Φαντάσματα/Βρυκολακες/Στοιχεια κλπ. Υπαρχουν η οχι? Τι πιστευετε?
Re: Φαντάσματα/Βρυκολακες/Στοιχεια κλπ. Υπαρχουν η οχι? Τι πιστευετε?
Τις περισσοτερες ιστοριες για φαντσματα τις ακουσα ενα βραδυ σε καφενειο χωριου κοντα στην Ολυμπια της Ηλειας.
Με ενα συμμαθητη μου τοτε παραθεριζαμε στην Ολυμπια γιατι αυτος ειχε συγγενεις στο χωριο.
Καθε βραδυ γυριζαμε αργα απο το χωριο στην Ολυμπια απο ενα χωματοδρομο κατασκοτεινο και απειλητικο.
Δεν ειδαμε ποτε απολυτως τιποτα κι ας ειχαμε ακουσει καθε πιθανη και απιθανη ιστορια για φαντασματα στο καφενειο.
.
Με ενα συμμαθητη μου τοτε παραθεριζαμε στην Ολυμπια γιατι αυτος ειχε συγγενεις στο χωριο.
Καθε βραδυ γυριζαμε αργα απο το χωριο στην Ολυμπια απο ενα χωματοδρομο κατασκοτεινο και απειλητικο.
Δεν ειδαμε ποτε απολυτως τιποτα κι ας ειχαμε ακουσει καθε πιθανη και απιθανη ιστορια για φαντασματα στο καφενειο.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 29 Ιουν 2024, 14:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
George_V έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 14:15Δεν σε αντεξαν ουτε τα φαντάσματα και εφυγαν?Αρίστος έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 14:12Πιστευω οτι κατι υπαρχει αλλα δεν εχω δει.
Εγινε ομως το εξης παραξενο.
Ενα βραδυ κοιμηθηκα σε σπιτι φιλικου ζευγαριου που μου λεγαν πως ειναι στοιχειωμενο και μου διηγηθηκαν ιστοριες που τους συνεβαιναν καθημερινα ανεξηγητες φασεις.
Δεν συνεβηκε τιποτα σε μενα, μετα απο λιγες μερες με πηραν οι φιλοι και μου ειπαν οτι μετα απο κεινη τη βραδυα που κοιμηθηκα τα φαντασματα γιοκ.
.
Κατι τετοιο.

.
Το σίγουρο είναι ότι αν υπάρχουν φαντάσματα, σαφώς και είναι πιο επιλεκτικά από τους π χορουμίτες. Αν παίζουν στην ιδια κατηγορία, είναι ακριβώς το ίδιο επικίνδυνα.George_V έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 14:15Δεν σε αντεξαν ουτε τα φαντάσματα και εφυγαν?Αρίστος έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 14:12Πιστευω οτι κατι υπαρχει αλλα δεν εχω δει.
Εγινε ομως το εξης παραξενο.
Ενα βραδυ κοιμηθηκα σε σπιτι φιλικου ζευγαριου που μου λεγαν πως ειναι στοιχειωμενο και μου διηγηθηκαν ιστοριες που τους συνεβαιναν καθημερινα ανεξηγητες φασεις.
Δεν συνεβηκε τιποτα σε μενα, μετα απο λιγες μερες με πηραν οι φιλοι και μου ειπαν οτι μετα απο κεινη τη βραδυα που κοιμηθηκα τα φαντασματα γιοκ.
.
Κοινωνικός και πχορουμικός τρόμος.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Otto Weininger έγραψε: ↑28 Ιουν 2024, 11:16
Στην Βόρεια Εύβοια, καλοκαίρι και βράδυ. Έχουμε αποφασίσει με την παρέα να πάμε στην παραλία του Καβου στην άλλη μεριά του χωριού, όχι ομως από τον παραλιακό δρόμο κλασικό δρόμο αλλά από την πίσω πλευρά μέσα από τον χωματόδρομο μεταξύ δάσους, κτημάτων και πλαγιάς βουνού.
Φυσικά απόλυτο σκοτάδι. Όταν μπήκαμε αρκετά βαθιά μέσα, κόψαμε ταχύτητα και πηγαίναμε όλοι ο ένας δίπλα στον άλλο. Κάποιον είχαμε και φώτα μπροστά στα ποδήλατα (όσο φώτιζαν δηλαδή).
Κάποια στιγμή ο ένας και μετά όλοι μας, παρατηρήσαμε στα δεξιά του δρόμου κάποια μέτρα μπροστά μια ηλικιωμένη γυναίκα κλασική μαυροφορρεμενη με τσεμπερι κλπ. Περπατούσε μόνη στο σκοτάδι. Κόψαμε ταχύτητα και άλλο μέχρι που φτάσαμε σχεδόν 10 μετρα πισω της. Έβγαλε μια κραυγή* και άρχισε να τρέχει αρχικά προς εμας και μετά έστριψε προς τα δέντρα (Ναι να τρέχει. Ατσουμπαλα αλλά πολύ γρήγορα για ηλικιωμένη γυναίκα που σχεδόν έσερνε τα πόδια της).
Χεστηκαμε τόσο που σχεδόν πέσαμε από τα ποδήλατα και που αντί να τρέξουμε με αυτά τα πήραμε στα χέρια και τρέχαμε με τα πόδια
Ποτέ δεν μάθαμε τι έγινε ή την ήταν, μα τα ερωτήματα πολλά:
1. Τι δουλειά είχε μέσα στην ερημιά να περπατάει μόνη της. Δεν είχε τίποτα εκεί.
2. Πώς γίνεται να περπατάς μόνη σου στην ερημιά και να μην γυρίζεις καν το κεφάλι όταν ακούς 7-8 ποδήλατα να έρχονται από πίσω σου ;
3. Τι τρέξιμο ήταν αυτό και μάλιστα κατά πάνω μας έστω και για λίγο.
4. * η Κραυγή. Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο ποτέ μου, δεν το έχουμε ξεχάσει ποτέ ακόμα και σήμερα. Τουλάχιστον οι 4 από μας που έχουμε ακόμα επαφές.
Παρομοια φαση στον Υμηττο με παρεα εφηβων που καποια χρονια αργοτερα μου διηγηθηκαν την ιστορια.
Εμφανιστηκε γρια το βραδυ σε τελειως ερημικο μερος του βουνου που δεν κινιοταν φυσιολογικα.
Δεν τους φωναξε αλλα στα υπολοιπα οι ιστοριες σας μοιαζουν.
Οι πιτσιρικαδες δεν της απευθυναν το λογο, χεστηκαν πανω τους και εκαναν μεταβολη.
.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Δεν έχω ακούσει καμία ιστορία με βρικόλακες, ούτε αρχαιοελληνική ούτε νέα ελληνική.George_V έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 14:15Οι Ρουμανοι εχουν τον Δρακουλα. Εμεις ομως εχουμε χιλιαδες ιστοριες με Δρακουλες και βρυκολακες.vantono έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 14:04Ποτέ δεν είχαμε κάποιο σούπερ σταρ βρυκόλακα όμως. Ούτε οι Σέρβοι. Οι Ρουμάνοι είχαν το Μέσι των βρυκολάκων.George_V έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 10:23
Dude... Moνο τη Σκοπελο τη λεγανε Δαιμονονησι λογω των πολλων βρυκολακων που ειχαν εκει.
Εχω εκατονταδες ιστοριες απο τη Μανη (κλασσικα ghost stories που μας λεγανε μικρα για να μας τρομαξουν και να φαμε το φαι μας)
Και δεν πιανω καν Κρητη και Κυκλαδες που εχουν αλλες τοσες εκατοντάδες ιστοριες.
Ποιοτικα οι Ρουμανοι εχουν τον σουπερσταρ. Ποσοτικα η Ελλάδα υπερτερει σε πληθωρα λαικων παραδοσεων και ιστοριων με βρυκολακες.
Πιασε απο Αρχαια Ελλαδα, περνα Μεσαιωνα, Τουρκοκρατια, νεοτερη Ελλάδα μεχρι και σημερα. Υπαρχουν χιλιαδες ιστοριες στον Ελλαδικο χωρο.
Τι να το κάνω εγώ αν έχουμε ιστοριουλες που κανείς δεν έχει ακούσει, αν δεν έχουμε έστω έναν σούπερσταρ?
Σαν να μου λες ότι "εδώ έχουμε πληθώρα από σχολικά πρωταθληματακια ποδοσφαίρου και πολλά τοπικα, αλλά στην Αργεντινή έχουν λιγότερα από εμάς οπότε και το Μέσι που έχουν, τι να μας πουν τα γατάκια?"

- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Εντωμεταξύ μέχρι 25 χρονών ήμουν πολύ δεκτικός στο να υπάρχει οτιδήποτε. Όχι ότι είχα δει κάτι ή ότι είχα κάποια εμπειρία, αλλά με τόσες ιστορίες που κυκλοφορούσαν θεωρούσα ότι τουλάχιστον ΚΑΤΙ θα είχε βάση. Μετά σιγά-σιγά όσο έψαχνα την κάθε περίπτωση, έβλεπα ότι υπήρχαν και πολύ πιο απλές εξηγήσεις ή ότι ήταν απάτες.micmic έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 11:59Με τη μικρή παίζουμε καμμιά φορά "List some creatures that are products of the imagination and don't really exist":
"Angels, demons, gods, ghouls, ghosts, imps, bogeymen, leprechauns, banshees, goblins, fairies, vampires, werewolves, unicorns, dragons, griffins, trolls, orcs, genies, gnomes, giants, monsters, santa claus, monsters, elves, wizards, witches, sorcerers, zombies, centaurs, mermaids, cyclops..."
Οπότε είναι προφανές το τί πιστεύω...
Ε, μια-δύο-πέντε-δέκα-εκατό διαπιστώνεις ότι ασχολείσαι με μαλακίες, στο τέλος το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα.
Το ίδιο και με τις διάφορες "υπερφυσικές" ικανότητες ανθρώπων: Μαντεία, τηλεκίνηση, μαγεία κτλ. Όλα μαλακίες είναι. Άλλωστε έχουν υπάρξει κατά καιρούς και κάποιοι που έχουν προσφέρει πολλά λεφτά σε όποιον έχει καταφέρει να αποδείξει κάποια υπερφυσική ικανότητα. Ελάχιστοι δοκίμασαν, κανείς δεν πέτυχε.
Κάποια άλλη στιγμή μπορεί να εξηγήσω γιατί εμφανίζονται τέτοιοι θρύλοι για τέτοια πλάσματα σε κάποιες κοινωνίες πολύ περισσότερο απ'ότι σε άλλες.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- Πρετεντέρης
- Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια
Ανοίγω σχετικό νήμα. Αλλόκοτες ή ιστορίες τρόμου που έχετε ζήσει
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
Οι Σέρβοι δεν έχουν τη ΜπαμπαΓιαγκα;George_V έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 14:15Οι Ρουμανοι εχουν τον Δρακουλα. Εμεις ομως εχουμε χιλιαδες ιστοριες με Δρακουλες και βρυκολακες.vantono έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 14:04Ποτέ δεν είχαμε κάποιο σούπερ σταρ βρυκόλακα όμως. Ούτε οι Σέρβοι. Οι Ρουμάνοι είχαν το Μέσι των βρυκολάκων.George_V έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 10:23
Dude... Moνο τη Σκοπελο τη λεγανε Δαιμονονησι λογω των πολλων βρυκολακων που ειχαν εκει.
Εχω εκατονταδες ιστοριες απο τη Μανη (κλασσικα ghost stories που μας λεγανε μικρα για να μας τρομαξουν και να φαμε το φαι μας)
Και δεν πιανω καν Κρητη και Κυκλαδες που εχουν αλλες τοσες εκατοντάδες ιστοριες.
Ποιοτικα οι Ρουμανοι εχουν τον σουπερσταρ. Ποσοτικα η Ελλάδα υπερτερει σε πληθωρα λαικων παραδοσεων και ιστοριων με βρυκολακες.
Πιασε απο Αρχαια Ελλαδα, περνα Μεσαιωνα, Τουρκοκρατια, νεοτερη Ελλάδα μεχρι και σημερα. Υπαρχουν χιλιαδες ιστοριες στον Ελλαδικο χωρο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
H Mπαμπα Γιαγκα δεν ειναι βρυκολακας. Μαγικο πνευμα του δάσους ειναι.Ερμής έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 15:48Οι Σέρβοι δεν έχουν τη ΜπαμπαΓιαγκα;George_V έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 14:15Οι Ρουμανοι εχουν τον Δρακουλα. Εμεις ομως εχουμε χιλιαδες ιστοριες με Δρακουλες και βρυκολακες.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- George_V
Και επειδη δεν εχεις ακουσει εσυ ετσι απλα λες "πφφφ μαλακιες τιποτα δεν εχουμε".vantono έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 14:44Δεν έχω ακούσει καμία ιστορία με βρικόλακες, ούτε αρχαιοελληνική ούτε νέα ελληνική.George_V έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 14:15Οι Ρουμανοι εχουν τον Δρακουλα. Εμεις ομως εχουμε χιλιαδες ιστοριες με Δρακουλες και βρυκολακες.
Τι να το κάνω εγώ αν έχουμε ιστοριουλες που κανείς δεν έχει ακούσει, αν δεν έχουμε έστω έναν σούπερσταρ?
Σαν να μου λες ότι "εδώ έχουμε πληθώρα από σχολικά πρωταθληματακια ποδοσφαίρου και πολλά τοπικα, αλλά στην Αργεντινή έχουν λιγότερα από εμάς οπότε και το Μέσι που έχουν, τι να μας πουν τα γατάκια?"
Really? 2500 χρονια λαικη παράδοση την πετας στα σκουπιδια επειδη καποιοι αλλοι εχουν εναν που ετυχε να γινει βιβλιο και ταινια.
Noμιζω οτι καποια στιγμη πρεπει να ξεκολλησεις απο τα λαιφσταιλ και λοιπα και να δεις λιγο την ουσια.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
Δισεκατομμύρια άνθρωποι με κινητά δεν έχουν μια απτή απόδειξη για τέτοια φαινόμενα , αλλά να πιστέψουμε τη σαχλοιστορια του κάθενος, ναι.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- George_V
Για να κανω λιγο το δικηγορο του διαβολου...Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 16:05Δισεκατομμύρια άνθρωποι με κινητά δεν έχουν μια απτή απόδειξη για τέτοια φαινόμενα , αλλά να πιστέψουμε τη σαχλοιστορια του κάθενος, ναι.
Οτι την ωρα που θα σου σκάσει ο Βουρδουλακας μπροστα σου η πρωτη σκεψη που θα περάσει απο το μυαλο σου θα ειναι "να βγάλω το κινητο να τον τραβηξω βιντεο".
Οχι οτι θα ξεπεράσεις τον Γιουσειν Μπολτ στο τρέξιμο αφηνοντας καφε ιχνη πισω σου...
Άλλη η μπαμπά Γιαγκα και άλλη η Βουλγάρα τυφλή προφητισσα μπαμπά βαγκα;George_V έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 15:58H Mπαμπα Γιαγκα δεν ειναι βρυκολακας. Μαγικο πνευμα του δάσους ειναι.Ερμής έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 15:48Οι Σέρβοι δεν έχουν τη ΜπαμπαΓιαγκα;George_V έγραψε: ↑29 Ιουν 2024, 14:15
Οι Ρουμανοι εχουν τον Δρακουλα. Εμεις ομως εχουμε χιλιαδες ιστοριες με Δρακουλες και βρυκολακες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
από tanipteros » 22 Μαρ 2024, 20:39 » σε Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι - 6 Απαντήσεις
- 855 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από zteo
22 Μαρ 2024, 21:14
-
-
-
Νέα δημοσίευση Λεωφορεία που καταρρέουν και γραμμές – φαντάσματα
από Βίνγκιλοτ » 07 Απρ 2024, 10:19 » σε Εσωτερική Πολιτική - 16 Απαντήσεις
- 752 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel