Αν μια "περπάτημένη" 15χρονη σε κοιτάξει λάγνα και υποσχόμενα τί κάνεις;

Ανθρώπινες σχέσεις
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Re: Αν μια "περπάτημένη" 15χρονη σε κοιτάξει λάγνα και υποσχόμενα τί κάνεις;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah » 03 Ιούλ 2024, 14:04

Το πιο πιθανό είναι να μην το προσέξω καν (98%). Έχω άλλες σκοτούρες να με απασχολούν.

Στο 2% που θα το προσέξω, θα σκεφτώ ενδομύχως "κοίτα ρε το νιάνιαρο το μυξιάρικο, ακόμα δεν βγήκε απ'τ'αυγό και θέλει να κάνει και παιχνίδι", και θα επιστρέψω στις άλλες τις σκοτούρες που με απασχολούν.

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 03 Ιούλ 2024, 14:05

hellegennes έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 13:53
Σέλευκας έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 13:28
hellegennes έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 13:23

Υπάρχει κατώτατο όριο δικαιοπραξίας στα 10. Από 10 και πάνω επιτρέπεται ο γάμος. Πάρε και το 2016 με γάμο άντρα άνω των 60 με ανήλικη:

Εικόνα
πριν κάτι βδομάδες το έγραψα οτι επιτρέπεται απο τα δέκα. Ωραίος.
Είναι το άρθρο 134 του Αστικού Κώδικα:

Ο ανήλικος που έχει συμπληρώσει το δέκατο έτος είναι ικανός για δικαιοπραξία, από την οποία αποκτά απλώς και μόνο έννομο όφελος.

Υπόψη ότι η νομοθεσία λέει πως γάμος που έχει τελεστεί με άτομο μικρότερο των 10 ετών θεωρείται άκυρος, αλλά... εφόσον το άτομο κλείσει τα 10 και θέλει να αναγνωρίσει τον γάμο εκ των υστέρων, μπορεί:

Η ακυρότητα του γάμου αίρεται: 1. αν, στην περίπτωση της πρώτης παραγράφου του άρθρου 1350, ακολουθήσει ελεύθερη και πλήρης συμφωνία των συζύγων· 2. αν, στην περίπτωση της δεύτερης παραγράφου του άρθρου 1350, δοθεί εκ των υστέρων άδεια του δικαστηρίου ή ο σύζυγος, αφού συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του, αναγνωρίσει το γάμο· 3. αν, στην περίπτωση του άρθρου 1351, ο σύζυγος, αφού γίνει ικανός για δικαιοπραξία, αναγνωρίσει το γάμο· 4. αν, στην περίπτωση του άρθρου 1352, ο δικαστικός συμπαραστάτης, το δικαστήριο ή ο ίδιος ο σύζυγος, αφού γίνει ικανός, εγκρίνει το γάμο.
το 134 για τη δικαιοπραξία είναι του 1946, νομίζω οτι συμπληρώθηκε στις αρχες του 80 για να ισχύσει και για τις περιπτώσεις γάμου
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 03 Ιούλ 2024, 14:08

Allah έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 14:04
Το πιο πιθανό είναι να μην το προσέξω καν (98%). Έχω άλλες σκοτούρες να με απασχολούν.

Στο 2% που θα το προσέξω, θα σκεφτώ ενδομύχως "κοίτα ρε το νιάνιαρο το μυξιάρικο, ακόμα δεν βγήκε απ'τ'αυγό και θέλει να κάνει και παιχνίδι", και θα επιστρέψω στις άλλες τις σκοτούρες που με απασχολούν.
εγώ είμαι 56 και δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει το μυαλό μου σε παραπάνω σκέψεις επειδή πλέον δεν μπορώ να λειτουργήσω ανέμελα, θα μπούνε πολλές σκέψεις για την πραγματοποίηση κάτι τέτοιου που στο τέλος θα ξενερώσω απο μόνος μου συν οτι δεν μπορώ να επικοινωνήσω με τίποτε συν οτι θα μου δημιουργηθεί πατρικό ένστικτο οπότε τέλος. Πάντως στα 45 που τίποτε απο αυτά δεν ίσχυε το έχω κάνει, πες το ανωριμότητα αλλα΄είναι η αλήθεια.
Azzurra Carnelos

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Ιούλ 2024, 14:09

Το συμπέρασμα πάντως που βγαίνει από τις μέχρι τώρα απαντήσεις, είναι το ότι νομικώς είναι αποδεκτός ο γάμος με ένα κορίτσι κάτω των 15 αλλά ηθικώς είναι απαράδεκτη η συναινετική ερωτική επαφή με ένα κορίτσι άνω των 15. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 03 Ιούλ 2024, 14:23

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 14:09
Το συμπέρασμα πάντως που βγαίνει από τις μέχρι τώρα απαντήσεις, είναι το ότι νομικώς είναι αποδεκτός ο γάμος με ένα κορίτσι κάτω των 15 αλλά ηθικώς είναι απαράδεκτη η συναινετική ερωτική επαφή με ένα κορίτσι άνω των 15. :lol:
Ναι. Η νομική πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με την ηθική.
Οργισμένος έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 14:02
Σέλευκας έγραψε:
hellegennes έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 13:23

Υπάρχει κατώτατο όριο δικαιοπραξίας στα 10. Από 10 και πάνω επιτρέπεται ο γάμος. Πάρε και το 2016 με γάμο άντρα άνω των 60 με ανήλικη:
SpoilerShow
Εικόνα
Ετσι ειναι. Αυτο βεβαια ειναι η απολυτη νομοθετικη ξεφτιλα.
Καταφανώς είναι γελοίο να επιτρέπει ο νόμος να παντρεύεται 64χρονος με 15χρονη, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 03 Ιούλ 2024, 14:27

να παντρεύονται άντρες μεταξύ τους είναι απόλυτα φυσιολογικό ενώ να παντρεύεται μια 16 χρονη έναν 30 χρονο είναι ανώμαλο :lol:
Azzurra Carnelos

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 03 Ιούλ 2024, 14:27

ΓΑΛΗ έγραψε:
Η συνεύρεση θα έπρεπε να απαγορεύεται αν ο ενήλικος είναι μεγαλύτερος των 18-20. Και ο γάμος θα έπρεπε να απαγορεύεται γενικά. Αλλά είπαμε νόμοι πατριαρχικοί που καλύπτονται κώλους ανδρώνε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Ιούλ 2024, 14:32

Fata_Morgana έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 14:27
ΓΑΛΗ έγραψε:
Η συνεύρεση θα έπρεπε να απαγορεύεται αν ο ενήλικος είναι μεγαλύτερος των 18-20. Και ο γάμος θα έπρεπε να απαγορεύεται γενικά. Αλλά είπαμε νόμοι πατριαρχικοί που καλύπτονται κώλους ανδρώνε.
Οι "πατριαρχικοί" νόμοι καλύπτουν και κάποια αθώα ξέκωλα των θηλυκώνε και θηλυκοτητώνε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 03 Ιούλ 2024, 14:44

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 14:32
Fata_Morgana έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Οι "πατριαρχικοί" νόμοι καλύπτουν και κάποια αθώα ξέκωλα των θηλυκώνε και θηλυκοτητώνε.
Άσχετα πράγματα λες. Τα ξέκωλα πιάστα σε αλλο νήμα. Δε ταιριάζει να καλύπτεις αστοχίες της νομοθεσίας με κάτι άλλο που έχεις στο μυαλό σου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Ιούλ 2024, 14:58

Fata_Morgana έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 14:44
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 14:32
Fata_Morgana έγραψε:

Άσχετα πράγματα λες. Τα ξέκωλα πιάστα σε αλλο νήμα. Δε ταιριάζει να καλύπτεις αστοχίες της νομοθεσίας με κάτι άλλο που έχεις στο μυαλό σου.
Μα η νομοθεσία δεν έχει κάποια συγκεκριμένη αστοχία. Μια χαρά προσδιορίζει κάποια στοιχειώδη δεδομένα για τις συγκεκριμένες ηλικίες. Αλλιώς αντιμετωπίζει τα συναινετικά με 15χρονες που πάνε με 18ρηδες και αλλιώς με 30φεύγα. Τα υπόλοιπα είναι για να μην εξεγερθούν οι υπόλοιπες ευάλωτες ομάδες, που παίζουν πάντα στις ευαισθητοποιημένες εξαιρέσεις.

Και μην ξεχνάς ότι το ερώτημα του τίτλου αφορά ξεκάθαρα σε σημειολογία ξέκωλων vs λιγούρηδων. Τα παράπονα σου λοιπόν στα μαδούρια και όχι σε μένα. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 03 Ιούλ 2024, 14:58

Οργισμένος έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 13:05
nowhere έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 12:30
hellegennes έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 12:22
Ναι, σ' αυτό το άρθρο είναι που γράφει ότι μπορείς να παντρευτείς πριν τα 18. Ίσως να το διαβάσεις;
αν σου αρέσει να κάνεις τον βλάκα ποιος είμαι εγώ που θα σε εμποδίσω :102:
Οι μελλόνυμφοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. Το δικαστήριο μπορεί, αφού ακούσει τους μελλονύμφους και τα πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια του ανηλίκου, να επιτρέψει το γάμο και πριν από τη συμπλήρωση αυτής της ηλικίας, αν η τέλεσή του επιβάλλεται από σπουδαίο λόγο.
αναγνωση δεν γνωριζεις;;;
Βασει νομου λοιπον οπως παραθετεις ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ο γαμος ανηλικων.

Το δημοτικο το τελειωσες;;;
μόνο με γονική συναίνεση και αν συντρέχει σπουδαίος λόγος λέει παλαβή πορδίτσα,που σημαίνει πως αν δεν συμφωνούν οι γονείς και το δικαστήριο δεν γίνεται γάμος

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Ιούλ 2024, 15:01

Και τρίτη επανάληψη του αναπάντητου προς το παρόν ερωτήματος.

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 12:21
Eπ' ευκαιρία, ποια είναι η θέση της λοατκι κοινότητας για την εφαρμοσμένη σεξουαλικότητα των ανηλίκων;

Και ναι, φυσικά και έχει άμεση σχέση με το θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 03 Ιούλ 2024, 15:03

Fata_Morgana έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Ο γάμος είναι μια κοινωνική σύμβαση για να καλύπτεται η γυναίκα, όχι ο άντρας. Οι κωλάρες των γυναικών είναι που καλύπτονται από την νομική σύμβαση του γάμου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 03 Ιούλ 2024, 15:10

hellegennes έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 14:23
ΓΑΛΗ έγραψε:
Ναι. Η νομική πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με την ηθική.
Οργισμένος έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 14:02
Σέλευκας έγραψε:

Ετσι ειναι. Αυτο βεβαια ειναι η απολυτη νομοθετικη ξεφτιλα.
Καταφανώς είναι γελοίο να επιτρέπει ο νόμος να παντρεύεται 64χρονος με 15χρονη, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Απαγορευει το σεξ κατω των 15 ενω γελοιωδως επιτρεπει το γαμο απο τα 10.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 03 Ιούλ 2024, 15:12

nowhere έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 14:58
Οργισμένος έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 13:05
nowhere έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 12:30

αν σου αρέσει να κάνεις τον βλάκα ποιος είμαι εγώ που θα σε εμποδίσω :102:

αναγνωση δεν γνωριζεις;;;
Βασει νομου λοιπον οπως παραθετεις ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ο γαμος ανηλικων.

Το δημοτικο το τελειωσες;;;
μόνο με γονική συναίνεση και αν συντρέχει σπουδαίος λόγος λέει παλαβή πορδίτσα,που σημαίνει πως αν δεν συμφωνούν οι γονείς και το δικαστήριο δεν γίνεται γάμος
α γιατι νομιζα οτι καποιος ελεγε οτι απαγορευεται ο γαμος για τα ανηλικα
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών