Καταλήψεις Για Την Μακεδονία

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Re: Καταλήψεις Για Την Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 26 Νοέμ 2018, 15:11

Ωραίο το βιντεο από την σημερινή μαθητική κινητοποίηση στην Λάρισα.

Και ένα βίντεο από την σημερινή μαθητική κινητοποίηση στον Πύργο.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 26 Νοέμ 2018, 15:14

Σχεδόν πάντα υπάρχει καπέλωμα του μαθητικού κινήματος. Υπήρχε κιόλας, ΚΝΕ, ΜΑΚΙ, κλπ. Κανείς δεν κρυβότανε, και δεν βάφτιζε αθώες πολιτικής σκοπιμότητας τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Απλά, να μην κρυβόμαστε. ΤΟ σύνθημα, Η Δημοκρατία ξεπουλά την Μακεδονία, είναι δεδομένο και συγκεκριμένης προέλευσης. Το ότι η γαμημένη Δημοκρατία όμως τους επιτρέπει να το λένε, το ξεχνάνε. Anyway, επαναλαμβάνω, πριν μέρες είχα συζήτηση με τον Sid Vicious και του έλεγα πως εγώ θέλω στα 16 δικαίωμα ψήφου, και κόλλησε. Τώρα βγαίνουν όλοι πιο φιλοέφηβοι απόο εμένα, που τους θεωρούσα ώριμους να αποφασίζουν για εθνικά θέματα μέσω ψήφου, ενώ σχεδόν όλοι τους έλεγαν ανώριμα παιδιά.
Ordem e Progresso.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 26 Νοέμ 2018, 15:18

Φρούραρχος έγραψε:
26 Νοέμ 2018, 15:02
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
26 Νοέμ 2018, 14:57
independent_44 έγραψε:
26 Νοέμ 2018, 14:50
Όταν έκαναν 20 χρόνια καταλήψεις με αιτήματα όπως "Πιο ζεστές τυρόπιτες" ήταν καλά...
φυσικα. αυτοι ηταν τουλαχιστον ανωδυνοι χαβαλεδες. τα στοχαδια, τα η δημοκρατια ξεπουλαει την μακεδονια, και τα λοιπα χρυσαυγιτοπληκτα, αυτα ειναι επικίνδυνα. να παλευαν εναντια στα μνημονια με καποια πατριωτικη ρητορικη να το καταλαβω, αυτες ειναι ακροδεξιες καφριλες που θελουν απομονωση αμεση και αγωνες ουσιαστικούς, οχι κανιβαλισμους που σπρωχνονται κι απο διαφορες ενωσεις γονεων που δε θελουν προσφυγάκια στα σχολεία
Τράβα να τους τραβήξεις μια απομόνωση, για να δω πως θα αντιδράσει ο γονιός για το παιδί του. Που μάλιστα νιώθει και κατά 80% περήφανος για τη συμμετοχή του παιδιού του, σε αυτό που και ο ίδιος πιστεύει. Τράβα με μολότοφ, για να έχεις απέναντι όχι ΜΑΤ με εντολή για παθητική αντιμετώπιση, αλλά τον Καράμπαμπα αγρότη.
Για τράβα ένοπλε μπαχαλάκια γιατί κάτι θέλω να δω... :lol:
απομονωση εννοω μεσα απο αγωνες κοινωνικους για ουσιαστικά ζητημα και χωρις αντιδραστική χροια. οι τυροπιτες οι παλιες βεβαια, εδειχναν πως οι καταληψεις που γινοντουσαν μεχρι σημερα, ειχαν κι εναν χαρακτηρα χαβαλεδιαρικο, αυτονομο, που ειχε μεσα τα χαρακτηριστικα της ηλικίας. μετα πηγαιναν οι οποιοι αριστεροι και ηθελαν να το πολιτικοποιήσουν, συνηθως αποτυχημενα. εδω το οτι το ξεμπαρκο ενω τα συλλαλητηρια ειναι ανυπαρκτα, να ξεκινησουν καταληψεις μαθητες με το συγκεκριμενο ζητημα και να χειροκροτανε οι συλλογοι γονεων, καταλαβαινεις πως το θέμα βρωμάει. και αν μαθητες εκαναν καταληψη για την παγκοσμια επανασταση ξερω γω, παλι πολιτικοποιημενη θα ηταν η φαση, η αν εκαναν στην αλβανια για την τσαμουρια η στην τουρκια εναντια στους κουρδους. εγω κρινω το πολιτικο της κομματι και το θεωρώ αθλιο, αλλα και φυσικα σπρωχνεται απο διαφορους ακροδεξιους κυκλους, που οι ιδιοι ηταν σταθερα εναντια σε καθε καταληψη.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 26 Νοέμ 2018, 15:18

Cavaliere έγραψε:
26 Νοέμ 2018, 15:14
Anyway, επαναλαμβάνω, πριν μέρες είχα συζήτηση με τον Sid Vicious και του έλεγα πως εγώ θέλω στα 16 δικαίωμα ψήφου, και κόλλησε.
Καμία σχέση εκείνη η κουβέντα με το σημερινό. Εγώ στηρίζω τις κινήσεις αυτές των παιδιών ασχέτως αυτού. Και σε αυτό ακόμη, την ψήφο από τα 16 δεν ήμουν κάθετα αντίθετος αλλά ήμουν "ναι μεν αλλά και δεν ξέρω σίγουρα αν θα ήταν σωστό ή όχι"

Άβαταρ μέλους
Φρούραρχος
Phorum.gr user: Φρούραρχος Γατάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φρούραρχος » 26 Νοέμ 2018, 15:20

Cavaliere έγραψε:
26 Νοέμ 2018, 15:05
Φρούραρχος έγραψε:
26 Νοέμ 2018, 14:54
Αυτό έχει και άλλη ανάγνωση.
Οι γονείς συμφωνούσαν με άλλες καταλήψεις που έγιναν στο παρελθόν, για κάθε πιθανό και απίθανο λόγο;
Ή μήπως εκεί δεν ήταν καθοδηγούμενες;
Δυστυχώς ο Τσίπρας δεν υπολόγισε ότι τα μέσα που χρησιμοποίησε, μπορούν να τα μεταχειριστούν όλοι. Και άνοιξε ένα μέτωπο που το 75-80% των ενήλικων είναι απέναντι. Συντριπτικό ποσοστό, που επηρεάζει με κουβέντες στο σπίτι και τους ανήλικους.

Η όψιμη αγανάκτηση αυτών που υσποστήριζαν μέχρι τώρα τέτοιες κινητοποιήσεις, και που τώρα το βρίσκουν παλούκι μπροστά τους, απλά τους κάνει να φαίνονται ακόμα ποιο γελοίοι. Μονά, ζυγά, μονόζυγα, και μόνο δικά μας δεν υφίσταται. Αυτό λέει η λογική και το μόνο που πετυχαίνουν οι εμπνευστές των καταλήψεων τα προηγούμενα χρόνια, με τη προσπάθεια υποβάθμισης και στοχοποίησης τώρα, είναι να κάνουν αυτό το 75-80% να φανατίζεται γιατί στο πατριωτικό μένος ενάντια στη συμφωνία, προστίθεται και μάλιστα εκθετικά το μένος για τη στοχοποίηση του άμεσα κυταρικού δεσμού τους. Των παιδιών τους. Και εκεί μπορεί να προκύψουν και ΝοικοκυRENEοι γοα να τρολάρω τους θαυμαστές της.
Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα ο δεξιός, ακροδεξιός, φασιστικός ή και νεοναζιστικός χώρος (βάζει ο καθένας ότι θέλει). Φρόντισε ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς και Ζάεφ.
Ας βγάλουν τώρα το φίδι από την τρύπα μόνοι τους.

"Φαντάζομαι καταλαβαίνεις το πόιντ του ποστ" :wink
Καταλαβαίνω τη λογική σου, κι έχεις ένα δίκιο. Και δεν είπα, εξ αρχής, ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν διαμαρτυρία, εδώ τους υποστηρίζω το δικαίωμα ψήφου, δεν θα τους στηρίξω στο να κάνουν αποχή, κλπ; Και σαφώς, δεν απαιτώ να είναι σύμφωνοι με τους γονείς τους, δεν είναι άβουλοι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να κάνουν τις σωστές και λάθος επιλογές τους, με κάθε συνέπεια, ή ευεργεσία. Και σαφώς, πολλές καταλήψεις, κ.α., ήταν καπελωμένες. Δεν κρύβομαι, ούτε βαφτίζω τις καταλήψεις υπό την ΚΝΕ, π.χ., αυθόρμητες, όπως κάνει το γραφείο Τύπου της ΧΑ εδώ, κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Ο Τσίπρας τα έχει υπολογίσει όλα, αλλά στ΄αρχίδια του Αυτός ονειρεύεται μια θεσούλα στην Ε.Ε., και η χώρα ας πάει να γαμηθή. Έκανε τη συμφωνία για να γλείψει το ΝΑΤΟ επειδή κλάνει μέντες με τον Έρντογαν, άνοιξε την κερκόπορτα για μελλοντικές χαμένες πατρίδες των Σκοπιανών, αλλά χέστηκε. Εγώ, αυτό που χρεώνω στους προοδευτικούς ανθρώπους, είναι η υποτίμηση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος στο όνομα ενός αντιεθνικισμού ίσως, και η παράδοση της διαχείρισής του στους φασίστες.
Συμφωνούμε απόλυτα.
Εδώ ταιριάζει ταμάμ, το ρητό, τους πρόσφεραν το σκοινί για να τους κρεμάσουν. Το σκύλο μου να ρώταγαν, θα απάνταγε, ότι σε ένα θέμα που η κοινή γνώμη είναι απέναντι σε συντριπτικά ποσοστά, ΔΕΝ πας χωρίς συναίνεση να κάνεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου, γιατί θα το βρεις μπροστά σου σε διαφορετικά επίπεδα. Που ίσως είναι διαχειρίσιμα σε ένα βαθμό και όχι απόλυτα μεμονωμένα, αλλά σε καμία περίπτωση συνολικά. Ήταν ηλίου φαεινότερο από το πρώτο συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη ότι το θέμα δεν θα μαζεύετε σε συλλόγους, σχολεία, επιτροπές όπου το περιβάλλον δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενο. Βασικά δεν χρειάζεται καπέλωμα και η καθοδήγηση όταν:
Δεξιοί, αριστεροί κεντρώοι, σε απίστευτα ποσοστά είναι εναντίον της Συμφωνίας αυτής. Δεν χρειάζεται να τα κάνουμε κομπλικέ.
Οι αντιδράσεις δεν είναι καθοδηγούμενες. Το αποτέλεσμα όμως είναι σίγουρα κατευθυνόμενο, και μάλιστα χωρίς προσπάθεια, εκεί που υπάρχουν σταθερές και ανυποχώρητες απόψεις.
Αυτό δεν μπορούν να χειραγωγήσουν πλέον. Ότι οδήγησαν αρκετούς με την ιδεοληψία τους κόσμο και κοσμάκη, στην αγκαλιά της ακροδεξιάς. Που σιγά μην είναι κορόιδο να μην την ανοίξει και να τους αποδεχθεί, αυξάνοντας την επιρροή της και βρίσκοντας έδαφος να σπείρει και παραπέρα από το θέμα της Μακεδονίας. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα το κάνει με επιτυχία, γιατί βρίσκει αυτιά έτοιμα να ακούσουν. Αυτιά που ήταν κλειστά προ της Συμφωνίας.
όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί.

Καλή εβδομάδα Νικόλα!!!

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 26 Νοέμ 2018, 15:24

Golden Age έγραψε:
26 Νοέμ 2018, 14:42
26 Νοέμ 2018, 09:40
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συντεταγμένη προσπάθεια φασιστικών ομάδων μέσα στα σχολεία. Συγκεκριμένα, είδαμε καταλήψεις σχολείων με εθνικιστικά και φασιστικά συνθήματα, πορείες μαθητών σε πόλεις της Β. Ελλάδας, ακόμα και στοχοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών από φασίστες. Σα να μην έφτανε αυτό τις επόμενες μέρες έχει κυκλοφορήσει στα social media κάλεσμα για πανελλαδική μέρα καταλήψεων με ανάλογο περιεχόμενο. Καταγγέλλουμε και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε τέτοια προσπάθεια που σπέρνει το δηλητήριο του φασισμού και του ναζισμού στα σχολεία μας.
Η μέθοδος με την οποία διάφορες ακροδεξιές φασιστικές ομάδες (μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή) καλούν στις εθνικιστικές καταλήψεις στις 29/11 είναι η κλασική μέθοδος του παρακράτους, δηλαδή ανώνυμα και στα μουλωχτά, χωρίς ανάληψη ευθύνης. Να μη μιλήσουμε φυσικά για δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικές αποφάσεις. Θα ήταν αστείο…
Προσπαθούν να παρουσιαστούν σαν αγνοί πατριώτες που νοιάζονται για το καλό μας και το καλό της χώρας . Προσπαθούν να παρουσιαστούν ως αντισυστημικοί ταυτίζοντας τους αγωνιστές και το κίνημα με την ξεπουλημένη συστημική κυβέρνηση Σύριζα. Να μην χάψουμε τα ψέματα τους πίσω από το αγνό »πατριωτισμό βρίσκεται ο επικίνδυνος εθνικισμός , το μίσος και ο φασισμός . Ο εχθρός μας είναι οι το σύστημα , η φτώχεια , η εκμετάλλευση, ο πόλεμος , ο φασισμός όχι οι γειτονικοί λαοί . Ο εχθρός μας βρίσκεται στις κυβερνήσεις , στις τράπεζες , στην Ε.Ε και όχι στους γειτονικούς λαούς . Την ίδια στιγμή που μας λένε για εθνικά θέματα εννοούν να ετοιμαστούμε να πολεμήσουμε για τα κέρδη των αφεντικών τους αντί να παλεύουμε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.
Οι αγωνιστές μαθητές που συμμετείχαν στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις της περασμένης περιόδου θυμούνται πως αυτοί που τώρα καλούν σε μαθητικές φασιστικές καταλήψεις και οξύνουν την εθνικιστική-φασιστική ρητορεία στα σχολεία ήταν οι ίδιοι που όταν οι μαθητές κατέβαιναν στον δρόμο για να προτάξουν το σχολείο των αναγκών τους, αδιαφορούσαν και πολλές φορές κατέστειλαν τους αγώνες μας .
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ
Πρέπει να τσακίσουμε το φασισμό! Δεν ξεχνάμε το Φύσσα, ή τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και όλα τα υπόλοιπα θύματα του φασισμού! Απέναντι σε αυτούς να παλέψουμε για την παιδεία των αναγκών μας για δουλειά με δικαιώματα, για να κοιτάμε το μέλλον μας με αισιοδοξία και όχι με ανασφάλεια.
Καλούμε όλους τους μαθητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μετατρέψουν την εθνικιστική φιέστα σε πανελλαδική μέρα πολύμορφης δράσης ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό . Να κρεμάσουμε πανό να πραγματοποιήσουμε συμβολικές αποχές , να πάρουμε αποφάσεις καταδίκης της συγκεκριμένης δράσης μέσα από τις συνελεύσεις μας , τα 15μελή και τα 5μελή .
ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
Πρωτοβουλία μαθητών και σχολείων εναντία στον φασισμό /εθνικισμό από το 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης , 1ο ΓΕΛ Καλλιθέας ,1ο ΓΕΛ Πεύκων ,1ο ΓΕΛ Πεύκης, 2ο ΓΕΛ Πεύκης, 6ο ΓΕΛ Αμαρουσίου ,1ο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κερατσινίου Δραπετσώνας ,1ο ΓΕΛ Βριλησσίων, 2ο ΓΕΛ Θήβας, Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβάκειου Σχολής, 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας, 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας, 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας, 1ο γυμνάσιο Πρέβεζας, 2ο γυμνάσιο Πρέβεζας, Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, 2ο ΓΕΛ Δάφνης , 5ο ΓΕΛ ζωγράφου , 2ο ΓΕΛ Χολαργού , 3ο Γυμνάσιο Γαλατσίου , 6o ΓΕΛ Ν.Ιωνίας".
https://www.news247.gr/koinonia/ethniki ... 70536.html
εξαιρετικό κειμενο κόντρα στις σωβινιστικες φασιστολαγνες καταληψεις του κώλου. να συνεχισει η αντεπίθεση με πορειες, απεργίες και καταληψεις παντου, να πνιγουν απο τις συντονισμένες φωνες χιλιαδων αγωνιστων οι ρατσιστοτενεκεδες.
Ζέχνει γεροντοαριστερίλα και πολιτική καθοδήγηση η ανακοίνωση. Προσπαθούν να "διχάσουν" τους μαθητές. ΆΔΙΚΟΣ ΚΟΠΟΣ!

Τενεκέδες είναι οι απελπισμένοι καθεστωτικοί που προσπαθούν να ξεγελάσουν τους νέους επιδιώκοντας να τους παγιδέψουν στο σάπιο εθνομηδενισμό τους.
συντηρητικη γεροντοσαπιλα ζεχνουν κινητοποιησεις μαθητων που σπρωχνουν συλλογοι γονεων, πραγμα πρωτάκουστο, και πρωτοι πρωτοι εκεινοι που πουλουσαν τσαμπουκα σε προσφυγοπουλα. οι τυροπιτες και οι αντιδρασεις σε διαφορους πασοκικους εκπαιδευτικούς νομους εχουν κι ενα χαρακτηρα χαβαλεδιαρικο η συντεχνιακο. εδω βρωμοκοπα ναζοπολιτικοποίηση. τελοσπαντων, αφου δεν υπαρχουν κινηματα γενικως, λογικο διαφοροι να σπρωχνουν εθνικα θεματα ως το μονο σημειο κοινωνικης αντιπαραθεσης. ας ελπισουμε πως θα μεινουν στην γραφικοτητα, τοσο αθλιοι και παρακμιακοι που ειμαστε.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 26 Νοέμ 2018, 15:28

Sid Vicious έγραψε:
26 Νοέμ 2018, 15:18
Καμία σχέση εκείνη η κουβέντα με το σημερινό. Εγώ στηρίζω τις κινήσεις αυτές των παιδιών ασχέτως αυτού. Και σε αυτό ακόμη, την ψήφο από τα 16 δεν ήμουν κάθετα αντίθετος αλλά ήμουν "ναι μεν αλλά και δεν ξέρω σίγουρα αν θα ήταν σωστό ή όχι"
Δεν σε κακίζω, έφερα την κουβέντα μας ως παράδειγμα, για να δείξω πως κάθε άλλο παρά ανώριμους για ακτιβισμό και άποψη, τους θεωρώ. Αν έχει άποψη ένας που δεν ξέρει καν ανάγνωση, δεν θα έχει ο 16αρης που είναι όλη μέρα στο Δίκτυο και ακούει για τα πάντα; Και που μαθαίνει δύο ξένες γλώσσες, και τελειώνει το Λύκειο που ο άλλος δεν πήγε επειδή ήταν 5 χωριά πιο πέρα κι έπρεπε να δουλέψει στα χωράφια; Σαφώς και έχουν δικαίωμα, το λέω για να μη νομιστεί πως σνομπάρω τα παιδιά και τις κινητοποιήσεις. Διαφωνώ όμως με το καπέλωμα ενός τέτοιου θέματος από μια πολιτική δύναμη που τη θεωρώ ανεύθυνη, επικίνδυνη, και σε μεγάλο βαθμό, εγκληματική. Ξαναλέω, ανεξάρτητα προσωπικών πολιτικών στρατηγικών επιλογών μου -κι εσύ ξέρεις τι εννοώ γιατί ξέρεις εμένα- είμαι κατά οποιουδήποτε συμβιβασμού με το όνομα Μακεδονία. Δεν υπάρχει Μακεδονία μη ελληνική, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει Δημοκρατία της Μακεδονίας. Για μένα. Όμως, τάσσομαι κατά των κινητοποιήσεων, πάλι στρατηγικά, διότι δεν θέλω να απλώσει πλοκάμια εκεί μέσα το ναζιστικό μόρφωμα, -στα σχολεία δηλαδή. Δεν θέλω να δω τη μέρα που θα κλάψουμε μαθητή από μαχαίρωμα. Δεν θέλω να δω τη μέρα που θα προπηλακιστεί καθηγητής απ΄τραμπούκους επειδή θα πει στο μάθημα της Ιστορίας κάτι.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Νοέμ 2018, 15:31

26 Νοέμ 2018, 15:24
συντηρητικη γεροντοσαπιλα ζεχνουν κινητοποιησεις μαθητων που σπρωχνουν συλλογοι γονεων, πραγμα πρωτάκουστο, και πρωτοι πρωτοι εκεινοι που πουλουσαν τσαμπουκα σε προσφυγοπουλα. οι τυροπιτες και οι αντιδρασεις σε διαφορους πασοκικους εκπαιδευτικούς νομους εχουν κι ενα χαρακτηρα χαβαλεδιαρικο η συντεχνιακο. εδω βρωμοκοπα ναζοπολιτικοποίηση. τελοσπαντων, αφου δεν υπαρχουν κινηματα γενικως, λογικο διαφοροι να σπρωχνουν εθνικα θεματα ως το μονο σημειο κοινωνικης αντιπαραθεσης. ας ελπισουμε πως θα μεινουν στην γραφικοτητα, τοσο αθλιοι και παρακμιακοι που ειμαστε.
Μ' αρέσει η σύγκριση με τις συντεχνιακές χαβαλιεδάρικες τυρόπιτες με τις καταλήψεις και πορείες των μαθητών για τη Μακεδονία. :lol:

Αυτό που δεν έχω καταλάβει από αυτό και τα αντίστοιχα θέματα είναι το ποια συνθήματα στα πανώ των μαθητών θεωρούνται "ναζιστικά".

Μπορείτε να τα διευκρινίσετε;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 26 Νοέμ 2018, 15:33

Φρούραρχος έγραψε:
26 Νοέμ 2018, 15:20
Συμφωνούμε απόλυτα.
Εδώ ταιριάζει ταμάμ, το ρητό, τους πρόσφεραν το σκοινί για να τους κρεμάσουν. Το σκύλο μου να ρώταγαν, θα απάνταγε, ότι σε ένα θέμα που η κοινή γνώμη είναι απέναντι σε συντριπτικά ποσοστά, ΔΕΝ πας χωρίς συναίνεση να κάνεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου, γιατί θα το βρεις μπροστά σου σε διαφορετικά επίπεδα. Που ίσως είναι διαχειρίσιμα σε ένα βαθμό και όχι απόλυτα μεμονωμένα, αλλά σε καμία περίπτωση συνολικά. Ήταν ηλίου φαεινότερο από το πρώτο συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη ότι το θέμα δεν θα μαζεύετε σε συλλόγους, σχολεία, επιτροπές όπου το περιβάλλον δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενο. Βασικά δεν χρειάζεται καπέλωμα και η καθοδήγηση όταν:
Δεξιοί, αριστεροί κεντρώοι, σε απίστευτα ποσοστά είναι εναντίον της Συμφωνίας αυτής. Δεν χρειάζεται να τα κάνουμε κομπλικέ.
Οι αντιδράσεις δεν είναι καθοδηγούμενες. Το αποτέλεσμα όμως είναι σίγουρα κατευθυνόμενο, και μάλιστα χωρίς προσπάθεια, εκεί που υπάρχουν σταθερές και ανυποχώρητες απόψεις.
Αυτό δεν μπορούν να χειραγωγήσουν πλέον. Ότι οδήγησαν αρκετούς με την ιδεοληψία τους κόσμο και κοσμάκη, στην αγκαλιά της ακροδεξιάς. Που σιγά μην είναι κορόιδο να μην την ανοίξει και να τους αποδεχθεί, αυξάνοντας την επιρροή της και βρίσκοντας έδαφος να σπείρει και παραπέρα από το θέμα της Μακεδονίας. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα το κάνει με επιτυχία, γιατί βρίσκει αυτιά έτοιμα να ακούσουν. Αυτιά που ήταν κλειστά προ της Συμφωνίας.
όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί.

Καλή εβδομάδα Νικόλα!!!
Επίσης, αδερφέ, καλή δύναμη.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 26 Νοέμ 2018, 15:36

Έχει και περιβαλλοντικά αιτήματα η μαθητιώσα νεολαία;

Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 26 Νοέμ 2018, 15:39

Ένα από τα πράγματα που χαίρομαι στους μαθητές είναι ότι αυτό το μαθητικό κίνημα δείχνει να είναι αληθινά αυθόρμητο.
Τα περί καθοδήγησης από ΧΑ που γράφονται (και δεν λέω Cavaliere για σένα αλλά γενικά) είναι αστειότητες προερχόμενες στην καλύτερη περίπτωση από ελλιπή ή λανθασμένη ανάγνωση της κοινωνίας ή αγνοια τoυ τι έχει συμβεί τον τελευταίο χρόνο.

Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην ΔΕΘ ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορούσε να προσέξει κανείς ήταν η αυθόρμητη συρροή του κόσμου και ότι δεν υπήρχε οργάνωση. Ακόμη και η ΧΑ, που τόσοι λένε εδώ μέσα για αυτήν, έδειχνε απούσα, δεν ξέρω αν ήταν εκεί εγώ δεν την είδα πάντως πουθενά. Αυτό που έβλεπα ήταν ένα τεράστιο πλήθος κόσμου, κάποιες εθνικιστικές παρέες, φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, παιδιά από Χριστιανικές ενώσεις (να μην αναφέρω και το γεγονός ότι η αντιτρομοκρατική τις προηγούμενες ημέρες έκανε εφόδους στις Χριστιανικές ενώσεις!), μαθητές σχολείων, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένους ανθρώπους, γενικά όλο το φάσμα της Ελληνικής κοινωνίας. Και το σημαντικότερο, αυθόρμητο και όχι καθοδηγούμενο. Και από την άλλη είδα έναν μεγάλο οργανωμένο στρατό με διαταγές από το καθεστώς να επιτεθεί σε αυτόν τον κόσμο, να ρίξει αναρίθμητα χημικά και να χτυπήσει αυτόν τον κόσμο (ως και εναντίον ασθενοφόρου που είχε έρθει για να φροντίσει λιπόθυμους ηλικιωμένους έβαλαν οι αστυνομικές δυνάμεις του).

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 26 Νοέμ 2018, 15:44

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Νοέμ 2018, 15:31
Μ' αρέσει η σύγκριση με τις συντεχνιακές χαβαλιεδάρικες τυρόπιτες με τις καταλήψεις και πορείες των μαθητών για τη Μακεδονία. :lol:

Αυτό που δεν έχω καταλάβει από αυτό και τα αντίστοιχα θέματα είναι το ποια συνθήματα στα πανώ των μαθητών θεωρούνται "ναζιστικά".

καλα νταξ. γιατι αν κανουν τουρκοι μαθητες καταληψεις εναντια στους κουρδους, θα ειναι αγνα τρυφερα νιατα που αγανακτισαν εναντια στην τρομοκρατία. ρε μας δουλευετε τωρα. σοβαρευτειτε. και δεν θεωρω κακο να είναι πολιτικοποιήμενη μία καταληψη. αλλα εδω μιλαμε για ακροδεξιου τυπου με διαφορους συλλογους γονεων και συνθηματα περι δημοκρατίας γενικότερα και νταξ. βρωμοκοπα εθνικιστιλικι και ρατσισμό. αναμενομενο βεβαια, οπου υπαρχει κινηματικο κενο και και γενικως μια κοινωνια σε παρακμη κι αφασια, λογικο να μεγενθυνεται ενα πεδιο αντιπαραθεσης, οταν ειναι το μοναδικό.

Άβαταρ μέλους
Φρούραρχος
Phorum.gr user: Φρούραρχος Γατάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φρούραρχος » 26 Νοέμ 2018, 15:48

Cavaliere έγραψε:
26 Νοέμ 2018, 15:28
Sid Vicious έγραψε:
Δεν σε κακίζω, έφερα την κουβέντα μας ως παράδειγμα, για να δείξω πως κάθε άλλο παρά ανώριμους για ακτιβισμό και άποψη, τους θεωρώ. Αν έχει άποψη ένας που δεν ξέρει καν ανάγνωση, δεν θα έχει ο 16αρης που είναι όλη μέρα στο Δίκτυο και ακούει για τα πάντα; Και που μαθαίνει δύο ξένες γλώσσες, και τελειώνει το Λύκειο που ο άλλος δεν πήγε επειδή ήταν 5 χωριά πιο πέρα κι έπρεπε να δουλέψει στα χωράφια; Σαφώς και έχουν δικαίωμα, το λέω για να μη νομιστεί πως σνομπάρω τα παιδιά και τις κινητοποιήσεις. Διαφωνώ όμως με το καπέλωμα ενός τέτοιου θέματος από μια πολιτική δύναμη που τη θεωρώ ανεύθυνη, επικίνδυνη, και σε μεγάλο βαθμό, εγκληματική. Ξαναλέω, ανεξάρτητα προσωπικών πολιτικών στρατηγικών επιλογών μου -κι εσύ ξέρεις τι εννοώ γιατί ξέρεις εμένα- είμαι κατά οποιουδήποτε συμβιβασμού με το όνομα Μακεδονία. Δεν υπάρχει Μακεδονία μη ελληνική, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει Δημοκρατία της Μακεδονίας. Για μένα. Όμως, τάσσομαι κατά των κινητοποιήσεων, πάλι στρατηγικά, διότι δεν θέλω να απλώσει πλοκάμια εκεί μέσα το ναζιστικό μόρφωμα, -στα σχολεία δηλαδή. Δεν θέλω να δω τη μέρα που θα κλάψουμε μαθητή από μαχαίρωμα. Δεν θέλω να δω τη μέρα που θα προπηλακιστεί καθηγητής απ΄τραμπούκους επειδή θα πει στο μάθημα της Ιστορίας κάτι.
Σε ένα πράγμα διαφωνώ μαζί σου στα παραπάνω που γράφεις.
Δεν είναι ευθύνη αυτουνού που τους δίνεις τα όπλα για να σε πολεμήσει.
Δεν φταίει αυτός που του έδωσες τη μπάλα επί της γραμμής του τέρματος και τώρα του ζητάς να την πετάξει έξω και να μην βάλει γκολ. Έπρεπε εφόσον είσαι συνετός να έχεις προβλέψει το ποιος και πόσο θα επωφεληθεί από την ευκαιρία που θα του δώσεις. Στο έδειξε το 2010 όταν του έδωσες τη μπάλα στο δήμο της Αθήνας και έσκισε τα δίχτυα. Το έδειξε καπάκι από 2010 μέχρι και το 2015 που η δυναμική του ποτέ δεν μειώθηκε αλλά σταθεροποιήθηκε με τάσεις αυξητικές. Και ξαφνικά από το πουθενά δίνεις νέα ασίστ για να ξανασκοράρει.
Αυτός φταίει; Στο πέναλντι είναι αμαρκάριστος με πεσμένο τερματοφύλακα λόγω μεταναστευτικού. Και πασάρει ο Τσίπρας πίσω από τον τερματοφύλακα, μη και γίνει κανένα λάθος και σουτάρει πάνω του ο αμαρκάριστος. Φωνάζει τώρα η εξέδρα γιατί μπαίνει ο άλλος με τη μπάλα στα δίχτυα. Έλεος και ήμαρτον μαζί, δηλαδή.
Τες πα.
Θεατές είμαστε στο έργο και ο συγγραφέας ξέρει το τέλος. όχι εμείς. Εμείς απλά παρακολουθούμε, ανήμποροι να καθορίσουμε το σενάριο και την πλοκή.

Εννοείται ότι δεν προσωποποιώ σε σένα. Ο πρώτος ενικός είναι για να καταδείξω τα γεγονότα. Απλά δεν έχω καμία διάθεση να εμπλακώ σε συζητήσεις με άμπαλους που είναι χάσιμο χρόνου και ψυχικής φθοράς, άνευ λόγου και αιτίας.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Νοέμ 2018, 15:50

26 Νοέμ 2018, 15:44
ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Νοέμ 2018, 15:31

καλα νταξ. γιατι αν κανουν τουρκοι μαθητες καταληψεις εναντια στους κουρδους, θα ειναι αγνα τρυφερα νιατα που αγανακτισαν εναντια στην τρομοκρατία. ρε μας δουλευετε τωρα. σοβαρευτειτε. και δεν θεωρω κακο να είναι πολιτικοποιήμενη μία καταληψη. αλλα εδω μιλαμε για ακροδεξιου τυπου με διαφορους συλλογους γονεων και συνθηματα περι δημοκρατίας γενικότερα και νταξ. βρωμοκοπα εθνικιστιλικι και ρατσισμό. αναμενομενο βεβαια, οπου υπαρχει κινηματικο κενο και και γενικως μια κοινωνια σε παρακμη κι αφασια, λογικο να μεγενθυνεται ενα πεδιο αντιπαραθεσης, οταν ειναι το μοναδικό.
Εννοείς ότι μια κοινωνία βρίσκεται σε ακμή όταν καταλήψεις και πορείες κάνουν μόνον οι αντιεθνικιστές;

Μα εσείς δημιουργήσατε αυτό που απεύχεσθε σήμερα. Πότε με την ανοχή και πότε με την ενθάρρυνση.

Και όσο ισχύει η ειρωνία για τα "αγνά τρυφερά νιάτα" των μεν άλλο τόσο ισχύει και τους "ανθούς" των δε.

Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 26 Νοέμ 2018, 15:53

Cavaliere έγραψε:
26 Νοέμ 2018, 15:28
Sid Vicious έγραψε:
Εγώ είμαι ακόμη σκεπτικός ως προς το ζήτημα της ψήφου από τα 16, είναι αρκετά τα "ναι μεν αλλά". Ίσως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο αρχικά για εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης.
Δεν βλέπω να υπάρχει κανένα καπέλωμα από κάποια πολιτική δύναμη, αντιθέτως βλέπω να είναι σε μεγάλο βαθμό κάτι αυθόρμητο. Καλοδεχούμενη είναι για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας να συμμετέχει όποια φωνή ενδιαφέρεται ασχέτως που τείνει ή όχι στο ιδεολογικοπολιτικό φάσμα. Τίποτα δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό, η ανησυχία καπελώματος δε μπορει και δεν πρέπει να το σταματήσει. Ας μη το ξεκινουσε η κυβέρνηση στο κατω κατω.
Κανείς δεν θέλει να κλάψει κανέναν, είναι άσχημα πράγματα αυτά, αλλά πιο πολύ με ανησυχουν οι αναρχικοι τραμπουκοι οι οποιοι πολλάκις χτυπήσαν μαθητές, δεν ξεχνώ πως στο συλλαλητηριο του Ιουνιου για τη Μακεδονια, αναρχικοι θρασύδειλοι εγκληματιες τραμπουκισαν δυο 15χρονα κοριτσια γιατι φεραν Ελληνικές σημαίες.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών