Νηπιαγωγός κλείδωνε 3χρονα σε αποθήκη-αθώα στο πειθαρχικό

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Στύξ

Re: Νηπιαγωγός κλείδωνε 3χρονα σε αποθήκη-αθώα στο πειθαρχικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 03 Ιούλ 2024, 16:44

Κι εγώ μπορεί να γράφω με το δεξί ,αλλά το αριστερό έχω για "καλό" χέρι όταν πάω να κάνω οποιαδήποτε δουλειά. Βάλε με να βιδώσω π.χ κάτι με το δεξί και θα δεινοπαθήσω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Ιούλ 2024, 16:46

Beria έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 16:38
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 16:31
Beria έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 16:19

Και ο διπλανός μου στην 1η Δημοτικού έτρωγε ασταμάτητο βρωμόξυλο από την δασκάλα γιατί ήταν αριστερόχειρας κι έπρεπε να μάθει να γράφει με το καλό χέρι
Ε, δεν μεγάλωσε καθόλου καλύτερα από τα τωρινά παιδιά
Δεν ήταν παντού έτσι ρε Beria. Έχω αριστερόχειρα πρωτοξάδελφο μεγαλύτερο από μένα που το είχε τόσο με τα μαθηματικά ώστε να γράφει τις ασκήσεις με το αριστερό και ταυτοχρόνως να τις λύνει με το δεξί στον πρασινοπίνακα. :lol: Ναι, μπήκε χαλαρά στο πολυτεχνείο. Ήταν και μάστερ στο σκάκι, γκραντ ή απλός δεν θυμάμαι. Η αδελφή του που ήταν πιο ποιητικός αλλά παντελώς άσχετος τύπος, μπήκε σε κάποια δημοτική υπαιρεσία, παντρεύτηκε έναν πασόκο δήμαρχο και ως οικογένεια είχαν μεγαλύτερα έσοδα.
Μωρέ κι ο δικός μου ο διπλανός δικηγόρος έγινε. Αλλά έπρεπε να πλάνταξει στο κλάμα για το ξύλο που έτρωγε;
Ακόμα δεν μπορεί να γράψει δυο γραμμές που να διαβάζονται, πάντως

Ο πατέρας μου ήταν καταπιεσμένος αριστερόχειρας (έμαθε να γράφει με το δεξί αναγκαστικά, έκανε όμως όλες τις δουλειές με το αριστερό) και ο γιός μου επίσης. Έχοντας την ανάμνηση του κακομοίρη του διπλανού μου στο σχολείο, όταν είδα ότι ο γιός είναι αριστερόχειρας με έπιασε άγχος. Όταν πρωτοπήγε όμως νηπιαγωγείο και είδαν ότι είναι αριστερόχειρας, οι δασκάλες τον έβαζαν να κάθεται αντικριστά με δεξιόχειρα παιδάκια ώστε να έχει οπτικά την εντύπωση ότι γράφουν όλα με το ίδιο χέρι (!)

Σύμφωνα με τον φίλο Μεταξοσκώληκα είναι κακό που προχώρησε η παιδαγωγική
Εγώ πάλι μεγάλωσα με την εντύπωση ότι οι αριστερόχειρες ήταν έξυπνοι άνθρωποι.

Οπότε, σαφώς και θεωρώ γελοίες ή τριτοκοσμικές όλες τις επεμβάσεις για τη σωστή χρήση του χεριού και όχι μόνον.

Απλώς διατηρώ και την εντύπωση ότι η αναλογία σωστών δασκάλων στο παρελθόν σε σύγκριση με το σήμερα, είναι ακριβώς η ίδια.

Κάποιοι νοιάζονται πραγματικά για τα παιδιά, κάποιοι απλώς το βλέπουν ως ένα διαδικαστικό από το οποίο θέλουν να ξεμπερδεύουν αβρόχοις ποσί.

ΥΓ. Ωραίες οι δασκάλες του γιου σου. :smt023
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 03 Ιούλ 2024, 16:57

Cecily Anne έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 15:23
Ωραία ! Κλείστε την σε αποθήκη μέχρι το έφεση.
:smt005::smt023

Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 03 Ιούλ 2024, 16:59

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 16:46
Beria έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 16:38
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 16:31

Δεν ήταν παντού έτσι ρε Beria. Έχω αριστερόχειρα πρωτοξάδελφο μεγαλύτερο από μένα που το είχε τόσο με τα μαθηματικά ώστε να γράφει τις ασκήσεις με το αριστερό και ταυτοχρόνως να τις λύνει με το δεξί στον πρασινοπίνακα. :lol: Ναι, μπήκε χαλαρά στο πολυτεχνείο. Ήταν και μάστερ στο σκάκι, γκραντ ή απλός δεν θυμάμαι. Η αδελφή του που ήταν πιο ποιητικός αλλά παντελώς άσχετος τύπος, μπήκε σε κάποια δημοτική υπαιρεσία, παντρεύτηκε έναν πασόκο δήμαρχο και ως οικογένεια είχαν μεγαλύτερα έσοδα.
Μωρέ κι ο δικός μου ο διπλανός δικηγόρος έγινε. Αλλά έπρεπε να πλάνταξει στο κλάμα για το ξύλο που έτρωγε;
Ακόμα δεν μπορεί να γράψει δυο γραμμές που να διαβάζονται, πάντως

Ο πατέρας μου ήταν καταπιεσμένος αριστερόχειρας (έμαθε να γράφει με το δεξί αναγκαστικά, έκανε όμως όλες τις δουλειές με το αριστερό) και ο γιός μου επίσης. Έχοντας την ανάμνηση του κακομοίρη του διπλανού μου στο σχολείο, όταν είδα ότι ο γιός είναι αριστερόχειρας με έπιασε άγχος. Όταν πρωτοπήγε όμως νηπιαγωγείο και είδαν ότι είναι αριστερόχειρας, οι δασκάλες τον έβαζαν να κάθεται αντικριστά με δεξιόχειρα παιδάκια ώστε να έχει οπτικά την εντύπωση ότι γράφουν όλα με το ίδιο χέρι (!)

Σύμφωνα με τον φίλο Μεταξοσκώληκα είναι κακό που προχώρησε η παιδαγωγική
Εγώ πάλι μεγάλωσα με την εντύπωση ότι οι αριστερόχειρες ήταν έξυπνοι άνθρωποι.

Οπότε, σαφώς και θεωρώ γελοίες ή τριτοκοσμικές όλες τις επεμβάσεις για τη σωστή χρήση του χεριού και όχι μόνον.

Απλώς διατηρώ την εντύπωση ότι η αναλογία σωστών δασκάλων στο παρελθόν σε σύγκριση με το σήμερα, είναι ακριβώς η ίδια.

Κάποιοι νοιάζονται πραγματικά για τα παιδιά, κάποιοι απλώς το βλέπουν ως ένα διαδικαστικό από το οποίο θέλουν να ξεμπερδεύουν αβρόχοις ποσί.

ΥΓ. Ωραία η δασκάλα του γιου σου.
Ορισμένοι είμαστε και αμφιδέξιοι . Ο βλαξ ,ο πρώτος προπονητής στο προεφηβικό μπάσκετ , όταν είδε ότι ήμουν αριστερόχειρας με πίεζε να χρησιμοποιώ το δεξί. :fp:
Ο επόμενος ήταν σωστός και ήξερε ότι ήταν πιο δύσκολο για τους αντιπάλους, επομένως είχα το ελεύθερο.

Άβαταρ μέλους
taliban

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 03 Ιούλ 2024, 17:02

metaxoskolikas έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 15:59
παλιά αυτές οι τιμωρίες ήταν συνήθεις.πολυ πιο επιτυχημένα μεγάλωναν τα παιδιά τότε σε σχέση με σήμερα.απλα πλέον δεν υπάρχουν τιμωρίες και όρια με αποτέλεσμα τα παιδιά να γίνονται ανεξέλεγκτα και να παρουσιάζονται τα προβλήματα συμπεριφοράς σαν ένα καρό δήθεν ψυχολογικών ασθενειών από υπερκινητικότητα έως δεν ξέρω και εγώ τι περίτεχνη ορολογία.
Παλιά βαρουσαν τα παιδιά οι δάσκαλοι για ασήμαντους λόγους.

Μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά και αρχισαν να βγάζουν τα κόμπλεξ τους στα παιδιά τα δικά τους.

Δεν το λες και επιτυχία.

Τα παιδιά μετά για να ξεσπάσουν βλέπουν τι γίνεται στο σχολείο και γίνονται υποψήφια αναρχικα στοιχεία...

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 03 Ιούλ 2024, 17:12

taliban έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 17:02
metaxoskolikas έγραψε:
παλιά αυτές οι τιμωρίες ήταν συνήθεις.πολυ πιο επιτυχημένα μεγάλωναν τα παιδιά τότε σε σχέση με σήμερα.απλα πλέον δεν υπάρχουν τιμωρίες και όρια με αποτέλεσμα τα παιδιά να γίνονται ανεξέλεγκτα και να παρουσιάζονται τα προβλήματα συμπεριφοράς σαν ένα καρό δήθεν ψυχολογικών ασθενειών από υπερκινητικότητα έως δεν ξέρω και εγώ τι περίτεχνη ορολογία.

Μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά και αρχισαν να βγάζουν τα κόμπλεξ τους στα παιδιά τα δικά τους.

Δεν το λες και επιτυχία.

Τα παιδιά μετά για να ξεσπάσουν βλέπουν τι γίνεται στο σχολείο και γίνονται υποψήφια αναρχικα στοιχεία...
η τιμωρια ειναι μερος της παιδειας ..οχι ομως κακοποιηση υπαρχει χαωδης διαφορα απο μια νορμαλ τιμωρια ...

Άβαταρ μέλους
taliban

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 03 Ιούλ 2024, 17:13

nemo έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 17:12
taliban έγραψε:
metaxoskolikas έγραψε:

Δεν το λες και επιτυχία.

η τιμωρια ειναι μερος της παιδειας ..οχι ομως κακοποιηση υπαρχει χαωδης διαφορα απο μια νορμαλ τιμωρια ...
Το να κλείνεις παιδί σε αποθήκη ή να του ζαφτς φάπα δεν είναι μέρος της παιδείας.
Δεν ζούμε στο 60-70.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 03 Ιούλ 2024, 17:16

taliban έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 17:13
nemo έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 17:12
taliban έγραψε:

Δεν το λες και επιτυχία.

Το να κλείνεις παιδί σε αποθήκη ή να του ζαφτς φάπα δεν είναι μέρος της παιδείας.
Δεν ζούμε στο 60-70.
αναλογως τον χρονο κρατησης ..επισης και με την δυναμη της φαπας

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 03 Ιούλ 2024, 17:16

Μα δεν το βαρούσε η νηπιαγωγός, γιατί φέρνετε άστοχα παραδείγματα;
Παλιά τα μάθαιναν και την αλφαβήτα, είναι λάθος μόνο και μόνο επειδή το κάναν παλιά; Γιατί προς τα κει πάει η συζήτηση.
Ξέρουμε τον λόγο που έκλεινε το παιδί στην αποθήκη;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Ιούλ 2024, 17:19

Στύξ έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 16:59

Ορισμένοι είμαστε και αμφιδέξιοι . Ο βλαξ ,ο πρώτος προπονητής στο προεφηβικό μπάσκετ , όταν είδε ότι ήμουν αριστερόχειρας με πίεζε να χρησιμοποιώ το δεξί. :fp:
Ο επόμενος ήταν σωστός και ήξερε ότι ήταν πιο δύσκολο για τους αντιπάλους, επομένως είχα το ελεύθερο.
Εγώ ήμουν δεξιόχειρ εξαπανέκαθεν :P αλλά μια χαρά έμαθα να χρησιμοποιώ και το αριστερό για κάρφωμα όταν έπαιζα στη θέση 4 στο βόλεϊ. Κάποια πράγματα είναι εν των ων ουκ άνευ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Ιούλ 2024, 17:24

vagabondo έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 17:16
Παλιά τα μάθαιναν και την αλφαβήτα, είναι λάθος μόνο και μόνο επειδή το κάναν παλιά; Γιατί προς τα κει πάει η συζήτηση.
Αν ένα παιδί εκδηλώνει προβληματική συμπεριφορά που μπορεί να είναι επικίνδυνη και για τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης, δεν το κλείνεις στην αποθήκη, το πας στο γραφείο των δασκάλων/καθηγητών/διεύθυνσης και επικοινωνείς άμεσα με τους κηδεμόνες του.

Για 3χρονα, δεν τίθεται καν θέμα. Κλείνεις στην αποθήκη τον νηπιαγωγό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 03 Ιούλ 2024, 17:28

δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο και τι προμηνυεται απο την θηλυκοποιηση των αγοριων και της κοινωνιας
δεν υπρχει παιδι που δεν δοκιμασε να παιξει με την φλογα βαζοντας το δαχτυλο του
και με αυτον τον τροπο μαθαινουμε τα ορια μας ...

ειμαι υπερ της τιμωριας για πολλους λογους

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 03 Ιούλ 2024, 17:29

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 17:24
vagabondo έγραψε:
Αν ένα παιδί εκδηλώνει προβληματική συμπεριφορά που μπορεί να είναι επικίνδυνη και για τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης, δεν το κλείνεις στην αποθήκη, το πας στο γραφείο των δασκάλων/καθηγητών/διεύθυνσης και επικοινωνείς άμεσα με τους κηδεμόνες του.
Δεν τους ενημέρωσε ή τους ενημέρωσε αλλά συνεχιζόταν το ίδιο βιολί;
Αν στα 20 παιδιά, το ένα είναι επιθετικό, α πριόρι οι γονείς του επιθετικού παιδιού είναι αθώες περιστερές και τέρας η δασκάλα;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Ιούλ 2024, 17:30

nemo έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 17:28
δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο και τι προμηνυεται απο την θηλυκοποιηση των αγοριων και της κοινωνιας
δεν υπρχει παιδι που δεν δοκιμασε να παιξει με την φλογα βαζοντας το δαχτυλο του
και με αυτον τον τροπο μαθαινουμε τα ορια μας ...

ειμαι υπερ της τιμωριας για πολλους λογους
Από ποιον;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Ιούλ 2024, 17:33

vagabondo έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 17:29
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 17:24
vagabondo έγραψε:
Δεν τους ενημέρωσε ή τους ενημέρωσε αλλά συνεχιζόταν το ίδιο βιολί;
Αν στα 20 παιδιά, το ένα είναι επιθετικό, α πριόρι οι γονείς του επιθετικού παιδιού είναι αθώες περιστερές και τέρας η δασκάλα;
Διάβαζε πιο προσεκτικά.

Σαφώς και το κάθε παιδί εκδηλώνει/μεταφέρει στο σχολείο συμπεριφορές που έχει μάθει από το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 03 Ιούλ 2024, 17:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών