Ο Σατανάς είναι εχθρός του ανθρώπουOrderAndChaos έγραψε: ↑26 Νοέμ 2018, 11:26Δεν υπάρχει Σατανάς. Και οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες είναι ψεύτικες.
Ο Σατανάς καλεί στο λάθος, στην ανηθικότητα και την καταστροφή του ανθρώπου. Ο Σατανάς είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου.
Ο Ύψιστος λέει:
«…μην ακολουθείτε τα ίχνη του Σατανά, που είναι για σας δηλωμένος εχθρός (σας). Σας διατάζει (να πράττετε) ότι είναι κακό κι ανήθικο και να λέτε για τον Αλλάχ αυτά που δεν γνωρίζετε» (Κοράνι, 2:168-169)
Ο Σατανάς με την αμαρτία κάνει τον άνθρωπο να ξεχνά τον Δημιουργό του:
«Ο σατανάς έχει κυριεύσει (τις καρδιές τους), και τους έκανε να ξεχνούν να θυμούνται τον ΑΛΛΑΧ. Αυτοί είναι το κόμμα του σατανά και χωρίς αμφιβολία το κόμμα του σατανά είναι από τους χαμένους!» (Κοράνι, 58:19)
Ο Μουάδ ιμπν Τζάμπαλ (ραντιγιαλλάχου άνχου) ανέφερε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε:
«Ο σατανάς στέκεται σαν λύκος για τον άνθρωπο...» (Imam Ahmad, Musnad, no.22029;)
«Μα δεν σας έχω (απαγορεύσει) ω παιδιά του Αδάμ, ότι – να μη λατρεύετε τον σατανά -, γιατί είναι φανερός (κηρυγμένος) εχθρός σας;» (Κοράνι, 36:60)