Άντρες και αθλήματα

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
panos291

Re: Άντρες και αθλήματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 17 Ιουν 2024, 19:55

Καραμελίτσα έγραψε:
17 Ιουν 2024, 11:36
Η αλήθεια είναι ότι την έννοια του χόμπυ δεν την κατάλαβα ποτέ. Μου φαίνεται κάτι εντελώς διεστραμμένο. Δεν είμαι αστροφυσικός αλλά έχω χόμπυ την αστροφυσική. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, αλλά έχω χόμπυ το ποδόσφαιρο. Είναι σαν να λέμε cis ποδοσφαιριστής (ο κανονικός) και trans ποδοσφαιριστής (ο φαντασιακός του καναπέ).
Ή (για πολλες), μενω με τις γατες μου αλλα εχω για χομπι τις σχεσεις (των αλλων).

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 18 Ιουν 2024, 22:47

Το θλιβερό είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες άντρες προτιμούν να βλέπουν Τουρκία στο ευρωπαϊκό ποδοσφαίρου, παρά Έλληνες στο πανευρωπαϊκό κολύμβησης την ίδια ώρα.
Z

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Ιουν 2024, 23:41

Chilloutbuddy έγραψε:
17 Ιουν 2024, 03:48
Αφού τα έχουμε ξαναπει και έχουμε ξανατσακωθεί, θες να πάμε άλλο ένα γύρο; Ας πάμε άλλον ένα, δε γαμιέται, στη δουλειά είμαι :lol:
Tα παρακάτω είναι προσωπικές διαπιστώσεις, μπορεί να κάνω λάθος ή να πετυχαίνω όλη μου τη ζωή τις ίδιες ακριβώς περιπτώσεις

Η διαπίστωσή μου είναι η εξής: Δεν είναι ότι στους άντρες αρέσει κάτι, είναι ότι στις γυναίκες δεν αρέσει τίποτα.
Με εξαιρέσεις βέβαια αλλά αυτός είναι ο γενικός κανόνας.

Πήγαινε σε οτιδήποτε φόρουμ θες, αθλητικά, ξυλουργική, αστροφυσική, προγραμματισμό, μουσική, πολιτική, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, κυριολεκτικά οτιδήποτε, η συντριπτική πλειοψηφια σχεδόν πάντοτε θα είναι άντρες. Οι άντρες έχουν χόμπι και ενδιαφέροντα.
Δεν είναι ότι δεν έχουν ενδιαφέροντα είναι ότι δεν τους αρέσει να μιλάνε για τα ενδιαφέροντά τους με άλλα άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και δεν πωρώνονται όπως πωρώνονται οι άντρες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Ιουν 2024, 23:42

Καραμελίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2024, 22:47
Το θλιβερό είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες άντρες προτιμούν να βλέπουν Τουρκία στο ευρωπαϊκό ποδοσφαίρου, παρά Έλληνες στο πανευρωπαϊκό κολύμβησης την ίδια ώρα.
Σου εξήγησα γιατί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 27 Ιουν 2024, 23:38

Έχω μια απορία, αν ένας παίκτης ποδοσφαίρου βάλει αυτογκόλ θεωρείται λιγότερο άντρας από αυτήν του την πράξη;
Z

Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 » 28 Ιουν 2024, 00:55

Αφού σε χαλάει το αντρικό φύλο, γιατί δεν ασχολείσαι με το γυναικείο που το ευχαριστιεσαι και περισσότερο;
Yippie Kay Yay

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 28 Ιουν 2024, 01:04

Καραμελίτσα έγραψε:
29 Νοέμ 2022, 14:02
Με αφορμή το παγκόσμιο ποδοσφαίρου, μου δημιουργήθηκε η απορία γιατί οι άντρες παρακολουθούν αθλήματα τόσο φανατικά.

Στις ΗΠΑ, περίπου 40% δηλώνουν φανατικοί ακόλουθοι κάποιου αθλήματος ενώ μόνο 12% των γυναικών.

Γιατί; Γονιδιακό; Κοινωνικό; Και μάλιστα το παράλογο είναι ότι παρακολουθούν αθλήματα όπου παίζουν άντρες όχι γυναίκες; Λανθάνουσα ομοφυλοφυλία;
Οι άνδρες που παρακολουθούν αθλήματα ΦΑΝΑΤΙΚΑ είναι των κατώτερων στρωμάτων, διανοητικά και κοινωνικά. Εκεί ο "αθλητισμός" - και καλά - λειτουργεί σαν υποκατάστατο κάποιας τελετής της φυλής. Γήπεδο, που λέμε. Τράιμπαλ σταφ.

Οι άνδρες που παρακολουθούν αθλήματα γιατί τους αρέσει, είναι άλλη υπόθεση. Ενδιαφέρονται για το άθλημα, εκτιμούν την ομορφιά και την τέχνη του, μπορεί να ασχολούνται και ερασιτεχνικά, κι ακόμα κι αν συμπαθούν κάποια ομάδα, δεν φανατίζονται. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Imperium την 28 Ιουν 2024, 01:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 28 Ιουν 2024, 01:19

Καραμελίτσα έγραψε:
17 Ιουν 2024, 11:36
Η αλήθεια είναι ότι την έννοια του χόμπυ δεν την κατάλαβα ποτέ. Μου φαίνεται κάτι εντελώς διεστραμμένο. Δεν είμαι αστροφυσικός αλλά έχω χόμπυ την αστροφυσική. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, αλλά έχω χόμπυ το ποδόσφαιρο. Είναι σαν να λέμε cis ποδοσφαιριστής (ο κανονικός) και trans ποδοσφαιριστής (ο φαντασιακός του καναπέ).
Είναι γιατί είσαι γυναίκα των κατωτέρων στρωμάτων.

Δεν φτάνει η διάνοιά σου ή η φανατσία σου ως εκεί.

Δεν είναι κακό, μείνε σε αυτά που καταλαβαίνεις... Νύχια, πολιτική, φεμινιζμός, Kylie...

Δεν είναι όλα για όλους.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 28 Ιουν 2024, 02:06

Καραμελίτσα έγραψε:
27 Ιουν 2024, 23:38
Έχω μια απορία, αν ένας παίκτης ποδοσφαίρου βάλει αυτογκόλ θεωρείται λιγότερο άντρας από αυτήν του την πράξη;
Όχι, είναι σαν να τρώει κλωτσιά στ' αρχίδια. Θα πονέσει αλλά θα συνεχίσει να είναι άντρας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 28 Ιουν 2024, 02:31

hellegennes έγραψε:
28 Ιουν 2024, 02:06
Καραμελίτσα έγραψε:
Όχι, είναι σαν να τρώει κλωτσιά στ' αρχίδια. Θα πονέσει αλλά θα συνεχίσει να είναι άντρας.
Απ' ο,τι έχω ακούσει, στο Aussie Rules υπάρχει μια εξαίρεση, οπου το αυτογκολ μετράει λιγότερο από το κανονικό, οπότε αν το γκόλ δεν σώνεται με τίποτα, επειδιώκουν τουλάχιστον να αγγίξουν την μπάλα, για να μετρήσει σαν αυτγκόλ. :)

Μπορεί λοιπόν να γίνεις ήρωας και με αυτογκολ. Μάγκες οι Αυστραλέζοι.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 28 Ιουν 2024, 02:44

Imperium έγραψε:
28 Ιουν 2024, 02:31
hellegennes έγραψε:
28 Ιουν 2024, 02:06
Καραμελίτσα έγραψε:
Απ' ο,τι έχω ακούσει, στο Aussie Rules υπάρχει μια εξαίρεση, οπου το αυτογκολ μετράει λιγότερο από το κανονικό, οπότε αν το γκόλ δεν σώνεται με τίποτα, επειδιώκουν τουλάχιστον να αγγίξουν την μπάλα, για να μετρήσει σαν αυτγκόλ. :)

Μαλακία κανόνας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 28 Ιουν 2024, 02:54

hellegennes έγραψε:
28 Ιουν 2024, 02:44
Imperium έγραψε:
28 Ιουν 2024, 02:31

Μαλακία κανόνας.
Γιατί;

https://en.wikipedia.org/wiki/Rushed_behind

Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley » 28 Ιουν 2024, 04:01

Chilloutbuddy έγραψε:
Αφού τα έχουμε ξαναπει και έχουμε ξανατσακωθεί, θες να πάμε άλλο ένα γύρο; Ας πάμε άλλον ένα, δε γαμιέται, στη δουλειά είμαι :lol:
Tα παρακάτω είναι προσωπικές διαπιστώσεις, μπορεί να κάνω λάθος ή να πετυχαίνω όλη μου τη ζωή τις ίδιες ακριβώς περιπτώσεις

Η διαπίστωσή μου είναι η εξής: Δεν είναι ότι στους άντρες αρέσει κάτι, είναι ότι στις γυναίκες δεν αρέσει τίποτα.

Πήγαινε σε οτιδήποτε φόρουμ θες, αθλητικά, ξυλουργική, αστροφυσική, προγραμματισμό, μουσική, πολιτική, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, κυριολεκτικά οτιδήποτε, η συντριπτική πλειοψηφια σχεδόν πάντοτε θα είναι άντρες. Οι άντρες έχουν χόμπι και ενδιαφέροντα.

Οι γυναίκες έχουν ένα κύριο ενδιαφέρον και αυτό είναι οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, αυτό είναι που βρίσκουν συναρπαστικό. Ακόμα και όταν ρωτάνε γιατί βλέπετε μπάλα αυτό που ρωτάνε στην πραγματικότητα είναι γιατί βλέπετε μπαλα αντί να ασχολείστε με τις σχέσεις σας. Εσύ το είπες κιόλας, ρωτάς αν είμαστε γκέϊ επειδή βλέπουμε μπάλα. Πάντα στις σχέσεις το μυαλό, είναι πολύ δύσκολο για μία γυναίκα να κατανοήσει ότι μπορεί σε κάποιον απλά να αρέσει κάτι χωρίς να έχει να κάνει κάτι με τις σχέσεις του.

Κλασσικό παράδειγμα, αν πάρει ένας άντρας καινούργιο αυτοκίνητο και το δείξει στον κολλητό του αυτός θ'αρχίσει να τον ρωτάει για το αυτοκίνητο, πόσο έκανε, τι μηχανή έχει, πόσα πιάνει κλπ. Αν το δείξει στη γυναίκα του αυτή θ'αρχίσει ν'αναρωτιέται αν επαθε κρίση μέσης ηλικίας, αν γκομενίζει, αν το αγόρασε για να της πάει κόντρα επειδή αγοράζει πολλές τσάντες κλπ.

Αν ρωτήσεις έναν άντρα για τη δουλειά, θ'αρχίσει να σου λέει για τη δουλειά. Αν ρωτήσεις μια γυναίκα για τη δουλειά θ'αρχίσει να σου λέει για τον προϊστάμενό της.

Οι άντρες έχουν χόμπι, οι γυναίκες εχουν σχέσεις.
Οι άντρες βρίσκουν τρομερά βαρετό να συζητάνε για σχέσεις, οι γυναίκες βρίσκουν τρομερά βαρετό να συζητάνε για χόμπι.
Ακόμα και στις συζητήσεις για σχέσεις τις γυναίκες τις ενδιαφέρει περισσότερο η σχέση με αυτόν που συζητάνε, είσαι μαζί μου; δεν είσαι; με κατανοείς, μου δείχνεις συμπόνοια, θες να κάτσεις να ακούσεις ή όχι; Γι'αυτό και τσαντίζονται όταν προσπαθείς να τους δώσεις λύση για τη σχέση τους, δεν θέλουν λύση, θέλουν να δουν αν είσαι εχθρός ή φίλος.

Με εξαιρέσεις πάντα αλλά αυτός είναι ο γενικός κανόνας.
:goodpost:

Να αναφέρω και το εξής φαινόμενο. Ακόμα και οι γυναίκες που φέρνουν πιιο πολύ σε αντρική ψυχολογία, δλδ την βρίσκουν με σπορ, αμάξια, σκάκι καιγωδενξέρωτι, για κάποιο λόγο ΔΕΝ τους αρέσει να συζητάνε τόσο γι'αυτά, να έρχονται σε αντιπαράθεση, να επιχειρηματολογούν.

Αυτό το φαινόμενο το έχω παρατηρήσει μιλώντας 1-1 με τέτοιες γυναίκες, όπου έχουν πολλά να πουν. Αλλά πχ μετά στην ομαδική συζήτηση δεν θα μιλήσουν τόσο ή και καθόλου. Ίσως έχει να κάνει με το intensity των αντρών συνομιλητών; Ή απλά δεν τις ενδιαφέρει να κερδίσουν τον άλλο στα επιχειρήματα.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Ιουν 2024, 04:47

masterridley έγραψε:
28 Ιουν 2024, 04:01
:goodpost:

Να αναφέρω και το εξής φαινόμενο. Ακόμα και οι γυναίκες που φέρνουν πιιο πολύ σε αντρική ψυχολογία, δλδ την βρίσκουν με σπορ, αμάξια, σκάκι καιγωδενξέρωτι, για κάποιο λόγο ΔΕΝ τους αρέσει να συζητάνε τόσο γι'αυτά, να έρχονται σε αντιπαράθεση, να επιχειρηματολογούν.

Αυτό το φαινόμενο το έχω παρατηρήσει μιλώντας 1-1 με τέτοιες γυναίκες, όπου έχουν πολλά να πουν. Αλλά πχ μετά στην ομαδική συζήτηση δεν θα μιλήσουν τόσο ή και καθόλου. Ίσως έχει να κάνει με το intensity των αντρών συνομιλητών; Ή απλά δεν τις ενδιαφέρει να κερδίσουν τον άλλο στα επιχειρήματα.
E ίσως να σκέφτονται γιατί να χαλάσω τώρα τις σχέσεις μου και να την βγαίνω στον κόσμο και να φανώ κάπως. Ενώ στο 1-1 μάλλον θα σε είδε φιλικό/ή και βλέπει ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

Προσωπικά όταν τσακώνομαι με κάποιον ειδικά online δε σκέφτομαι καν τoν "αντίπαλο", την επόμενη μέρα κυριολεκτικά ούτε θυμάμαι ποιός ήτανε. Θυμάμαι όμως πάντα πολύ καλά τα επιχειρήματα του και επιχειρηματολογώ ενάντια σε αυτά, ποτέ ενάντια στον άνθρωπο. Σαν άντρας πάω πάντα στο ζουμί και το ζουμί για μένα δεν είναι η σχέση, είναι το χόμπι LOL

θυμάμαι μια φάση πιτσιρικάς (με ύψος 1.98μ όμως), έριχνα σουτάκια σε μια μπασκέτα στο πάρκο, και ήρθε μια τύπισσα που μισο-ήξερα απ'το σχολείο και μου λέει να παίξουμε μονό 1-1. Την κοιτάω λίγο στραβά, σε φάση τι θέλει τώρα η μισή μερίδα, αλλά τέλος πάντων λέω οκ ας παίξουμε. Και άρχισε εκεί πάνω στο παιχνίδι και καλά να μου κολλάει και να μου τρίβεται παραπάνω απ'το κανονικό, απ'ό,τι μου είπαν μετά όποιος μας έβλεπε γέλαγε, αλλά εγώ χαμπάρι δεν πήρα. Το μυαλό μου εμένα πώς θα βάλω καλάθι. Σε κάποια φάση στο τέλος της έχωσα κι ένα αγκωνίδι στα πλευρά, βόγγηξε και μου λέει εντάξει φτάνει, και έφυγε εντελώς απ'το γήπεδο βογγώντας :lol:
Ο κολλητός μου είχε κατουρηθεί απ'τα γέλια, εγώ δεν κατάλαβα χριστό, τέτοιος μαλάκας ήμουνα :003:

Εικόνα
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Ιουν 2024, 10:58

Chilloutbuddy έγραψε:

Οι γυναίκες έχουν ένα κύριο ενδιαφέρον και αυτό είναι οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, αυτό είναι που βρίσκουν συναρπαστικό. Ακόμα και όταν ρωτάνε γιατί βλέπετε μπάλα αυτό που ρωτάνε στην πραγματικότητα είναι γιατί βλέπετε μπαλα αντί να ασχολείστε με τις σχέσεις σας. Εσύ το είπες κιόλας, ρωτάς αν είμαστε γκέϊ επειδή βλέπουμε μπάλα. Πάντα στις σχέσεις το μυαλό, είναι πολύ δύσκολο για μία γυναίκα να κατανοήσει ότι μπορεί σε κάποιον απλά να αρέσει κάτι χωρίς να έχει να κάνει κάτι με τις σχέσεις του.

Κλασσικό παράδειγμα, αν πάρει ένας άντρας καινούργιο αυτοκίνητο και το δείξει στον κολλητό του αυτός θ'αρχίσει να τον ρωτάει για το αυτοκίνητο, πόσο έκανε, τι μηχανή έχει, πόσα πιάνει κλπ. Αν το δείξει στη γυναίκα του αυτή θ'αρχίσει ν'αναρωτιέται αν επαθε κρίση μέσης ηλικίας, αν γκομενίζει, αν το αγόρασε για να της πάει κόντρα επειδή αγοράζει πολλές τσάντες κλπ.

Αν ρωτήσεις έναν άντρα για τη δουλειά, θ'αρχίσει να σου λέει για τη δουλειά. Αν ρωτήσεις μια γυναίκα για τη δουλειά θ'αρχίσει να σου λέει για τον προϊστάμενό της.

Οι άντρες έχουν χόμπι, οι γυναίκες εχουν σχέσεις.
Οι άντρες βρίσκουν τρομερά βαρετό να συζητάνε για σχέσεις, οι γυναίκες βρίσκουν τρομερά βαρετό να συζητάνε για χόμπι.
Ακόμα και στις συζητήσεις για σχέσεις τις γυναίκες τις ενδιαφέρει περισσότερο η σχέση με αυτόν που συζητάνε, είσαι μαζί μου; δεν είσαι; με κατανοείς, μου δείχνεις συμπόνοια, θες να κάτσεις να ακούσεις ή όχι; Γι'αυτό και τσαντίζονται όταν προσπαθείς να τους δώσεις λύση για τη σχέση τους, δεν θέλουν λύση, θέλουν να δουν αν είσαι εχθρός ή φίλος.

Με εξαιρέσεις πάντα αλλά αυτός είναι ο γενικός κανόνας.
Συμφωνώ. Αυτό είναι επίσης διακριτό και στον γραπτό λόγο και πιο συγκεκριμένα στη λογοτεχνία. Στις περιγραφές οι άντρες προβάλλουν το δάσος (επιτυχώς ή μη) οι γυναίκες εστιάζουν στην περιγραφή των φύλλων (επιτυχώς ή μη).

Υπάρχουν φυσικά και άντρες με θηλυκού τύπου γραφή, παραδείγματος χάριν ο Μπρικνέρ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών