Ωραίο κείμενο Χωμενίδη για ''ανάπτυξη''
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ωραίο κείμενο Χωμενίδη για ''ανάπτυξη''
Μαθαίνεις τη γλώσσα για να συννενοεισαι τουλάχιστον και να διαβάζεις. Χρειάζεται ένας χρόνος με καθημερινό φροντιστήριο. Κατά τα άλλα το περιβάλλον είναι πολυεθνικό. Υπάρχουν όλες οι ευρωπαϊκές εθνικότητες αλλά και ξένες. Όλοι ζουν έτσι.
Αν το εισόδημα είναι καλό τα υπόλοιπα δημιουργούνται στη συνέχεια.
Κάτι που μου είχε ληψει όταν έμενα στο εξωτερικό ήταν η ελληνική γλώσσα. Γλωσσικά είμαστε πλούσιοι και δεν το ξέρουμε.
Από το να είσαι ξένος στον τόπο σου καλύτερα ξένος στα ξένα.
Κάτι που μου είχε ληψει όταν έμενα στο εξωτερικό ήταν η ελληνική γλώσσα. Γλωσσικά είμαστε πλούσιοι και δεν το ξέρουμε.
-
foscilis έγραψε: ↑25 Ιούλ 2024, 11:08Θα πάει στην ίδια ακριβώς ταξική θέση απλώς με τριπλάσια πάγια έσοδα/έξοδα, ως εθνοτική μειοψηφία χωρίς δικαίωμα ψήφου και τέλος χωρίς το κοινωνικό δίκτυο ασφαλείας που αντιπροσωπεύουν οι συγγενείς και οι φίλοι του. Το αντάλλαγμα είναι περίπου 5-10% καλύτερη λειτουργία της κοινωνίας (ας πούμε 18% πιθανότητες να ξεφύγει από την φτώχεια αντί για 11%) γιατί η Ελλάδα είναι ίσως η πιο προβληματική από τις δυτικές χώρες του 1ου κόσμου αλλά παραμένει μια χώρα αυτής της κατηγορίας, δεν έχετε ΙΔΕΑ πόσο άσχημα είναι τα πράγματα για τους πολλούς σε χώρες των πιο κάτω κατηγοριών. Και δε θα είναι καλύτερα σε οτιδήποτε βέβαια, π.χ. τον περιμένουν πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις την επόμενη φορά που θα τον τρελαίνει το αυτί στον πόνο και θα θέλει αντιβίωση.
Αξίζει; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Πάντως όταν τα ζυγίζει να συνυπολογίζει όπου κρίνει αυτός καλύτερα την ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι θα ξημεροβραδιάζεται στα σοσιαλ, σχολιάζοντας με αξιοπερίεργο και ελαφρώς κωμικοτραγικό φανατισμό λεπτομέρειες της ελληνικής ειδησεογραφίας που οι περισσότεροι ντόπιοι δεν θα τους έδιναν καμία σημασία αν δεν τις μάθαιναν από το φηντ του και ποστάροντας διάφορα "εμείς στο Βέλγιο [ακολουθεί κάτι που έχει καταλάβει τελείως λάθος για το πώς λειτουργεί το Βέλγιο], όχι σαν εσάς που [ακολουθεί κάτι που συνέβαινε στην Ελλάδα τη χρονιά που έφυγε]".

διαφωνώ μόνο στο ότι αυξάνει έστω και λίγο η πιθανότητα να ξεφύγει από την φτώχεια. Ο ντόπιος που έχει κάποια βοήθεια από το κοινωνικό του δίκτυο μπορεί και να την έχει. Ο ξένος που δεν μιλάει καν την γλώσσα σωστά δεν την έχει.
Και είχα μια συζήτηση με μια ελληνίδα που ήρθε ολλανδία να δουλέψει customer support στην εταιρία που δουλεύω με τον ολλανδικό βασικό (κάπου 1900ε) και προφανώς μέχει με συγκάτοικο και πληρώνει νοίκι 900ε πρακτικά για ένα δωμάτιο. Όταν έμενε αθήνα που ήταν δύσκολα με τα 800ε έμενε μόνη της αλλά για κάποιο λόγο πουλάει στα social ότι κάνει ζωάρα
Νομίζω ότι όσοι βγαίνουν έξω, όσο σκατά και να ζούνε έχουν την επιθυμία είτε να πουλάνε παπά στους άλλους, ειτε και στους ίδιους
- Eθνικοκοινωνιστης
τοσο γρηγορα τελειωσαν τα λεφτα της λιστας πετσα? 

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Ποτε θα καταλαβουμε οτι δεν ειναι δυνατον να αλλαξουν οι καταστασεις...
Η Ελλαδα, λογω κουλτουρας, νοοτροπιας, ιστοριας, θυμικου, ταμπεραμεντου, γεωγραφικης θεσης, κλιματος, κλπ κλπ δεν θα γινει ποτε σημαντικη οικονομικη δυναμη.
- Eθνικοκοινωνιστης
για εταιρια του εξωτερικου εξ αποστασεως δεν δουλευεις?foscilis έγραψε: ↑25 Ιούλ 2024, 11:08Θα πάει στην ίδια ακριβώς ταξική θέση απλώς με τριπλάσια πάγια έσοδα/έξοδα, ως εθνοτική μειοψηφία χωρίς δικαίωμα ψήφου και τέλος χωρίς το κοινωνικό δίκτυο ασφαλείας που αντιπροσωπεύουν οι συγγενείς και οι φίλοι του. Το αντάλλαγμα είναι περίπου 5-10% καλύτερη λειτουργία της κοινωνίας (ας πούμε 18% πιθανότητες να ξεφύγει από την φτώχεια αντί για 11%) γιατί η Ελλάδα είναι ίσως η πιο προβληματική από τις δυτικές χώρες του 1ου κόσμου αλλά παραμένει μια χώρα αυτής της κατηγορίας, δεν έχετε ΙΔΕΑ πόσο άσχημα είναι τα πράγματα για τους πολλούς σε χώρες των πιο κάτω κατηγοριών. Και δε θα είναι καλύτερα σε οτιδήποτε βέβαια, π.χ. τον περιμένουν πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις την επόμενη φορά που θα τον τρελαίνει το αυτί στον πόνο και θα θέλει αντιβίωση.
Αξίζει; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Πάντως όταν τα ζυγίζει να συνυπολογίζει όπου κρίνει αυτός καλύτερα την ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι θα ξημεροβραδιάζεται στα σοσιαλ, σχολιάζοντας με αξιοπερίεργο και ελαφρώς κωμικοτραγικό φανατισμό λεπτομέρειες της ελληνικής ειδησεογραφίας που οι περισσότεροι ντόπιοι δεν θα τους έδιναν καμία σημασία αν δεν τις μάθαιναν από το φηντ του και ποστάροντας διάφορα "εμείς στο Βέλγιο [ακολουθεί κάτι που έχει καταλάβει τελείως λάθος για το πώς λειτουργεί το Βέλγιο], όχι σαν εσάς που [ακολουθεί κάτι που συνέβαινε στην Ελλάδα τη χρονιά που έφυγε]".

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
οταν γαματε τις ηθικες αξιες που κληρονομησατε παντου ξενους θα βλεπειςAntares έγραψε: ↑25 Ιούλ 2024, 11:15Μαθαίνεις τη γλώσσα για να συννενοεισαι τουλάχιστον και να διαβάζεις. Χρειάζεται ένας χρόνος με καθημερινό φροντιστήριο. Κατά τα άλλα το περιβάλλον είναι πολυεθνικό. Υπάρχουν όλες οι ευρωπαϊκές εθνικότητες αλλά και ξένες. Όλοι ζουν έτσι.
οταν μηδενισατε οτι βρηκατε και μαιμουδιζετε οτι ξενοφερτο θα ειστε για παντα μονοι
η ελλαδα ποτε δεν ειχε πατριωτικη κυβερνηση και απο παντα την διευθυναν ξενα κεντρα
και ερχομαστε στο σημερα που υποτιθεται οτι εχουμε ολοι μας την πληροφορηση
αλλα συνεχιζουμε να ψηφιζουμε αριστεροφιλελευθερα κομματα και πρακτικες
τι περιμενετε να συμβει; ...να σκεφτουν οι πολιτικες κατινες το μελλον τους ελληνα στην ελλαδα;
γιατι δεν ψηφιζετε εθνικισμο ;ή χουντες; ή ακροδεξια; ή φασισμο;
σας ενοχλουν οι λεξεις;
Με ποιο τρόπο δηλαδή το κάνουμε αυτό; Είναι σαν να ρίχνεις τις ευθύνες στο θύμα.
-
δεν πας καλά έτσι; Έχεις 0 επαφή με την πραγματικότητα
-
Ο Γιάννης μπορεί να αρχίσει και μπούκες στους μπούμερ με περιουσία που πληρώνονται μαύρα ως άλλος Ρομπέν των δασών.
Εντάξει, δεν βλέπω λόγο συζήτησης με όσους υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα είναι καλύτερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και πολλές άλλες εκτός ΕΕ. Δεν θα αναφερθώ σε παραδείγματα και προσωπικές γνωριμίες, όλοι έχουν τέτοιες άλλωστε. Ούτε στην οικονομική κατάσταση, η οποία είναι γνωστή. Αλλά θα πω τα εξής:
1) Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι η χώρα δεν μένει σταθερή. Οδεύει συνεχώς προς το χειρότερο. Δείτε κάποια οικονομικά στατιστικά, πχ την εξέλιξη του ΑΕΠ και την προβολή του σε ορίζοντα 20ετίας ή 40ετίας σε σχέση με αυτή άλλων χωρών.
2) Η "οικογένεια", η "γειτονιά", οι "ανθρώπινες σχέσεις" έχουν χαθεί από την μπουρδελοχώρα. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τους περισσότερους ατομιστές, όπως φαίνεται και από το World Giving Index (θέση 102 επί 119 χωρών).
3) Επίσης υπάρχει και το World Happiness Report στο οποίο είμαστε στη θέση 64, κάτω από όλες τις προοδευμένες χώρες και ακόμα και από πολλές τριτοκοσμικές.
4) Για όσους θέλουν να το παίξουν "ήρωες", εδώ δεν μιλάμε για πόλεμο εναντίον ενός κατακτητή ή δικτάτορα. Εδώ ο εχθρός είναι ο μαλάκας της διπλανής πόρτας που κλέβει όπως κλέβει, βρωμίζει όπως βρωμίζει και ψηφίζει όπως ψηφίζει. Πάτε καλύτερα στο Αφγανιστάν να βελτιώσετε τη θέση της γυναίκας, μεγαλύτερες πιθανότητες θα έχετε.
5) Υπάρχουν πάντα αυτοί που θεωρούν ότι εκεί που μένουν είναι καλύτερα. Αξέχαστη θα μου μείνει μια συνομιλία στο ταχυδρομείο λίγες μέρες πριν το Καστελλόριζο, όπου ένας μπάρμπας παρεξηγήθηκε με μια γυναίκα που έλεγε πόσο καλύτερα ήταν στην Γερμανία όπου ζούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Και άρχισε να λέει "εγώ έχω γυρίσει όλον τον κόσμο κυρία μου, μη μου λες εμένα για εξωτερικό. Πουθενά δεν είναι καλύτερα από την Ελλάδα". Ναι, αυτοί υπάρχουν παντού. "Πουθενά δεν είναι καλύτερα από τη χώρα μου". Θα τους βρείτε σε οποιαδήποτε χώρα. Σκεφτείτε την οποιαδήποτε shithole country θέλετε, ακόμα κι εκεί θα υπάρχουν αυτοί που θα την θεωρούν την καλύτερη χώρα του κόσμου.
1) Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι η χώρα δεν μένει σταθερή. Οδεύει συνεχώς προς το χειρότερο. Δείτε κάποια οικονομικά στατιστικά, πχ την εξέλιξη του ΑΕΠ και την προβολή του σε ορίζοντα 20ετίας ή 40ετίας σε σχέση με αυτή άλλων χωρών.
2) Η "οικογένεια", η "γειτονιά", οι "ανθρώπινες σχέσεις" έχουν χαθεί από την μπουρδελοχώρα. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τους περισσότερους ατομιστές, όπως φαίνεται και από το World Giving Index (θέση 102 επί 119 χωρών).
3) Επίσης υπάρχει και το World Happiness Report στο οποίο είμαστε στη θέση 64, κάτω από όλες τις προοδευμένες χώρες και ακόμα και από πολλές τριτοκοσμικές.
4) Για όσους θέλουν να το παίξουν "ήρωες", εδώ δεν μιλάμε για πόλεμο εναντίον ενός κατακτητή ή δικτάτορα. Εδώ ο εχθρός είναι ο μαλάκας της διπλανής πόρτας που κλέβει όπως κλέβει, βρωμίζει όπως βρωμίζει και ψηφίζει όπως ψηφίζει. Πάτε καλύτερα στο Αφγανιστάν να βελτιώσετε τη θέση της γυναίκας, μεγαλύτερες πιθανότητες θα έχετε.
5) Υπάρχουν πάντα αυτοί που θεωρούν ότι εκεί που μένουν είναι καλύτερα. Αξέχαστη θα μου μείνει μια συνομιλία στο ταχυδρομείο λίγες μέρες πριν το Καστελλόριζο, όπου ένας μπάρμπας παρεξηγήθηκε με μια γυναίκα που έλεγε πόσο καλύτερα ήταν στην Γερμανία όπου ζούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Και άρχισε να λέει "εγώ έχω γυρίσει όλον τον κόσμο κυρία μου, μη μου λες εμένα για εξωτερικό. Πουθενά δεν είναι καλύτερα από την Ελλάδα". Ναι, αυτοί υπάρχουν παντού. "Πουθενά δεν είναι καλύτερα από τη χώρα μου". Θα τους βρείτε σε οποιαδήποτε χώρα. Σκεφτείτε την οποιαδήποτε shithole country θέλετε, ακόμα κι εκεί θα υπάρχουν αυτοί που θα την θεωρούν την καλύτερη χώρα του κόσμου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος micmic την 25 Ιούλ 2024, 11:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- Eθνικοκοινωνιστης
τυχαιο ειναι που η συντριπτικη πλειοψηφια των νεομεταναστων ειναι απο βορεια ελλαδα-ηπειρο-θρακη που οταν πανε εξωτερικο ολα τους μοιαζουν πολυ διαφορετικα (προς το καλυτερο) ακομη και αν μενουν σε επαρχιακες πολεις του εξωτερικου?
ο αθηνεζος η ο νησιωτης εχει το ιδιοκτητο σπιτι του σε μερος που ειτε το νοικιαζει κονομωντας τα αντερα του ειτε μενει σε αυτο οντας σε μερος με πολλες θεσεις εργασιας και με μισθους υψηλοτερους του μεσου εθνικου ορου (εστω και αρκετα χαμηλοτερους του εξωτερικου) και με επαρκεις υποδομες ενω ο επαρχιωτης ναι μεν εχει ιδιοκτητο σπιτι (απο οτο οποιο αν θελει να το νοικιασει θα παρει ψιχουλα συγκριτικα με τον αθηνεζο)αλλα ειναι δωρο αδωρο απο την στιγμη που δεν εχει υποδομες η πολη που ζει και ταυτοχρονα οι εργασιακες του ευκαιριες ειναι με μισθους τυροπιτας
οποτε βαζοντας τα κατω προτιμα να πληρωνει νοικι για εναν πραγματικα καλυτερο μισθο στο εξωτερικο σε σχεση με τον αντιστοιχο αθηνεζο που αυτη η προοπτικη δεν ειναι τοσο ελκυστικη λογω υψηλοτερου μισθου
ειδατε πως η υπερβαλλουσα αστικοποιηση διαλυει την γιολαντα?
ο αθηνεζος η ο νησιωτης εχει το ιδιοκτητο σπιτι του σε μερος που ειτε το νοικιαζει κονομωντας τα αντερα του ειτε μενει σε αυτο οντας σε μερος με πολλες θεσεις εργασιας και με μισθους υψηλοτερους του μεσου εθνικου ορου (εστω και αρκετα χαμηλοτερους του εξωτερικου) και με επαρκεις υποδομες ενω ο επαρχιωτης ναι μεν εχει ιδιοκτητο σπιτι (απο οτο οποιο αν θελει να το νοικιασει θα παρει ψιχουλα συγκριτικα με τον αθηνεζο)αλλα ειναι δωρο αδωρο απο την στιγμη που δεν εχει υποδομες η πολη που ζει και ταυτοχρονα οι εργασιακες του ευκαιριες ειναι με μισθους τυροπιτας
οποτε βαζοντας τα κατω προτιμα να πληρωνει νοικι για εναν πραγματικα καλυτερο μισθο στο εξωτερικο σε σχεση με τον αντιστοιχο αθηνεζο που αυτη η προοπτικη δεν ειναι τοσο ελκυστικη λογω υψηλοτερου μισθου
ειδατε πως η υπερβαλλουσα αστικοποιηση διαλυει την γιολαντα?

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Eθνικοκοινωνιστης την 25 Ιούλ 2024, 11:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
που σημαίνει κάνω κάτι εντελώς διαφορετικόEθνικοκοινωνιστης έγραψε: ↑25 Ιούλ 2024, 11:22
για εταιρια του εξωτερικου εξ αποστασεως δεν δουλευεις?
υποθετω για μενα το λες αν οχι γραψε λαθος ....οταν ψηφιζουμε ενα κομμα ψηφίζουμε με βαση τις πολιτικες καταβολες μας και δεν κοιταζουμε το περιεχομενο ή αν το προσεξουμε θα κρινουμε παλι βεβιασμενα με τον φοβο μην μας κρινουν για φασιστες
αλλα αν ειναι να διαλεξουμε ενα πακετο προσφορων με διαφορα ειδη τοτε ανοιγει το τριτο ματι
με το φοβο μην την πατησουμε και διαλεγουμε το πακετο με τα περισσοτερα ειδη που μας συγκινουν συνηθως κραταμε αυτα που μας ενδιαφερουν και τα υπολοιπα τα πεταμε ή τα χαριζουμε
αν λοιπον ψηφιζετε με τον πανω τροπο τοτε καλως να παθετε ειστε και θυτες και θυματα
- Eθνικοκοινωνιστης
δλδ δεν ειμαστε σοβιετια?micmic έγραψε: ↑25 Ιούλ 2024, 11:38Εντάξει, δεν βλέπω λόγο συζήτησης με όσους υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα είναι καλύτερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και πολλές άλλες εκτός ΕΕ. Δεν θα αναφερθώ σε παραδείγματα και προσωπικές γνωριμίες, όλοι έχουν τέτοιες άλλωστε. Ούτε στην οικονομική κατάσταση, η οποία είναι γνωστή. Αλλά θα πω τα εξής:
που ειναι οι φιλελε που εχουν τοση μεγαλη μανια με τα πινακακια και τις καταταξεις της πιζα?

Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 18 Απαντήσεις
- 961 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
02 Ιουν 2024, 08:12
-
-
Νέα δημοσίευση Κείμενο κάποιου α μου στο νου γου μο μπλόγκ
από Αγχίαλος » 08 Δεκ 2024, 15:40 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 129 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
08 Δεκ 2024, 15:45
-
-
-
Νέα δημοσίευση Είδα στον ύπνο μου ωραίο όνειρο για την πατρίδα μου.
από Niki » 18 Μαρ 2024, 20:51 » σε Εσωτερική Πολιτική - 38 Απαντήσεις
- 1240 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης
19 Μαρ 2024, 10:46
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ερωτημα: Ξερει κανεις πως μπορω να βαλω τονους σε ενα κειμενο αυτοματα;
από Νατάσα » 17 Νοέμ 2024, 21:06 » σε Γλωσσολογία - 24 Απαντήσεις
- 914 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νατάσα
19 Νοέμ 2024, 17:58
-