Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο ή στην γή?

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Re: Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο ή στην γή?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 08 Ιούλ 2024, 23:49

hellegennes έγραψε:
08 Ιούλ 2024, 22:19
Οργισμένος έγραψε:
08 Ιούλ 2024, 18:24
hellegennes έγραψε:
08 Ιούλ 2024, 12:43

Όντως, μέχρι εκεί φτάνουν οι γνώσεις σου. Αφού δεν καταλαβαίνεις, ρε μαλάκα, τι συζητάμε, γιατί πετάγεσαι;
Δεν ασχολουμαι με τι συζητατε. Απλα λεω πως η μμ του βαρους ειναι το νιουτον, διοτι το βαρος ειναι δυναμη και οχι μαζα για να μετριεται σε κιλα και ολα αυτα διδασκονται στην 3η δημοτικου. Δλδ σε τι διαφωνεις ???
Πέρα από ότι δεν διδάσκεται στην τρίτη δημοτικού, σε τίποτα άλλο. Αλλά δεν συζητάμε γι' αυτό.
To λεω επειδη εγραψες αυτα:
hellegennes έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 18:44
seismic1 έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 17:24
Το ερώτημα παραμένει. Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο ή στην γή?
Παντού έχουμε το ίδιο βάρος είναι η απάντηση.
hellegennes έγραψε:
Το βάρος είναι μάζα. Αυτό μετράμε όταν λέμε το βάρος μας. Μόνο σε σε ειδικό context στην φυσική υπάρχει διαχωρισμός, ο οποίος εκτός από ιστορικά πρόσφατος είναι υπαρκτός μόνο σ' αυτό το context.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Ιούλ 2024, 00:03

nik_killthemall έγραψε:
08 Ιούλ 2024, 22:48
συναφελφε δε νομιζω πως αυτο που γραφεις ειναι σωστο, αλλα ούτε και αυτό που πας να αντικρούσεις είναι σωστό.

Όλα τα σώματα στον πλανητη έχουν βάρος που υπολογίζεται όχι στο δικό τους πεδίο βαρύτητας αλλά στο πεδίο βαρύτητας της Γης ! Αρα εξορισμού το βάρος ενός σώματος αναφέρεται στο πεδίο βαρύτητας ενός άλλου σώματος που κατά κανόνα φτιάχνει ισχυρότερο πεδίο βαρύτητας από το ίδιο.

Ισχυροτερο πεδίο βαρύτητας σημαίνει μεγαλύτερη ένταση πεδίου και η ένταση του πεδιου στο βαρυτικο είναι η επιτάχυνση της βαρυτητας.

Υπό αυτη τη λογική ειναι ατοπο να ισχυριστει κανεις πως το βαρος του ηλιου στο πεδιο βαρυτητας του ανθρωπου ειναι τα 650Ν της δράσης αντίδρασης, γιατί το βαρυτικό πεδιο του ανθρωπου είναι αρκετα δισεκ. φορές μικρότερης έντασης από το βαρυτικο πεδίο της γης. Με λίγα λόγια το βαρυτικό πεδίο αναφοράς στο οποίο "ζυγίζεται" το βαρος των σωμάτων ειναι το ισχυρότερο απ'τα πεδία και όχι το δισεκ. φορές ασθενέστερο.

Αν αφησουμε εναν ανθρωπο σε αποσταση χ απο την γη, αυτος που θα πεσει θα ειναι ο ανθρωπος στη γη και οχι η γη στον ανθρωπο και συγκεκριμενα η επιταχυνση με την οποια θα κινηθει ο ανθρωπος προς στην Γη θα ειναι χοντρικα 10^21 φορές μεγαλυτερη απο την επιταχυνση με την οποια θα κινηθει η Γη προς τον ανθρωπο, και γιαυτο το λογο λεμε πως ο ανθρωπος πεφτει στη γη και οχι η γη στον ανθρωπο.

Αυτο σημαινει πως δεν νοειται βαρος γης στο βαρυτικό πεδιο του ανθρωπου η βαρος ηλιου στο βαρυτικο πεδιοενος κομμητη κλπ
Όχι, για δύο λόγους. Καταρχήν στην νευτώνεια μηχανική το βάρος ενός σώματος υπολογίζεται πάντα ως προς ένα άλλο βαρυτικό πεδίο. Δεν υπάρχει νόμος που λέει ότι υπολογίζεις πάντα στο μεγαλύτερο βαρυτικό πεδίο. Αν θες να υπολογίσεις το βάρος ενός ανθρώπου στο βαρυτικό πεδίο της Γης, θα πρέπει συγκριτικά να υπολογίσεις το βάρος της Γης στο βαρυτικό πεδίο του ανθρώπου, που ο Νεύτωνας λέει ότι θα είναι το ίδιο. Μπορείς να συγκρίνεις μεταξύ τους τα βαρυτικά πεδία ανεξάρτητα ή αλλιώς ποια είναι η επιτάχυνση της βαρύτητας στην επιφάνεια του κάθε αντικειμένου ξεχωριστά. Αυτό σου δίνει την αληθινή διαφορά μεταξύ των βαρυτικών πεδίων και είναι ανάλογη της μάζας και αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου της απόστασης από το κέντρο της. Επίσης Νεύτωνας.

Εξάλλου αν υπήρχε τέτοιος νόμος ή κανόνας, σε ποιο σημείο θα έθετες το όριο; Προφανώς ένας κομήτης δεν έλκει αρκετά τον Ήλιο ώστε να μεταβάλλει ουσιωδώς το σύστημα, μοιάζει σαν να τον έλκει ο Ήλιος αλλά ακριβώς αυτό απέδειξε ο Νεύτωνας ότι είναι ανεπαρκής εικόνα. Φτάνεις σε ένα σημείο που η διαφορά είναι αισθητή και έτσι π.χ. ο Δίας και ο Ήλιος έχουν κέντρο βάρους έξω από τον Ήλιο. Ο Δίας κάνει έναν μεγάλο κύκλο γύρω απ' αυτό και ο Ήλιος έναν μικρό κύκλο (γιατί είναι πολύ πιο κοντά του). Αυτή μάλιστα είναι η βάση μιας μεθόδου που χρησιμοποιείται για να βρεθούν εξωπλανήτες.

Ο δεύτερος λόγος είναι η ΘτΣ. Στην ΘτΣ η Γη πέφτει πάνω σου ή καλύτερα δεν υπάρχει διαφορά. Αυτό συμβαίνει γιατί η βαρύτητα στην ΘτΣ δεν είναι δύναμη, είναι καμπύλωση του χωροχρόνου και το ότι η Γη πέφτει πάνω σου είναι συνέπεια της καμπύλωσης του χρόνου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Ιούλ 2024, 00:07

Οργισμένος έγραψε:
08 Ιούλ 2024, 23:49
hellegennes έγραψε:
08 Ιούλ 2024, 22:19
Οργισμένος έγραψε:
08 Ιούλ 2024, 18:24

Δεν ασχολουμαι με τι συζητατε. Απλα λεω πως η μμ του βαρους ειναι το νιουτον, διοτι το βαρος ειναι δυναμη και οχι μαζα για να μετριεται σε κιλα και ολα αυτα διδασκονται στην 3η δημοτικου. Δλδ σε τι διαφωνεις ???
Πέρα από ότι δεν διδάσκεται στην τρίτη δημοτικού, σε τίποτα άλλο. Αλλά δεν συζητάμε γι' αυτό.
To λεω επειδη εγραψες αυτα:
hellegennes έγραψε:
seismic1 έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 17:24
Το ερώτημα παραμένει. Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο ή στην γή?
hellegennes έγραψε:
Το βάρος είναι μάζα. Αυτό μετράμε όταν λέμε το βάρος μας. Μόνο σε σε ειδικό context στην φυσική υπάρχει διαχωρισμός, ο οποίος εκτός από ιστορικά πρόσφατος είναι υπαρκτός μόνο σ' αυτό το context.
Δεν έγραψα μόνο αυτά, αλλά το δεύτερο είναι επαρκής απάντηση ούτως ή άλλως. Όταν λες το βάρος σου σε κιλά μιλάς για μάζα. Όταν σε ρωτάω το βάρος σου λες "είμαι 80 κιλά" δεν λες "είμαι 700 Ν στην Ταϋλάνδη, 704 Ν στην Νέα Υόρκη και 697 Ν στην Υεμένη".

Το κοκκινισμένο είναι το υπόλοιπο της απάντησης που καθιστά την παρέμβασή σου αχρείαστη. Δεν χρειάστηκε κανείς να τον διδάξεις ότι σε εφαρμογές νευτώνειας μηχανικής όταν λέμε βάρος εννοούμε νιούτον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah » 09 Ιούλ 2024, 00:08

hellegennes έγραψε:
08 Ιούλ 2024, 01:31
Bill Hicks έγραψε:
07 Ιούλ 2024, 15:01
ισχυρίσθηκα στο πχώρουμ ότι το βάρος είναι ίσο με την μάζα!
Κανείς δεν είπε στο φόρουμ ότι το βάρος είναι ίσο με την μάζα.
Ερχμ:
hellegennes έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 19:19
Allah έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 19:09
hellegennes έγραψε:

Ελπίζω να εννοείς ότι παντού έχουμε την ίδια μάζα...
Το ίδιο είναι. Το μόνο που αλλάζει είναι η βαρυτική έλξη.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Ιούλ 2024, 00:16

Allah έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 00:08
hellegennes έγραψε:
08 Ιούλ 2024, 01:31
Bill Hicks έγραψε:
07 Ιούλ 2024, 15:01
ισχυρίσθηκα στο πχώρουμ ότι το βάρος είναι ίσο με την μάζα!
Κανείς δεν είπε στο φόρουμ ότι το βάρος είναι ίσο με την μάζα.
Ερχμ:
hellegennes έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 19:19
Allah έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 19:09

Ελπίζω να εννοείς ότι παντού έχουμε την ίδια μάζα...
Το ίδιο είναι. Το μόνο που αλλάζει είναι η βαρυτική έλξη.
Δεν είπα ότι το βάρος είναι ίσο με την μάζα, είπα ότι είναι το ίδιο "παντού έχουμε την ίδια μάζα" και "παντού έχουμε το ίδιο βάρος" και το μόνο που αλλάζει είναι η κατά τόπο βαρυτική έλξη, γιατί σε όλα τα πλαίσια αναφοράς εκτός από συγκεκριμένες εφαρμογές νευτώνειας μηχανικής αναφερόμαστε στα κιλά ενός αντικειμένου όταν ρωτάμε το βάρος του.

Το ανέλυσα περισσότερο εδώ:
hellegennes έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 19:50
Όταν λες ότι το βάρος σου είναι 80 κιλά, είναι 80 κιλά παντού. Η βαρυτική έλξη πάνω σου είναι διαφορετική αλλά δεν έχασες κιλά επειδή ανέβηκες στο Έβερεστ. Αν θέλει κάποιος να κάνει τον νέρντουλα και να σου πει ότι το βάρος είναι μεταβλητό, θα πρέπει να σου δώσει την τιμή του σε Ν (νιούτον), όχι σε κιλά.
Θα πω για μια ακόμη φορά ότι η ερώτηση του seismic αφορά το φορτίο της βαρύτητας, δηλαδή την μάζα. Αυτό ρώτησε αν μεταβάλλεται μεταξύ ουρανού και γης. Το νήμα ήταν για την συσχέτισή του με το ηλεκτρομαγνητικό φορτίο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 09 Ιούλ 2024, 00:28

hellegennes έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 00:16
Θα πω για μια ακόμη φορά ότι η ερώτηση του seismic αφορά το φορτίο της βαρύτητας, δηλαδή την μάζα. Αυτό ρώτησε αν μεταβάλλεται μεταξύ ουρανού και γης. Το νήμα ήταν για την συσχέτισή του με το ηλεκτρομαγνητικό φορτίο.
Γιατί να να το ξαναλες; Η ερώτηση είναι στην πρώτη σελίδα και δεν φαίνεται να εννοεί μάζα.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Ιούλ 2024, 01:06

vagabondo έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 00:28
hellegennes έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 00:16
Γιατί να να το ξαναλες; Η ερώτηση είναι στην πρώτη σελίδα και δεν φαίνεται να εννοεί μάζα.
Δες την δεύτερη σελίδα.

Και μην τρελαθούμε τώρα ότι αν έδινε κάποιος από τους συμμετέχοντες παράδειγμα θα μιλούσε για νιούτον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 09 Ιούλ 2024, 01:20

nik_killthemall έγραψε:
Αυτο σημαινει πως δεν νοειται βαρος γης στο βαρυτικό πεδιο του ανθρωπου η βαρος ηλιου στο βαρυτικο πεδιοενος κομμητη κλπ
πράγματι, το θεμα ειναι γιατί ο χέλης γράφει σαχλαμάρες, ποια δύναμη τον αναγκάζει;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Ιούλ 2024, 01:39

enaon έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 01:20
nik_killthemall έγραψε:
πράγματι, το θεμα ειναι γιατί ο χέλης γράφει σαχλαμάρες, ποια δύναμη τον αναγκάζει;
Εξήγησα επαρκώς γιατί είναι λάθος αυτό που έγραψε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 09 Ιούλ 2024, 01:41

hellegennes έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 01:39
να τα διαβασα, επιμένεις οτι η γη εχει βαρος απο εσένα, το λεει ο τρίτος νομος λες. Προσπαθω να καταλάβω γιατι γραφεις σαχαμάρες, δεν ειμαι σιγουρος ακομα. Εσυ εχεις καταλάβει;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Ιούλ 2024, 01:48

enaon έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 01:41
hellegennes έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 01:39
να τα διαβασα, επιμένεις οτι η γη εχει βαρος απο εσένα, το λεει ο τρίτος νομος λες. Προσπαθω να καταλάβω γιατι γραφεις σαχαμάρες, δεν ειμαι σιγουρος ακομα. Εσυ εχεις καταλάβει;
Δεν το λέω εγώ, ο Νεύτωνας το έλεγε και εκτός πλαισίου ΘτΣ έτσι είναι. Τραβάω τον Ήλιο με την ίδια δύναμη που με τραβάει κι αυτός. Τραβάω την Γη με την ίδια δύναμη που με τραβάει κι αυτή. Αυτό δεν είναι κάποια σοφιστεία, είναι φυσική, πραγματική συνέπεια της νευτώνειας μηχανικής. Στο ειδικό context που λέγοντας βάρος εννοούμε την δύναμη της βαρύτητας σε νιούτον, η Γη με τραβάει με την ίδια δύναμη που την τραβάω κι εγώ, δηλαδή έχουμε το ίδιο βάρος. Η επιτάχυνση της βαρύτητας του ενός ως προς το άλλο είναι διαφορετική, η δύναμη όμως, δηλαδή το βάρος, είναι ίδια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 09 Ιούλ 2024, 02:01

hellegennes έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 01:48
Αυτό δεν είναι κάποια σοφιστεία, είναι φυσική
ναι βρε δεν λεω αυτο, λεω την σοφιστεία που ονομάζεις την δυναμη αυτή βαρος Γης, αλλα οκ το ξερεις αυτο και κανεις τον αθώο. Γιατί ομως;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Ιούλ 2024, 02:29

enaon έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 02:01
hellegennes έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 01:48
Αυτό δεν είναι κάποια σοφιστεία, είναι φυσική
ναι βρε δεν λεω αυτο, λεω την σοφιστεία που ονομάζεις την δυναμη αυτή βαρος Γης, αλλα οκ το ξερεις αυτο και κανεις τον αθώο. Γιατί ομως;
Είναι το βάρος της Γης, δεν είναι σοφιστεία. Αυτό που σου κλωτσάει είναι ότι έχεις στο μυαλό σου την μάζα της Γης, αυτό που δεν μπόρεσε να αποτινάξει η αριστοτέλεια θεώρηση και χρειάστηκε τον Νεύτωνα για να καταλάβουμε τι συμβαίνει.

Λες "δεν μπορεί η Γη να ζυγίζει όσο ένας άνθρωπος, είναι μαθηματική σοφιστεία". Nope, είναι φυσική συνέπεια της βαρύτητας. Αλλά αφού δεν μπόρεσα να το εξηγήσω επαρκώς, έχω αποτύχει.-
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 09 Ιούλ 2024, 02:34

hellegennes έγραψε:
09 Ιούλ 2024, 02:29
Είναι το βάρος της Γης, δεν είναι σοφιστεία.

Αλλά αφού δεν μπόρεσα να το εξηγήσω επαρκώς, έχω αποτύχει.-
δεν ειναι το βαρος της Γης, ειναι η δυναμη αντίδρασης, άλλη εννοια, οχι βαρος.

αφου εχεις κεφι, προσπαθησε να περιγραψεις αυτο το σενάριο. Εχουμε κανει αποικίες στην σελίνη, μιλάμε την ιδια εκλαϊκευμένη γλώσσα με φιλους εκει στο σκαιπ, και θελουμε να ρωτησουμε εναν για το βαρος του καναπε που πηρε απο το ικεα σελίνης, αν ειναι ευκολο να τον μεταφερει μονος του. Τι αλλαγές θα κανουμε στις εννοιες για να μην γραφουμε τις ιδιες σαχλαμαρες που γραφεις εσυ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 09 Ιούλ 2024, 02:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

seismic1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 » 09 Ιούλ 2024, 02:36

Αν κάποιος μου πει από που προέρχεται η δύναμη που κρατά σε συνοχή το μόρια και τα άτομα και τα κινεί θα με πείσει για το τι είναι η βαρύτητα.
Η βαρύτητα είναι συμπυκνωμένη ενέργεια και κανένας δεν ξέρει από που προέρχεται η ενέργεια η οποία είναι ο δημιουργός των πάντων.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών