Αλλαγή βάρδιας
Αλλαγή βάρδιας
Τι είναι σωστό να κάνει κάποιος αν έρθουν αφίξεις πάνω στην αλλαγή βαρδιας; Και πόσο είναι too much να καθυστερήσει να φυγει; Ένα μισάωρο δεν είναι πολυ;
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Re: Αλλαγή βάρδιας
Όσο χρειαστεί τύπε
κατσε θα σου απαντησουν τα παιδια που ξερουν απο βαρδιες
under georgebi Otto Weininger πατησιωτης Πρετεντέρης ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Unique
under georgebi Otto Weininger πατησιωτης Πρετεντέρης ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Unique
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Μένει μέχρι να τον αλλάξει ο επόμενος που έχει βάρδια
Απλά πράγματα

Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Δηλαδή αν ο άλλος καθυστερήσει είμαι εγώ υποχρεωμενος να μείνω επ αόριστον; Τι ειδους μεσαιωνας ειναι αυτος; Δεν εννοω να σηκωθω να φυγω ετσι απλα, αλλα να ερθει να με αλλαξει ενας απο το σόι τους αφού κοιμούνται σε διπλανά από τη ρεσεψιόν δωμάτια.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 14:25Μένει μέχρι να τον αλλάξει ο επόμενος που έχει βάρδια
Απλά πράγματα
Στο δικό μας ξενοδοχείο μπορούσα να μείνω κάποιες φορές αν είχε δουλειά αλλά σε ξένη δουλειά μού φαίνεται εξωφρενικό. Η μόνη άλλη δουλειά που έχω κάνει για να συγκρίνω είναι όταν δούλευα σε εφημερίδα αλλα εκεί μπορουσα να φύγω ότι ώρα τελείωνα.
Το σύστημα δεν είναι τόσο απλό εδώ όμως. Δηλαδη: ενώ μια ωρα συμπιπτει με τον επόμενο υπάλληλο, δηλαδή πχ θα δουλεύω εγώ 8-4 και εκείνος 3-11, πολλές φορές έχει τύχει να καθυστερήσω επειδή η άλλη είναι άχρηστη και κάνει διακόσιες ώρες να βάλει δύο δωμάτια.
Επίσης, τι γίνεται στην περίπτωση που πας καθυστερημενος αλλα δεν σου κάνουν παρατήρηση; Πχ σήμερα δούλευα 8 και ήρθα 8.15. Οφείλω να μείνω παραπάνω;
Γιατί άργησες, τύπε;Kappa έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 14:35Δηλαδή αν ο άλλος καθυστερήσει είμαι εγώ υποχρεωμενος να μείνω επ αόριστον; Τι ειδους μεσαιωνας ειναι αυτος; Δεν εννοω να σηκωθω να φυγω ετσι απλα, αλλα να ερθει να με αλλαξει ενας απο το σόι τους αφού κοιμούνται σε διπλανά από τη ρεσεψιόν δωμάτια.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 14:25Μένει μέχρι να τον αλλάξει ο επόμενος που έχει βάρδια
Απλά πράγματα
Στο δικό μας ξενοδοχείο μπορούσα να μείνω κάποιες φορές αν είχε δουλειά αλλά σε ξένη δουλειά μού φαίνεται εξωφρενικό. Η μόνη άλλη δουλειά που έχω κάνει για να συγκρίνω είναι όταν δούλευα σε εφημερίδα αλλα εκεί μπορουσα να φύγω ότι ώρα τελείωνα.
Το σύστημα δεν είναι τόσο απλό εδώ όμως. Δηλαδη: ενώ μια ωρα συμπιπτει με τον επόμενο υπάλληλο, δηλαδή πχ θα δουλεύω εγώ 8-4 και εκείνος 3-11, πολλές φορές έχει τύχει να καθυστερήσω επειδή η άλλη είναι άχρηστη και κάνει διακόσιες ώρες να βάλει δύο δωμάτια.
Επίσης, τι γίνεται στην περίπτωση που πας καθυστερημενος αλλα δεν σου κάνουν παρατήρηση; Πχ σήμερα δούλευα 8 και ήρθα 8.15. Οφείλω να μείνω παραπάνω;
Ετοίμαζες κανένα δέμα ή έβλεπες stories στο Instagram;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Ρε συ, μη λέμε τα αυτονόητα. Το ωράριο με βάρδιες έτσι είναι: δεν μπορείς να φύγεις αν δεν σε αλλάξει ο επόμενος. Άλλο καπέλο ότι θα το κάνεις θέμα εάν αυτός είναι υπότροπος και καθ' έξιν σταρχιδιστής...
Όσο για το άλλο ερώτημα (8-8.15) ή ζητάς συγγνώμη που άργησες αλλά φεύγεις στην ώρα σου ή μένεις αυτοβούλως/ή μη αυτοβούλως ένα τέταρτο αργότερα
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Feindflug έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 17:07Γιατί άργησες, τύπε;Kappa έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 14:35Δηλαδή αν ο άλλος καθυστερήσει είμαι εγώ υποχρεωμενος να μείνω επ αόριστον; Τι ειδους μεσαιωνας ειναι αυτος; Δεν εννοω να σηκωθω να φυγω ετσι απλα, αλλα να ερθει να με αλλαξει ενας απο το σόι τους αφού κοιμούνται σε διπλανά από τη ρεσεψιόν δωμάτια.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 14:25
Μένει μέχρι να τον αλλάξει ο επόμενος που έχει βάρδια
Απλά πράγματα
Ετοίμαζες κανένα δέμα ή έβλεπες stories στο Instagram;

Ναι αλλά δεν δεν έχετε καταλάβει το εξης: εγώ καθυστερώ να φύγω κάποιες φορές ενώ είναι ήδη η υπάλληλος εκεί (ή ο νυχτερινός αν είμαι απογευματινος) Εκεί μπορώ να πω "φευγω" βγάλε τις αφίξεις μόνη σου; Γιατί όσες φορές έμεινα να βοηθησω το μετάνιωσα αφού κωλυσιεργει για να βάλει τρία δωμάτια.
Ο νυχτερινός δε ,δεν ξέρει αγγλικά άρα εκ των πραγμάτων πρέπει να καθίσω. Γιατί να πρέπει ομως; Είναι οικογενειακη επιχείρηση και κοιμούνται όλοι τους εκεί, ας βγει ένας να βάλει τις αφίξεις. Μου φαίνεται πολύ περίεργη απαίτηση να μένει παραπάνω ο υπάλληλος.
Επιπλέον, πώς σας φαίνονται τα καθήκοντα που θέλουν να κανω; Δηλαδη: σκούπισμα τραπεζιών στη ρεσεψιόν (κάτι τραπέζια της κακιάς ώρας, τριάντα ετων), ανανέωση ραφιων στο μίνι μάρκετ που έχει δίπλα στη ρεσεψιόν, πλήρη καθήκοντα ρεσεψιόν (αφίξεις, αναχωρήσεις,τιμολογηση) , να δείχνω τα δωμάτια στο τελευταίο κτίριο που είναι δύο λεπτά με τα πόδια μες στο λιοπυρι, γέμισμα ψυγείων και τακτοποίηση παραγγελιών (τύπου αν έρχονται πατατάκια κλπ), καθάρισμα τραπεζιών έξω.
Αυτά υποτίθεται τα κάνουμε όλοι, και η πενηνταρα και οι νυχτερινοι και εγώ αλλά μόνο εμένα έχω δει να διαταζουν τύπου "Καππα γεμισε το ψυγειο" (που το ένα ψυγείο είναι αποκλειστικά δουλειά των νυχτερινων)
Αυτά μου τα είχε πει μεν στη συνέντευξη αλλά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόση δουλειά. Κανονικα χρειάζονται δεύτερο υπάλληλο για το μίνι μάρκετ αλλά δεν παίρνουν για να κάνουν οικονομία.
Και παρόλο μάλιστα που συμπιμπτει μια ώρα με τον δεύτερο υπάλληλο, ο νυχτερινός συνήθως βγαίνει και καπνίζει στην πισίνα και με αφήνει να τα βγάλω πέρα μόνος μου και η πενηνταρα σαχλαμαριζει με το σόι τους γιατί τους γλείφει ανεξέλεγκτα.
Και όλα αυτά για όχι και τόσο καλό μισθό. Δηλαδή είχα βρει με παραπάνω μόνο καθήκοντα δεύτερου ρεσεψιονιστ χωρίς καν τιμολόγηση. Ο λόγος που έκανα το τεράστιο λάθος να πάω εκεί, είναι η απόσταση.
Στο ωράριο είναι χαλαροί αλλά με στραβοκοιτανε όταν σηκώνομαι να φύγω νταν την ώρα που σχολαω (και εννοώ όταν δεν έχει δουλεια) επειδή η πενηνταρα αργεί πολύ περισσότερο, τύπου 40 λεπτά, και μένει παρά παραπάνω μετά. Ιούλιος είναι, κάνω υπομονή αλλά με έχουν εξαντλήσει.
Ο νυχτερινός δε ,δεν ξέρει αγγλικά άρα εκ των πραγμάτων πρέπει να καθίσω. Γιατί να πρέπει ομως; Είναι οικογενειακη επιχείρηση και κοιμούνται όλοι τους εκεί, ας βγει ένας να βάλει τις αφίξεις. Μου φαίνεται πολύ περίεργη απαίτηση να μένει παραπάνω ο υπάλληλος.
Επιπλέον, πώς σας φαίνονται τα καθήκοντα που θέλουν να κανω; Δηλαδη: σκούπισμα τραπεζιών στη ρεσεψιόν (κάτι τραπέζια της κακιάς ώρας, τριάντα ετων), ανανέωση ραφιων στο μίνι μάρκετ που έχει δίπλα στη ρεσεψιόν, πλήρη καθήκοντα ρεσεψιόν (αφίξεις, αναχωρήσεις,τιμολογηση) , να δείχνω τα δωμάτια στο τελευταίο κτίριο που είναι δύο λεπτά με τα πόδια μες στο λιοπυρι, γέμισμα ψυγείων και τακτοποίηση παραγγελιών (τύπου αν έρχονται πατατάκια κλπ), καθάρισμα τραπεζιών έξω.
Αυτά υποτίθεται τα κάνουμε όλοι, και η πενηνταρα και οι νυχτερινοι και εγώ αλλά μόνο εμένα έχω δει να διαταζουν τύπου "Καππα γεμισε το ψυγειο" (που το ένα ψυγείο είναι αποκλειστικά δουλειά των νυχτερινων)
Αυτά μου τα είχε πει μεν στη συνέντευξη αλλά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόση δουλειά. Κανονικα χρειάζονται δεύτερο υπάλληλο για το μίνι μάρκετ αλλά δεν παίρνουν για να κάνουν οικονομία.
Και παρόλο μάλιστα που συμπιμπτει μια ώρα με τον δεύτερο υπάλληλο, ο νυχτερινός συνήθως βγαίνει και καπνίζει στην πισίνα και με αφήνει να τα βγάλω πέρα μόνος μου και η πενηνταρα σαχλαμαριζει με το σόι τους γιατί τους γλείφει ανεξέλεγκτα.
Και όλα αυτά για όχι και τόσο καλό μισθό. Δηλαδή είχα βρει με παραπάνω μόνο καθήκοντα δεύτερου ρεσεψιονιστ χωρίς καν τιμολόγηση. Ο λόγος που έκανα το τεράστιο λάθος να πάω εκεί, είναι η απόσταση.
Στο ωράριο είναι χαλαροί αλλά με στραβοκοιτανε όταν σηκώνομαι να φύγω νταν την ώρα που σχολαω (και εννοώ όταν δεν έχει δουλεια) επειδή η πενηνταρα αργεί πολύ περισσότερο, τύπου 40 λεπτά, και μένει παρά παραπάνω μετά. Ιούλιος είναι, κάνω υπομονή αλλά με έχουν εξαντλήσει.
Είχαν κολλήσει διαδοχικά όλοι γαστρεντερίτιδα και παρόλα αυτά περιφέρονται μες στα πόδια μας, με τα αλληθωρα μωρά τους, ξυπόλητοι, χωρίς μάσκες κλπ κλπ. Σήμερα ξύπνησα και νιώθω το στομάχι μου χάλια. Αστο διαολο πια, κωλογυφτοι. Φταίω εγώ να πάω να πάρω αναρρωτική; Γίδια. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω αρρωστήσει τόσες φορές σε διάστημα λίγων εβδομαδων. Μια ξερναω από το άθλιο μπουφέ τους, μια με κολλάνε ποιος ξερει τι τριτοκοσμικο μικροβιο φερουν, αφού η κόρη της είχε πυρετό και περιφεροταν στη ρεσεψιόν σαν να μην συμβαίνει τίποτα και έχουν και τα μωρά τους λες και είναι παιδικός σταθμός ο χώρος εργασίας του άλλου και η ρεσεψιόν ενός ξενοδοχείου. Άθλιοι. Λες και είναι καταυλισμος φέρονται.
Επειδή είσαι και κάποιας ηλικίας και ο καθε μαλάκας (από τον κάθε παπάρα ξενοδόχο μέχρι και τον ΠΘ) έχει πάρει αέρα γιατί δεν τους τον κόψατε εσείς εξαρχής και πλέον βάσει νόμου γαμάνε και τα νέα παιδιά, όχι δε παίζει αυτό που λες.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 18:18
Ρε συ, μη λέμε τα αυτονόητα. Το ωράριο με βάρδιες έτσι είναι: δεν μπορείς να φύγεις αν δεν σε αλλάξει ο επόμενος.
Τουλάχιστον στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο δεν παίζει. Ειδικά εάν δεν είσαι σε πόστο ευθύνης, όπως πχ στρατό ή νοσοκομείο, εάν σχολάς στις 6, 6:01 έχεις χαιρετήσει. Ας τα βρει ο μάνατζερ με τον άλλον που άργησε, δεν είναι δικό σου πρόβλημα.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Φίλε, κάν'την προτροπάδην...ειδάλλως θ' αντικρίσεις ανάποδα το φιλιατρό του πηγαδιού...
Ε το ίδιο λέμε. Εάν η γενιά σας, που είχε την ευκαιρία, τους έκοβε τον αέρα και δεν έτρεχε μόνο για το πώς θα πάρει κάνα επίδομα από τον Αντρέα, σήμερα πιθανώς να μην είχαμε τέτοια φαινόμενα. Μπορεί να έμενε και κανένας σοβαρός στην Ελλάδα και να μην πήγαινε έξω για να του φαίνονται σαν άνθρωπο.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑05 Ιούλ 2024, 07:45Φίλε, κάν'την προτροπάδην...ειδάλλως θ' αντικρίσεις ανάποδα το φιλιατρό του πηγαδιού...
Για τα υπόλοιπα του Καππά, απλά είναι φελλός, ειδικά από την στιγμή που του το είπαν στην συνέντευξη. Αλλά σιγά που θα καθόμουν παραπάνω επειδή η αλλαγή μου δεν ξέρει αγγλικά και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες.

- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Επιστρέφεται άναυλα το εν λόγω τσουβάλιασμα περί του τι έκανε επ' αυτού η "γενιά" μου
Ασύγγνωστη ματαιολογία η συνεννόηση, οπότε καλή καρδιά