SCAT-A

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: SCAT-A

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 13 Μαρ 2024, 18:01

ωραίο :lol::003:

ωραίο ναι αν έχουν άλλο βάρος, πράγματι έχει λίγο νόημα έτσι, αλλα δεν θα είναι σαν να σου δείχνουν μπριζόλα και να σου προσφέρουν τσιπς; Θέλω να πω, πρέπει να μπορεί να ξεχωρίσει κακα απο τσισα, και να μετράει βάρος και στα απορρίμματα να ξέρεις ότι στα τσίσα πάνε οκ, και αυτό πως θα γίνει σωστά, δεν βρισκω καλό τρόπο.

θα ήθελα πάντως να έχει σοβαρά στατιστικά, απλά δεν μπορώ να σκεφτω πως να πάρω καλά την πληροφορία.

Άβαταρ μέλους
Lasal
Phorum.gr user: Lasal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lasal » 13 Μαρ 2024, 18:09

enaon έγραψε:
13 Μαρ 2024, 18:01
θα ήθελα πάντως να έχει σοβαρά στατιστικά, απλά δεν μπορώ να σκεφτω πως να πάρω καλά την πληροφορία.
Ευκολο
Παιχνίδι 15-20 sec
Τσίσια 35 - 40 sec
skat@ >70 sec σχεδον 1:30 λεπτό
Εχω αληθινά στατιστικά

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 13 Μαρ 2024, 18:18

Lasal έγραψε:
13 Μαρ 2024, 18:09
Ευκολο
Παιχνίδι 15-20 sec
Τσίσια 35 - 40 sec
skat@ >70 sec σχεδον 1:30 λεπτό
Εχω αληθινά στατιστικά
οκ ίσως έχεις δίκιο, εγώ δεν είχα καταλάβει καν ότι κατουρανε για 23 δευτερόλεπτα, το διάβασα εδώ πριν μέρες και νόμιζα τρολαρανε. Θα σκεφτώ ένα τρόπο να έχω γνώση παρουσίας πιο σωστή από τον κραδασμό τοτε, ισως ενας αισθητηρας που διαβάζει και χρώμα, έχω έναν θα δοκιμάσω, ίσως έτσι βολεύει να ξέρουμε και ποια είναι μέσα.

παντως ναι, είναι κεφαλαιο ολοκληρο τα στατιστικά, και είναι σημαντικό αν γίνει καλά.

Άβαταρ μέλους
Lasal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lasal » 13 Μαρ 2024, 18:23

enaon έγραψε:
13 Μαρ 2024, 18:18
παντως ναι, είναι κεφαλαιο ολοκληρο τα στατιστικά, και είναι σημαντικό αν γίνει καλά.
Αν θέλεις πραγματικά στατιστικά μπορώ να τα περάσω σε ενα excel και να στα στείλω
Μόνον που θα πρέπει να τα περάσω ενα ενα κελί-κελί γιατί είναι από το κινητό και θα μου φάει λίγο χρόνο.
ΥΓ.
Λουράκι με rfid?

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 13 Μαρ 2024, 18:29

όχι δεν έχει νόημα νομίζω να μου στείλεις, σίγουρα δεν έχουν ίδια συμπεριφορά εμενα, μπορεις να το δεις και στα βίντεο που έβαλα, παιχνίδι 0 δευτερόλεπτα μερικες, κακα 15 δευτερολεπτα, ουτε τα θάβουν, αφήνουν την δούλα να τα κάνει αυτά. Αλλα εχεις δικιο με την εννοια οτι η πληροφορία θα δώσει εικόνα αν έχει συνεπεια, θα το σκεφτω λιγο.

Άβαταρ μέλους
Lasal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lasal » 13 Μαρ 2024, 18:40

enaon έγραψε:
13 Μαρ 2024, 18:29
.
Ο αισθητήρας βάρους έχει κι άλλο ένα νόημα
Δικλείδα ασφαλείας, βλέπει ότι υπάρχει πρόσθετο βάρος οπότε και παγώνει

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 13 Μαρ 2024, 18:42

δεν έχει πρακτική αξια αυτο, δεν μπορεί να δουλέψει στην μπαμα, θελει την κίνηση στον άλλο αξονα. Δεν υπάρχει και θέμα ασφαλειας νομιζω, θα τα είχαν καταφέρει να το προκαλέσουν, δεν προσπαθουνε να μπούνε όταν γυρνάει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 13 Μαρ 2024, 18:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Lasal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lasal » 13 Μαρ 2024, 18:42

Α! οκ

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 14 Απρ 2024, 23:02

ενα μικρό update, το ανεβασα στο github.

το κεντρικό αρχειο ειναι εδώ
https://github.com/enaon/sCat-a/blob/master/app/main.js

το αρχειο για το "app" ελέγχου ειναι εδώ
https://github.com/enaon/sCat-a/blob/master/index.html

το σιτε για να ανανέωση του δσδ6 ειναι εδώ (pc ή κινητό)
https://enaon.github.io/sCat-a/scata.html

και το σιτε που τρεχει το αππ ελεγχου ειναι εδώ (pc ή κινητό)
https://enaon.github.io/sCat-a/

βαζω και αυτό που ειναι λιγο πιο παλιο, αλλά δειχνει την κεντρική ιδέα.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 16 Ιουν 2024, 00:01

Lasal έγραψε:
22 Φεβ 2024, 20:14
Απότι φαντάζομαι δεν θα το γνώριζαν.

Στα σημεία τριβής του M1 εχουν απλό πλαστικό τόδες?
Για αυτό και έτριζε.....ήθελε βαζελίνη
την βρήκα σε καλή τιμη την νεακασα τελικα και την πήρα απλά να εχω ενα μέτρο συγκρισης. Κατάλαβα και γιατι δεν εχουν κανει αποσπώμενο το φτυάρι, το χρησιμοποιουν για να μην εχει ελαστικότητα ο κάδος, χωρίς αυτό διπλώνει, ειναι πολυ λεπτό το πλαστικό δυστυχώς.

κατάλαβα και γιατι δεν εχει σκαλάκι, εβαλα ενα δοκιμαστικά και πράγματι αδειασαν την αμμο στο πατωμα, δεν εχει χειλος τελικά μπροστά, και το πλαστικό που εχει μπροστά για ακαμψία το εχουν βαλει. Ο ήχος ειναι καλός παντως, αλλα ναι εχουν βαζελινη/γρασο βαλει, ελεος λιγο. Γενικά αν δεν την ειχα παρει σε καλη τιμη θα ειχα νευριάσει, αλλα οκ, το σχήμα και το μεγεθος της μπάλας ειναι πολυ καλό πράγματι.

ενα αλλο ενδιαφέρον ειναι οτι στο αδειασμα καιει λιγότερο ρευμα απο την δικιά μου, λεει 24 βαττ αλλα στην πράξη θελει 7-8 βαττ για να κουνησει 7 λιτρα αμμο, εμενα θελει 6βαττ για 4 λιτρα, οπότε την εβαλα και δουλεψε απο το powerbank μια χαρα. Απλά στο standby ειναι λίγο αθλια, πανω απο 100 φορές χειρότερη, δεν γινεται να γινει μπαταρίας.
Lasal έγραψε:
13 Μαρ 2024, 18:40
Ο αισθητήρας βάρους έχει κι άλλο ένα νόημα
Δικλείδα ασφαλείας, βλέπει ότι υπάρχει πρόσθετο βάρος οπότε και παγώνει
εχουν και αυτο που λες, πραγματι παγώνει οταν την ακουμπήσεις οπουδήποτε, δεν εχει αλλο αισθητήρα για ασφάλεια, βαρους μονο. Αλλα μου φανηκε πρόβλημα, καθεται πολυ ωρα ακινητη, σαν να προκαλει το γατι να μπει μεσα στην τρύπα. Εχει επιλογή απενεργοποιησης απο το αππ του παντως, να αγνοεί δηλαδη αλλαγη βαρους οταν αδειάζει και να μην σταματάει.

κανει και κατι που στην αρχή νόμιζα οτι το εκαναν γιατι ειναι ηλίθιοι, οταν γεμίσει ο κάδος γυρναει ολη η μπαλα αναποδα και ανοιγει το πορτάκι, ειναι αχρηστη σαν τουαλέτα και θα βρωμοκοπήσει το συμπαν, νομιζα οτι οτι ειναι λαθος απλα και θα το φτιαξουν με απντατε, το εχουν κανει τελικα μαλλον για μην εγκλωβίσουν γατι μεσα.

Εικόνα

και τελος χανει 1-2 κουταλια σε καθε αδειασμα, εχουν για καποιο λογο κανει πολυ πλατύ το πλαστικό αναμεσα στις τρύπες και αρκετή αμμος καθεται εκει ο,τι και να γινει, η περισσότερη τελικα πεφτει στον καδο σαν απώλεια.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Lasal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lasal » 19 Ιουν 2024, 13:39

enaon έγραψε:
16 Ιουν 2024, 00:01
ειναι πολυ λεπτό το πλαστικό δυστυχώς.

ενα αλλο ενδιαφέρον ειναι οτι στο αδειασμα καιει λιγότερο ρευμα απο την δικιά μου, λεει 24 βαττ αλλα στην πράξη θελει 7-8 βαττ για να κουνησει 7 λιτρα αμμο, εμενα θελει 6βαττ για 4 λιτρα, οπότε την εβαλα και δουλεψε απο το powerbank μια χαρα. Απλά στο standby ειναι λίγο αθλια, πανω απο 100 φορές χειρότερη, δεν γινεται να γινει μπαταρίας.
Άντε και καλορίζικη
Φαντάζομαι πως τώρα θα έχεις πέσει με τα μούτρα στα πειράματα και τις συγκρίσεις.
Να θυμάσαι ότι επειδή είναι όμορφη δεν σημαίνει ότι θα είναι και καλύτερη.
Θα έχει και τα υπέρ αλλά και τα κατά.
Για να πετύχεις κάτι καλό θα πρέπει να έχεις και την εμπειρία αλλά και την διορατικότητα.
Πράγμα που λείπει από τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα
Κάποτε έκαναν τα αυτοκίνητα από πολύ χοντρή λαμαρίνα εις βάρος των επιδόσεων.
Όμως αυτά τα αυτοκίνητα άντεξαν πολύ μα πάρα πολύ σε βάθος χρόνου. Είναι πολλοί και κατανοητοί οι λόγοι που έκαναν την νιακάσα
απο λεπτό πλαστικό. Στις ιδιοκατασκευές δεν συμβιβάζεσαι εύκολα και πας και λίγο κόντρα στους κατασκευαστές.
Ας δούμε όμως κάποια σημεία. Η νιακασα έχει μεγαλύτερα σημεία έδρασης στα σημεία των γραναζιών
που της προσφέρουν περισσότερη σταθερότητα κατά της περιστροφή της.
Η δική μου (petkit pura max) εχει επίσης μεγάλα σημεία έδρασης. Η scat-a εχει μικρότερα σημεία έδρασης. Είναι ένα σημείο που θέλει μελέτη.
Και τώρα λίγο θεωρία που εχει σχέση.....με την φυσική!
Μεγαλύτερο πλάτος [__________] ευκολότερο άδειασμα.
Μεγαλύτερο μήκος δυσκολότερο άδειασμα.
[******]
|*****|
|____|
Το μεγαλύτερο πλάτος προσφέρει μικρότερη αντίσταση (λιγότερη αδράνεια) με συνέπεια και μικρότερες καταναλώσεις ρεύματος.
Στην νιακασα δεν τους ενδιέφερε και πολύ η κατανάλωση στο standby μια και δεν σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν powerbank.
Στο μέλλον όμως ίσως αλλάξουν γνώμη ΑΝ βγεί κάποιος ανταγωνιστής με powerbank :003:
Όπως είπα και πριν επειδή είναι όμορφη δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερη.
Αν ο βιομηχανικός σχεδιαστής είναι γατόφιλος και παρατηρητικός και μελετάει τους ανταγωνιστές του στην πράξη
όπως κάνεις και συ τότε μπορεί να πετύχει το ιδανικότερο.
Αλλιώς δεν είναι παρά "ένα ακόμη προϊόν" με ενδεχόμενες βελτιώσεις στο μέλλον.
Εχω δεί άπειρες ιδιοκατασκευές να πετυχαίνουν εκεί που δεν πετυχαίνουν οι βιομηχανικές.
Στις μυρωδιές έχουν κάνει καλή δουλειά στην petkit pura max (οχι οτι δεν σηκώνει βελτίωση)
Εχω κάνει ήδη δυο βασικές βελτιώσεις σε αυτήν που δεν εχει η εργοστασιακή.
Είχε κάτι μικρές διαρροές (απο ουρα) που δεν τις ειχε αντιληφθεί η κατασκευάστρια εταιρία παρά μόνον όταν διαμαρτυρήθηκαν οι αγοραστές.
Μια βελτίωση ηταν αυτή
Η άλλη βελτίωση έχει σχέση με την.......άμμο.
Έχω κάνει έναν συνδυασμό 2 άμμων και εχω πετύχει ακόμη καλύτερη διαχείριση μυρωδιών.
Την σωστή αναλογία δεν έχω βρει ακόμη μια και πρόκυτε για 2 διαφορετικά ήδη άμμου
enaon έγραψε:
16 Ιουν 2024, 00:01
και τελος χανει 1-2 κουταλια σε καθε αδειασμα, εχουν για καποιο λογο κανει πολυ πλατύ το πλαστικό αναμεσα στις τρύπες και αρκετή αμμος καθεται εκει ο,τι και να γινει, η περισσότερη τελικα πεφτει στον καδο σαν απώλεια.
Τέλος η petkit pura max δίνει δυο σχάρες (με διαφορετικά ανοίγματα) οι οποίες ειναι και οι δυο πετυχημένες.
Επίσης και η δική σου σχάρα είναι πετυχημένη γιατί τα μεγάλα κάθετα ανοίγματα προσφέρουν μεγαλύτερη επιφάνεια αδειάσματος.
ΥΓ.
Και κάτι ακόμη
Η σχάρα της petkit pura max κινείτε κατά την επαναφορά της άμμου με αποτέλεσμα να δημιουργεί ενα άνοιγμα στο κάτω μέρος.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 19 Ιουν 2024, 15:24

Lasal έγραψε:
19 Ιουν 2024, 13:39
Είναι πολλοί και κατανοητοί οι λόγοι που έκαναν την νιακάσα
απο λεπτό πλαστικό. Στις ιδιοκατασκευές δεν συμβιβάζεσαι εύκολα και πας και λίγο κόντρα στους κατασκευαστές.

Στις μυρωδιές έχουν κάνει καλή δουλειά στην petkit pura max (οχι οτι δεν σηκώνει βελτίωση)
Εχω κάνει ήδη δυο βασικές βελτιώσεις σε αυτήν που δεν εχει η εργοστασιακή.

Τέλος η petkit pura max δίνει δυο σχάρες (με διαφορετικά ανοίγματα) οι οποίες ειναι και οι δυο πετυχημένες.

Και κάτι ακόμη
Η σχάρα της petkit pura max κινείτε κατά την επαναφορά της άμμου με αποτέλεσμα να δημιουργεί ενα άνοιγμα στο κάτω μέρος.
[/color]
δεν ειναι λεπτό, δεν το ειπα σωστα, μαλακό ειναι και αν ξεβιδωθουν τα δυο νευρα που εχει ( μπροστα και πισω απο αλλο πλαστικό πιο σκληρό- το πιο σκουρο χρώμα), λυγιζει απο το βαρος της αμμου και βγαινει απο τον οδηγό της. Δεν ειναι θεμα, απλα δεν ειναι ευκολο να γινει αποσπώμενο, αλλα δεν πειράζει πολυ.

Στην μυρωδια η νεακασα δεν εχει κανει σπουδαια δουλεια, το λεω γιατι εχω καταλαβει οτι σε ενδιαφερει, το συρταρι δεν ειναι πλαστικό, ειναι φτιαγμενο απο κατι σαν σαμπρέλα, νομιζω το εκαναν για τον όγκο στην μεταφορά, το box size, το ειχαν διπλωμενο μεσα στο κουτί, ακομα και η σακουλα μπορει να το κανει να αλλαξει σχήμα, δεν κανει αριστη εφαρμογη στο πίσω τμημα του, εχουν κανει κόπο και εχουν βαλει πορτακι να κλεινει κλπ, αλλα δεν νομιζω οτι εχει νοημα ο καδος με τα 11 λιτρα απορριματων, μυρίζει. Θα γινεται βεβαια να βελτιωθει, ενα φρυδι θελει στο πίσω μερος μαλλον, απλα σαν παρατηρηση.

την σκαρα δεν την εχει αποσπώμενη, ειναι ενα τμημα ολη μαζί με το πίσω νευρο και πιανει με 6 βιδες.. Το ειχω δει οτι κουνιεται στην pura max η σκαρα, και αλλες το κανουν, καλη ιδέα ειναι γιατι εχουν δακτyλίδι στο κατω τμημα και θα εκλώβιζαν αμμο, εγω δεν εβαλα ακριβως για αυτο τον λογο. Η νεακασα και δεν κουνιεται και εχει δακτυλιδι, το αποτελεσμα ειναι να βγαινει απο την θεση της η σκαρα λιγο και να θελει πιεση παλι να ξαναμπει, και εκλωβίζει βεβαiα λιγη αμμο, Δεν το εχουν φιλοσοφίσει πολυ γενικά το τμημα αυτο, θα δουμε αν θα βγαλουν κατι αλλο, ευκολο ειναι.

Το αππ τους ειναι μετριο, δεν στελνει push notifications για καδο γεματο κλπ, πρεπει να εχεις το αππ ανοικτό, ειναι και 70MB και με εκνευρίζει λιγο, και ο αισθητήρας βαρους χανει πολυ, ενα κιλό απόκλιση στα 5 σε καθε ζυγισμα, στο περίπου ειναι, δεν εχει νοημα για πολλες γατες με παρόμοιο βαρος.

Αλλά γενικα ειναι μια χαρα, το πιο σημαντικό που ειναι η μπαλα ειναι οκ, πολυ άνετη, 7 λιτρα αμμου, βγαινει απλά δεν εχει πολλες εσοχές και καθαρίζεται πολυ ευκολα, καταφεραν και τα μικρα να σκαρφαλώσουν, ολα καλά.
SpoilerShow
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 19 Ιουν 2024, 15:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Lasal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lasal » 19 Ιουν 2024, 15:34

enaon έγραψε:
19 Ιουν 2024, 15:24

και ο αισθητήρας βαρους χανει πολυ, ενα κιλό απόκλιση στα 5 σε καθε ζυγισμα, στο περίπου ειναι, δεν εχει νοημα για πολλες γατες με παρόμοιο βαρος.
Μόλις τώρα το είδα
Αφαίρεσε το πατάκι που πατάνε τα πόδια και ισως μετράει καλύτερα το βάρος.
Δοκίμασε!
Μπορεί να θέλει και ενα reset μετά
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lasal την 19 Ιουν 2024, 15:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 19 Ιουν 2024, 15:40

Lasal έγραψε:
19 Ιουν 2024, 15:34
enaon έγραψε:
19 Ιουν 2024, 15:24

και ο αισθητήρας βαρους χανει πολυ, ενα κιλό απόκλιση στα 5 σε καθε ζυγισμα, στο περίπου ειναι, δεν εχει νοημα για πολλες γατες με παρόμοιο βαρος.
Μόλις τώρα το είδα
Δοκίμασε!
ωραιος, δοκιμασα αλλα δεν ειναι αυτό δυστυχώς, απλα ειναι μαλάκες :lol:

εχουν βαλει αισθητήρες μονο στα μπροστά ποδια, εβαλα ενα λιτρο νερό μεσα 4 φορές, στις 4 γωνίες, στις δύο μπροστα το εγραψε σαν 0.9 κιλά και στις 2, τελειο, στις 2 πίσω δεν το ειδε καθολου οπότε εχει σημασια που θα κατσει η γατα. :011:

το εχω διαβασει να το λενε και αλλοι, οποτε το θεώρησα λογικό να ειναι μετριο, αλλα θα δώ λιγο καλυτερα γιατι δεν μπορει ρε γαμώτο να εχουν κανει τετοιο λαθος, βλεπω οτι και τα πισω ποδια ειναι στον μηχανισμό της ζυγαριας πανω, πολυ περίεργο, θα το δω λιγο καλύτερα.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 19 Ιουν 2024, 16:22

Lasal έγραψε:
19 Ιουν 2024, 15:34
Μόλις τώρα το είδα
Δοκίμασε!
Μπορεί να θέλει και ενα reset μετά
δικιο ειχες, τη ανοιξα να δω οτι σιγουρα εχει αισθητήρα σε ολα τα ποδια, εχει και ειναι και καλοχεδιασμένο, δεν εβγαζε νοημα, τελικα ηταν θεμα καλιμπρατιον οπως ειπες, δεν το κανει στο ρεσετ αλλα εχει επιλογή απο το αππ, το ειχα κανει με τα μπροστά ποδια να πατανε στο χαλακι(μαλλον), τωρα εβγαλε αποκλιση 100 γραμμαρια μονο στις 4 γωνίες και στο κεντρο, πολυ καλό λοιπον, θενκς.
SpoilerShow
Εικόνα
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών