Αποχαιρέτα την έντυπη ΑΥΓΗ που κατεβάζει ρολά

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
zteo

Re: Αποχαιρέτα την έντυπη ΑΥΓΗ που κατεβάζει ρολά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 26 Ιουν 2024, 11:04

Να το δεχτώ ότι δεν ήξερε ποιοι είναι οι Πλουμπιδης Μπελογιάννης . Εδώ δεν ήξερε ότι το μουσείο Μπελογιάννη είναι στην Αμαλιάδα και είπε ότι είναι κάπου στην Πελοπόννησο
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 26 Ιουν 2024, 11:07

zteo έγραψε:
26 Ιουν 2024, 11:04
Να το δεχτώ ότι δεν ήξερε ποιοι είναι οι Πλουμπιδης Μπελογιάννης . Εδώ δεν ήξερε ότι το μουσείο Μπελογιάννη είναι στην Αμαλιάδα και είπε ότι είναι κάπου στην Πελοπόννησο
Εδώ το ΚΚΕ δεν ήξερε ότι ο Πλουμπίδης έχει εκτελεστεί και έλεγε ότι τρώει τα δολάρια της προδοσίας στην Αργεντινή
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Ιουν 2024, 11:08

zteo έγραψε:
25 Ιουν 2024, 21:14
Nandros έγραψε:
25 Ιουν 2024, 21:13
zteo έγραψε:
25 Ιουν 2024, 21:08

Τι σχέση έχει ο Μπελογιάννης με την Αυγή? :smt017
Όταν το κώμα και ο Ρ είχαν απαγορευτεί, μέσω της Αυγής φανερώνατε την ύπαρξη σας. Τώρα κάνετε πως δεν την ξέρετε? :003:
.
Επαναλαμβάνω Τι σχέση έχει ο Μπελογιάννης με την Αυγή?
Όταν o Κασσελάκης είδε τον Μπελογιάννη να κρατάει την «Αυγή»

Μπορεί να μην έχει σχέση με την ιστορική Αριστερά ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά συγκινείται από αυτήν. Το είπε στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90.1, σήμερα, μιλώντας για την εφημερίδα «Αυγή».

«Συνειδητοποιώ ότι μπορεί να είμαι ένας νέος άνθρωπος που δεν έχει ζήσει στην Ελλάδα 21 χρόνια αλλά συγχρόνως έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία», είπε, σημειώνοντας για την «Αυγή» ότι είναι μία «εφημερίδα που έχει εμπνεύσει κόσμο εν μέσω μεγάλων αγώνων». Και πρόσθεσε και το εξής: «Όταν πήγα στο σπίτι του Μπελογιάννη στην Πελοπόννησο, είχα πραγματικά συγκινηθεί όταν είδα την Αυγή, να την κρατάει σε μία φωτογραφία του».

Όλα καλά κι όλα ωραία και πραγματικά συγκινήθηκα κι εγώ με τη συγκίνησή του, απλώς υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Η «Αυγή» εκδόθηκε μήνες μετά το θάνατο του Μπελογιάννη. Το πρώτο φύλλο της «Αυγής» βγήκε στις 24 Αυγούστου του 1952 ενώ ο Νίκος Μπελογιάννης εκτελέστηκε στις 30 Μαρτίου 1952.

Να τον είδε να κρατάει την εφημερίδα είναι λίγο δύσκολο όπως καταλαβαίνετε. Εκτός αν κρατούσε το pdf του φύλλου και μπερδεύτηκε ο πρόεδρος.

https://www.efsyn.gr/stiles/ypografoyn/ ... i-tin-aygi
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 26 Ιουν 2024, 11:11

Beria έγραψε:
26 Ιουν 2024, 11:07
zteo έγραψε:
Εδώ το ΚΚΕ δεν ήξερε ότι ο Πλουμπίδης έχει εκτελεστεί και έλεγε ότι τρώει τα δολάρια της προδοσίας στην Αργεντινή
Εγω πιστευω οτι το ξεραν αλλα επρεπε να κρατηθει η γραμμη Ζαχαριαδη. Υπηρχε και το προηγουμενο με τον Σαργολογο που εφαγε τα δολλαρια της Κομιντερν οποτε το ψεμμα εγινε πιο πιστευτο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 26 Ιουν 2024, 11:13

Εμπεδοκλής έγραψε:
26 Ιουν 2024, 10:45
GoBzi έγραψε:
25 Ιουν 2024, 20:42
Εμπεδοκλής έγραψε:
25 Ιουν 2024, 20:39

Άρα; Που βρίσκουν τα χρήματα για το εισόδημά τους αυτιάδες, πρωτοσάλτε και λοιπά αρδάκια; Ρητορικόν.
Τι ρητορικόν, τα δίνει ο Κούλης. Η σωστή ερώτηση είναι γιατί τα δίνει ο Κούλης, αφού κανείς δεν τους βλέπει. Μπορεί να είναι και βιτρίνα για να ξεπλένουν φράγκα οι της ΝΔ. :102:
310 χιλιάδες ο Αυτιάς, 173 χιλιάδες η Μελέτη, 92 χιλιάδες ο Αρναούτογλου. Τους βλέπει κόσμος. Αυτό δεν αναιρεί ότι ξεπλένουν και από πάνω οι ολιγάρχες. Τα έχουν για να κρατούν τις θέσεις τους.
οι ολιγάρχες ξοδευουν κάποια χρήματα σε μμε για να ελέγχουν την ενημέρωση και να πιέζουν τις κυβερνήσεις για να κάνουν κερδοφόρες μπίζνες

το σχήμα είναι απλό και αποτελεσματικό

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 26 Ιουν 2024, 11:16

Beria έγραψε:
zteo έγραψε:
Εικόνα
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Re: Πάει και η Αυγή...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 26 Ιουν 2024, 11:18

Ποια Αυγή; Εδώ κλείνει το μετροσπορ
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 26 Ιουν 2024, 11:21

το έντυπο πεθαίνει, νικήθηκε από το ψηφιακό
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
dna replication

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 26 Ιουν 2024, 11:21

dna replication έγραψε:
26 Ιουν 2024, 11:13
Εμπεδοκλής έγραψε:
26 Ιουν 2024, 10:45
GoBzi έγραψε:
25 Ιουν 2024, 20:42

Τι ρητορικόν, τα δίνει ο Κούλης. Η σωστή ερώτηση είναι γιατί τα δίνει ο Κούλης, αφού κανείς δεν τους βλέπει. Μπορεί να είναι και βιτρίνα για να ξεπλένουν φράγκα οι της ΝΔ. :102:
310 χιλιάδες ο Αυτιάς, 173 χιλιάδες η Μελέτη, 92 χιλιάδες ο Αρναούτογλου. Τους βλέπει κόσμος. Αυτό δεν αναιρεί ότι ξεπλένουν και από πάνω οι ολιγάρχες. Τα έχουν για να κρατούν τις θέσεις τους.
οι ολιγάρχες ξοδευουν κάποια χρήματα σε μμε για να ελέγχουν την ενημέρωση και να πιέζουν τις κυβερνήσεις για να κάνουν κερδοφόρες μπίζνες

το σχήμα είναι απλό και αποτελεσματικό
άλλη στρατηγική μέθοδος είναι η επένδυση σε πολιτικούς και κόμματα: χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ευάγγελος Μυτιληναίος που επένδυσε στο project Λατινοπούλου,
μια συντηρητική αλλά ταυτόχρονα σώφρωνα φωνή που θα συνεργαστει την κατάλληλη στιγμη με τη νδ για να φτιάξει μια ελεγχόμενη κυβέρνηση

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 26 Ιουν 2024, 11:26

Beria έγραψε:
zteo έγραψε:
Αλλο το δε ξέρω και άλλο το προπαγανδίζω.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 26 Ιουν 2024, 11:27

Beria έγραψε:
zteo έγραψε:
Άλλες εποχές άλλες καταστάσεις δύσκολες που οδηγησαν σε λανθασμένες εκτιμήσεις και αποφάσεις.
Το ΚΚΕ έχει αποκαταστησει τον Πλουμπιδη και έχει αναγνώριση το λάθος του δημοσιος
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 26 Ιουν 2024, 11:32

zteo έγραψε:
26 Ιουν 2024, 11:27
Beria έγραψε:
zteo έγραψε:
Άλλες εποχές άλλες καταστάσεις δύσκολες που οδηγησαν σε λανθασμένες εκτιμήσεις και αποφάσεις.
Το ΚΚΕ έχει αποκαταστησει τον Πλουμπιδη και έχει αναγνώριση το λάθος του δημοσιος
Αν αυριο δει πως δε συμφέρει το ΚΚΕ να έχει αποκαταστημένο τον Πλουμπίδη, θα τον αποκηρύξει ξανά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
dna replication

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 26 Ιουν 2024, 11:34

Κώστας Βουδούρης:
Σήμερα έκλεισε η ιστορική εφημερίδα της Ανανεωτικής Αριστεράς, Η ΑΥΓΗ.
Στην Λάρισα, όταν σπούδαζα εκεί, την μοιράζαμε τις Κυριακές πρωί πρωί με τον Μπάμπη (Λ) σε μια γειτονιά μάλλον του Αγίου Κωνσταντίνου. Πουλούσαμε περίπου 20. Ανάμεσα σ αυτούς που αγόραζαν ήταν και μία γύφτισσα, χαρτορίχτρα ή που έλεγε το φλυτζάνι. Νομίζω μας λυπόταν που πουλούσαμε πάντα λίγες.
Η ΑΥΓΗ υπήρξε το σχολείο μου. Διεύρυνε τον πολιτικό μου ορίζοντα. Μου μάθαινε να σέβομαι -μέσα απ τις εντάσεις- την διαφορετικότητα. Μου πρότεινε λογοτεχνία, περιοδικά. Μου πρότεινε τον Λουί Αλτουσέρ και τον ποιητή Μίλτο Σαχτούρη. Είχε την εικόνα του πλήθους στην Πλατεία Αριστοτέλους με τον Λεωνίδα Κύρκο να μιλά απ τον μπαλκόνι του Ηλέκτρα Παλλάς.
Η ΑΥΓΗ έπρεπε να κλείσει προ πολλού. Συνυφασμένη με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς δεν άξιζε στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο είχε κυριαρχήσει η βαναυσότητα (με ευθύνη των μελών του βέβαια, γιατί όλοι σιωπούσαν) να χρησιμοποιούν αυτόν τον ιστορικό δημοσιογραφικό τίτλο.
(Θα είμαι ευθύς απέναντί σας : Τώρα τελευταία που μια χορωδία ζητούσε τις έδρες των βουλευτών που αποχώρησαν απ το ΣΥΡΙΖΑ κι έφτιαξαν την Νέα Αριστερά, σκέφτηκα να πάω κι εγώ στον ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσω την ζωή μου πίσω. Αλλά λέω πάλι, ποιος ξέρει που την έχουν παραπεταμένη! Ποιος να ψάξει και τι να βρει σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς! Κι ακολούθησα ξανά την συμβουλή του Ουζούνη: Μην ανοίγεις καινούργια μέτωπα).
Έτσι, μ αυτά και μ αυτά, ώρα για ύπνο μ'ένα κόμπο στο στήθος: καληνύχτα.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 26 Ιουν 2024, 11:38

Από τη μία, ο Μητσοτάκης που προσέφερε εργασία σε εκατοντάδες οικογένειες, διασώζοντας τα ναυπηγεία.

Από την άλλη, ο Κασσελάκης που απέλυσε 50 οικογένειες από τη δική του εφημερίδα.

Και υποτίθεται ότι θα έσωζε τη χώρα.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 26 Ιουν 2024, 11:40

Ερμής έγραψε:
26 Ιουν 2024, 11:32
zteo έγραψε:
26 Ιουν 2024, 11:27
Beria έγραψε:

Αν αυριο δει πως δε συμφέρει το ΚΚΕ να έχει αποκαταστημένο τον Πλουμπίδη, θα τον αποκηρύξει ξανά.
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Απλά ο Πλουμπιδης για να σωσει τον Μπελογιάννη δήλωσε δημόσια ότι αυτός είναι ο αρχηγός του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ. Κάτι τέτοιο ήταν αντικαταστατικο και δεν είχε ενημερώσει πρώτα την ΚΕ για την κίνηση του.
Το γεγονός αυτό δημιούργησε το όλο κλίμα.
Η αποκατάσταση του έχει γίνει το 1958 . 66 χρόνια δεν αλλαξε άποψη δεν θα αλλάξει τώρα.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών