Δεν νομίζω ότι η κάψουλα απευθύνεται σε φτωχαδάκια. Κατά τα άλλα, δεν είναι κάτι ακριβό η ευθανασία σε απλή κλίνη νοσοκομείου.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί προσδιορίζεται ως "φρίκη".
Δεν νομίζω ότι η κάψουλα απευθύνεται σε φτωχαδάκια. Κατά τα άλλα, δεν είναι κάτι ακριβό η ευθανασία σε απλή κλίνη νοσοκομείου.
Φυσικά και συμβαίνει ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ. Τυχαίνει να ξέρω αρκετά πράγματα για το τί συμβαίνει σε νοσοκομεία. Δεν είναι και κάτι μυστικό, όσοι είχαν την ατυχία να περάσει άνθρωπός τους μεγάλο διάστημα σε νοσοκομείο (ιδιαίτερα αντικαρκινικό), μαθαίνουν γρήγορα. Ή, ρωτήστε έναν ογκολόγο δημόσιου νοσοκομείου.Chilloutbuddy έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 08:48Έχω ακούσει (φήμες και διασώσεις, χωρις αποδείξεις φυσικά) ότι και στην Ελλάδα κάποιοι γιατροί σε κάποιες απελπιστικες περιπτώσεις τραβάνε σωληνάκια και βγάζουν καποιους απ' τη μιζέρια τους. Δεν ξέρω αν ισχύει, ούτε αν είμαι σίγουρος αν θα ήθελα η δεν ήθελα να ισχύει.
micmic έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:03Φυσικά και συμβαίνει ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ. Τυχαίνει να ξέρω αρκετά πράγματα για το τί συμβαίνει σε νοσοκομεία. Δεν είναι και κάτι μυστικό, όσοι είχαν την ατυχία να περάσει άνθρωπός τους μεγάλο διάστημα σε νοσοκομείο (ιδιαίτερα αντικαρκινικό), μαθαίνουν γρήγορα. Ή, ρωτήστε έναν ογκολόγο δημόσιου νοσοκομείου.Chilloutbuddy έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 08:48Έχω ακούσει (φήμες και διασώσεις, χωρις αποδείξεις φυσικά) ότι και στην Ελλάδα κάποιοι γιατροί σε κάποιες απελπιστικες περιπτώσεις τραβάνε σωληνάκια και βγάζουν καποιους απ' τη μιζέρια τους. Δεν ξέρω αν ισχύει, ούτε αν είμαι σίγουρος αν θα ήθελα η δεν ήθελα να ισχύει.
Φυσικά και η υποβοηθούμενη ευθανασία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για τους φτωχούς. Για τους πλούσιους είναι. Υπολογίστε το κόστος για όποιον θέλει να πάει να πεθάνει πχ στην Ελβετία όπου είναι νόμιμο.
Τώρα ας μην πούμε καλύτερα πώς πεθαίνουν οι άνθρωποι που δεν έχουν όχι χρήματα, αλλά ούτε καν συγγενείς να τους παράσχουν την ελάχιστη φροντίδα.
Κάποιοι -όπως πάντα- ζούνε στην κοσμάρα τους. Ψάξτε λίγο στο youtube για άτομα που εξηγούν γιατί επέλεξαν την ευθανασία και ακούστε λίγο τις ιστορίες τους. Ίσως μετά να μην έχετε το ΘΡΑΣΟΣ να τους κρίνετε.
https://www.thefp.com/p/zoraya-ter-beek ... ed-suicide
Έχω διαβάσει πολλά σχετικά δημοσιεύματα τα τελευταία χρόνια, που αφορούν σε δεκάδες περιπτώσεις.talaipwros έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:19https://www.thefp.com/p/zoraya-ter-beek ... ed-suicide
ισως και τιποτα, το προβλημα ειναι πως ελεγχεις ποιος αυτοκτονει, οτι ειναι πραγματι αυτοκτονια και οχι δολοφονια κλπΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:30Έχω διαβάσει πολλά σχετικά δημοσιεύματα τα τελευταία χρόνια, που αφορούν σε δεκάδες περιπτώσεις.
Το δικό μου ερώτημα αφορά στις περιπτώσεις βαριά άρρωστων ανθρώπων σε ανεπίστρεπτο επίπεδο, που υποφέρουν από σωματικούς πόνους.
Ανεξαρτήτως ηλικίας. Τί θετικό τους προσφέρει μια ακόμη βασανιστική μέρα ζωής;
Μα το θέμα αφορά σε περιπτώσεις ανθρώπων που επιλέγουν, ζητούν την ευθανασία τους (δηλαδή την υποβοηθούμενη ιατρικώς αυτοκτονία τους) με ελεύθερη βούληση.talaipwros έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:43ισως και τιποτα, το προβλημα ειναι πως ελεγχεις ποιος αυτοκτονει, οτι ειναι πραγματι αυτοκτονια και οχι δολοφονια κλπΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:30Έχω διαβάσει πολλά σχετικά δημοσιεύματα τα τελευταία χρόνια, που αφορούν σε δεκάδες περιπτώσεις.
Το δικό μου ερώτημα αφορά στις περιπτώσεις βαριά άρρωστων ανθρώπων σε ανεπίστρεπτο επίπεδο, που υποφέρουν από σωματικούς πόνους.
εχουν να φαγωθουν κληρονομιες...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:48Μα το θέμα αφορά σε περιπτώσεις ανθρώπων που επιλέγουν, ζητούν την ευθανασία τους (δηλαδή την υποβοηθούμενη ιατρικώς αυτοκτονία τους) με ελεύθερη βούληση.talaipwros έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:43ισως και τιποτα, το προβλημα ειναι πως ελεγχεις ποιος αυτοκτονει, οτι ειναι πραγματι αυτοκτονια και οχι δολοφονια κλπΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:30
Έχω διαβάσει πολλά σχετικά δημοσιεύματα τα τελευταία χρόνια, που αφορούν σε δεκάδες περιπτώσεις.
Από πού προκύπτει ο δόλος;
Το βασικό ζήτημα είναι το πρώτο. Ας ξεκαθαριστεί πρώτα αυτό και μετά πάμε και στα υπόλοιπα.talaipwros έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:51εχουν να φαγωθουν κληρονομιες...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:48Μα το θέμα αφορά σε περιπτώσεις ανθρώπων που επιλέγουν, ζητούν την ευθανασία τους (δηλαδή την υποβοηθούμενη ιατρικώς αυτοκτονία τους) με ελεύθερη βούληση.talaipwros έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:43
ισως και τιποτα, το προβλημα ειναι πως ελεγχεις ποιος αυτοκτονει, οτι ειναι πραγματι αυτοκτονια και οχι δολοφονια κλπ
Εκτος και πιστευεις δεν θα βρεθουν μερικοι εγκληματιες να δηλωσουν οτι η γιαγια στο χωρια ηθελε ευθανασια
Το ζητημα δεν ειναι αν θα πρεπει να δινεται η επιλογη της ευθανασιας σε ανθρωπους που ειναι στα τελευταια σταδια της ζωης και ζουν με πονους. Το ζητημα ειναι τι θα γινει με τους ψυχικα αρρωστους που θα αρχισουν να αυτοκτονουν μαζικα και τους εγκληματιες που θα βρουν παραθυρακι για νομιμη δολοφονια
Εχχχμμμμ... Σε πολιτείες των ΗΠΑ, Ελβετία, Κάτω Χώρες, Αυστραλία, Καναδά, Ισπανία κτλ, η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη. Λες να μην το έχουν σκεφτεί αυτό; Συνήθως χρειάζονται επαναλαμβανόμενες γνωματεύσεις ανεξάρτητων ομάδων ειδικών γιατρών για να δώσουν το οκ. Δεν κάνει κανείς ευθανασία στη γιαγιά του επειδή "μου το ζήτησε σαν χάρη, να σχωρεθούν τα πεθαμένα μου".talaipwros έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:51εχουν να φαγωθουν κληρονομιες...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:48Μα το θέμα αφορά σε περιπτώσεις ανθρώπων που επιλέγουν, ζητούν την ευθανασία τους (δηλαδή την υποβοηθούμενη ιατρικώς αυτοκτονία τους) με ελεύθερη βούληση.talaipwros έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:43
ισως και τιποτα, το προβλημα ειναι πως ελεγχεις ποιος αυτοκτονει, οτι ειναι πραγματι αυτοκτονια και οχι δολοφονια κλπ
Εκτος και πιστευεις δεν θα βρεθουν μερικοι εγκληματιες να δηλωσουν οτι η γιαγια στο χωρια ηθελε ευθανασια
Το ζητημα δεν ειναι αν θα πρεπει να δινεται η επιλογη της ευθανασιας σε ανθρωπους που ειναι στα τελευταια σταδια της ζωης και ζουν με πονους. Το ζητημα ειναι τι θα γινει με τους ψυχικα αρρωστους που θα αρχισουν να αυτοκτονουν μαζικα και τουςεγκληματιες που θα βρουν παραθυρακι για νομιμη δολοφονια
Μα είναι απλούστατο. Δίνει την συναίνεσή του ο μελλοθάνατος έχων σώας τας φρένας παρουσίας των αρχών. Είναι δυνατό να αναρωτιόμαστε αν θα είναι του στυλ 'ο παππούς μου μου είπε...';micmic έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 10:02Εχχχμμμμ... Σε πολιτείες των ΗΠΑ, Ελβετία, Κάτω Χώρες, Αυστραλία, Καναδά, Ισπανία κτλ, η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη. Λες να μην το έχουν σκεφτεί αυτό; Συνήθως χρειάζονται επαναλαμβανόμενες γνωματεύσεις ανεξάρτητων ομάδων ειδικών γιατρών για να δώσουν το οκ. Δεν κάνει κανείς ευθανασία στη γιαγιά του επειδή "μου το ζήτησε σαν χάρη, να σχωρεθούν τα πεθαμένα μου".talaipwros έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:51εχουν να φαγωθουν κληρονομιες...
Το ζητημα δεν ειναι αν θα πρεπει να δινεται η επιλογη της ευθανασιας σε ανθρωπους που ειναι στα τελευταια σταδια της ζωης και ζουν με πονους. Το ζητημα ειναι τι θα γινει με τους ψυχικα αρρωστους που θα αρχισουν να αυτοκτονουν μαζικα και τουςεγκληματιες που θα βρουν παραθυρακι για νομιμη δολοφονια
Καλά, αυτό δεν αρκεί - και δεν πρέπει να αρκεί, διότι μπορεί να είναι αποτέλεσμα ψυχολογικών εκβιασμών. Αλλά αν έχουν αποφανθεί 2 ανεξάρτητες ομάδες των 5 διακεκριμένων ογκολόγων η κάθε μία, ότι ο ασθενής έχει διάχυτο καρκίνο ο οποίος στατιστικά έχει 0% προσδόκιμο επιβίωσης άνω του 6μηνου και έχει ήδη φριχτούς πόνους οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με φάρμακα...Green Dragon έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 10:07Μα είναι απλούστατο. Δίνει την συναίνεσή του ο μελλοθάνατος έχων σώας τας φρένας παρουσίας των αρχών. Είναι δυνατό να αναρωτιόμαστε αν θα είναι του στυλ 'ο παππούς μου μου είπε...';micmic έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 10:02Εχχχμμμμ... Σε πολιτείες των ΗΠΑ, Ελβετία, Κάτω Χώρες, Αυστραλία, Καναδά, Ισπανία κτλ, η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη. Λες να μην το έχουν σκεφτεί αυτό; Συνήθως χρειάζονται επαναλαμβανόμενες γνωματεύσεις ανεξάρτητων ομάδων ειδικών γιατρών για να δώσουν το οκ. Δεν κάνει κανείς ευθανασία στη γιαγιά του επειδή "μου το ζήτησε σαν χάρη, να σχωρεθούν τα πεθαμένα μου".talaipwros έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 09:51εχουν να φαγωθουν κληρονομιες...
Αυτο θα πρεπει να γινει με ρητή συναίνεση ενός συγγενη του νοσηλευομένου φαντάζομαι, οταν η κατάστασή του ειναι 100% μη αναστρέψιμη.Chilloutbuddy έγραψε: ↑08 Ιούλ 2024, 08:48Έχω ακούσει (φήμες και διασώσεις, χωρις αποδείξεις φυσικά) ότι και στην Ελλάδα κάποιοι γιατροί σε κάποιες απελπιστικες περιπτώσεις τραβάνε σωληνάκια και βγάζουν καποιους απ' τη μιζέρια τους. Δεν ξέρω αν ισχύει, ούτε αν είμαι σίγουρος αν θα ήθελα η δεν ήθελα να ισχύει.