Νομίζεις ότι ο μέσος Γάλλος μπορεί να πάει διακοπές στο Juan-les-Pins; Biarritz και πολύ τους είναι.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑16 Ιουν 2024, 09:06Αυτό είναι νούμερο ένα απόδειξη τριτοκοσμικής χώρας,Leporello έγραψε: ↑16 Ιουν 2024, 08:21Κάθε καλοκαίρι έχουμε γκρίνια ότι ο μέσος Ελληνας δεν μπορεί να πάει γιά διακοπές στην Μύκονο και στην Σαντορίνη. Μα ακριβώς εκεί είναι το θέμα: ο μέσος Ελληνας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι σε θέση να κάνει διακοπές στην Μύκονο και στην Σαντορίνη. Πρέπει οι τιμές να είναι ψηλές και να τις πληρώνουν οι τουρίστες γιατί πρόκειται στην ουσία γιά εξαγωγές.
Οι ελ εργοδότες δεν βρίσκουνε δούλους
Re: Οι ελ εργοδότες δεν βρίσκουνε δούλους
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Leporello την 16 Ιουν 2024, 09:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Αν νομίσουν ότι θα καλύψουν τα κενά με ανειδίκευτο προσωπικό με μισθούς πείνας, δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τις ψηλές τιμές.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑16 Ιουν 2024, 09:10Μπα δεν νομίζω να κλείσει κανείςLeporello έγραψε: ↑16 Ιουν 2024, 08:21Πρέπει οι τιμές να είναι ψηλές και να τις πληρώνουν οι τουρίστες γιατί πρόκειται στην ουσία γιά εξαγωγές. Μόνο που ακριβές τιμές συνεπάγονται υψηλούς μισθούς και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που να τις δικαιολογούν. Μέχρι τώρα, φαίνεται ότι τις ψηλές τιμές τις καρπούντο οι βλαχοξενοδόχοι και βλαχοεστιάτορες. Ε, αυτό θα σταματήσει. Ολοι αυτοί θα έχουν έλλειψη προσωπικού μέχρι να δώσουν σωστούς μισθούς. Οποιος δεν μπορεί ας κλείσει. Θα αφήσει κενό που θα το καλύψει άλλος που μπορεί.
Στην αρχή αυτά τα κενά τα κάλυψαν μετανάστες από πρώην κομμουνιστικές χώρες
Τώρα οι γύφτοι από Πακιστάν Μπαγκλαντές κτλ
Όταν αυτοί καταλάβουν ότι η κλοπή χαλκού είναι πιο εύκολη και καλοπληρωμενη δουλειά,θα έρθουν Αφρικανοί
Μετά έχει ο Θεός
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
Είμαι σίγουρος πως αν συγκρίνεις τιμές σε τριών αστέρων ξενοδοχεία στο κέντρο της Μυκόνου με το κέντρο στο γαλλικό θέρετρο θα ζαλιστεις από την διαφοράLeporello έγραψε: ↑16 Ιουν 2024, 09:48Νομίζεις ότι ο μέσος Γάλλος μπορεί να πάει διακοπές στο Juan-les-Pins; Biarritz και πολύ τους είναι.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑16 Ιουν 2024, 09:06Αυτό είναι νούμερο ένα απόδειξη τριτοκοσμικής χώρας,Leporello έγραψε: ↑16 Ιουν 2024, 08:21Κάθε καλοκαίρι έχουμε γκρίνια ότι ο μέσος Ελληνας δεν μπορεί να πάει γιά διακοπές στην Μύκονο και στην Σαντορίνη. Μα ακριβώς εκεί είναι το θέμα: ο μέσος Ελληνας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι σε θέση να κάνει διακοπές στην Μύκονο και στην Σαντορίνη. Πρέπει οι τιμές να είναι ψηλές και να τις πληρώνουν οι τουρίστες γιατί πρόκειται στην ουσία γιά εξαγωγές.
Επίσης δεν ξέρω τι εννοείς με τον μέσο Γάλλο,πάντως πλέον ένα συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων δεν μπορεί να πάει στην Μύκονο
Κρίμα γιατί εγώ και πιθανότατα και εσύ έχουμε πάει πολλές φορές στα νιάτα μας, είναι εκπληκτικό νησί και τα παιδιά αλλά αύριο και τα εγγόνια μας θα το βλέπουν μόνο μέσα από εκπομπες
Συνεχίζω να πηγαίνω. Δεν πάω όμως γι'αυτό που λέγαμε στα νιάτα μας "παραθερισμό". Πάω γιά μικρές επισκέψεις κάθε κάποια χρόνια.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑16 Ιουν 2024, 10:05Είμαι σίγουρος πως αν συγκρίνεις τιμές σε τριών αστέρων ξενοδοχεία στο κέντρο της Μυκόνου με το κέντρο στο γαλλικό θέρετρο θα ζαλιστεις από την διαφορά
Επίσης δεν ξέρω τι εννοείς με τον μέσο Γάλλο,πάντως πλέον ένα συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων δεν μπορεί να πάει στην Μύκονο
Κρίμα γιατί εγώ και πιθανότατα και εσύ έχουμε πάει πολλές φορές στα νιάτα μας, είναι εκπληκτικό νησί και τα παιδιά αλλά αύριο και τα εγγόνια μας θα το βλέπουν μόνο μέσα από εκπομπες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Leporello την 16 Ιουν 2024, 10:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
1.
-
Πάντως δεν ήξερα ότι το μπιαριτζ έχει υποτιμηθεί
Όταν είχα πάει πριν τριάντα χρόνια περίπου θεωρούταν πολύ ελιτίστικο μέρος
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι είχε γεμίσει καζίνο,ίσως αυτό να έπαιξε τον ρόλο του
Δεν έχει υποβαθμισθεί. Απλώς το Juan-les-Pins είναι άλλη κατηγορία.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑16 Ιουν 2024, 10:10Πάντως δεν ήξερα ότι το μπιαριτζ έχει υποτιμηθεί
1.
-
Έχω φωτογραφίες από την Μύκονο στις παραλίες που αργότερα άνοιξαν τα διάσημα μπιτς μπαρLeporello έγραψε: ↑16 Ιουν 2024, 10:09Συνεχίζω να πηγαίνω. Δεν πάω όμως γι'αυτό που λέγαμε στα νιάτα μας "παραθερισμό". Πάω γιά μικρές επισκέψεις κάθε κάποια χρόνια.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑16 Ιουν 2024, 10:05Είμαι σίγουρος πως αν συγκρίνεις τιμές σε τριών αστέρων ξενοδοχεία στο κέντρο της Μυκόνου με το κέντρο στο γαλλικό θέρετρο θα ζαλιστεις από την διαφορά
Τότε βέβαια δεν υπήρχε τίποτα,εκεί που έγινε αυτό το παραδισο που το λένε,μαζευόταν κάτι λίγοι γυμνιστές
Δεν ξέρω αν το θυμάσαι
Στη Σούπερ Παρανταϊζ ήταν οι γυμνιστές, το παραντιζο δεν είναι σε παραλία.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
απορούνε οι αντουανέτες "μα γιατί δεν πάνε σε άλλα νησια διακοπές?" 

Είπαμε, αν ο Ελ είχε μια στάλα καταναλωτική συνείδηση θα έπρεπε να μποϊκοταρει τα νησιά.
-
Το μπιτς μπάρ που άνοιξε μετά λέγεται παρανταις;
Τότε στην Μύκονο υπήρχε ένα μαγαζί διάσημο που μαζεύονταν οι πουσταρες,δεν θυμάμαι τώρα το όνομα του, Πέτρος ήταν, κάτι άλλο πάντως κάπως έτσι
Καθοντουσαν από έξω και όλη την ώρα χαμουρευοντουσαν
Εμείς δεν είχαμε ξαναδεί τέτοιο πράγμα και είχαμε πάθει πλάκα
Βέβαια τρώγανε και πολύ κράξιμο από κάποιους
Να βλέπεις δύο φαλακρούς με μουστάκι να φιλιούνται στο στόμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νετο Γκουερινο την 16 Ιουν 2024, 11:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Το Πιερος εννοείς που ήταν το πρώτο της Μυκόνου.
Το Μπιτς μπαρ που λες είναι το σούπερ Παρανταϊζ.
Το Μπιτς μπαρ που λες είναι το σούπερ Παρανταϊζ.
-
Το πρόβλημα στο εργασιακό δεν είναι μόνο οικονομικό. Πλέον εξίσου με τον μισθό αυτό που κοιτάει κάποιος είναι συνθήκες εργασίας και ωράριο ρεπό άδειες. Μη πω και το 1ο.
Πριν 10-15 χρόνια το ζήτημα ναι ήταν οικονομικό κυρίως, έλεγε ο εργοδότης δεν θες να δουλεύεις 7/7 12ωρο για ψίχουλα δεν βαριέσαι έχω τον επόμενο έτοιμο να έρθει στην ουρά. Τι άλλαξε από τοτε ως τώρα; Πολλά, μετά την κρίση έχει δημιουργηθεί στη χώρα όντως μια 'ανάπτυξη' (κανονική ή φούσκα θα δείξει) με χρήμα, αγοραπωλησίες σπιτιών, airbnb νοίκια 2α εισοδήματα από πίσω, pass κάθε λογής. Στις πόλεις έχουν ξεφυτρώσει μικρά μαγαζάκια σαν τα μανιτάρια, τύπου καφέ ή και άλλων ειδών που όντως προσφέρουν μια δουλειά των 700-800 ευρώ σε λογικά ωράρια που πολλοί ντόπιοι τα προτιμούν. Άλλαξε και η νοοτροπία πλέον προτιμάνε δουλίτσες σαν τις παραπάνω (έστω με 800) έχοντας πολύ ελεύθερο χρόνο, διακοπάρες το καλοκαίρι, άλλες ασχολίες κλπ.. (πολλοί έχουν και άλλα εισοδήματα είτε νοίκια, είτε γονείς, παππούδες έξτρα βοήθεια) παρά να τρέχουν ένα 5μηνο στο τουρισμό να χάνουν τα καλοκαίρια τους, την ψυχική τους υγεία και την προσωπική τους ζωή και καλά κάνουν.
Η Gen Z προτιμάει το work-life balance από το δώσε μου αυξήσεις μπάρμπα έτσι απλά. Όσοι εργοδότες το καταλάβουν θα είναι προς όφελός τους, αν όχι ας ψάχνουν Πακιστανούς.
Πριν 10-15 χρόνια το ζήτημα ναι ήταν οικονομικό κυρίως, έλεγε ο εργοδότης δεν θες να δουλεύεις 7/7 12ωρο για ψίχουλα δεν βαριέσαι έχω τον επόμενο έτοιμο να έρθει στην ουρά. Τι άλλαξε από τοτε ως τώρα; Πολλά, μετά την κρίση έχει δημιουργηθεί στη χώρα όντως μια 'ανάπτυξη' (κανονική ή φούσκα θα δείξει) με χρήμα, αγοραπωλησίες σπιτιών, airbnb νοίκια 2α εισοδήματα από πίσω, pass κάθε λογής. Στις πόλεις έχουν ξεφυτρώσει μικρά μαγαζάκια σαν τα μανιτάρια, τύπου καφέ ή και άλλων ειδών που όντως προσφέρουν μια δουλειά των 700-800 ευρώ σε λογικά ωράρια που πολλοί ντόπιοι τα προτιμούν. Άλλαξε και η νοοτροπία πλέον προτιμάνε δουλίτσες σαν τις παραπάνω (έστω με 800) έχοντας πολύ ελεύθερο χρόνο, διακοπάρες το καλοκαίρι, άλλες ασχολίες κλπ.. (πολλοί έχουν και άλλα εισοδήματα είτε νοίκια, είτε γονείς, παππούδες έξτρα βοήθεια) παρά να τρέχουν ένα 5μηνο στο τουρισμό να χάνουν τα καλοκαίρια τους, την ψυχική τους υγεία και την προσωπική τους ζωή και καλά κάνουν.
Η Gen Z προτιμάει το work-life balance από το δώσε μου αυξήσεις μπάρμπα έτσι απλά. Όσοι εργοδότες το καταλάβουν θα είναι προς όφελός τους, αν όχι ας ψάχνουν Πακιστανούς.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 536 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pylothess
09 Ιαν 2024, 11:21
-
-
Νέα δημοσίευση Μπροστάρηδες του 16ωρου σε δύο εργοδότες
από Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος » 14 Αύγ 2023, 20:14 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 289 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
14 Αύγ 2023, 20:46
-
-
-
Νέα δημοσίευση Δεν χρειάζονται σωματεία. Όλα πάνε καλά με τους Έλληνες εργοδότες.
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 04 Απρ 2025, 18:12 » σε Κοινωνικά θέματα - 1 Απαντήσεις
- 90 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
04 Απρ 2025, 18:14
-
-
-
Νέα δημοσίευση Λάρισα: Κτηνοτρόφος ήταν αιχμάλωτος σε μαντρί για 9 μήνες από τους εργοδότες του
από Frappezitis » 13 Οκτ 2023, 21:20 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 292 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Juno
13 Ιουν 2024, 22:45
-