enaon έγραψε: ↑16 Ιουν 2024, 00:01
ειναι πολυ λεπτό το πλαστικό δυστυχώς.
ενα αλλο ενδιαφέρον ειναι οτι στο αδειασμα καιει λιγότερο ρευμα απο την δικιά μου, λεει 24 βαττ αλλα στην πράξη θελει 7-8 βαττ για να κουνησει 7 λιτρα αμμο, εμενα θελει 6βαττ για 4 λιτρα, οπότε την εβαλα και δουλεψε απο το powerbank μια χαρα. Απλά στο standby ειναι λίγο αθλια, πανω απο 100 φορές χειρότερη, δεν γινεται να γινει μπαταρίας.
Άντε και καλορίζικη
Φαντάζομαι πως τώρα θα έχεις πέσει με τα μούτρα στα πειράματα και τις συγκρίσεις.
Να θυμάσαι ότι επειδή είναι όμορφη δεν σημαίνει ότι θα είναι και καλύτερη.
Θα έχει και τα υπέρ αλλά και τα κατά.
Για να πετύχεις κάτι καλό θα πρέπει να έχεις και την εμπειρία αλλά και την διορατικότητα.
Πράγμα που λείπει από τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα
Κάποτε έκαναν τα αυτοκίνητα από πολύ χοντρή λαμαρίνα εις βάρος των επιδόσεων.
Όμως αυτά τα αυτοκίνητα άντεξαν πολύ μα πάρα πολύ σε βάθος χρόνου. Είναι πολλοί και κατανοητοί οι λόγοι που έκαναν την νιακάσα
απο λεπτό πλαστικό. Στις ιδιοκατασκευές δεν συμβιβάζεσαι εύκολα και πας και λίγο κόντρα στους κατασκευαστές.
Ας δούμε όμως κάποια σημεία. Η νιακασα έχει μεγαλύτερα σημεία έδρασης στα σημεία των γραναζιών
που της προσφέρουν περισσότερη σταθερότητα κατά της περιστροφή της.
Η δική μου (petkit pura max) εχει επίσης μεγάλα σημεία έδρασης. Η scat-a εχει μικρότερα σημεία έδρασης. Είναι ένα σημείο που θέλει μελέτη.
Και τώρα λίγο θεωρία που εχει σχέση.....με την φυσική!
Μεγαλύτερο πλάτος [__________] ευκολότερο άδειασμα.
Μεγαλύτερο μήκος δυσκολότερο άδειασμα.
[******]
|*****|
|____|
Το μεγαλύτερο πλάτος προσφέρει μικρότερη αντίσταση (λιγότερη αδράνεια) με συνέπεια και μικρότερες καταναλώσεις ρεύματος.
Στην νιακασα δεν τους ενδιέφερε και πολύ η κατανάλωση στο standby μια και δεν σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν powerbank.
Στο μέλλον όμως ίσως αλλάξουν γνώμη ΑΝ βγεί κάποιος ανταγωνιστής με powerbank

Όπως είπα και πριν επειδή είναι όμορφη δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερη.
Αν ο βιομηχανικός σχεδιαστής είναι γατόφιλος και παρατηρητικός και μελετάει τους ανταγωνιστές του στην πράξη
όπως κάνεις και συ τότε μπορεί να πετύχει το ιδανικότερο.
Αλλιώς δεν είναι παρά "ένα ακόμη προϊόν" με ενδεχόμενες βελτιώσεις στο μέλλον.
Εχω δεί άπειρες ιδιοκατασκευές να πετυχαίνουν εκεί που δεν πετυχαίνουν οι βιομηχανικές.
Στις μυρωδιές έχουν κάνει καλή δουλειά στην petkit pura max (οχι οτι δεν σηκώνει βελτίωση)
Εχω κάνει ήδη δυο βασικές βελτιώσεις σε αυτήν που δεν εχει η εργοστασιακή.
Είχε κάτι μικρές διαρροές (απο ουρα) που δεν τις ειχε αντιληφθεί η κατασκευάστρια εταιρία παρά μόνον όταν διαμαρτυρήθηκαν οι αγοραστές.
Μια βελτίωση ηταν αυτή
Η άλλη βελτίωση έχει σχέση με την.......άμμο.
Έχω κάνει έναν συνδυασμό 2 άμμων και εχω πετύχει ακόμη καλύτερη διαχείριση μυρωδιών.
Την σωστή αναλογία δεν έχω βρει ακόμη μια και πρόκυτε για 2 διαφορετικά ήδη άμμου
enaon έγραψε: ↑16 Ιουν 2024, 00:01
και τελος χανει 1-2 κουταλια σε καθε αδειασμα, εχουν για καποιο λογο κανει πολυ πλατύ το πλαστικό αναμεσα στις τρύπες και αρκετή αμμος καθεται εκει ο,τι και να γινει, η περισσότερη τελικα πεφτει στον καδο σαν απώλεια.
Τέλος η petkit pura max δίνει δυο σχάρες (με διαφορετικά ανοίγματα) οι οποίες ειναι και οι δυο πετυχημένες.
Επίσης και η δική σου σχάρα είναι πετυχημένη γιατί τα μεγάλα κάθετα ανοίγματα προσφέρουν μεγαλύτερη επιφάνεια αδειάσματος.
ΥΓ.
Και κάτι ακόμη
Η σχάρα της petkit pura max κινείτε κατά την επαναφορά της άμμου με αποτέλεσμα να δημιουργεί ενα άνοιγμα στο κάτω μέρος.