πριν κάτι βδομάδες το έγραψα οτι επιτρέπεται απο τα δέκα. Ωραίος.hellegennes έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:23
Υπάρχει κατώτατο όριο δικαιοπραξίας στα 10. Από 10 και πάνω επιτρέπεται ο γάμος. Πάρε και το 2016 με γάμο άντρα άνω των 60 με ανήλικη:
Αν μια "περπάτημένη" 15χρονη σε κοιτάξει λάγνα και υποσχόμενα τί κάνεις;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Αν μια "περπάτημένη" 15χρονη σε κοιτάξει λάγνα και υποσχόμενα τί κάνεις;
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Azzurra Carnelos
σπουδαίος λόγος ίσως να είναι η συγκινητική εξομολόγηση του λεβεντόγερου γαμπρού "κύριε πρόεδρε είναι η πρώτη ανήλικη που μετά από μακρόχρονη σχέση κατάφερε να μου πάρει πίπα ισορροπώντας την μπύρα μου στο κεφάλι της"
- hellegennes
Για να καταλάβετε πόσο άνετα δίνουν άδεια τα δικαστήρια, από πάνω μου μένει φίλη και γειτόνισσά που παντρεύτηκε τον δάσκαλο που είχε στο δημοτικό. Όταν παντρεύτηκαν αυτή ήταν 16 και ο δάσκαλος 34. Είναι ακόμη παντρεμένοι. Πριν λίγες εβδομάδες πάντρεψε την κόρη της.
Επαναλαμβάνω, δεν παντρεύτηκε απλώς όντας ανήλικη, παντρεύτηκε άντρα 18 χρόνια μεγαλύτερό της, που ήταν δάσκαλός της στο δημοτικό.
Πήγαν απλώς με τους γονείς της στο δικαστήριο και υπέγραψαν ένα χαρτί. Αυτό και τίποτα άλλο.
Επαναλαμβάνω, δεν παντρεύτηκε απλώς όντας ανήλικη, παντρεύτηκε άντρα 18 χρόνια μεγαλύτερό της, που ήταν δάσκαλός της στο δημοτικό.
Πήγαν απλώς με τους γονείς της στο δικαστήριο και υπέγραψαν ένα χαρτί. Αυτό και τίποτα άλλο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Fata_Morgana
hellegennes έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:14Δεν κάνω κανέναν αγώνα. Νομικά για το κράτος υπάρχουν ενήλικοι και ανήλικοι, δεν υπάρχει ορισμός "παιδί". Υπάρχουν νόμοι που ορίζουν διάφορα ηλικιακά όρια για διαφορετικές δραστηριότητες (εργασία, οδήγηση, αλκοόλ, κ.α.) αλλά δεν υπάρχει πουθενά κάποιος νόμος που αναφέρει την λέξη "παιδί" ως ορισμό.Fata_Morgana έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:04Ε καλά αν είναι να ψεύδεσαι, άστο. Συνέχισε με τους υπόλοιπους στον αγώνα.hellegennes έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:00
Όχι, δεν έφερες κανένα τέτοιο λινκ. Σου είπα ότι δεν έχεις ιδέα τι λέει η σύμβαση του ΟΗΕ και δεν γράφει αυτό το πράγμα που λέει το λινκ σου. Ο ΟΗΕ δεν θεωρεί παιδί κάθε άτομο κάτω των 18.
Ο ΟΗΕ δεν έχει πουθενά κανέναν τέτοιον ορισμό επίσης. Πράγμα που μπορείς να δεις αν αντί να γράφεις μαλακίες, όπως συνήθως, στρώσεις τον κώλο σου να διαβάσεις την ίδια την σύμβαση του ΟΗΕ.
Αλλά αυτό θέλει χρόνο και κόπο, πού καιρός για τέτοια. Καλύτερα να τον δαπανήσεις σε κάτι πιο σημαντικό, όπως να κάνεις τα νύχια σου.
Μήπως να πας να τα φτιάξεις εσύ τα νυχακια σου να γυρίζεις πιο εύκολα τις σελίδες στο "βιβλίο " με τα δικαιωματα του παιδιού που οριζει ο ΟΗΕ.
- hellegennes
Εμένα το χόμπι μου είναι στ' αλήθεια η ανάγνωση, γι' αυτό και έχω διαβάσει την σύμβαση, σε αντίθεση με σένα που δεν χαλαλίζεις τον χρόνο σου και προτιμάς να παραθέτεις επιφανειακά ό,τι παραπληροφόρηση βρίσκεις δεξιά-αριστερά.
Δεν έχω χρόνο να φτιάχνω νύχια.
Δεν έχω χρόνο να φτιάχνω νύχια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
και είσαι και καλός,είδαμε τι κατάλαβες από μια προτασούλα
Έβαλα σχετικό λινκ. Υπάρχουν δεκάδες στο διαδίκτυο.Fata_Morgana έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:27Επιτρέπεται από το νόμο ο γαμος 2 ενηλίκων. Το αποφασίζουν πάνε και παντρεύονται. Επιτρέπεται από το νόμο να παντρευτούν δυο ανήλικα αλλά κάτω από ειδικές περιστάσεις και με άδεια από το δικαστήριο. Άρα επιτρέπεται από το νόμο αλλά με προυποθέσεις τις οποίες θα κρίνει το δικαστήριο αν είναι αρκετές για να δώσει άδεια. Οπότε δεν είναι τόσο απλό το επιτρέπεται από το νόμο .ΓΑΛΗ έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:15Ναι, σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί.Fata_Morgana έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:11
Δηλαδή μπορεί αύριο το ανήλικο 12 ετών να πάει να παντρευτεί οπως έχει τη δυνατότητα ένας ενήλικος;
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το τι σχέση ο γάμος με τον τίτλο του θέματος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Κατά τα άλλα, ακόμη περιμένω απάντηση σ' αυτό.
Και ναι, φυσικά και έχει άμεση σχέση με το θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το ερώτημα έπρεπε να ήταν «σας φτιάχνει μια σεξουαλική δεκαπεντάρα;»
Οποιος πει όχι μάλλον έχει βαρύ πρόβλημα.
Οποιος πει όχι μάλλον έχει βαρύ πρόβλημα.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
αυτό που δεν καταλαβαινω είναι πως και δεν έχω κουτουλήσει ακόμα αυτή την προκλητική γωνία στο τραπέζι
- hellegennes
Είναι το άρθρο 134 του Αστικού Κώδικα:Σέλευκας έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:28πριν κάτι βδομάδες το έγραψα οτι επιτρέπεται απο τα δέκα. Ωραίος.hellegennes έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:23
Υπάρχει κατώτατο όριο δικαιοπραξίας στα 10. Από 10 και πάνω επιτρέπεται ο γάμος. Πάρε και το 2016 με γάμο άντρα άνω των 60 με ανήλικη:
Ο ανήλικος που έχει συμπληρώσει το δέκατο έτος είναι ικανός για δικαιοπραξία, από την οποία αποκτά απλώς και μόνο έννομο όφελος.
Υπόψη ότι η νομοθεσία λέει πως γάμος που έχει τελεστεί με άτομο μικρότερο των 10 ετών θεωρείται άκυρος, αλλά... εφόσον το άτομο κλείσει τα 10 και θέλει να αναγνωρίσει τον γάμο εκ των υστέρων, μπορεί:
Η ακυρότητα του γάμου αίρεται: 1. αν, στην περίπτωση της πρώτης παραγράφου του άρθρου 1350, ακολουθήσει ελεύθερη και πλήρης συμφωνία των συζύγων· 2. αν, στην περίπτωση της δεύτερης παραγράφου του άρθρου 1350, δοθεί εκ των υστέρων άδεια του δικαστηρίου ή ο σύζυγος, αφού συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του, αναγνωρίσει το γάμο· 3. αν, στην περίπτωση του άρθρου 1351, ο σύζυγος, αφού γίνει ικανός για δικαιοπραξία, αναγνωρίσει το γάμο· 4. αν, στην περίπτωση του άρθρου 1352, ο δικαστικός συμπαραστάτης, το δικαστήριο ή ο ίδιος ο σύζυγος, αφού γίνει ικανός, εγκρίνει το γάμο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Σου έδειξα με στοιχεία ότι ο γάμος μεταξύ ανηλίκων επιτρέπεται κανονικότατα, όπως ακριβώς λέει ο νόμος που παράθεσες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Οργισμένος
Nai an υπογραψουν οι κηδεμονες. Τοσοι και τοσοι γαμοι ανηλικν ρομα γινονται πχ.Fata_Morgana έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:11Δηλαδή μπορεί αύριο το ανήλικο 12 ετών να πάει να παντρευτεί οπως έχει τη δυνατότητα ένας ενήλικος;Οργισμένος έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:05αναγνωση δεν γνωριζεις;;;
Βασει νομου λοιπον οπως παραθετεις ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ο γαμος ανηλικων.
Το δημοτικο το τελειωσες;;;
Εγω προσωπικα για το γαμο διαφωνω, μονο ενηλικες θα πρεπει να εχουν το νομιμο δικαιωμα αυστηρα.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
επειδη εισαι ΒΛΑΚΑΣ
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
Ετσι ειναι. Αυτο βεβαια ειναι η απολυτη νομοθετικη ξεφτιλα.Σέλευκας έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:28πριν κάτι βδομάδες το έγραψα οτι επιτρέπεται απο τα δέκα. Ωραίος.hellegennes έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 13:23
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 606 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
03 Ιούλ 2024, 23:09
-