ce%bd% ... %b9%cf%82/ Κοιτάξτε και πείτε μου ΜΙΑ φορά τα τελευταία 13 χρόνια που οι "μελέτες" τους βρήκαν αύξηση τιμών. Όλο σταθερές τιμές και μειώσεις βρίσκουν. 13 χρόνια τώρα!
Εντάξει, τώρα το τερμάτισες

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος micmic την 30 Μάιος 2024, 19:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
-
Αφενός συνεισφερωΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑30 Μάιος 2024, 19:41αφού ρε τρολλέπωρε στη Βρετανία είναι πιο ακριβά, ενώ εδώ πρέπει να δοξάζουμε τον Κυριάκο για τον παράδεισο που ζούμε, γιατί δεν επιστρέφεις, να συνεισφέρεις λίγο και 'συ στην πατρίδα;
Αφετέρου εχω πει: μολις παει 70% ο Κυριάκαρος, την άλλη μέρα είμαι Ελλάδα
Μια έρευνα βολική για τον αρνητή ακριβείας ταλλ. Εντωμεταξύ η έρευνα που έβαλε γυρίζει και μπούμερανγκ διότι δείχνει ότι η κυβέρνηση κάνει μια συνειδητή επιλογή να μην μειώσει η μηδενίσει τον ΦΠΑ.
Άρα η κυβέρνηση είναι υπέρμαχος της ακριβείας.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Επειδή λετε για Γερμανία, κάποτε το σούπερ ήταν πολύ φτηνότερο από Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια πήρε φωτιά. Μπράβο στον Κυριάκο όμως, που όπως διαβάζουμε από τα στοιχεία το κρατάει χαμηλά στην πατρίδα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 30 Μάιος 2024, 19:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Καθαρός μέσος μισθός στο Ερλανγκεν της Γερμανίας 4.677 , στη Θεσσαλονίκη 947.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑30 Μάιος 2024, 19:41τι ψάχνεις να βρειςΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑30 Μάιος 2024, 19:37Για την ακρίβεια στη Γερμανία ο μέσος μισθός είναι υπερδιπλάσιος, στη Γαλλία διπλάσιος, στην Ιταλία 50% πάνω, στην Ισπανία 40.
η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα
Και αν πάμε στις πρωτεύουσες το φτωχο Βερολίνο 3.432 και η Αθήνα 1.050 με τους υψηλότερους μισθούς στην Ελλάδα.
25% πάνω στη Γερμανία σημαίνει πως αν στην Αθήνα δίνεις 500 για σούπερ μάρκετ , σου μένουν 550.
Στο Ερλανγκεν θα δώσεις 625 και θα σου μείνουν 4.050.
https://www.numbeo.com/cost-of-living/r ... region=150
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
-
Εδώ να θυμηθούμε ποιος ειναι ο πρωτεργάτης του θαύματος της συγκράτησης της ακρίβειας

πάντα και με την δημοσιογραφική αρωγή του Γιωργαρου που βοήθησε να επικοινωνηθεί το μήνυμα

πάντα και με την δημοσιογραφική αρωγή του Γιωργαρου που βοήθησε να επικοινωνηθεί το μήνυμα
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 19 Απαντήσεις
- 392 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
21 Δεκ 2024, 21:38