«Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν δεν αρέσει στην Ελλάδα, να πάει στη Χάγη»

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν δεν αρέσει στην Ελλάδα, να πάει στη Χάγη»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 21 Μάιος 2024, 20:48

Σέλευκας έγραψε:
20 Μάιος 2024, 22:49
Αλιόσα έγραψε:
20 Μάιος 2024, 13:35
Νοτιο Σλάβοι ειναι με μια γλώσσα που περισσότερο μοιαζει με την βουλγάρικη και μετά με την σερβική.
Δεν ισχύει αυτό, μιλάνε μόνο την βουλγαρική μιας περιοχής τους. Πήρανε τη βουλγαρική γλώσσα και της αλλάξανε το όνομα. Είναι σαν να πάρεις την ελληνική της Κωνσταντινούπολης και να την ονομάσεις σελτζουκική γλώσσα.

Εικόνα

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Re: «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν δεν αρέσει στην Ελλάδα, να πάει στη Χάγη»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 21 Μάιος 2024, 21:20

Υδράργυρος έγραψε:
21 Μάιος 2024, 12:38
Λίνο Βεντούρα έγραψε:
21 Μάιος 2024, 11:34
Υδράργυρος έγραψε:
21 Μάιος 2024, 08:34

Μια χαρα ηταν η συμφωνια. Αλλα οταν η ελλαδα δεν την εχει επικυρωσει, και η β μακεδονια εκανε καποιες υποχωρησεις χωρις να δει οφελος στην ενταξιακη της πορεια, μοιραια θα βγουν καποιοι να την αμφισβητησουν
Η Ελλάδα φταίει πάλι
Τώρα τι κλαίγεστε οτι η β Μακεδονία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία των Πρεσπών; Αφού ούτε η Ελλάδα την εφαρμόζει.
Τι να εφαρμόσει η Ελλάδα; Η συμφωνία είναι για τα Σκόπια.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 28 Μάιος 2024, 19:39

Ο Γκάμπριελ διδάσκει

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 28 Ιουν 2024, 01:46

Προκαλεί ξανά η Σιλιάνοφσκα: Τώρα μιλά και για... «Μακεδόνες του Αιγαίου»

Επιμένει στη ρητορική των προκλήσεων η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αφού λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης με το συνταγματικό όνομα της χώρας, φαίνεται να επιλέγει και πάλι να αγνοεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας αυτή τη φορά για...«Μακεδόνες του Αιγαίου».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της Προεδρίας της χώρας στο X η Σιλιάνοφσκα συναντήθηκε με εκπροσώπους των «Παιδιών προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου» και συζήτησε μαζί τους για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον «διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου».

Υπογράμμισε ότι η «μοίρα και η τραγωδία των 30.000 προσφυγόπουλων και ο Γολγοθάς τους δεν πρέπει να αποσιωπάται ούτε να σχετικοποιηθεί» και τόνισε ότι ο σεβασμός και η γνώση του παρελθόντος «δίνει πολύ χώρο για ένα φιλικό μέλλον που προσπαθούμε για το καλό όλων στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη».

Η Σιλιάνοφσκα έκανε σχετική ανάρτηση και στον δικό της λογαριασμό στο «Χ» όπου επιμένει να δηλώνει «Πρόεδρος της Μακεδονίας».

Εικόνα

https://www.voria.gr/article/prokalei-x ... oy-aigaioy
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 30 Ιουν 2024, 17:29

This is Balkans. :D

https://www.protothema.gr/world/article ... akedoniki/

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας εξέφρασε τη «σοβαρή ανησυχία» του για τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που πραγματοποιήθηκε στην Αλβανία και ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Παράλληλα, τα Σκόπια αντιδρούν έντονα στη χρήση του όρου Βορειομακεδόνες για τον χαρακτηρισμό της μακεδονικής μειονότητας που ζει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής που ανακοίνωσε χθες στα Τίρανα η Στατιστική Υπηρεσία της Αλβανίας, ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα 2,4 εκατ. άτομα, μειωμένος κατά 410.000 σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή που πραγματοποιήθηκε στη χώρα το 2011.

Ο αριθμός των «Βορειομακεδόνων» στην Αλβανία ανέρχεται στους 2.281, έναντι 5.512 στην απογραφή του 2011, ενώ για πρώτη φορά καταγράφονται πλέον 7.957 άτομα ως «Βούλγαροι», αν και στις προηγούμενες 11 απογραφές στην Αλβανία ούτε ένα άτομο δεν δήλωσε Βούλγαρος.

Με άλλα λόγια, οι «Βορειομακεδόνες» είναι μόλις το 0,1% του πληθυσμού της Αλβανίας.

Οι αλβανικές αρχές, μόλις το 2017 αναγνώρισαν «βουλγαρική μειονότητα» στην Αλβανία. Η επίσημη Σόφια υποστηρίζει πως στις προηγούμενες απογραφές στην Αλβανία, ο βουλγαρικός πληθυσμός που ζει στη χώρα εμποδιζόταν να απογραφεί ως τέτοιος.

«Οι τεχνικές παρατυπίες, τόσο ενόψει όσο και κατά την διάρκεια της απογραφής του πληθυσμού στην Αλβανία, τις οποίες επισήμαναν συνεχώς οι μακεδονικές οργανώσεις στην Αλβανία, είχαν ως αποτέλεσμα την ανακοίνωση προκαταρκτικών στοιχείων τα οποία, δυστυχώς, δεν αντικατοπτρίζουν επαρκώς τον πραγματικό αριθμό των εθνοτικά Μακεδόνων στη χώρα» σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας σε σημερινή ανακοίνωσή του και γνωστοποιεί πως ανακαλεί για διαβουλεύσεις στα Σκόπια τον πρέσβη της Βόρειας Μακεδονίας στα Τίρανα.

Ακόμη, κατά την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής στην Αλβανία, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας της Βόρειας Μακεδονίας αποχώρησε από την παρουσίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι σε αυτήν έγινε λόγος για «Βορειομακεδόνες» και όχι για «Μακεδόνες». Εκπρόσωποι των τελευταίων στην Αλβανία ανακοίνωσαν πως δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα της απογραφής αυτής στην Αλβανία, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2023 και ζητούν τη διεξαγωγή νέας. Οι ίδιοι εκπρόσωποι κατηγορούν τη Βουλγαρία για «πολιτική αφομίωσης των "Μακεδόνων" που ζουν στην Αλβανία», με τη χορήγηση βουλγαρικών διαβατηρίων και την άσκηση πιέσεων προκειμένου αυτοί να απογραφούν ως «Βούλγαροι», ενώ σημειώνουν πως οι αλβανικές αρχές δεν έπραξαν τίποτε προκειμένου να εμποδίσουν τέτοιες ενέργειες.

Η Βουλγαρία απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές, τις οποίες όμως ενστερνίζονται τα επίσημα Σκόπια.

Λίγη ώρα μετά την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τίμτσο Μουτσούνσκι ανέφερε πως μετά από παρέμβασή του προς τον ομόλογό του της Αλβανίας, Ίγκλι Χασάνι, η Στατιστική Υπηρεσία της Αλβανίας «διόρθωσε» τον όρο «Βορειομακεδόνες» με τον όρο «Μακεδόνες».

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 01 Ιούλ 2024, 13:44

απόλυτη δικαίωση για τους απλούς ανθρώπους και τις υπό δίωξη δυνάμεις που διαδήλωναν και διαμαρτύρονταν για αυτή την κακή εκ του αποτελέσματος συμφωνία, παρόλες τις εξυπνάδες και ειρωνίες ηλιθίων μακονομάχοι και άλλα ηλίθια. Υπάρχει και μία ιδιάζουσα κατηγορία οι απατεώνες της νουδού.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 01 Ιούλ 2024, 13:49

κάτσε να βγει η ΝΔ και στην πρώτη αφορμή που θα μας δώσουν, θα την ακυρώσουμε τη συμφωνία
OH WAIT! :smt005::smt005:
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 08 Ιούλ 2024, 21:29

Μίτσκοσκι προς Μητσοτάκη: Τέρμα οι εποχές που τα Σκόπια είχαν κατεβασμένο το κεφάλι, αλλάξαμε ρότα!

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 10 Ιούλ 2024, 20:23

Μιτσκόσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Μίλησε για «Μακεδονία» και «μακεδονική» κυβέρνηση
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στη χώρα του ως «Μακεδονία»
https://www.protothema.gr/politics/arti ... ko-strato/
Ξεβρακωμα Κούλη επίσημα μέσα στο ΝΑΤΟ , αλλά αυτός κωλωνει να ακυρωσει μια τόσο καταστροφική συμφωνία όπως έλεγε, μιλάμε για κωλοτουμπες διαστημικές.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 10 Ιούλ 2024, 21:09

Για να δούμε, θα αποκαλέσει ο Κούλης τη βόρεια Μακεδονία Σκόπια η φυρομ; Έχει τα φρύδια η όχι; Ο δεξιός μιτκοφσκι τον έχει ξεφτιλισει.

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 10 Ιούλ 2024, 21:26

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
10 Ιούλ 2024, 21:09
Για να δούμε, θα αποκαλέσει ο Κούλης τη βόρεια Μακεδονία Σκόπια η φυρομ; Έχει τα φρύδια η όχι; Ο δεξιός μιτκοφσκι τον έχει ξεφτιλισει.
Η χώρα είναι LGBTQ+ friendly, καλά κάνει ο Μητσοτάκης και δίνουμε κώλο στους πάντες.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 10 Ιούλ 2024, 21:27

GoBzi έγραψε:
10 Ιούλ 2024, 21:26
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
10 Ιούλ 2024, 21:09
Η χώρα είναι LGBTQ+ friendly, καλά κάνει ο Μητσοτάκης και δίνουμε κώλο στους πάντες.
Αν δεν ακυρώσει σήμερα την συμφωνία, μιλάμε για το υπέρτατο ξεφτιλικι.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 10 Ιούλ 2024, 22:35

Κάθεται και παρακαλαει τον εθνικιστή σλαβομακεδονα να τηρήσει την σύμφωνια που ο ίδιος ήθελες να καταργησει, ποσο ξεφτίλα αυτοί οι νουδουλες. :fp:
Μητσοτάκης για Σκόπια: Η παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 10 Ιούλ 2024, 22:42

Τουλάχιστον έφερε πίσω τα μάρμαρα του παρθενωνα :smt005:
Δεν καταλαβαίνω με ποιο σκοπό παίζουν συνέχεια τέτοια θέματα τα ΜΜΕ του Μαρεβα. Δεν καταλαβαινουν πως φαίνεται ακόμα πιο γελοίος ο τενεκες απόφοιτος Χάρβαρντ; Η καμπάνια να κάνουν εθνάρχη τον Μαρεβα είναι ίσως ότι πιο αστείο έχουμε δει. Ο καραγκιόζης που διαφήμιζε ότι έπαιρνε τηλέφωνο και ευχαριστούσε μπασκετμπολιστες επειδή ήρθαν στη Μύκονο. Ξεφτίλα, αγραμματοσυνη, γελοιότητα. Χώρα θίασος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nyxtovios την 10 Ιούλ 2024, 22:46, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 10 Ιούλ 2024, 22:44

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
01 Ιούλ 2024, 13:49
κάτσε να βγει η ΝΔ και στην πρώτη αφορμή που θα μας δώσουν, θα την ακυρώσουμε τη συμφωνία
OH WAIT! :smt005::smt005:
Θύμισε μας ποτέ είπε η ΝΔ ότι θα ακυρώσουμε την συμφωνία.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών