μαχαίρια κουζίνας
Re: μαχαίρια κουζίνας
Oτι θέλετε απο μαχαίρια οι απαντήσεις είναι εδω - το κορυφαίο παγκόσμια φόρουμ .
https://www.bladeforums.com/
Παράδειγμα ενα από τα νήματα σχετικά με τα Wusthof και το ατσάλι που χρησιμοποιεί.
https://www.bladeforums.com/threads/x50 ... it.846007/
https://www.bladeforums.com/
Παράδειγμα ενα από τα νήματα σχετικά με τα Wusthof και το ατσάλι που χρησιμοποιεί.
https://www.bladeforums.com/threads/x50 ... it.846007/
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Εγώ δεν το καταλαβαίνω το κόλλημα να σκας σοβαρά λεφτά για μαχαίρια κουζίνας, και επαγγελματίας να είσαι.
Αν πάρεις μια διαμαντόπετρα διπλής όψης 800/1600 και ένα δέρμα και μάθεις να ακονίζεις σωστά, και ένα φτηνό μαχαίρι θα κόβει σαν ξυράφι. Και μετά από καμμιά βδομάδα το ξαναακονίζεις, σιγά, 10 λεπτά δουλειά είναι.
Αν πάρεις μια διαμαντόπετρα διπλής όψης 800/1600 και ένα δέρμα και μάθεις να ακονίζεις σωστά, και ένα φτηνό μαχαίρι θα κόβει σαν ξυράφι. Και μετά από καμμιά βδομάδα το ξαναακονίζεις, σιγά, 10 λεπτά δουλειά είναι.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

- hellegennes
Ο ένας ανοίγει νήμα για μαχαίρια κουζίνας που να κάνουν καλά την δουλειά τους για προσωπική χρήση και ο άλλος βάζει φόρουμ κομάντο μαχαιράδων, λες και ο νηματοθέτης θα επιστρέψει στην εποχή των σπηλαίων και ζήτησε εξοπλισμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Οργισμένος
τσιπιfoscilis έγραψε: ↑19 Σεπ 2018, 12:40Μόλις πήγα να κόψω ένα κομμάτι κέικ και έσπασε το (καινούριο) μαχαίρι στα δύο, συγκεκριμένα ξεκόλλησε τελείως η λάμα από το χερούλι αλλά με κρακ ώστε να μην ξανακολλάει. Δε με πολυένοιαξε το είχα πάρει δοκιμαστικά από το σούπερ μάρκετ.
Γενικά έχω μεγάλο πρόβλημα να βρω μαχαίρια της προκοπής, δηλαδή 1) να κόβουν καλά αλλά να μην είναι σαν νυστέρια 2) να είναι ανθεκτικά 3) να μην είναι τίποτα τεράστια αλλά ούτε και μέγεθος/πάχος χόμπιτ και 4) να έχουν μικρά κοφτερά δοντάκια ώστε να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε στυλ "πριόνι" αλλά χωρίς να καταστρέφουν αυτό που κόβεις. Βασικά κάτι που να λειτουργεί το ίδιο ικανοποιητικά για να καθαρίσεις ένα μήλο ή να κόψεις μια φέτα ψωμί πολυτελείας (εννοώ ένα νορμάλ ψωμί όχι χωριάτικο με 3 πόντους σκληρή κρούστα).
12 χρόνια που μένουμε μόνοι μας τα μόνα μαχαίρια που τα συνδύαζαν όλα αυτά ήταν κάτι του Carrefour που δυστυχώς είχα πάρει μόνο 2 όταν μπήκαμε στο σπίτι και καταστράφηκαν από την υπερβολική χρήση μια και ήταν τέλεια (το 1ο καταστράφηκε στα 10 χρόνια και το 2ο πριν λίγους μήνες).
Αγόρασα ένα σετ που τους έμοιαζε (νομίζω από το ΙΚΕΑ) αλλά αντί για δοντάκια σαν πριόνι είχε δοντάκια σαν το μαχαίρι του Ράμπο (δλδ κυματιστά), με τη σημαντική διαφορά -εννοώ σε σχέση με το μαχαίρι του Ράμπο- ότι δε μπορείς να κόψεις ούτε μπανάνα.
Πήρα μια δυάδα κεραμικά από το μαγαζί με τα κουζινικά στο Σμαρτ, είναι όντως πολύ καλύτερης ποιότητας ΑΛΛΑ αυτό που είναι χωρίς δόντια κόβει τόσο πολύ που το κρύψαμε μην το βρουν τα παιδιά και αυτό που είναι με δόντια είναι λίίίίγο πιο χοντρό απ' όσο θα 'πρεπε με αποτέλεσμα να πετάς τη μισή ποσότητα από οτιδήποτε κόβεις.
Δεν υπάρχει κανένα μαγαζί που να πουλάει νορμάλ μαχαίρια μικρά με ξύλινη ή πλαστική λαβή και μικρά κοφτερά δοντάκια;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
- Chilloutbuddy
Bασικά ο foscilis ρώτησε για πριονωτά μαχαίρια κουζίνας με μικρά δοντάκια, αυτά τα μαχαίρια δεν ακονίζονται, και επειδή δεν ακονίζονται με μαθηματική ακρίβεια κάποτε θα στομώσουν και και θα τα πετάξεις, είναι ουσιαστικά μαχαίρια με ημερομηνία λήξης και γι'αυτό το λόγο τους βάζουν και πολύ φτηνές λαβές και γενικά πρόκειται για μια κατασκευαστική καταστροφή 
Αν πας σε ακριβά είδη κουζίνας το πιό πιθανό είναι να μην τα έχουν καθόλου. Το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις διάφορα του $1 και μόλις βρεις κάποιο που σου ταιριάζει στο χέρι αγόρασε κανα δυό κιλά να έχεις.

Αν πας σε ακριβά είδη κουζίνας το πιό πιθανό είναι να μην τα έχουν καθόλου. Το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις διάφορα του $1 και μόλις βρεις κάποιο που σου ταιριάζει στο χέρι αγόρασε κανα δυό κιλά να έχεις.

Tα Μarttiini που πρότεινα στο πρώτο πόστ στο νήμα είναι φθηνά οπως και το μικρό για γδάρσιμο τριχωτών θηραμάτων που φαίνεται στην φωτό που ανέβασα ,και πολύ ποιοτικά με ολα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα καλό μαχαίρι.Chilloutbuddy έγραψε: ↑21 Σεπ 2018, 15:34Εγώ δεν το καταλαβαίνω το κόλλημα να σκας σοβαρά λεφτά για μαχαίρια κουζίνας, και επαγγελματίας να είσαι.
Τιμη Αυστραλίας για το σετ κουζίνας με τα 5 πιο απαραίτητα μαχαίρια .
http://www.graysonline.com/retail/14750 ... h-5-knives
σε Ευρώ είναι 123 .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Chilloutbuddy
και πολλά είναι κατά τη γνώμη μου... καλό ακόνισμα είναι το βασικό.Αγις έγραψε: ↑21 Σεπ 2018, 15:54Tα Μarttiini που πρότεινα στο πρώτο πόστ στο νήμα είναι φθηνά οπως και το μικρό για γδάρσιμο τριχωτών θηραμάτων που φαίνεται στην φωτό που ανέβασα ,και πολύ ποιοτικά με ολα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα καλό μαχαίρι.Chilloutbuddy έγραψε: ↑21 Σεπ 2018, 15:34Εγώ δεν το καταλαβαίνω το κόλλημα να σκας σοβαρά λεφτά για μαχαίρια κουζίνας, και επαγγελματίας να είσαι.
σε Ευρώ είναι 123 .
και αυτές τις ξύλινες βάσεις τις σιχαίνομαι, ποιός ξέρει τι σκατά μαζεύεται εκεί μέσα με τον καιρό.

Ειναι στην τιμή που πρέπει και στα χαρακτηριστικά που πρέπει.Chilloutbuddy έγραψε: ↑21 Σεπ 2018, 16:00και πολλά είναι κατά τη γνώμη μου... καλό ακόνισμα είναι το βασικό.Αγις έγραψε: ↑21 Σεπ 2018, 15:54Tα Μarttiini που πρότεινα στο πρώτο πόστ στο νήμα είναι φθηνά οπως και το μικρό για γδάρσιμο τριχωτών θηραμάτων που φαίνεται στην φωτό που ανέβασα ,και πολύ ποιοτικά με ολα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα καλό μαχαίρι.Chilloutbuddy έγραψε: ↑21 Σεπ 2018, 15:34Εγώ δεν το καταλαβαίνω το κόλλημα να σκας σοβαρά λεφτά για μαχαίρια κουζίνας, και επαγγελματίας να είσαι.
σε Ευρώ είναι 123 .
Η κόψη είναι σαν τα περιβόητα γιαπωνέζικα και στην ιδανική για κουζίνα σκληρότητα 54-56 ΗRC που σημαίνει ότι διατηρούν την κόψη καλά και ακονίζονται πανεύκολα .
* Στο βίντεο που ανέβασε ο Πάνας το αποκαλούμενο '' Δαμασκού '' ηταν απαράδεκτο στο κόψιμο του χαρτιού .
Το ταπεινό Μαρτίνι για το Λαγό μπορώ να του το στείλω να το τεστάρει να κάνει σύγκριση.

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Chilloutbuddy
κατά τη γνώμη μου αυτά είναι αν θες ν'ανοίξεις υπο-χόμπι στο χόμπι της μαγειρικής
για τους υπόλοιπους δε χρειάζεται ιδανική σκληρότητα.
για τους υπόλοιπους δε χρειάζεται ιδανική σκληρότητα.

Η δική μου άποψη είναι οτι πρέπει να ερευνούμε και να γνωρίζουμε τι αναζητούμε ωστε κάθε ευρ'ω να πιάνει τόπο εχοντας κριτήρια στις επιλογές μας.
Μιας και είμαι στις καλές μου - ενας ακόμα Λαγός μπήκε στον καταψύκτη - ας δούμε και το ιδανικό σε μοίρες - DPS (Degrees Per Side ) - να μαθαίνει και ο Περσεας
.Tα Μarttiini τυγχάνει να έχουν 22 '' στα γενικά κουζίνας . 
°11 DPS- Xacto Blades and Razors
°15 " - Superior sharpness for woodcarving and speciality blades
°19 " - Fine edge excellent for fillet and boning knives
°22 " - Ideal for kitchen cutlery and other high quality knives
°25 " - Wider bevel, more durable edge. Perfect for pocket, folding, hunting, and fixed blades
°29 " - Widest bevel, longest lasting edge. For all utility cutlery, carpet, linoleum, electrician, amd serrated knives
Σε συνδυασμό με τον σωστό βαθμό Grit (αλλη μεγάλη υπόθεση - παίζει ρόλο ακόμα και στην πίεση σε κιλά στο κόψιμο ) που απαιτείται ανάλογα το ατσάλι ακονίζουμε τέλεια τα μαχαίρια μας σε εργαλείο σαν τα Tormek γιατί δεν λέει τπτ να έχεις μαχαιρι σεφ πριμαντόνα και ουσιαστικά να είναι κινέζικο σε επιδόσεις - πεταμένα λεφτά.
Μιας και είμαι στις καλές μου - ενας ακόμα Λαγός μπήκε στον καταψύκτη - ας δούμε και το ιδανικό σε μοίρες - DPS (Degrees Per Side ) - να μαθαίνει και ο Περσεας

°11 DPS- Xacto Blades and Razors
°15 " - Superior sharpness for woodcarving and speciality blades
°19 " - Fine edge excellent for fillet and boning knives
°22 " - Ideal for kitchen cutlery and other high quality knives
°25 " - Wider bevel, more durable edge. Perfect for pocket, folding, hunting, and fixed blades
°29 " - Widest bevel, longest lasting edge. For all utility cutlery, carpet, linoleum, electrician, amd serrated knives
Σε συνδυασμό με τον σωστό βαθμό Grit (αλλη μεγάλη υπόθεση - παίζει ρόλο ακόμα και στην πίεση σε κιλά στο κόψιμο ) που απαιτείται ανάλογα το ατσάλι ακονίζουμε τέλεια τα μαχαίρια μας σε εργαλείο σαν τα Tormek γιατί δεν λέει τπτ να έχεις μαχαιρι σεφ πριμαντόνα και ουσιαστικά να είναι κινέζικο σε επιδόσεις - πεταμένα λεφτά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
- Phorum.gr user: anthimos35
Καλησπερα,εγω εχω παρει απο το παρακατω καταστημα και μου βγηκαν πολυ καλα.ριξε μια ματια θα βρεις ενδιαφεροντα πραγματα
https://www.exoplistikiellados.gr/produ ... %B9%CE%B1/
-
Γύρνα πίσω ή έστω κάνε μας έκπτωσηanthimos35 έγραψε: ↑04 Νοέμ 2018, 21:25Καλησπερα,εγω εχω παρει απο το παρακατω καταστημα και μου βγηκαν πολυ καλα.ριξε μια ματια θα βρεις ενδιαφεροντα πραγματα
Δεν μας λες ποια συγκεκριμένα πήρες, έχει πάρα πολλά.anthimos35 έγραψε: ↑04 Νοέμ 2018, 21:25Καλησπερα,εγω εχω παρει απο το παρακατω καταστημα και μου βγηκαν πολυ καλα.ριξε μια ματια θα βρεις ενδιαφεροντα πραγματα
Θα πάρω έναν φτηνό δίδυμο τροχό λείανσης-ακονίσματος με νερό και θα τα ακονίζω σε 1 λεπτό.Chilloutbuddy έγραψε: ↑21 Σεπ 2018, 15:34Εγώ δεν το καταλαβαίνω το κόλλημα να σκας σοβαρά λεφτά για μαχαίρια κουζίνας, και επαγγελματίας να είσαι.
Θα ακονίζω και ψαλίδια, τσεκούρια, τσάπες, λάμες χορτοκοπτικού, ...

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Βγήκαν τα μαχαίρια στη Μεσσηνία.
από Ναύτης » 18 Ιούλ 2023, 12:36 » σε Εσωτερική Πολιτική - 6 Απαντήσεις
- 576 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρχέλαος
10 Αύγ 2023, 14:32
-
-
-
Νέα δημοσίευση Απορία για αναμικτικό μηχανισμό βρύσης (μπαταρία κουζίνας)
από Ανδροπαραδίνομαι » 20 Οκτ 2024, 15:12 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 2 Απαντήσεις
- 218 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Nandros
20 Οκτ 2024, 17:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Απορία για αναμικτικό μηχανισμό βρύσης (μπαταρία κουζίνας)
από Allah » 20 Οκτ 2024, 15:05 » σε Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός - 8 Απαντήσεις
- 671 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dna replication
21 Οκτ 2024, 01:06
-
-
- 20 Απαντήσεις
- 484 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
18 Απρ 2025, 18:58