Καταλήψεις Για Την Μακεδονία

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Re: Καταλήψεις Για Την Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 28 Νοέμ 2018, 13:50

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 12:01
...
H κυρία Βόζενμπεργκ διαφωνεί μαζί σου, για συντονιστείτε λίγο εκεί στο άνσιεν ρετζίμ
Ελίζα Βόζεμπεργκ στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με τις καταλήψεις σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας για το μακεδονικό.
Ερωτηθείσα εάν υιοθετεί τον ισχυρισμό ότι τις καταλήψεις υποκινούν ακροδεξιά στοιχεία απάντησε: «Ούτε κατ’ ελάχιστον και μην υποτιμούμε και τη νοημοσύνη των παιδιών. Μπορεί να μην έχουν ωριμότητα και εμπειρίες, αλλά δεν είναι ηλίθια, είναι σκεπτόμενα άτομα που παρορμητικά ή με έναν τρόπο που θεωρούν ότι μπορεί να δώσει μηνύματα κάνουν ό,τι κάνουν, το οποίο επικρίνουμε, γιατί θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό».
«Σαν νέα παιδιά είναι πατριώτες, έχουν ψυχή για την πατρίδα τους και θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο πρέπει να αντιδρούν. Είμαι αντίθετη σε αυτόν τον τρόπο, δεν πιστεύω ότι με τις καταλήψεις των σχολείων γίνεται επανάσταση και βγαίνουν κάποια μηνύματα. Έτερον εκάτερον όμως» σημείωσε.
https://www.iapopsi.gr/vozempergk-quot- ... leia-quot/
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
akirav
Phorum.gr user: akirav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav » 28 Νοέμ 2018, 13:56

Συριζακια
σε λιγο, το χαρτι του φασισμου θα το εχετε καψει εντελως.
Θα λετε "εισαι φασ " και θα σας κυνηγανε και τα περιστερια
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 28 Νοέμ 2018, 14:07

Κρύα Βρύση, Νομός Πέλλας

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 28 Νοέμ 2018, 14:18

Εντάξει, το εμπεδώσαμε, σε κάποια σχολεία έχει επιρροή η Χρυσή Αυγή. Λυπηρό, αλλά πραγματικό
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 28 Νοέμ 2018, 14:23

Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

Από σήμερα και το Λύκειο Ασπροβάλτας στην διαμαρτυρία για την Μακεδονία
28/11/2018
Από σήμερα Τετάρτη 28/11 στις 6.30 και το Λύκειο ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ στην διαμαρτυρία για την ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ-O αριθμός των καταλήψεων στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας ενόψη της Πανελλαδικής κινητοποίησης των μαθητών την Πέμπτη ολοένα και μεγαλώνει
https://epiloges.tv/apo-simera-kai-to-l ... makedonia/

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
akirav
Phorum.gr user: akirav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav » 28 Νοέμ 2018, 14:28

Leporello έγραψε:
28 Νοέμ 2018, 14:18
Εντάξει, το εμπεδώσαμε, σε κάποια σχολεία έχει επιρροή η Χρυσή Αυγή. Λυπηρό, αλλά πραγματικό
"μερικα".
:lol:
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum

run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 28 Νοέμ 2018, 14:36

https://www.iefimerida.gr/news/461695/a ... nikistikes

καλουν μαθητες στα προπύλαια να διαμαρτυρηθουν για τις καταληψεις
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
Φρούραρχος
Phorum.gr user: Φρούραρχος Γατάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φρούραρχος » 28 Νοέμ 2018, 15:30

run έγραψε:
28 Νοέμ 2018, 14:36
https://www.iefimerida.gr/news/461695/a ... nikistikes

καλουν μαθητες στα προπύλαια να διαμαρτυρηθουν για τις καταληψεις
Πάντα αυτό έκαναν. Αντισυγκεντρώσεις και αντιπορείες.
Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι αυτό μπορεί να γίνει από παντού.
Οι ασκοί άνοιξαν σε κάθε επίπεδο. Αυτό το κουτοπόνημα, εύκολα αντιγράφεται, εύκολα γυρίζει ανάποδα. Δυστυχώς γι αυτούς θα γευτούν το πόσο αριθμητικά λίγοι είναι σε σχέση με τη φασαρία που έκαναν και πόσο ανεκτική ήταν η κοινωνία απέναντί τους. Οι πολλαπλάσιοι μουγκοί και ανεκτικοί στις παπαριές της ιδεοληψίας τους των προηγούμενων χρόνων, μπορούν να κάνουν πολλαπλάσια φασαρία και να ακουστούν γιατί έχουν πίσω τους το μουγκό εως πρότινος 80%.
Για να σε δω τώρα κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα.

Και εν πάσει περιπτώσει, αν οι "φασίστες" όπως αποκαλούν όσους εκφράζουν διαφωνίες είναι περισσότεροι θα τους επιβάλλουν μέσω της δημοκρατίας μας την άποψή τους. Αν μάλιστα καταφέρουν μέσω της συστηματικής συκοφάντησης να τους κάνουν πραγματικούς φασίστες, τότε φωτιά στα μπατζάκια τους.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 28 Νοέμ 2018, 15:37

Πάντως όλη αυτή η κουλτούρα των αγώνων, έχει αποδειχτεί λίγη ώστε ν΄αλλάξει ουσιαστικά τα πράγματα. Τι έγινε για τα Μνημόνια, τι απεργίες, τι, τι, μέχρι και τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας παρέδωσαν τη σκυτάλη στους Συριζανέλ, επειδή και καλά ήταν αντί. Τώρα με το μακεδονικό. Εγώ ξεφεύγω από τα περί ναζί την είπα την άποψή μου, δεν θα τη γράφω και κάθε μέρα, δεν είμαι κι υπάλληλος κόμματος... Μπορεί να γίνει κάτι, και να μην μπει σε εγκυρότητα η συμφωνία; Μπορεί να γυρίσει ο τροχός και να μην παραδοθεί όνομα στα Σκόπια; Αν παραδοθεί, αν όχι σήμερα, σίγουρα αύριο, θα ανοίξει θέμα, μειονότητας, γεωγραφίας, ιστορικής γεωγραφίας, κ.α.. Τι θα πει Βόρεια Μακεδονία; Η μισή. Η άλλη μισή, δηλαδή, λείπει.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 28 Νοέμ 2018, 15:45

Περίμενε κανείς οτι η αριστερά δε θα πέσει μέσα στον τάφο που άνοιξε;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Φρούραρχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φρούραρχος » 28 Νοέμ 2018, 15:46

Cavaliere έγραψε:
28 Νοέμ 2018, 15:37
Πάντως όλη αυτή η κουλτούρα των αγώνων, έχει αποδειχτεί λίγη ώστε ν΄αλλάξει ουσιαστικά τα πράγματα. Τι έγινε για τα Μνημόνια, τι απεργίες, τι, τι, μέχρι και τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας παρέδωσαν τη σκυτάλη στους Συριζανέλ, επειδή και καλά ήταν αντί. Τώρα με το μακεδονικό. Εγώ ξεφεύγω από τα περί ναζί την είπα την άποψή μου, δεν θα τη γράφω και κάθε μέρα, δεν είμαι κι υπάλληλος κόμματος... Μπορεί να γίνει κάτι, και να μην μπει σε εγκυρότητα η συμφωνία; Μπορεί να γυρίσει ο τροχός και να μην παραδοθεί όνομα στα Σκόπια; Αν παραδοθεί, αν όχι σήμερα, σίγουρα αύριο, θα ανοίξει θέμα, μειονότητας, γεωγραφίας, ιστορικής γεωγραφίας, κ.α.. Τι θα πει Βόρεια Μακεδονία; Η μισή. Η άλλη μισή, δηλαδή, λείπει.
Αγαπητέ μου Καράμπαμπα, ή μόνη ελπίδα που έχω είναι ότι δεν έχουν εκπληρωθεί ο όρος της Συμφωνίας περί αλυτρωστισμού στο άρθρο 36 που διατηρήθηκε αν θυμάμαι καλά.
Θα φανεί από την παρούσα ή την επόμενη κυβέρνηση, αν θα πατήσουν πάνω σε αυτό.
Για να είμαι ειλικρινής δεν ελπίζω.

Χαίρομαι όμως ιδιαίτερα, όταν σε ένα εθνικό θέμα εκφράζεις απόψεις χωρίς παρωπίδες. Και φυσικά χαίρομαι που έχουμε τιμήσει ίδια τραπέζια και έχουμε πιεί ένα ποτήρι κρασί, χωρίς οι όποιες διαφορές μας να δηλητηριάζουν το κλίμα. Επιβάλλεται επίσης να ζητήσω συγνώμη για αναφορές που προσβάλουν ανθρώπους με μυαλό σαν το δικό σου.

Επίσης τονμπαιρνεις.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 28 Νοέμ 2018, 15:59

Cavaliere έγραψε:
Ε και τι να κάνεις γενικά για να τα αλλάξεις; Να πάρεις τα όπλα; Δείχνεις την αντίθεση σου μέσα από τις πορείες και δείχνεις στους οποιους κυβερνώντες την γνώμη σου μέσα από αυτές.Και οφείλουν, αυτό είναι και το δημοκρατικό, να μετρούν την κοινή γνώμη. Το σίγουρο είναι, ειδικά και μετά το τεράστιο πλήθος των συλλαλλητηριων πως θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει σε δημοψήφισμα επί του θέματος.
Πάντως τα παιδιά στις πορείες τους μέχρι στιγμής έχουν διδάξει και πολιτικό ήθος, όλες πολύ όμορφες πορείες δίχως καταστροφές και βανδαλισμούς σε αντίθεση με ότι έχει συνηθιστεί να συμβαίνει σε άλλες πορείες. Τώρα στην Αθήνα οι κυβερνητικές και φίλιες δυνάμεις καλούν σε αντιπορεία, αυτό δείχνει ότι επιζητούν να τρομοκρατήσουν.

Άβαταρ μέλους
Φρούραρχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φρούραρχος » 28 Νοέμ 2018, 16:06

Sid Vicious έγραψε:
28 Νοέμ 2018, 15:59
Cavaliere έγραψε:
Ε και τι να κάνεις γενικά για να τα αλλάξεις; Να πάρεις τα όπλα; Δείχνεις την αντίθεση σου μέσα από τις πορείες και δείχνεις στους οποιους κυβερνώντες την γνώμη σου μέσα από αυτές.Και οφείλουν, αυτό είναι και το δημοκρατικό, να μετρούν την κοινή γνώμη. Το σίγουρο είναι, ειδικά και μετά το τεράστιο πλήθος των συλλαλλητηριων πως θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει σε δημοψήφισμα επί του θέματος.
Πάντως τα παιδιά στις πορείες τους μέχρι στιγμής έχουν διδάξει και πολιτικό ήθος, όλες πολύ όμορφες πορείες δίχως καταστροφές και βανδαλισμούς σε αντίθεση με ότι έχει συνηθιστεί να συμβαίνει σε άλλες πορείες. Τώρα στην Αθήνα οι κυβερνητικές και φίλιες δυνάμεις καλούν σε αντιπορεία, αυτό δείχνει ότι επιζητούν να τρομοκρατήσουν.
Το ίδιο κάλεσμα σε αντισυγκέντωση έκαναν και στο συλλαλητήριο και τους έσωσαν τα ΜΑΤ. Δεν ξέρω αν τρέχουν ακόμα.
Και βασικά είναι σε όλους μας γνωστοί, οι μπάχαλοι της γειτονιάς. Αν πειράξουν παιδιά, θα διαπιστώσουν ότι εύκολα σπάνε κεφάλια κάτω από το σπίτι τους, εκεί που είναι μονάδα χωρίς κράνος και ρόπαλο. Ας τολμήσουν. Η ανοχή δεν δηλώνει πάντα αδυναμία. Μάλλον επιθυμία για μη σύγκρουση. Η τελευταία γραμμή είναι να γίνει τζέρτζελο σε παιδιά.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΟΧΗΣ.

Ας το έχουν υπόψιν τους τα καλόπαιδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Νοέμ 2018, 16:14

Aυτό που μου αρέσει είναι ότι οι ριζοσπάστες κυρπαντελήδες αρχίζουν τις ενδελεχείς αναλύσεις για την αποτελεσματικότητα των καταλήψεων, τους γονείς που δηλητηριάζουν τα άδολα παιδιά, τις ώρες μαθημάτων που χάνονται και τα "σε τι κόσμο θα ζήσουν τα παιδιά μας σύντροφε Τσαμτσίκα". Όταν τα "παιδιά" φωνάζουν κάτι διαφορετικό από τα ειρηνικά τσιτάτα των εθιμικών καταλήψεων είναι αλήτες, χαβαλεδιάρηδες, κατευθυνόμενοι κλπ
Όταν παίζουν στη μεταπολιτευτική πεπατημένη των "αγώνων", όλα βαίνουν καλώς. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών